![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12091
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yaşıyor Muyum?
İnsanım; fırtınalar, boranların eseri, Sefalet ateşinde yanmaya gelmişim ben. Beyhude bekliyorum doğacak beyaz fecri, Yazık ki yaşamağa mahkum edilmişim ben... Mezar taşları kalem, birer destan yazıyor. Bu destanı gözyaşı içmiş bir can yazıyor. Alnımdaki her çizgi böyle ferman yazıyor: Yazık ki yaşamağa mahkum edilmişim ben... Dünya şuursuz tezgah, ustabaşı sefalet, Kendi kendini yedi, hayal oldu asalet. Ruhumuzdan göç etti merhametle adalet Yazık ki yaşamağa mahkum edilmişim ben... Ben insanlar tanırım maskeli bir şeytandır, İnsanlık kitabında birer kara destandır. Mutlu olanlar yalnız, topraklarda yatandır. Yazık ki yaşamağa mahkum edilmişim ben... Vicdanlar bir kayadır, ruhu sarmış menfaat, El, etek öpmek hüner, çiğneniyor hakikat. Bel bükmekle geçiyor böyle mi olur hayat Yazık ki yaşamağa mahkum edilmişim ben... Tanrım, Tanrım! ışık ver şu kararan dünyaya, Erisin lugatların vicdan dediği kaya. Sana değil ey Tanrım tapıyorlar paraya. Yazık ki yaşamağa mahkum edilmişim ben... Kayseri-İncesu - 1947 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yeter
Götürün yildizlar gökten öteye Bana bu sevginin özlemi yeter. Bu gidiş son artik, sormayin niye Kalbimin dinmeyen elemi yeter. Bilmedi, aşkimi verdim gizlice, Agladim, bekledim gündüz ve gece. Hep sevdim, bilmedim sevilmek nice Kendisi gelmesin, selami yeter. Mutluluk kadehi hep boş mu kalsin Sevenler nereden nasibin alsin? Arada, sirada, yilda bir olsun Çikip da kesseydi yolumu yeter. Bilmem ki yurdunu, nerede yeri. Bekliyorum hala, gelmez haberi. Her zaman degil de bayram günleri Yilda bir sorsaydi halimi yeter. Nasil sevdigimi bir bilebilse, Kanatlanip uçsa ve gelebilse. Bir sabah hafiften esenyel olsa Üfleyip savursa külümü yeter Ankara - 15.12.1982 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yok Işte
Yok be kardeşim, yok işte. Sigaramin dumani arkadaşim, Tesellimi sorarsan: işim, Evden ayri, barktan ayri... Ne bir lokanta, Ne otel, ne han Çildirir insan Yalnizliktan Nasibim buymuş Gezerim istasyon, istasyon, Ekmek derdinin ardindan Vagon, vagon... Afyon - 1963 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yolcu
Gümüşten işigini aydan dilendin *******in üstüne çektin perdeyi. Yildiz oldun, göklerden yere elendin Üfledin aşk agacindan yapilmiş neyi. Yolun çakil degildi, çiçekler dikensiz Rüyalarini gördün durgun sularda. Yaşadin kişta yazda baharda Yürüdün için ferah, yürüdün ayni iz. Tükenmez sandin yolun, Çiçekler sararmaz, kurumaz sandin. Işte, bak gökler yarildi Yagmur, yagmur... Dökülüyor tanrinin gözyaşlari. Seller, uçurum açti: Durabilirsen dur. Hangi yolcu yolunun sonuna varmaz? Haydi yürü! Yolcu yolunda gerek, Barinacak bir yer bul kendine. Bu yolun sonunda en büyük gerçek. Yagmur, yagmur, işliyor iliklere... Yolun bitti. Sigin artik selviliklere. Edirne - 1945 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yolculuk
Aydin *******in beyaz huzuru Uzandi dünyamin maverasina. Arzular büyüttü özlenen nuru Atildik mutluluk macerasina. Çevrildi anahtar, açildi kilit. Başladi yolculuk beyaz diyara. Her yolun sonunda bekliyor ümit, Sigmiyor arzular geçen yillara. Ne yollar tükendi, ne de yolculuk, Hür maviliklerde hala yoldayiz. Çagriyor bizleri: gidelim... çabuk Mutluluk tahtinda oturan yildiz. Maraş - 20.05.1944 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zaman
Zaman ki: Tezgahinda dokudu beni, Ölümü unutturdu dindar ruhuma. Zaman ki; bir hece de okudu beni Gül diye dikenleri serdi yoluma. Özledigim bir rüya bu gün sevgilim; Iklimlerin bittigi yerde o şimdi. Zihnimde kanat açan pembe emelim Bir zaman bana yardi, benim eşimdi. Fakat savurdu onu zaman rüzgari, Ebediyyet yolunda agliyor şimdi. Zaman, aldi elimden yeşil bahari. Bilmiyorum neyimdi o benim, kimdi? Zaman yollari diken, derin uçurum, Maceralarim öksüz, gözlerimde yaş, - Zamanin kollarinda ah... ölüyorum Yetişir artik zaman, bagrin niye taş? Maraş - 27.12.1942 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zor
Zembille inmedik ya gökten Kendimiz çiktik bu agaca. Elbette meyvenin iyisi, olgunu Incecik dallarin ucunda. Gelibolu - 07.01.1955 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Emrah Bozkurt söz verdi! | styla45 | Diğer Süper Lig Takımları | 0 | 07-04-2009 05:52 PM |
Ekrem Bozkurt | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 313 | 04-26-2009 10:07 AM |
Gazi Bozkurt | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 33 | 03-30-2009 03:52 PM |
İstanbul B.B.-Bozkurt Belediye: 3-0 | [stop] | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-06-2008 01:57 PM |
Atatürk Ve Bozkurt | Tathar Elanessé | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-13-2006 10:18 PM |