![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ADI: GÜL
Gülü vurmuşlar Gül Sokağı'nda, Uzanmış üç adım yatıyordu gül... Bir adam usulca bir uçuruma, "Sevi için" deyip atıyordu gül... Ve bir kız kanatıp hüznü boyuna, Hepten sevgisizlere satıyordu gül... Gülü vurmuşlar Gül Sokağı'nda, Uzanmış üç adım yatıyordu gül...
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() AĞITI YARALI KUŞLAR KONAR ALNIMA
Ağıtı yaralı kuşlar konar alnıma Beni bir sağucu mu sanırlar Tünedikleri ömrün kâhinidir onlar Dökerler kanatlarını rehin bir nehrin avlusuna Gelir bana konuk olurlar Ağıtı yaralı kuşlar konar alnıma Sesini sebil etmiş çeşmeler durulanır Güvercin uykulardan bir menekşe uyanır Zamanın aynasında salınır salkım söğüt Göğün kırlangıcını şu ağaç tanrı sanır Ağıtı yaralı kuşlar konar alnıma Baharı firar etmiş bahçelerin imlası dökülür Bir serçenin düşünü hayra yorar bir bilge Dalında yaprak çürür Evren küçülür Ağıtı yaralı kuşlar konar alnıma Tanrının üvey çocuğu mudur onlar Bu yüzden mi şairlere dokunurlar Göğün yorgun yüzünde düşsüz uyurlar Ağıtı yaralı kuşlar konar alnıma Hüznüme usul usul yağar kar...
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AŞK İNSANA KANATLAR VERİR
Aşk insana kanatlar verir Yürek gideceği yeri bilir Mutluluk keşfedilmeyi bekleyen bir ülkedir Umutsuzluk o ülkede yitik bir şehir Aşk insana kanatlar verir Güçlü, dingin, coşkun kanatlar Ölümsüzlük şehrinden hayat seslenir: Ölüm geçilirse bir aşkla geçilir.
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BAĞIŞLA BENİ ŞİİR
Bağışla beni şiir, Bu yıl da yeni yılın umut veren ilk şiirini yazamadım... Bu ayazda, sokakta evsiz barksız insanları düşündüm... Daha dün güneşe aldanıp da sürgün veren filizi; Kursağı boş sığınağına varamayan kuşu, Bir şiirde okyanusu üç yılda geçen serçeyi düşündüm... Dünyanın dört bir yanında ölüm gibi büyüyen açlığı; Bitmek bilmeyen savaşları, Acılı anaların daha da artacağını, Ölüm oruçlarını, acıyı, zulmü ve kan emicileri; İşbirlikçileri, itirafçıları, Yağlı urganlarıyla iftiracıları düşündüm... Yeni Hiroşimalara gebe dünyayı; İşkenceyi, kayıpları, katliamları, Zevki sefa içinde tepinen Kapitalizmin insan kanlarıyla besili hayvanlarını düşündüm... Üzüldüm, ağladım, tiksindim... Ve sıktım yumruğumu dağ gibi bir öfkeyle Kavgayı güzel eyleyen emeğin önünde saygıyla eğildim... Bağışla beni şiir, Bu yıl da yeni yılın umut veren ilk şiirini yazamadım...
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BEN O ZAMANLAR GENÇ BİR ŞAİRDİM
Ben o zamanlar genç bir şairdim Bir kıza sevdalanmıştım Gökyüzü kadar güzel Gökyüzü kadar serin Denizler kadar derin bir kıza Aklımı alan gözleriydi... Ben o zamanlar genç bir şairdim O'na mektuplar yazardım O okumazdı mektuplarımı Ben okurdum kendime O'nu arardı gözlerim Aklımı alan gözleriydi... Ben o zamanlar genç bir şairdim O'nu severdim eksilen yanlarımla O sevmezdi beni inadına Çığlıklar atıp gülerdim buna Kimsecikler duymazdı çığlıklarımı Yosun kokulu bir çift gözden başka Aklımı alan gözleriydi... Ben o zamanlar genç bir şairdim Bir gün O'nu beni öldürürken görmüştüm Ölmüştüm o vakit, çoğalarak ölmüştüm Vakit akşam üzeriydi Hiç kimse görmemişti öldüğümü Bir ben görmüştüm Aklımı alan gözleriydi... Ben o zamanlar genç bir şairdim Dinsiz kitapsız bir şair Tanrı dedikleri bende seviydi Bir ona inanırdım Bir de O'nun eşsiz güzelliğine Aklımı alan gözleriydi... Ben o zamanlar genç bir şairdim Gökyüzü dolardı gözlerime Uykularımı bölerdi bir bulut Hiç uyumazdım, uyuyamazdım Uyusam bir, hiç uyanmazdım Aklımı alan gözleriydi... Ben o zamanlar genç bir şairdim Sokak lambalarının altında geceleyen Yapraklar bulurdum ellerimde buruş buruş Yüreğim sevinin hüzünden eviydi Bulsam bir yolunu bu kentten gidecektim Gidecektim ihtimal intihar edecektim Aklımı alan gözleriydi... Ben o zamanlar genç bir şairdim Uzun şiirler yazardım aşka dair Bir yaşamak tuttururdum ölümsüz O ömrümce beklediğim dizeydi Aklıma gelirdi gözleri ansızın Tutar kendimi vururdum Aklımı alan gözleriydi... Ben o zamanlar genç bir şairdim Bir kıza sevdalanmıştım adını unuttum Saçları dudakları nasıldı bilmem Bir beyaz yelkene benzer miydi elleri Aklımı alan gözleriydi...
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ÇOCUKLUK MEVSİMİ
Çocukluk mevsimi ne çabuk geçti, Hayaller güzeldi, düşler güzeldi... Annelerin yüzü daha güleçti, Baharlar güzeldi, kışlar güzeldi... Bulutlar üstüne ne düşler kurdum, Sapanla devleri gözünden vurdum, Gece Kaf Dağı'na çıkıp oturdum, Zümrüt Anka denen kuşlar güzeldi... Bir çağı yürürdüm iki adımla, Kişnerdi dal atım bağladığımda, Kaybolan bilyeme ağladığımda, Gözümden süzülen yaşlar güzeldi...
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() DEVRAN TERS YÖNE DÖNÜYOR
Dönüyor devran dönüyor, Devran ters yöne dönüyor... İşkence, açlık, kıyım var; Devran ters yöne dönüyor... Zindan içinde zindanlar, Kurşuna dizilir canlar, Ölür nice genç insanlar, Devran ters yöne dönüyor... Hiroşima, Halepçeler Zincirler ve kelepçeler, Ana babasız bebeler, Devran ters yöne dönüyor... Tarih kör topal ve sağır, Duymaz seni bağır bağır; Gözyaşı, zulüm ve kahır, Devran ters yöne dönüyor...
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() DÜŞ ÖRTEN
Salınır şiirim uykuda Yanar diri imgelerim Yüreğim mürekkep lekesi Damıtır acıyı güzellerim Hüznümü kanatır bir dize Süzülüp içinden dizelerin Gezerim bir bir sözcükleri Yüzümü Nil'e dökerim Benim uslu çocuk yanım Söyle nerde yitik gemin Kıyı belledin göğü hep Denizini görmediğin...
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() EN GÜZEL BEN ÖLÜRÜM!..
Böyle umut doluyken tepeden tırnağa Böyle seviyorken seni amansız Böyle değerliyken Böyle yüceyken sevda En güzel ben ölürüm K e s i n!..
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() EN GÜZELİ ŞİİRLERİN
Sözcükler değil ama O'nu bana bir ana doğurdu En güzeli şiirlerin Canım kızım Şiirsu! Işığı düşüncemin H o . ş . g . e n l i d
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|