![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12109
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sev Beni
Dilerim güzelim can-ı gönülden Doyasıya, doyanaca sev beni. Olmuyorsa sevmek beni gönülden, "beni sevdi" diye nolur sev beni. Gökten ay indirip getirmez miyim, Görmesinler diye yitirmez miyim, Gönlümdeki gülü yetirmez miyim, Gül solmasın diye nolur sev beni. Utanç duvarını yıkan da benim, Kalbinde ateşi yakan da benim. Rüyanda karşına çıkan da benim, "rüyalarım " diye nolur sev beni. İste sen, kapında kölene olayım, İste ki, uğrunda ölen olayım. Gözündeki yaşı silen olayım, "hizmetkârım" diye nolur sev beni. İnce’yim, incel de kırıl diyorsan, Kuşak ol belime sarıl diyorsan, Beni sevenlere darıl diyorsan, "beni tek seven o" diye sev beni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sevdiğim Mi Var
Halimi ne bilsin yadlar yabanlar, Ne için dizilmiş o çifte benler. Bülbül gibi gülde figan edenler, Benim gülden başka sevdiğim mi var? Sanırlar ki selvi boya hayranım, O hüsnü güzele kurbandır canım. Ateş harlandıkça artar figanım, Benim yarden başka sevdiğim mi var? İstemem cesedi, etle kemiği, Attı kemendini, çaldı ilmeği. Şikayet edemem kahbe feleği, Benim aydan başka sevdiğim mi var? Yaralı da ciğerlerim yaralı, Ben de sevdim o ceylanı, maralı. Nazlı yar da hatırımı soralı, Benim ondan başka sevdiğim mi var? Bir ateş düştü de yanıyor özüm, Kimi soruyorsun a iki gözüm? Kimse tanımaz ki güzel zümrüdüm, Bir ankadan başka sevdiğim mi var? Boşa merak edip isim arama, Doğrudur bir nazlı yarim var ama, Saklarım onu da demem cihana, İNCE Haktan başka sevdiğim mi var? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sever Ki...
Beyaz karayı Esnaf darayı Zengin parayı Kaplar kalayı Amele molayı Sever ki sever Yemekler tuzu Oyuncu pozu Sürüler yozu Rakıcı buzu Maymunlar muzu Sever ki sever Arı çiçeği İnsan gerçeği Kasap bıçağı Ateş ocağı Çocuk kucağı Sever ki sever Beller kemeri Eşek semeri Usta hüneri Etler döneri Aylar günleri Sever ki sever Gelin halayı Haylaz kolayı Sıvacı malayı Medya olayı Garip sılayı Sever ki sever Aşıklar sazı Şairler sözü Kirpikler gözü Erenler özü Softalar düzü Sever ki sever Güzeller nazı Kuşlar ayazı Kara beyazı Derviş niyazı Toklar da azı Sever ki sever Davul zurnayı Bilek burmayı Yiğit sarmayı Obur dolmayı arayan bulmayı Sever ki sever Ana çocuğu Gerdan boncuğu Çoban gocuğu Yumurta sucuğu Mermi kapçığı Sever ki sever Aylar yılları Hovarda dulları Köpek yalları Acem şalları Yolcu yolları Sever ki sever Bülbül gülleri Hasta balları Gönül dilleri Köçek zilleri Allah kulları Sever ki sever Kral sarayı Sarhoş narayı Ölü sağları Gazel bağları Ceylan dalları Sever ki sever Kabe hacıyı Kardeş bacıyı Doğum sancıyı Yolcu hancıyı Düşman kinciyi Sever ki sever Çiftçi sabanı Koyun çobanı Parti tabanı Yerdi yabanı Sever ki sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgileri Bırakma
Sevgileri yarınlara bırakma Doyasıya, inadına sev bugün Sevgiyi sevdayı yabana atma Doyasıya inadına sev bugün Yarınlar meçhuldür, bugünü yaşa İnadına haykır dağlara taşa Sevdanın türküsü dosta ulaşa Doyasıya inadına sev bugün Sevgisiz yaşanmaz damarın kurur Bu yolda engeldir kibir ve gurur Severek yaşamak en büyük onur Doyasıya inadına sev bugün İNCE bir noktadadır sevgiyi tatmak Sevgisiz kalplere bir çıngı atmak İlk hedef sevgiye aşkı da katmak Doyasıya inadına sev bugün |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seyyidime
"Denizdeki canavarı görüp de, Şaşma" diyen Seyyidime kurbanım. Tirmizimden Kayseri'ye gelip de, Hak emrini bildirene hayranım. "İçinde deniz olan canavarı görüp de şaş" diyen ulu sultanım. Yetiştirmiş koca Mevlanaları, Dost bağına girenlere kurbanım. Seyyid Burhaneddin diye anılan, Allah dostu evliyaya yaranım. Pir elinde bade olup sunulan, Aşkın şarabına koşup, yananım Ulu Erciyes'e bağrını açan Evliyalar yurdu Kayseri'denim. Gönüllere nurlu ışıklar saçan, İNCE'yim aşıklar çırağındanım |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sezini
Aşk yolunda gideriken Gördüm sezini, sezini. Dostla ben çenk ederiken Vurdum sezini, sezini. Bilirim aman vermedi, Aşık olan hiç gülmedi. Hiç kimse gülü dermedi, Sordum sezini, sezini. Harabî Âma da buldu, Ferhat ki o dağlar deldi. Mecnun da Leyla da bildi, Çöl'düm sezini sezini. Sanma ki çilen bitecek, Bekleme, bülbül ötecek. Bu nar herkese yetecek Közdüm sezini, sezini. Su da balık gibi gördüm, Düşte görüp hayra yordum, Bir yere geldim de durdum, Yozdum sezini, sezini. Ne ararsan hep sendedir, Onda, bunda ve bendedir. Sor, ara her nedendedir, Gezdim sezini, sezini. İNCE'yim ince söyledim, Yakaladım da peyledim. Oynadım gönlüm eyledim, Yazdım sezini, sezini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sordunuz Mu?
Gidenler geri gelmiyor, Acep neden sordunuz mu? İnsan n'olduğun bilmiyor, Böyle körü gördünüzmü? İnsan dünyaya doymuyor, Sebebini sordunuz mu? Sağırlar niye duymuyor, Buna sebep buldunuz mu? Göz yaradanı görmüyor, Bu sırra siz erdiniz mi? İnce'de sırrın vermiyor, Hiç farkına vardınız mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sorma
Beni benden sorma bende değilim Neyimi söyleyim, nasıl söyleyim Yalancı dünyaya yok ki meyilim Sana ne söyleyim, nasıl söyleyim Mansur olup dara oturmayınca Sevda belasından yatılmayınca Mizana konulup, tartılmayınca Kilo mu söyleyim, ton mu söyleyim Şeriat kapısı belimi büktü Tarikat kapısı iflahım söktü Marifet kapısı sevdayı döktü Hakikat mı deyim, yokluk mu deyim Varlığımda yokum, yoklukda varım Güllerde kokuyum, bülbülde zarım Elest-ü bezminde vardır ıkrarım Sözle mi söyleyim, hal mi söyleyim Dolap gibi her girdabı dolandım Mecnunun çölünde leyla arandım Ne İsa'ya ne Musa'ya yarandım Çarmıhdan mı deyim, turdan mı deyim Alem benim ben alemim diyemem Dillerim kilitli yarim övemem Sonsuz bir yoldayım geri dönemem Sonu mu söyleyim, baştan mı deyim Ne vermişse geri verdim yarime Gel istersen senle gidek pirime. Narın ateşiyle gel de erime, Pervane mi deyim ateş mi deyim. Yaşarken ölüyüm, ölünce diri, Muhabbet bağının oldum esiri. Balçık tezgahının silik teksiri, İNCE'den mi deyim telden mi deyim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Soyumun Şarkısı
Soyumun gezdiği bahçede güller açarmış, Dudağında kıpkızıl kan yanağında jale... Sabâyla salınan zülüfler koku saçarmış, Alev alev yanan sînelerdeki âmâle... Yaprak sesleri ve ardarda bülbülün âhı, Kulaklara çarpıp geçen mâhûr âhengiyle; Sanki Cennetlerden akseden hûri nigâhı, Ölümsüz güzelliği ve solmayan rengiyle... Her yanı "Bağ-ı irem" bu bahar ülkesinde, Tıpkı buhurdan gibi tütüp-duran gönüller; Solukladıkları ölümsüzlük bestesinde, Akşam ayrı, sabah da ayrı bir türkü söyler. Güneşi hiç batmayan gündüzlerin bağrında, Goncalarla başbaşa çiçekler arasında... Her gün bir başka fasıl bahçesinde, bağında... Ve rengârenk güzellik akında, karasında... Böyle bir dünyâ bugün hayâl sayılsa bile, Ölümsüz sesler duymuştuk bu altın yapıdan... Geçerken evlâd-ı fâtihân debdebesiyle, Dünyâlara açılmıştı o ulu kapıdan. Gürül gürül her yöreye bir karanlık gece, Uçmuştuk üveyk gibi ışıktan kanatlarla... Işığımızla aydınlanmıştı her bilmece, Yıllarca savaşmıştık köhne kanaatlarla... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Suçum Mu?
Münkir-Nekir gibi sorgu sorarsın, Ne devletten çaldım, ne de aşırdım. Sen kim oluyorsun hesap sorarsın, Yurt dışına sanki mal mı kaçırdım. Hesap-kitap deme iyi bilirim, Doğruluğun ben yoluna ölürüm. Maksat başka ise, iste gelirim, Kız dururken yoksa, dul mu kaçırdım. Yetim malı yemediysem suçum mu, Benden almak istediğin öç müdür? Ne istersin, haraç mıdır, baç mıdır, Yoksa yaladığın yal mı kaçırdım. Yıllar yılı sömürdünüz yetmez mi? Araban mı durdu yola gitmez mi? Hiç kimsenin sana gücü yetmez mi Yoksa kovanından mal mı kaçırdım. Bu düzenin böyle gider mi sandın, Sandın ise bil ki baştan aldandın. Yoksa ince ince nara mı yandın? Tökezledin demek, nal mı kaçırdım. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kaan İnce | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 17 | 04-04-2009 09:53 AM |
İnce Saz Öykünmeleri | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-05-2008 09:40 AM |
İnce Belli | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-05-2008 09:40 AM |
İnce Taksim | mystical_waynak | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-13-2007 02:47 PM |
İnce Lorİ | F@sTaLaFisT@ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-09-2007 10:44 AM |