![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8774
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İsrail oğullarını denizden geçirdik.Şimdi putlarının önünde tapa gelen bir kavme rast geldiler.Dediler ki:''''Ya Musa, onların nasıl tanrıları varsa sende bize öyle bir tanrı yap!''Musa:''Siz cidden ne cahillik eder bir kavim misiniz!''139-''Şüphe yok ki, bunların içinde bulundukları din helake mahkumdur.İbadet diye yaptıkları da boşunadır.140-Dediki:''Tanrı olarak, Allah'tan başkasını mı arayacakmışım size?Halbuki O' bizi alemlerin üstüne geçirmiştir.''141-Hani sizi Firavun hanedanından kurtarmıştık.Onlar ki size, azabın kötüsünü yüklüyorlardı.Oğullarınızı öldürüyorlar,kızlarınızı sağ bırakıyorlardı.Bunda size Rab'binizden büyük imtihan vardı. 142- Musa ile otuz gece bir münacaatta bulunması için sözleştik ve ona bir on gece daha kattık.Bu surette Rab'binin tayin buyurduğu zaman kırk gece olarak tamamlandı. Musa, kardeşi Harun'a dedi ki:''Kavmimim içinde benim yerime geç,onları ıslah et, fesatcıların yoluna uyma.'' 143- Musa, ibadet için tayin ettiğimiz vakitte geldi.Rab'bi ona ilahi sözü söyledi.Musa dedi ki:''Rab'bim cemalini bana göster, ne olur seni göreyim''Allah buyurdu:Beni kattiyyen göremezsin.Fakat şu dağa bak, o yerinde durabilirse sende beni görürsün''.Rab'bi dağa tecelli edince onu paramparca etti.Musa'da baygın yere düştü.Ayılınca dediki:'' Seni tenzih ederim.Tevbe ettim sana, iman edenlerin ilkiyim''. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 125 Thanked 197 Times in 120 Posts
Üye No: 44060
İtibar Gücü: 4226
Rep Puanı : 10060
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() emeğine sağlık
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|