![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57924
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Ses Ver Oradamısın..
Oradamısın, Bir ses ver, denizkızı, Seslenirsem duyarmısın. Göz bebeklerimdeydin, Uzaklaştın, Şimdi kaştasın. Yağmur yüklüyor bulutlar, Sensizken kirpiklerime, İçimi acıtıyor yokluğun, Vuslat bekliyorum delicesine. Bir ses ver, Neredesin? Yoksan gelmeyeceğim. Şaraptı, rakıydı, Rokaydı, balıktı, Hepsi nafile, Güneş bile ısıtmaz bedenimi, Sen yoksan. Neyleyim,denizkızı yoksa denizi, Yeşili, maviyide sevmeyeceğim Yoksan, Gelmeyeceğim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir tanem
Bir tanem, Son mektubun da Sevgimi sorguluyorsun, Mesafeler şüphemi yarattı? Beni hasretinle yoruyorsun. Bir tanem, Ne desem,daha nasıl söylesem, Sevdanı soluyorum, yine de soruyorsun Dinle bir tanem, Sana bir sürprizim var, Tarla kuşlarıyla merhabamı yolluyorum, Su kuşları, gagaların da sevinç gözyaşlarımı getirecek Çayır kuşlarından orkestra kurdum, Penceren de hasret şarkıları söyleyecek Bir tanem, Yine de şüphedeysen sevgimden sen Kelebek kanatların da yüreğim gelecek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biten Yılın Son şiiri
Kendi yaşam hamurumdan Hergün parçalar koparttım Kimine sevgi Kimine acılar kattım. Bir parça sevgi dilenmekti dileğim Beceremedim. Doğru kişiye yanlışı Yanlışa doğruyu dağıtmışım Anlayamadım, algılayamadım. Durgun sularda bile Azgın dalgalarla boğuştu yürek Karıştı birbirine duygularım. Sakin limanlar aradım durdum Kayalıklarıma deniz feneri oldun Yaktığın ışık beni sana getirdi Güvenli barınağım oldun. Seni seviyorum diyorum Kuru sözcükler değil söylemim İçi boş mısralar hiç değil Dilim söylerken bunları Kalemim senin için yazıyor İçim titriyor yüreğim sesleniyor. Yaşam hamurum seninle mayalı Aşkınla pişiyorum Seni sevdiğimi söylüyordum Hafif kalıyor biliyorum Deli divaneyim mecnunum Bitmeyecek bu yangınlar Çünkü sana mecburum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bolero
Eskimiş bir pikapta bir plak dönüyor, plakla birlikte başım başım dönüyor. Ravel'in Bolerosu cızırtılı pikapta, anılar acımasızca hücum ediyor. Yılın ne önemi var, ikimiz beraberiz, düşler sarmalında, mermer sütunlar arasında, sen, ben ve aşkımız eleleyiz. Beyaz tafta elbisen, bir kuğu gibisin, yürüyüşün, gülüşün, ilk dans, ilk sarılış, boynumda nefesin, sırlar saklayan ilk öpüşün. Hızlanıyor ritmi Boleronun, pist dönüyor, başım başım dönüyor, kollarımda bedenin çatışmalar yaratıyor, sinmiş kokun tenime, aklımı başımdan alıyor. Durdu plak, sustu pikap, Bolero bitti, Kalbim ellerinde çırpınıyor. Eskimiş bir pikapta bir plak dönüyor, anılar acıya dönüşüp hücum ediyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bozkır da aşk
Sana İstanbul şiirleri yazamam, Bozkırdayım ben, Ne martı çığlıkları, Ne vapur düdükleri, Dinletemem sana ben. Ortaköy, Beykoz, Samatya, Çiçek pasajımda yok burada, Soğuk bira, buzlu badem veremem, Ne adalar, Kadıköy, Moda, Denizide ayaklarına seremem. Sinanın, kalem minareleri, Şadırvanları, imaretleri, Yalıları, sarayları, müzeleri Darı, buğday bekleyen güvercinleri, Bunlar hep şiir kentin şiirleri, Bozkırdayım ben, Sana İstanbul şiirleri yazamam. Kavruktur susuzluktan dudaklarım, Yarıktır kıraçtan, ellerim, ayaklarım. İkramım, bazlama, gözleme, buzlu ayrandır, Ne dersen de, sen yinede, Ben bozkırıma, bozkırım bana hayrandır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Böyle Gitmemeliydin
Gittin, Beni mi terkettin Yoksa bu şehiri mi? Bakışların ayaz bir şafakta, Gülüşün, seherin serinliğin de asılı kaldı İkircikli, beklemelerdeyim, Şafakta gittin bel ki bir şafakta gelirsin Akşam olur, gün batar, Gurubun hercümerci için de beklerim Bin renk cümbüşü gelir, Sen gelmezsin, Biliyormusun, boşuna kırgınlığın, Terkettiğin bu şehrin umurun da bile değilsin Bense, Sormaktayım her gördüğüme, Siz mi kırdınız ona ne yaptınız? Bana mı kırgın ya da dargın? Bağırsaydın, küfürler etseydin, Savunabilseydim, hiç olmazsa kendimi, Gittin, Delicesine sevmiştim seni, Böyle gitmemeliydin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu iklim
Bu iklimdir bizi duyarlı yapan Bu toprak, gökyüzü, hava, deniz, Acı yüklü, ağıt yüklüdür bedenlerimiz. Yoksulluğa, yokluğa inanılmaz mukavemetli, Şimşek gibi çakan öfkelerimiz, saman alevli. Akına da karasına da alışkınız sevdaların Üzerine tütün basar, tuz basarız her yaramızın. Yanarız, bir ak gerdana, zülüfe, gamzeye, Koşarak, gülerek gideriz her tür ölüme. Bir bakışa, bir gülüşe can verir, yanarız, Deli, divane oluruz, sevgimizi söyleyemeyiz., Bu iklim Akdeniz. Hüzündür, acıdır, sitemdir yüzümüzdeki kırışıklarımız, Asırlar var ki gülmeyi unutmuş dudaklarımız. Sıkıntılar yoğurur durur dertle, tasayla benliğimizi, Hep yarınların umududur yaşatan bizleri. Bu iklimdir bizi duyarlı yapan, Kuru ekmek,terli alın, nasırlı el, yarık taban. Taşırız bunca mihneti, ağır yükleri, Deriz budur herhal de yaşam yaşam dedikleri Bir çocuğun saflığıdır tüm duygularımız, Köy kurnazı derler ama, kandırırken bile kanarız. Bu toprakla bu suyla karılmış mayamız Birbirine karışır durur sevinçle, kederimiz, Bu iklim Akdeniz, Akdenizliyiz biz.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Kent
Bu kent seni de beni de öldürecek sonunda Sivrisineğin kanatlarında gün ışığı Işıtır ortalığı karanlıkların ortasında. Şavkı kapatır da sevişir kadınları Utanırlar sevdanın sevişmelerinden. Bunca yaşamın hay huyu arasında Bir ağaç altı duvar dibi bir kuytuda Küçücük soluk almalarda Bakarsın iki genç sevdalı Öpüşüyordur oracıkta. Yapamadığımız şeylere kızarız Tabular olmasa Böyle mi yaşarız. Bırak öpmeyi Tutamadım bile ellerini Bir gören olsa Yan yana Bakar bir günaha Bakar gibi. Zehir zemberek kaçak içki tadında Yaşar bu kent sevdalarını Bir nefeslik fırt çekse yaşamaktan Bin kustururlar usandırırlar Sevdadan aşktan. Bu kent haşindir yırtıcıdır Alıcı kuşlar gibidir Ruhuna çökmüş oturmuştur İs sis pis. Bu kent seni de beni de öldürecek sonunda Gençlere bile yaşatmaz aşkları Kırbaç gibi vurur suratlarına. Uğultularla sarar sarmalar bedenleri Sevenlere haşin davranır da Takar koluna on beş yaşında fahişeleri. İki yüzlüdür kan oturmuş gözlerinde Tilki tuzağı bin masa kurulur Paralar yerlere savrulur Seni de aşk için dilendirir Yasaklarla sevdaları karalar dillendirir. Bunca pislik kokuşmuşluk arasında Suçlu gibi ezik ufalanır gidersin Bakmışsın sarmış seni de pislik. Bu kent seni de beni de öldürecek sonunda Adı büyük ruhu küçük cüceler sarmış Puşt tezgahı ****** mangalı Dört bir yanı Kurt kapanı ayı tuzağı Karanlıklar içinde arar durursun Bir sevecen el bir umut ışığı. Sivrisineğin kanatlarında gün ışığı Ver elini sevdiceğim Atlayalım bu kentten aşağı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu şiir kime
Sorarsınız hep,bu şiir kime, Söyleyemem ki bilsem bile Ben yazarım, damla, damla, Anlıyorsan, sen damlaları topla. Varsa özün de fıtratın sevgin Hah, tamam, bu şiir bana dersin. Her gün yazarım, onlarca kaside, İnanırsan,avuturum herkes gibi seni de. Ne deme mi beklerdin behey şaşkın Muhatabı mı olur herzaman şair de ki aşkın Hayalciyiz,bakar yazar, görür yazarız, Yazdıkça kendi kuyularımızı kazarız. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bugünde Yoksun
Yağmur hızını artırıyor Ankara'da sonbahar Bulvarda tek başımayım Bütün yolları tüketiyorum İçim yangın yeri gibi Merhabalara bile gülümseyemiyorum Bütün yüzler yabancı sanki Tanıdıklar bile tanımadık. Ankara'da, bulvarda Her akşam üzeri Seni arıyorum. Bazen bir markette Alışverişte Bazen bir çiçekçide Menekşelerle Gördüğümü sanıyorum Düş yorgunu gözlerimle Beynimi aldatıyorum. Yarın yeniden bulvardayım Vurup sırtıma anılarımı Bugünki Hüznümün içine dalıyorum. Bugün de yoksun Her akşam üstü seni arıyorum Yoksun, bulamıyorum. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|