![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12091
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 26 Mart *
Oy Meriç'im, oy Meriç'im Ne akıyon bozbulanık? Yine gamla doldu içim Senin de mi bağrın yanık? Düşman eli değdi bugün Benim temiz soyuma oy! Yirmialtı martı düşün, Düşman çöktü kıyıma oy! Tunca'm yine derdin büyük Öksüz müsün boynun bükük? Eski derdim deşildi oy! Bağrıma taş basıldı oy! Nazlı gelin, şirin Ardam Yine bugün yaralısın. Yaraşmıyor sana hiç gam, Ağlatıyor beni yasın. Gözüm yaşla doldu benim, İnilderim inim inim Suyum paktı, kirlettiler İnlemezdim inlettiler Duvağımı yırttı düşman Ben bir nazlı gelin iken. O günleri düşün bir an, Çiçeklerim oldu diken İy'olur mu el yarası Unutulmaz hatırası O karanlık acı günün Var içimde bir yarası Aşık Mehmet ağlamaktan Usanmıştır ey üç kardeş! Bu gün bizim aziz vatan Olmalıyız neşeye eş. * Edirne'nin kara günü Edirne - 1946 Kaynak: Damla Dergisi Mart 1946 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ?
Akşam oldu gelmedin Yine boynum büküldü Gözyaşim yagmur oldu Yüregime döküldü Bu aciyi çekmek için Niye geldim dünyaya? Gözyaşim yagmur oldu Yüregime döküldü Kabataş - 19.02.1972 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acilara Tutsak
Neden bu yaşam böyle Soguk kuru buruk? Neden gecem, gündüzüm bir, Işiklar.. kopuk kopuk? Içimdeki bu hiçlik Uzar da gider, uzar da gider. Yaşamak istiyorum bir sevmelik Bu kadari bana yeter. Mutsuzlugun karanlik yollarinda kör, Zaman gerçegine tutsak olmuşum. Yenik düştüm acilarima durdu asansör - Dört duvar arasinda - Kendime yasak olmuşum. Umutlarimi yiyorum Işiksiz, neş'esiz, tedirgin. Ve ben yalnizligimda tek. Acilar sonsuz, acilar geniş, acilar zengin. Zaman gerçegine tutsak olmuşum, Kendime kendim yasak olmuşum. Ankara - 11.01.1976 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aciya Tutsak
Bülbülün nagmesi feryada benzer Bir gönül aciya tutsak olunca. Güneşin renginde karanlik sezer Bir gönül aciya tutsak olunca. Bir çiçek koparsan eline batar, Güneşler yüzüne siyah tül atar, Neşeyi pazarda bedava satar Bir gönül aciya tutsak olunca. Insanin gençligi bahara benzer, Mutluluk eriyen bir kar-a benzer, Didar-i istirap bir yar-a benzer Bir gönül aciya tutsak olunca. Maraş - 1943 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aç Çocuk
Anneciğim üşüyorum... Yağmur içime yağıyor Kapat şu pencereyi. Karnımda çok ayaklı bir hayvan Kemiriyor kemiğimi etimi Yavaş, yavaş... Ne pişmez şeymiş, şu ateşteki aş. Gel anne gel bak Dışarda ben kadar bir çocuk. Ne güzel paltosu var, Ayağında cici papuçları Değil çıplak. Anne! Benim paltom, ayakkabım Ne zaman olacak? Anne beni duydun değil mi Anne! anne! bir şey, birşey var içimde Parçalıyor midemi. Anne acıktım! İnan ki yiyeceğim onu da Doyursa beni Şu kara bahtım Afrika'da çocuklar açlıktan ölüyormuş televizyonda gördüm Bu şiiri yazdım. Ankara - 1986 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aglayan Melal
Bulutlar yeryüzüne melalim dökerken Bütün hicranlariniz kalbe döktüm, sakladim. Akşamlarin hüznünü durgun sular emerken Bir yetim sonbaharin sinesinde agladim. Bir tanidik çehre yok yurdumun garibiyim; Ne baharlar dost bana, ne teselli elverir. Gündüzlere yabanci, gecenin sahibiyim; Benim öksüz yaşamim melal içinde erir. Gülerken agliyorum, öz yurdumda yalnizim, Uyuturum koynumda geceyi yavrum gibi. Bana da ninni söyler dinmeyen engin sizim Budur öksüz ruhumun mutluluktan nasibi. Eşini kaybeden kuş dönerken yuvasina Koyarim istirabin dizlerine başimi. Bürünür garip gönlüm tükenmeyen yasina, Uyurum dinleyerek ben de aglayişimi. Kayseri-Incesu - 1947 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akşam Olunca
Akşam olunca, Sarinca yüregimi gariplik. Bir şeyler çekilir içimden Iplik iplik... Istesem de aglayamam, Kahrolsun kahrolsun Böyle erkeklik. Şarap gelir aklima Içmek isterim. Yok cebimde bir beşlik. Anilar yetişir imdadima Hayallerde yitik. Dokur yeniden beni Mekik mekik. Istesem de aglayamam Kahrolsun kahrolsun Böyle erkeklik. Ankara - Mart 1972 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akşam Vakti
Gurbet elde akşam vakti Daha fazla duyar insan. Gurbetin hüznünü bu an Gurbet elde akşam vakti. Hayal uzanir silaya Bir gölgenin peşi sira. Talih ezelden kara, Kanamadik aglamaya. Insan evini hatirlar Bir iki göz olsa bile. Mektuptaki boş satirlar Avuntu olmuyor nafile. Göz nemlenir birden bu an, Gelir akla aşkin ilki. Ve aglayabilse insan Bir hoş olur güler belki. Akşamin hüznünü emer Çeşmelerden akan su, Içli bir türkü söyler Dalda kumrunun huhusu. Gurbet elde akşam vakti Gönül aglar gurbet aglar, Neşe aglar, hasret aglar Gurbet elde akşam vakti. Kayseri - 1947 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ankara Otobüsleri
Otobüsler insan taşır Dert taşır, gam taşır. Öpesim gelir çileli şoförleri. Benden sana selam taşır, Dizilirler arka arkaya Yenimahalle-Kızılay-Çankaya, Hele bir kısmı var ki Giderler Karşıyaka’ya Kıskanırım bunları. Seni taşırlar kucaklarında, doya, doya. Geçerler İvedik’ten Selam yollarım sana yavrum Sessiz, sedasız... Yürekten. Dururlar sizin evin önünde Seni indirirler, seni bindirirler Benim bedbahtlığımca Mutlu otobüsler. Dert taşır, gam taşır Ankara otobüsleri. İvedik’ten her geçişte Benden sana, selam taşir Ankara - 05.11.1969 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Antalya
Burdur’a dedik elveda Otobüs sarsıla, sarsıla çıktı yola. Virajla kıvrım kıvrım Gurbete uzayan yollar gibi. Sağ tarafta çamlı dağlar Sol yanımız derin bir uçurum. Ölüm, dirim arasında ilerliyorduk. Bucaktan geçtik Garip öldüren-suyundan içtik Ama ölmedik. Antalya göründü uzaktan İnince kepezden. Sevgilinin saçlarına değmişçesine Sarhoş eden bir rüzgar Geliverdi denizden. Antalya’nın yolları asfalt Pırıl pırıl, temiz mi temiz Bir kadın sinesi gibi. Denizin dibi Belkıs'ın rüyalarını aksettirmede, Güneşin ışıkları, Dalgaları kıvrım kıvrım Dansettirmede. Portakal, limon okaliptüs Kokuları içime sinince; Sen Antalya’yı git gör Yağmur dinince. Limonata gibi bir hava Hem de bedava. Ölmek istersin hemen Zevkini duymak için Aşkın doya doya... Böyle bir diyar Antalya. Mehmet, Boşa zahmet Antalya'ya şiir yazmak Senin harcın değildir Çünkü Antalya Kendisi bir şiirdir. Antalya - 20.08.1957 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Emrah Bozkurt söz verdi! | styla45 | Diğer Süper Lig Takımları | 0 | 07-04-2009 05:52 PM |
Ekrem Bozkurt | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 313 | 04-26-2009 10:07 AM |
Gazi Bozkurt | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 33 | 03-30-2009 03:52 PM |
İstanbul B.B.-Bozkurt Belediye: 3-0 | [stop] | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-06-2008 01:57 PM |
Atatürk Ve Bozkurt | Tathar Elanessé | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-13-2006 10:18 PM |