![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57937
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
İçimden ne varsa yazmak istedim
Sitemler edip seni üzmek istedim Ben kendi dünyamı bozmak istedim Engel oldu bana, hatıralarım. Hayalîn aklımdan çıksın istedim Şu gönül aşkından bıksın istedim Bu ateş seni de yaksın istedim Engel oldu bana, hatıralarım. Şarkılar hüzünlü çalsın istedim Bu dert beni hemen alsın istedim Gözlerin hep yaşlı kalsın istedim Engel oldu bana hatıralarım.
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hani,
Demiştimki sana! Asla paylaşamam seni. Başka gözlerde diye... İzleri,kurşun olurda! Yabancı bakışların, Defalarca vurulur... Binlerce kez ölürüm demiştim, Hatırla... Hani, Demiştimki sana! Dudaklarında bir başka ismi, Duyarsam,dayanamam diye... Her bir harf,her bir hece, Kör bir hançer olurda! Yaralanırım...kanarım... Delik deşik olurum demiştim, Hatırla... Hani, Demiştimki sana! Değerse bedenine,bir başka ten, Çıldırırım diye... Acılarım zevke dönüşürse sende, Kesilir nefesim bir bıçak gibi. Damla damla tükenirde, Canımdan can gider demiştim; Hatırla...
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Unutulmaz anları vardır hayatın
Islak kirpiklere takıp kalan Zamana meydan okuyan Biz de öylesine yaşadık seninle Öylesine sevdik Hatırla aşkım... Kahır dolu rüzgarlar esiyor içimde Yıkılıp kalıyorum bu sağır akşamlarda Beni sensizliğe nikahladılar Yenildim duygularıma Yenildim gururuma ağlayamadım Şimdi sanadır bu ağlayışım Hatırla aşkım.. Gözümde dağlar gibi büyüyor hasretin Gelip gelip özlemin doluyor içime Yokluğunda şair kesildi gönlüm Artık hep hüzzamdan çalıyor şarkılarım Sen de nasıl sever nasıl söylerdin Hatırla aşkım.. Oysa nelere katlandı bu gönül Ne acılara halay çekti bu yürek Ne ihanetlere gülüp geçti bu gözler Bir yokluğuna alışamadım Bir de sensiz bu akşamlara Unutamam demiştin giderken bana Ben de unutamadım Bu bizim son yeminimizdi Hatırla aşkım.. Biliyorum şimdi saçlarını yaban eller okşuyor Gözlerine başka gözler gülüyor Gözlerin ki gördüğüm gözlerin en güzeliydi Varsın adı hasret olsun artık bu sevdanın Varsın sonu ayrılık olsun bu romanın Bitmedi bitmeyecek bu şarkım Nerede olursan ol Kiminle olursan ol Hatırla aşkım.. Hatırla Yanındayken bile özlerdim seni Şimdi içimde bir başka yangın Şimdi gözlerimde en ıslak bakışın Ölmek kaderde var biliyorum Her şeyin sonu yakın Ama sen de bil ki Yağmurlarca sevdim seni Yağmurlarca sana yandım Hatırla derya gözlüm Hatırla Aşkım..
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hatırla Nurten
Yağmur yağıyordu bardaktan boşalırcasına Botanik Parkına Yürüyordum gülümseyerek yağmur altında Şaşkın, yorgun, hayran ve sırılsıklam Hatırla Nurten. Yağmur yağıyordu Bursa’ya durmadan Çekirge Caddesinde rastlamıştım sana Gülümsüyordun Tanımıyordum seni Sen de beni tanımıyordun. Hatırla Yinede hatırla o günü Unutma Yağmurun altına sığınmış bir genç Adını ünledi Nurten. Koştum sana doğru yağmur altında Şaşkın, yorgun, hayran ve sırılsıklam Atıldın kollarıma Hatırla bunu Hatırla Ve unutma…..
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir şarkı duyarsan sevadadan yana
Bir şiir okursan gözyaşı dolu Ve hüsran olursa her aşkın sonu Hatırla sevgilim beni hatırla Bir ağaç görürsen boynunu bükmüş Bir çiçek görürsen yaprağını dökmüş Birine rastlarsan genç yaşta ölmüş Hatırla sevgilim beni hatırla.
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne zaman elime bir kalem alsam
Sana seslenmek geliyor içimden Güzelliğini hatırlıyorum bir yaz günü Yine gemiler geçiyor uzaklardan Biz yosun kokulu rıhtımlarda el ele Şehirlerden İstanbul, aylardan temmuz Ne zaman elime bir kalem alsam Geçmişi seninle yeniden yaşıyoruz Ne zaman elime bir kitap alsam Hep seni okuyorum inanır mısın istiyorum seni anlatmalı bütün romanlar Sevilen kadın hep sen olmalısın. Ne zaman elime bir kibrit alsam Yine İstanbul'u yakmak geçiyor aklımdan Bu sensiz sokakları, bu evleri Bu plajları bu denizleri Sensiz kaldığım bu şehri tüm yakasım geliyor Yine alev alev bir istanbul düşünüyorum Ve çaresiz yaktığım bütün sigaraların Dumanlarında seni görüyorum. Ne zaman elime bir fırça alsam Yüzünü çiziyorum kapılara, duvarlara Bir bir hatırlıyorum bütün hatlarını Gözlerini dudaklarını saçlarını Baktığım her yere gölgen düşüyor Dokunduğum her şeyde senin sıcaklığın Sonra dağlar, denizler giriyor aramıza Gitgide büyüyor uzaklığın Ne zaman elime bir kadeh alsam Delicesine sarhoş olmak istiyorum İçkiler seni hatırlatıyor yine Kırıyorum birbiri ardınca kadehleri Artık hiç bir şey kâr etmez biliyorum Ne dost, ne içki, ne aşk, ne kadın Gözlerimde yıllardır eşsiz olan Değişmeyen bir sen varsın Ne zaman elime bir ayna alsam Gözlerimden korkuyorum, bakışlarımdan Bu seni unutamayan benden korkuyorum Uçurum çizgiler, kara gölgeler Bir sonun belirtileri yüzümde yer yer Karşımdaki yüz sefil bir akşam Hep sana sesleniyorum duyuyor musun Ne zaman elime bir kağıt alsam.
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hatırlar mısın ?
Ayvalık sahillerinde ayın güneş gibi yandığı Denizin çarşaf gibi serildiği o gece Yıldızların koklaştığı o gün Neler olmuştu o yazı hatırlar mısın..? Kumsalda mutluluğun olduğu Caddelerin insanlarla dolduğu Sevinç ve huzurun var olduğu Dalgaların kıyıya şıp şıp vurduğu O gece. İşte kalbime aşkın sesinin dolduğunu Sevgi ve mutluluğun doruğa erdiğini Sokak lambalarının bir bir söndüğünü Atan kalplerle gözlerimizin güldüğünü Hatırlar mısın..? İşte ben o *******i özledim Dudaklarından dökülen aşk sözcüklerini Senin sesini senin aşkını senin varlığını Senin kokunu ve seni özledim. Hatırlar mısın....?
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bahar çiçekleri derdik... mor-sarı
Ebemkuşağı doğardı yağmurdan Mevsimler daha iki değildi Dua ederlerdi uyumadan... Sen ata hayrandın ben ceylan Bir rüzgar esse güneydoğudan Hatırlar mısın Herşey basitce başlar Bir fikir dünyayı yakmaya gider Bir tohum çınara Bir kedi aslana inkilap eder Açmamış nilüfer görürsen eğer Hatırlar mısın İstanbul sisli yine Bir Pazar sabahı kadar sessiz Karşında güller ağlıyor Nargile çekerken halsiz... Vapur sirenlerinde Bir hayal dolaşıyor kimsesiz Hatırlar mısın Merakın mı... zevkin mi bilmem Başını çekersin cellat elinden Kapılar açılır Kitabevimidir sohbet evi mi Gelinciğe benzer kapağın rengi Sözleri görürsen Hatırlar mısın Herşeyin eskidiği anlar olur Dolaşırsın odanda buğu buğu Elin Furkan'a dokunur Yusuf suresi... Sabr-ı Cemil, Yakubun tek sermayesi Kokusuyla avunur Hatırlar mısın Koca şehir bastırır yalnızlıkla Sanki deniz gibi sahile atar Dalgalar da martılar da yabancı Birliklte yudumlamak için bir fincan Bir dost gerek şimdi budur ilacı Hemen Ürkek bahanelerin göz kırpar Korkuların olur gönlünün harcı Hatırlar mısın Güneş burçlarda döner... Hergün fallarını okurdu biri Kararsızdı ikizler... Çaresizlik intiharı Akrebin kaderi der bilenler Eflatun yaban rengi Eflatun bir tutkudur güneş bile doğarken Eflatun umutludur Hatırlar mısın... Yoksa unutmak mı erdem bilemem ...
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hatırlar mısınız?
Yaşadığınız, En yeni gerçeği... ...çok eskiyi... ...geçmiştekileri... ...dünü... ...yaşanmışların tümünü!... Hatırlar mısınız? Yoksa korkar mısınız?!... Hatırlar mısınız? Lakapları Fruko olan, Şimdiki Çevik Kuvvet Polislerini. Karanlık sokaklarda, Görmeden, geçmesini beklediğiniz ekip arabalarını. Üzerinizde düşmanınızın kullanıp da size verdiği, o, haki parkaları... ...ve son kuruşlarınızla amerikan pazarlarından aldığınız, O kırmızı Roozvelt botları!... Hatırlar mısınız? Siyasi görüşlerinizin... ...ayrılmaz ve kutsal imgelerini... ...sakal ve bıyıklarınızın şekillerini... ...kadınlığınızı nasıl gizlediğinizi... ...yüreklerinizi nasıl korkuyla kilitlediğinizi!... Hatırlar mısınız, yoksa hala hatırlamaktan korkmakta mısınız?... Hatırlar mısınız? Ekmek ve yağ kuyruklarında, Sabahın alaca soğuklarında; Yaşanıyor sandığınız yalancı aşkları, Mideniz açlıktan kıvranır... ...tüm hücreleriniz soğuğun etkisiyle buz tutarken; Yaşadığınızı sandığınız rüya sevgilerini... Hatırlar mısınız? Nasıl da kandırıldığınızı!... Hatırlar mısınız? Sıcak bir yaz günü, Daha sabahın alaca karanlığında, Ecevit'in radyolarda yankılanan sesini... barışı getirmek için çıktık adaya, deyişini!... Hatırlar mısınız? AB'nin yolunu nereden geçireceklerini şaşıranları, Toplumu unutup, Sadece kendi dünyalarında yaşayanları... Hatırlar mısınız? Çok uzaklarda olmayan, dünü!... Dünden de yakın olan, bu günü!... Hatırlar mısınız? Son mısrayı okuduğunuz şu an, Bir öncekini!... 17.12.2002 Ankara 20.30
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne zaman ki seni düşünsem
hissederim teninin volkansı sıcaklığını Ne zaman ki seni hayal etsem duyarım saçının çiçeksi kokusunu Ne zaman ki senin adını ansam kopar içimden çığlar vâdiler dolusu Ne zaman seni düşünsem ve her ne zaman ki seni hayal etsem Anarım her an senin o güzel adını Hatırlarım dudaklarımda izi kalan o eşsiz ve unutulmaz tadını (5 Ekim 2006/ İstanbul)
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 21 (0 üye ve 21 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|