![]() |
![]() |
#61 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Beni ben eyleyen o dil değil mi?
Beni ben eyleyen o dil değil mi? İlmin anahtarı dildir diyenler Kavgaların nedeni o dil değil mi? Dili dostlukların harcı görenler Yalanın aracı o dil değil mi? Dile anlaşmanın aracı derler Dilden değerli ne vardır körler Sevgilerle sevgi yapan o sözler Riyakarlık yapan o dil değil mi? Dilden iyi dilden kötü ne vardır Dilin tuzağına düşmek çok zordur Sanki dil ötesi bir gizem vardır Hem dost hem düşman o dil değil mi? Dil yaşama dönük yüzümdür benim Dost Şeref sihirli sözlüktür dilim Yanlışa da doğruya da dil derim Beni ben eyleyen o dil değil mi? 29/04/2008 Dost Şeref Kimden: çağanlı (Bayan, 54) Kime: Dost Şeref Tarih: 30.04.2008 20:30 (GMT +2:00) Konu: Yn: [sohbet-ve-arkad..] Beni ben eyleyen o dil deyilmi yine çok güzel ve anlamlı bir şiir okudum yüreğinize sağlık bukadar güzel anlatıma sadece saygı duyulurlarımız boşuna dememiş atalarımız dil dir vezir eden dildir rezil eden iyiki varsınız ve yazıyorsunuz Kimden: yaprak34 (Bayan, 48) Kime: Dost Şeref Tarih: 30.04.2008 19:09 (GMT +2:00) Konu: Yn: [bir-sey-yapmali] Beni bn eyleyen o dil deyilmi güzel bir şiir yüreğinize sağlık,ama ben bugün emekçilerimiz için yazılmış bir şiir okumak isterdim. sevgiler Kimden: Esrarengiz heceler / Mehmet Yaşar GENÇ (Bay, 37) Kime: Dost Şeref Tarih: 02.05.2008 10:34 (GMT +2:00) Konu: Yn: BU BIR TOPLU MESAJDIR Sevgili dostum yazdığınız şiir güzel olmuş. Dili kullanan biz şairler daha çok dikkat etmeliyiz. Her zorluk ve kolaylık bu dil ile bizlere ulaşıyor Hani Yunusun dediği gibi 'Dil ola kese savaşı Dil ola kestire başı Dil ola ağulu aşı Yağ ile Bal ede bir söz' tebrikler. Şerafettin Muş
![]() |
#62 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Benim
Benim Kara bulut karardıkca Korkağı korku sardıkca Toprağa yağmur yağdıkca Berekettir suyum benim Doğayım ben bir kaynağım Ele yakılan kınayım Tanrı benim ben anayım Yaratıcı yanım benim Tam doğanın ortasında Yaşıyoruz sofrasında İnsanlığın bankasında İnsan denen kaynak benim Bilimlerin dünyasında Dost şeref in deryasında Sevenlerin sevdasında İbadedtir sevgim benim 04-07-2006 Dost Şeref Şerafettin Muş
![]() |
#63 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benzer
Benzer Sevgide kusuru olmayan aşklar Yoksula yazılan muskaya benzer Anlayış hoş görü saygıyla başlar Sevgi ibadedtir mabede benzer Aşkta önemli olan yüreğin sesi Bedeni ısıtır aşkın nefesi Çıkarsız sevginin örnek sergisi Sulara yazdığım yazıya benzer Karşılık beklemez çıkarsız seven Sevgiyle beslenir sevmeyi bilen Kusursuz sevmenin örneğisin sen Çiçekten bal yapan arıya benzer Aşkın ahvalini aradım durdum Dost şeref sevende sevgiyi buldum Umut yüklü hücrem mutlulukmuydu Insani değerim özüme benzer 10/09/2006 Dost şeref Şerafettin Muş
![]() |
#64 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benzer 1
Benzer 1 İkilik olursa bir başta eğer Çürümüş ağacın özüne benzer Güven bitmiş güvensizlik bir değer İki yüzlülerin sözüne benzer Kim kimi dinliyor neden dinliyor Kurumlar arası rekabet diyor Pis kokular peş peşine geliyor Suçlu insanların yüzüne benzer Devlette gerilim bizlerde kaygı Kim kimden bekliyor sınırsız saygı Dost şeref im derki bizde ki yargı astarsız yorganın yüzüne benzer 15-07-2006 Dost Şeref Şerafettin Muş
![]() |
#65 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benzerim
Benzeriz Gençler ile gençliği mi konuştum Örgütsüzüm uçan kuşa benzerim Soru sordum cevap ile buluştum Bakışım la duruşuna benzerim Huzursuz ve umutluyum yaşarken Sorular la düşünürüm koşarken Ergenliği yavaş yavaş aşarken Umudumla umutsuza benzerim Huzursuz ve umutluğum yarından Ben de geçtim bu gençliğin yolundan Sorunlarım farklı sorunların dan Canımıza okuyana benzerim isterdim gençlerin umudu olmak Duygusal davranıp sorular sormak Dost şeref im artık çözümler bulmak Altarnatif üretme benzerim 09-03-2006 dost şeref Şerafettin Muş
![]() |
#66 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benzerim 1
Benzerim 1 Yadelleri yar eyledim kendime Yıllar bana ben yıllara benzerim Tükettiğim yıllar doldu bendime Günden güne biten güne benzerim Yosunlu taş oldum akan sular da Çok canlılar yaşam buldu bahar da Umut olur hasret tüten yollar da Yollar bana ben yollara benzerim Yaşam bir denizse bende bir gemi Dalgalı bir yaşam zorlar dümeni Dost şeref im tüketirken günleri Günler bana ben günlere benzerim 14-06-2006 Dost şeref Şerafettin Muş
![]() |
#67 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benziyor
Benziý or Hazin hazin eser o seher yeli Nazlı yarin kokusuna benziyor Aşık olmuş benim gibi sevdalı Nazlı yarin uykusuna benziyor Bir gül solsa yüreği mi kanatır Koca yürek sevgimize vanadır Aşk ateşi pekmez gibi kaynatır Yüreyimin süzgecine benziyor Mutlu hatırlarım geçen günleri Bedenim bir bahce açar gülleri Yüreğim de yanan sevda feneri Sanma ki zamansız söner mi söner Bedenim bir varlık bahardır önüm Sevgimdir sevdamdır imanım dinim Dost şeref im yüreğim de günlüğüm Dilim söyler kalem yazar mı yazar 30-11-2005 dost şeref Şerafettin Muş
![]() |
#68 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilen Yok
Bilen yok Ana dolum bereketli toprağın Verimlidir kıymetini bilen yok Dört mevsimde kurumayan yaprağın Güzel ama kıymetini bilen yok Yazar ile sanatcılar var sende Bu güzellik yaşayacak evrende Karakışa benzeyen bu kin sende Güzelliğe düşman oldun bilen yok Düşüncesizlikte sınır kalmadı Fikir özgürlüğü dedik olmadı Gelişen bilime kafa yormadı Karanlığa ışık olduk bilen yok Sebahattin ali çığlık avazım Toprağımda ulu çınardı nazım Edebiyat kültür bitmeyen yazım Düşünen insanı neden bilen yok Orhan veli umudumla muradım Yaşar kemel oldum zulma uğradım Aziz nesinlere neden doymadım Zulum diyarıyım dedim bilen yok Başkaldırıyorum başım belada Dedi zulum gördü ahmet kayada Sevgi duvarını ören dünyada Ustalar yok olur bunu bilen yok Bilimi insana sunan doğayım Saymayınan sayılmıyor sayayım İstiyorlar üçyüz birle cayayım Zuluma isyankar oldum bilen yok Yerde toprak oldum gökte bulutum Sorular sordukca bitmez umudum Neyzen teyfik isyankarlık yolumdu Umut yolcusuyum bunu bilen yok Hayat haritamız düzgün bir çizim Yorulmayan dizim gördüğüm gözüm Orhan kemal derya ile denizim Okyanusa girdim bunu bilen yok Aç beynimle doyamadım bilime Kalem kitap yakışmaz mı elime Ruhi suyu terkeyledik ölüme Sanatcının değerini bilen yok Eksiğim var elbet hoş görün beni DOST ŞEREF im yorulmayan bedenim Okuduğun kitap elde kalemim Sorularla cevap oldum bilen yok DOST ŞEREF Şerafettin Muş
![]() |
#69 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilenlere bir bir sorasım geldi
Bilenlere bir bir sorasım geldi İki kulak arasında ki dünya Bilenlere bir bir sorasım geldi Hani şu gizemli sırların varya Bilnlere bir bir sorasım geldi Şu insan kafası bilgi merkezi Beyin göz kulakla canda nefesi Ağız dil burunla ve yüz çehresi Bilenlere bir bir sorasım geldi Görme ve işitme bu iki dünya Dokunmakla tadma koklama bu ya Düşüne düşüne beynim yorula Bilenlere bir bir sorasım geldi İnsan duygusunun sırrını çözsek Bilinmez sırların sırrına ersek Gizemli sırrların sırrını görsek Bilenlere bir bir sorasım geldi Ağlamanın sırrı nerede saklı Gizemli sırlara ermiyor aklı İki kulak arasında ki farkı Bilenlere bir bir sorasım geldi Gözyaşlarım fazla gelir bendime İnsan soru sorabilse kendine Konuşmayla ağlamanın ilmine Bilenlere bir bir sorasım geldi Hapşurma konuşma gülme işleri Haykırmak kahkaha ve gülüşleri Sağlam kafatası şu el işleri Bilenlere bir bir sorasım geldi Nefes alıp vermek bazen esnemek Suçlu olunca yüz kızarmak ne demek Sıkılınca ısınınca terlemek Bilenlere bir bir sorasım geldi İnsanın yüzünde yüz ifadesi Üzüntü kızgınlık korku süresi Tiksinmeyle küçümseme imgesi Bilenlere bir bir sorasım geldi Kulak kiri yada salgısı deriz Bal rengine yakın kahverenkleriz İnsanlığın kökeninde genleriz Bilenlere bir bir sorasım geldi Peki neden gülüyoruz neden ne Sorulara cevap buldum bedende Beynim vücuduma hüküm edende Bilenlere bir bir sorasım geldi Çeneyle birlikte çalışır kulak Dost Şeref im sorularla yorulak Burnumuzla kokular koklayarak Bilenlere bir bir sorasım geldi 06/05/2008 Dost Şeref Şerafettin Muş
![]() |
#70 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilenlere bir bir sorasım geldi
Bilenlere bir bir sorasım geldi İki kulak arasında ki dünya Bilenlere bir bir sorasım geldi Hani şu gizemli sırların varya Bilnlere bir bir sorasım geldi Şu insan kafası bilgi merkezi Beyin göz kulakla canda nefesi Ağız dil burunla ve yüz çehresi Bilenlere bir bir sorasım geldi Görme ve işitme bu iki dünya Dokunmakla tadma koklama bu ya Düşüne düşüne beynim yorula Bilenlere bir bir sorasım geldi İnsan duygusunun sırrını çözsek Bilinmez sırların sırrına ersek Gizemli sırrların sırrını görsek Bilenlere bir bir sorasım geldi Ağlamanın sırrı nerede saklı Gizemli sırlara ermiyor aklı İki kulak arasında ki farkı Bilenlere bir bir sorasım geldi Gözyaşlarım fazla gelir bendime İnsan soru sorabilse kendine Konuşmayla ağlamanın ilmine Bilenlere bir bir sorasım geldi Hapşurma konuşma gülme işleri Haykırmak kahkaha ve gülüşleri Sağlam kafatası şu el işleri Bilenlere bir bir sorasım geldi Nefes alıp vermek bazen esnemek Suçlu olunca yüz kızarmak ne demek Sıkılınca ısınınca terlemek Bilenlere bir bir sorasım geldi İnsanın yüzünde yüz ifadesi Üzüntü kızgınlık korku süresi Tiksinmeyle küçümseme imgesi Bilenlere bir bir sorasım geldi Kulak kiri yada salgısı deriz Bal rengine yakın kahverenkleriz İnsanlığın kökeninde genleriz Bilenlere bir bir sorasım geldi Peki neden gülüyoruz neden ne Sorulara cevap buldum bedende Beynim vücuduma hüküm edende Bilenlere bir bir sorasım geldi Çeneyle birlikte çalışır kulak Dost Şeref im sorularla yorulak Burnumuzla kokular koklayarak Bilenlere bir bir sorasım geldi 06/05/2008 Dost Şeref Kimden: karaisik (Bay, 70) Kime: Dost Şeref Tarih: 07.05.2008 17:07 (GMT +2:00) Konu: Yn: [aska-sevdalilar] Bilenlere bir bir sorasım geldi İsminiz de güzel, şiiriniz de güzel. Başarılar dilerim. Emeklerinize sağlık. Kimden: ışığımız (46) Kime: Dost Şeref Tarih: 07.05.2008 18:22 (GMT +2:00) Konu: Yn: [yasamin-rengi] Bilenlere bir bir sorasım geldi hepsini verene teşekkür edesim geldi. çok çok güzel ifadeler. açtı yine yüreğimde çiçekler. çiçekleri görünce bendekiler hislenip hem ağlayıp hem de güldüler. kalemine yüreğine sağlık. ışığımız dan hürmetler. Kimden: ışığımız (46) Kime: Dost Şeref Tarih: 08.05.2008 00:37 (GMT +2:00) Konu: Yn: Yn: Yn: [yasamin-rengi] Bilenlere bir bir sorasım geldi sizin yüreğinizde ki esintiler bizde bahar havasını özletir yazılan gönülde ki dizeler sözden öze müjde gibidir. teşekkürler çok etkili paylaşımınız için. çünki bu çağ tüketiyor hisleri, rahmet deryasının marifeti sevgi aşkı her zerrede arayan tabiat bilimi adına demişler felsefe ilimi. kim ne derse desin benim içimi yaradanın eseri olan.... alırım sadece sevgiyi hissederim kalbii sevenleri çünki yürek kalemde yeşertir özü olan sevgiyi, birliği. Kimden: çivrilgönen (Bay, 49) Kime: Dost Şeref Tarih: 08.05.2008 01:40 (GMT +2:00) Konu: Yn: [zaman-sarraflari] Bilenlere bir bir sorasım geldi Dost Şeref, ne enterasan insansın! Nerden aklına geliyor bunlar? Şaşırtıyorsu insanı. Ama çok güzel, yaratıcılık bu işte. Sor bakalım da yanıt alabilecek misin bilmem. Yüreğine sağlık. Selamlar gurbetçi kardeşimize. Sedat Demirkaya Şerafettin Muş
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|