![]() |
|
![]() |
#1 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2005
Teşekkür Etme: 120 Thanked 157 Times in 93 Posts
Üye No: 2098
İtibar Gücü: 1639
Rep Puanı : 9080
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Türkiye'de anne olmak zor Anneler Günü nedeniyle gözler yine Türkiye'deki fedakâr annelere çevrildi. Kimi kızını 13 yıldır sırtında taşıyor, kimi yatalak oğlunun her ihtiyacını karşılıyor. İşte yılın anneleri... Zonguldak'ın Kozlu Beldesi'nde oturan 44 yaşındaki Selma Nazman, altı yaşındayken geçirdiği menenjit nedeniyle bitkisel hayata giren 14 yaşındaki oğlu Mahmut Can'ı, hastalıkla ilgili okuyup öğrendiklerini uygulayarak, müzik dinleterek ve fizik tedavisiyle yaşama döndürdü. Doktorların annesine "Tıbben hiçbir şey yapamayız ancak Allah'tan ümit kesilmez. Çocuğunuzu alın gidin" dediği Mahmut Can, şu anda kendi imkânlarıyla zor da olsa yürüyebiliyor, konuşabiliyor, yemek yiyebiliyor, bilgisayar kullanabiliyor. Anne Selma Nazman, "Oğlum her Anneler Günü'nde bana kırmızı bir gül hediye ederdi. Hastalandığında Anneler Günü'nde gülü ben onun başucuna koyardım. Yıllardır saklıyorum. Şimdi oğlum iyileşti ve her Anneler Günü'nde bu gülü bana veriyor" dedi. Bu arada, bu yıl da annesine kırmızı bir gül hediye eden Mahmut Can, duygularına hâkim olamayıp, kendisini yaşama döndüren annesine sarılarak ağladı. İki çocuk annesi Selma Nazman ise, gözyaşlarını elleriyle sildiği oğluna sıkı sıkıya sarılıp, teşekkür etti. Doğuştan kas hastası Konya'nın Ilgın ilçesinde üç çocuk annesi Narşah Salta ise doğuştan kas hastalığı olan kızı Zeynep'i 13 yıldır her yere sırtında taşıyor. Salta, kızı Zeynep'e hamile olduğunda karnında çok fazla hareket etmediğini, problemli doğacağını tahmin ettiğini, ancak maddi imkânsızlıklar nedeniyle doktora gidemediğini söyledi. Sancılarının artması üzerine sağlık ocağından gelen ebe yardımıyla kızını evinde dünyaya getirdiğini anlatan Salta, Zeynep beş yaşına geldiğinde tedavisi olmayan kas hastalığı teşhisi konulduğunu ifade etti. Şu anda ilköğretim okuluna devam eden kızını okula sırtında taşıyan Salta, "Neredeyse doğduğu günden beri sırtımda taşıyorum. Bundan hiçbir zaman şikâyetçi olmadım Kızımı ölünceye kadar sırtımda taşırım. Yeter ki, o hep gülümsesin" diye konuştu. Beş yıldır yatağa mahkûm Bursa'da yaşayan Memnune Altun, bir annenin, yaşı ne olursa olsun çocuğu için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığını gözler önüne seren bir başka örnek. Altun, vatani görevini yaptığı Bingöl'den döndükten bir yıl sonra aniden rahatsızlanan, bu yüzden beş yıldır yatağa mahkûm yaşayan 28 yaşındaki oğlu Taşkın'ın tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Yıldırım Belediyesi tarafından 'yılın annesi' seçilen ve 14 Mayıs Anneler Günü'nde ödülünü alacak Memnune Altun, oğlunun 2001 yılında 'Wilson hastalığı' nedeniyle yatalak hale gelmesinden sonra ona nasıl baktığını anlattı. Zübeyde Hanım'a minnettarlık Türk Anneler Derneği Genel Başkanı Gül Baysal ve beraberindeki bir grup anne de Anneler Günü nedeniyle Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın büstüne çelenk koydu. Dernek Başkanı Baysal, Türk kadınının Zübeyde Hanım'a karşı olan minnettarlığını her vesileyle dile getirmesi gerektiğini kaydetti. Daha sonra Anıtkabir'e gelen Türk Anneler Derneği üyeleri, Atatürk'ün kabrine de çelenk koydu.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yapışık ikizler anne olmak istiyorlar | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-11-2008 09:19 PM |
Mac OS X Leopard Türkiye'de | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-29-2007 07:17 PM |
08/09/07 - Anne olmak için gün sayıyorlar | Seager | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-09-2007 10:20 AM |
Anne Olmak....... | DHeMLy-CHaY | Efsaneler ve Korku Hikayeleri | 0 | 01-07-2007 04:29 PM |
Anne olmak özgüven veriyor ... | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 1 | 09-26-2006 10:04 PM |