![]() |
![]() |
#721 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57924
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Vazgeçilmez Sevgiliye
Gönlümde çağıl çağıl şiirlerden şelale Bir elinde kırmızı gül,ötekisinde lâle. Sekerek geliyordun eteklerin uçarak Kâlbim ayaklarına döküldü yaprak yaprak. Çiğnedikçe ezildim,çiğnedikçe yüceldin Sen beni severken de ezerken de güzeldin. Gönlüm dayanamıyor düşürdüğün bu hâle Gel de kendin bir son ver bu hüzüne,melâle. Sen benimle doğmuştun nasıl bensiz yaşarsın? Baktığım her nesnede sen görünür,sen varsın... Alper Kürük
![]() |
#722 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Vazgeçmek Zor
Gözlerim takılıyor güzellik çengeline Kopamıyorum ne de ondan kurtuluyorum, Gönlüm ise yerleşmiş aşkının çemberine Peşin sıra bak dönüp dönüp de duruyorum... Gözlerim kararıyor başım fır fır dönüyor Geçti geçecek sanki benliğim benliğimden, Ruhumdaki ümitler ha söndü ha sönüyor Vazgeçmem kolay değil sevgiden,sevgilimden... Alper Kürük
![]() |
#723 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vefasız Sevgili
Bir bakışta bin ruhu Esir eden o gözler Kamaşır karşısında Çapkın güneşin. Terkeder rüzgârlara Kendisini bu saçlar, Yel onları oynar,okşar Şekiden şekle sokar. Kıskanır rüzgârı taraklar Çünkü âsidir o saçlar Taraklara. Aşınır diye bir bûse vermeyen O dudaklar, Soğuk havanın kurbanı olur Yarık,yarık çatlar. İncinmesin diye bir an Bir benim elim değmeyen o vücudu Belki de aşkına doymadan Basacak bağrına topraklar...
![]() |
#724 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vektör (Kırk Beşinci Yılını Dolduran Evliliğimiz Anısına...)
Çift koşulu,tek oklu arabadır evlilik Eşler yüksünmeksizin onu birlikte çeker, İki olan yerlerde olur ise hep birlik Ahengini buldu mu oku doğrusu gider. Birleşen kuvvetlerin v e k t ö r d ü r bileşkesi Arabanın tek oku aynı işlevi görür, Yükten yana hiç çıkmaz koşuluların sesi Düzlüklerde uçar o, dağ- taş demez hep yürür. Yüke halat geçirip (V) şeklini vererek Boşta kalan uçlardan o'nunla sen çekersin, Yükü taşımak kolay,başka güce yok gerek Uçarak gidişine sen de hayret edersin. Halata yük takmadan kimi onu düz çeker İp gerilir,gerilir; gerildikçe incelir, Bir gün mutlaka kopar, çekenleri çeker yer Ayrılıklar bilgisiz çekiş ardından gelir... Sevinçler paylaşılır çok çok büyüsün diye Bizim sevincimiz de bu şiirle hediye, Şiiri okuyanlar n i c e y ı l l a r o l s u n der Gönlümüz onlar için bizden de uzun ister... Alper Kürük
![]() |
#725 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Volkan
Şair bir volkan gibidir Lâvlar şiirleridir. Fışkırmazsa bu lâvlar Şair de volkan gibi Halindedir solfatar... Kızgın lâvlar volkandan Doğa yasasına göre çıkar. Şairlerin şiirleri Olgun hâle gelince, Andırır patlayacak Bir çıbanın başını. İlham bir iğne gibi Dokununca bu başa Fışkırır ateşli şiirler Coşkunlaşa,coşkunlaşa.. Alper Kürük
![]() |
#726 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vuslat
(Hz.MEVLANA'nın vuslata erdiği Şeb-i Arûs'düğün gecesi'yıldönümü anısına ithaftır.17.Aralık.2005) Gerçeklerle geldim burun buruna Dünyada çâre yok bazı soruna Öylesini bırak sen oluruna... Nice can ömür yolunda süründü. Yola başlarken yol bitmez sandımdı Yürürken bazan da usandımdı, Ben de yaldızlı hayata kandımdı Yağı,pili bitti fenerim söndü. Tünele girmeden çıramı yaktım Sevenlerine dünyayı bıraktım, Önce yolladıklarımdan ıraktım Tünel bitti ve artık nûr göründü... Alper Kürük
![]() |
#727 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ya Ağarmasaydı Saçlarımız...
Yaşamak öğretti bize İyinin,kötünün ne olduğunu, Günler getirdi kucak kucak Sevâbı ve günahı, Aldık nasibimizi her birinden Ekmek kavgalarında, Düşünecek vaktimiz mi kaldı Daha çok aldığımızı acaba hangisinden? Gençlik öğretti bize güya Günahın sevâp olduğunu Bir kaynayan kan uğruna Girdik boyumuzdan uzun günahlara. Ya ağarmasaydı saçlarımız? Ya buruşmasaydı çehre? Ne zaman kullanablirdik aklımızı Yerli yere... Alper Kürük
![]() |
#728 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yağmur Duası
Kuraklığn hüznünü Bitkilerle beraber içer çiftçiler. Susuzluk öksüzlük demek Bitki için,çiftçi için. Ölen kimse yok ama Hepsinin ağzından dökülür: 'Allah rahmet eylesin...' Çorun-çocuğun ağzında Yağmur duası, Hacı beklercesine bekler Yağmuru herkes Erkeği,kadını,anası... Kalplerdeki ümitler Dua olur yağmur için, Her iş tarladakine bağlı Ahmet onunla olacak güvey Ayşe onunla gelin... Alper Kürük
![]() |
#729 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yahya Ağa Destanı
İki metre boyunda Bir çam yarması... Lâkabı:'Adem Ejderhası'. Henüz bıyıkları terlemiş iken Yok idi onun bileğini büken. İlk şöhreti başlar on sekizinde. Basınca yirmi beşine Adem Ejderhası, Macaristan'da Budin'e Oldu Yeniçeri Ağası. Pekçe bastığı yer çöker, Bilek gibi demirleri Sanki tel gibi büker. Bin beş yüz doksan beşte Almanya'ya yapılmıştı bir sefer. Kış gelince Türk'ler Barınamazdı sınır topraklarında, Yeteri kadar donatılır kaleler Arta kalan ağırlıkla Yüz binlerce asker Çekilirdi kışın Belgrad'a. On bin asker bu arada Kalmıştı Estonibelgrad'da. Kırk binlik bir kuvvetle Almanlar bulundular Kaleyi muhasarada. Kuşatım sürerse uzun Etraftan da gelmezse Erzak,cephane,yardım Yiğitler harbe girse Atamazlardı tek adım. Kalenin imdadına En yakın yerlerden Koştu birkaç bin gönüllü birden. Göze çarptı ilk nazarda Çam yarması Yahya Ağa Nice yiğitler içinden. Kuşatımın ilk haftasında Bir yudum su kalmadı Neferlerin tasında. Belki on kılınç darbesinde Yere düşürülemeyecek İri vücudlu babayiğitler Serim serim serilmişler Yalıyorlar taşlarını sarnıcın İçecek bir yudum su bulmak için. Kaledekiler çok perişan... Türk Ordusu Belgrad'dan Kalenin yardımına ancak İki ayda koşacak. Bir tek çare vardı: İstenmiyordu boşuna döküsün kan Kaleyi VİRE ile teslim etmek Sonra da çekilip gitmek... Düşman teklif etti vire Estonibelgrad Paşasına. Bir kişi karşı koydu bu emire. Zira ağır gelmişti teklif Adem Ejderhasına. Paşa kabul etti Yoksa red devlete karşı ağır mes'uliyetti... Kırdırmak istemiyordu susuzlıktan Kaledeki birçok yiğidi. Karşılıklı ikişer rehine Göndererek iki kumandan İmzaladılar hemen Vire anlaşmasını. Konuşmalarda bulunan Kahraman Yahya Ağa Söz aldı birden: 'Kabul etmiyorum kendimce Vireyi ben. Önüme baka bak başımı eğip Düşmana kaleyi bırakıp gidemem. Kalede kalıp susuzluktan yana Köpek gibi de ölemem. Önce tek başıma Kaleden ben çıkacağım. Ya öleceğim ya da Düşmanı yıkacağm. Belli olduktan sonra Benim kaderim Ve beni alırsa yer Vire anlaşması ancak o zaman Yürürlüğe girer...' Estonibelgrad Paşası Çıkarmadı sesini Onu iyi tanıdığından. Düşman temsilcisi dahi Kabu etti teklifi. Gidecekti daha sekiz fedai Yahya Ağanın arkasından. Okudular dokuz kişi Kırk bin kişiye meydan. Kale bedenlerinde Dolaştı bir heyecan. Yahya Ağa yanına beş yüz ok aldı Dokuzu da çıktı kaleden Ve kâfirin içine daldı. Yanlarını zırhlarla bürülü Düşmanlar sardı birden, Attığı herbir oktan Yok idi boşa giden. Okları tüketince El attı kılıcına Yüz düşman daha mal oldu Taşan sonsuz hıncına. Kılıçtan geçirirken Sağını ve solunu, Heyhat bir darb eile düşürdüler İnsafsızca,sağ kolunu. Adem Ejderhası Yahya Ve sekiz yiğit Nihayet olduar şehit... Kaldı onlara hayran Düşman kumandan. Naklettirdi merasimle cesetlerini Estonibelgrad'da bir tepeye. Boş yere tepede dursunlar niye Bu büyük kahramanlar? Kanlarının aktığı yerde Ele geçmez şehitlik tacı, Ayaklarının bastığı yerde Destan dolu şanlı bir tarih var...
![]() |
#730 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yakarış
Dizinde ağlarsam bedbahttır sanma, Aşkıma imanet,ele aldanma, Her zaman doğru ol şeytana kanma Çünkü seni seven var ey güzelim! Bu ayrılık aramıza gireli Günüm gece midir? Gecem gün müdür? O tatlı dudağından öptüm öpeli Hasret acı mıydı? Bilemez oldum. Seninle ilk aşka başlayalı ben İhaneti sildim sözlüklerimden, Dolsa birbirinden dilberle çevrem Senden güzelini göremez oldum... Alper Kürük
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|