![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12091
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dolmayan Boşluk
Torunum Ebru'nun Ardindan Şiir okumak istiyorsan gözlerime bak Gözyaşlarimdir dökülen misra misra. Ben'im sonbaharda düşen ilk yaprak. Benim içim çöl, bagim bahçem çorak Ben söylüyorum, özlem türkülerim yollara. Ezilmişligin acisi içimde dügüm dügüm, Yorgunlugum tonlarca gözkapaklarimda. O günü unutamam-seni ilk gördügüm. Çözülmeyecek ömür boyu bu kördügüm. Seni ariyorum adim adim Mezara giden sokaklarimda. Agaçlarda tüm dallar kirik / kurumuş özsuyu, Rengini kaybetmiş çiçekler / acisindan kurumuşlugun. Yaşantim bomboş, özlemine serdim uykuyu. Mezar desem degil, ya nedir bu kör kuyu Dolmuyor bir türlü, dolmuyor boşlugun. Ankara - 25.19.1979 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dörtlük
Acılar ve neş'eler hepsi de insan için Edirneli Aşık Mehmet Gülemezsin etme zahmet Boşa gider bütün gayret Derdi bitmez dünyadır bu. Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dörtlükler
I Herkesin sevgilisi, eşsizdir birtanedir, Tüm insanlar kahraman yaşami efsanedir. Hepimiz bir deliyiz, sen delisin, ben deli Fazla söze ne hacet dünya timarhanedir. II Her insan bir aşiktir, nedenini bilemez. Gülmege özlem duyar nedense hiç gülemez. Çünkü aglamak kolay, gülmek ise çok zordur. Mendili olsa bile gözyaşini silemez. III Sevmeden sevilmeyi, aşki bulmak isteriz. Seller gibi çaglayip kalbe dolmak isteriz. Hiç kimseye mutluluk kapisini açmadan Bu geçici dünyada mutlu olmak isteriz. IV Binyil yaşasak bile deriz ki ömür kisa. Içimizde tükenmez keder, aci ve tasa. Dünyada her şey güzel türlü türlü zevk de var Alinlarda bu yazi, ölüm gerçek olmasa. V Bir degil binbir tane dünyadaki arzular. Koyun dogurur inler, sonra meler kuzular. Her yer günlük güneşlik, her taraf beyaz, pembe Niçin kara yazilmiş alnimiza yazilar? Ankara - Ocak 1967 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşünce
Baktim ufuk kara, firtina deli Aklima ölümüm geldi nedense, Koptu canevimde nedamet teli Sevilmek olmuyor nasip herkese. Aklima ölümüm geldi nedense, Vurdukça camlara sessizce yagmur. Bir hayal seni de sevdim ben, dese Kucaklar ruhumu belki de huzur. Koptu canevimde nedamet teli Yazik ki hayatin mahkumuyum ben. Isterdim boynuma sarilsin eli Karanlik dolmazdi içime birden. Sevilmek olmuyor nasip herkese, Ölmek de insanin elinde degil. Hayat bir cendere bana nedense Gözlerim islak, elimde mendil. Uzunköprü - 1950 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşünceler Ardından
Ömrümüz uzanır yıllar boyunca Teselli bekleriz her fani günden. Ümitler peşinde koşarız... Neden? Neşeyi ararız acı duyunca. Ufuklar ardına giden yol uzun Sonsuza hasretiz öyleyse niçin? Takılıp ardına bir pembe hiç’in Tutmuşuz yolunu hep ruhumuzun. Günler gelir, geçer, yillar tükenir. Huzuru arariz pembe şafakta, Gönlümüz takilir, kalir uzakta. Beyhude bekleriz dogmaz o fecir. Emelden beklenen sükun yalandir. Mutluluk faniye çocuk rüyasi. Öpelim huzuru, atalim yaşi, Insana teselli; elde kalandir. Edirne - 1950 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ebedi Sir
Sonsuz zannetmiştim her geçen ân-i Ufukta güneşler sönmeden evvel. Düşünmek iyi şey, yaşamak güzel Nafile aradim her kaybolani. Yaşanan yillarin annesi kimdir, Kimler eritiyor yillari böyle? Varlik ile yokluk vermiş el-ele Nereye çekiyor günleri bir bir? Görülen her rüya olmasin yarim Günleri bogmasin içinde gece. Niçin seviyoruz bilmem delice Bu aşkin manasi nedir ey Tanrim? Hürriyet kapanmiş benim içime Bense hürriyetin elinde esir. Istirap neşeden daha cihangir Girmez mi bu dünya başka biçime? Sonsuzluk agliyor tükendim diye, Her yolun sonunda bir kalin duvar. Ardinda bilinmez, bilinmez ne var Huzuru aramak öyleyse niye? Edirne - 01.09.1945 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Edirne Özlemi
Gözyaşımla büyüdü içimdeki bu hasret Kuruyan gözlerimden ak, pınarlaş ey Meriç! Baharımı soldurdu, kışa çevirdi gurbet. Yeşile bürün, yaklaş, içimde taş ey Meriç! Sularınla temizle bu hasretin pasını Beni sonsuza götür, bir kefen olup sar da. Sen doldur şiirimin bomboş kalan tasını Edirne'nin neş'esi, tarihin kızı Arda. Kıyın olsam uzansam, ben de boylu boyunca, Söğüt olsam yeşersem kucağında her sene. Vakarın timsali hasret kokulu Tunca! Sen olmasan Edirne, olmazdı Edirne. Tanrıya varan yolu burada buldu Sinan, Burada minareler Türkün çelik süngüsü. Yıldırımda, kıyıkta tabyalar birer destan, Köprülere yazılmış Edirnenin türküsü. Yeşil bülbül adası, keder bilmeyen ada, Bülbüllerin özyurdu, nağmelerin vatanı. Sevdalıyım sevdalı bu sevda başka sevda Türkoğlu bu elleri iyi bil iyi tanı! Mavi Tuna hasreti içinde tutuşunca Sakın gölge düşmesin yeşeren gözlerine. Bağrına basar seni Arda, Meriç ve Tunca Götürür dalga dalga mavi denizlerine. Maraş - 1943 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Edirneden Çanakkaleye Selam
Uluğ Turanlıoğlu'na Kim demiş Çanakkale’desin Kim demiş evinden uzak Çok uzaklardasin. Sabahlari Ayşekadin camiinde Okunurken ezan; Rüzgarlar getirir sana Yemyeşil çinarlardan, Her derde deva Pinarlardan Binlerce, yüzbinlerce selam. Hale'li *******le Lacivert akşamlarda Öpüşürken güneşle Meriç Köprülerde akseder Neva makaminda bir şarki. Dolaşir misralar Lale dudaklarda Ve bir nazire olur Israilin meyhanesi Ömer Hayyam tekkesine. Bu loş meyhanede Titrek bir mum işiginda Üç-beş kafadar, kulak verir senin Eski yillardan kalan sesine. Kadehler konuşur, Misralar uyanir uykusundan. Anilir devr-i saltanat-i Esbak-i Fakir Edirne'nin, Şair Edirne'nin, Ardindan okunur destan-i kebir-i Çanakkale'nin, Nice Ulug-lar Nice Mehmet'ler Gelir geçer... Alin yazisi gibi, Bir masal olur maceralar Bir varmiş bir yokmuş. Yine sen Çanakkale'de Bizler Edirnedeyiz. Aslinda bu vatan: Ne Çanakkale Ne Edirne Ne Ankara, ne Ardahan, ne Van. Bu vatan: Bazan.. Kars kalesinde bir Bayrak olur Bazan.. Edirne köprülerinde bir şarki Bazan Çanakkale’de bir destan. Not : Pınar, Çınar Uluğ Beyin oğullarının Lale-Hale kızlarının ismidir. Edirne - 25.02.1953 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Edirnem
İçimin sızısı fakir Edirnem Yoksulluk içinde şiir Edirnem; Babam, kızkardeşim, torunum Annem. Bir güvercin olsam kanadı kırık Doldursam çilemi kubbelerinde camilerinin Bu kadar yakmazdı beni ayrılık. Tabyanda vurulmuş şehit gibiyim, Kırılmış bir dal'ım bahçelerinde, Bir mezar taşında beyit gibiyim. Bahardır Edirne, Anlı Edirne! Yırtıklar içinde şanlı Edirne! Ben senin aşkınla geldim cihana, Bu gönül vurulmuş bir kere sana. Dönemez geriye yollar kapanmış. Ne çıkar inlesem de inim inim, Ümidim, sevgilim, gayemsin benim Varlığım sevginle tutuşup yanmış Nerdesin ey ecel, nerdesin ölüm Beni siz kurtarın son ayrılıktan, İşte budur arzum niyazım Hak'tan. Bu bir ölüm değil bir ayrılıktır Sevginle erimek bahtiyarlıktır. Not: ikinci dünya savaşı içindeyiz Edirne - 1940 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Garip Kuşlar
Daglara hüzün çöker, Gökyüzünden yaş döker, Gurbet diye dem çeker Garip akşam kuşlari. Silayi hatirlatir Insana satir satir, Gurbeti de aglatir Garip akşam kuşlari. Sanki gönül yarasi, Bilmez derdin çaresi, Gurbetin avaresi Garip akşam kuşlari. Neş'e sevinç zevk yalan Aglar gurbette olan Gurbeti gurbet yapan Garip akşam kuşlari. Uzunköprü - 1949 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Emrah Bozkurt söz verdi! | styla45 | Diğer Süper Lig Takımları | 0 | 07-04-2009 05:52 PM |
Ekrem Bozkurt | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 313 | 04-26-2009 10:07 AM |
Gazi Bozkurt | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 33 | 03-30-2009 03:52 PM |
İstanbul B.B.-Bozkurt Belediye: 3-0 | [stop] | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-06-2008 01:57 PM |
Atatürk Ve Bozkurt | Tathar Elanessé | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-13-2006 10:18 PM |