![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12105
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Geçim Derdi
Senin için gittigim diyar diyar Ey yar...! Kamyonun güvertesinde Üçüncü mevki kompartumanda. Senin için. Senin yüzünden Pantolonum ütüsüz, Boyasiz ayakkabim, Traş olamadigim haftalarca Senin yüzünden. Yabanci sokaklarda dolaştigim öksüz, Otellerin binbir kişiye kucak açmiş Yataklarinda yattigim, Gurbet pazarlarinda, Sevincimi, derdimi bedava sattigim. Aşina bana artik her istasyon, Sicacik yuvamdir artik Üçüncü mevki her vagon. Mecnun ettin beni saldin çöllere Muhacir kuş misali Düşürdün yabanci ellere. Yetişir sürükledigin vagon, vagon Bu yollar bitsin, bitsin artik, Bu yollar olsun SON Bilecik - 1962 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gibiyim
Kimseler geçmedi gönül yolumdan Ayak basılmamış orman gibiyim. Yalnızlık şarkısı düşmez dilimden, Koyunsuz, kavalsız çoban gibiyim. Talihtir derdime bin dert ekleyen, Ne soran bulunur, ne bir yoklayan. Yıllardır her gece konuk bekleyen Yollardan çok uzak bir han gibiyim. Bilmem ki fakirin nedir günahı, Kurumadı gitti derdin kaynağı. Ömrümce gülmedim, bayram sabahı Kasabı bekleyen kurban gibiyim. Kırk yılda bir olsun soranım yoktur, Tıp ilminde yazılmış dermanım yoktur, Bir durmuş saatim kuranım yoktur, Bir türlü geçmeyen zaman gibiyim. Edirneli aşık Mehmedim der ki Var mı bu hayatın ölümden farkı? Böyle devam eder gider bu türkü Yeminli sözlerde yalan gibiyim. "T.R.T.nin 1971 yılında tertiplediği yarışmada I.ci başarı ödülünü kazanmıştır." Ankara - 16.02.1967 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gibiyim II
Akşamdan ses gelir batinca güneş, Aglayan bulutlar gözyaşima eş, Yandikça içimde dert, ateş ateş Tikanmiş bacada duman gibiyim. Bu anda yalnizlik benim eşimdir Anamdir, babamdir ve kardeşimdir. Içim degil size, gülen dişimdir Ruhunu uçurmuş bir can gibiyim. Kurumuş tarlayim yagmur bekleyen. Talihtir derdime bin dert ekleyen. Hasretim bir sese, bana gel diyen, Dostum yok, herkese düşman gibiyim. Çaresiz garibim, nerde tababet? Hep beni buluyor kötü akibet, Kanayan bir yara içimde gurbet Tikanmiş damarda alkan gibiyim. Aşkim bilmecedir, çözenim yoktur, Kirilmiş bir sazim düzenim yoktur, Bir uzun destanim yazanim yoktur Cönklerde yaşayan divan gibiyim. Edirneli aşik Mehmet'tir adim, Anadan garibim garip yaşadim. Dert yanmak degildir benim muradim Derdime ben kendim, derman gibiyim. Ankara - Mart 1973 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Giresun
Burada gördüm mavinin en delisini, Dağlar örneği yükselişini, Bu dağlara vermiş Tanrım Yeşilin en güzelini, Bu dağlarda keder yeşil, aşk yeşil. Öyle bir yeşil ki: Güneşte bulmak mümkün değil. Burada her şey korkunç yeşil, Burada deniz felaket mavi. Haşmet haşmet, tüm güzellikler Yakıyor güzellerde kara sevda alevi. Burası Karadeniz, burası Giresun. Yazmış Tanrım en büyük şiirini dağlara Gelsin demiş kullarım okusun. Dağlara kurmuş doğa Bir yeşil konak. Duvarlarında mısralar konuşuyor Çotanak, çotanak. Giresun - 29.06.1970 Kaynak: Yeni Giresun Gazetesi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönül Bu
Gönül bir pervane döner durmadan Sevdanin elinde oyuncaktir o. Bir yorgun kuş gibi kanat vurmadan Sevdadan sevdaya akacaktir o. Sevinçle arkadaş, kederle kardeş Gece göklerde ay, sonra bir güneş. Şimdi bir irmaksa, sonra bir ateş içimi durmadan yakacaktir o. Uyudu hayalde, gezindi yerde, Agladi neş'ede, coştu kederde, Nihayet bir mesken kurdu göklerde Artik yalniz sana bakacaktir o. Balikesir - 12.10.1938 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönül Sesidir Bu
Sana Bana göre değil, kestane gözlüm Hüzünlü bakışlım, gölgeli yüzlüm. Sevmişim bir kez, artık unutamam, Söndüremem bu ateşi içimde. "Meğer çok sevilenler birgün unutulurmuş Gözden ırak olanlar, gönülden de olurmuş" Söyleye dursun plak, istediği kadar bu eski şarkıyı... Bana göre değil bu, kestane gözlüm, Hüzünlü bakışlım, gölgeli yüzlüm. Yıllar geçti aradan Hayalini bile unuttu hafızam Fakat seni unutamadım, unutamadım, İçimdeki aşkını uyutamadım. Mesafeler can verdi artık, Sildim lugattan sevmeyi, sevilmeyi. Ben sana uzak yıldızlar kadar Sen bana yakınsın ismim gibi. Gençliğime mezar yaptım aşkımı. Seni unutamadım, unutamadım İçimdeki aşkımı uyutamadım. Zaman zamanı büyüttü, Beni öğüttü cemiyet değirmeninde Mağlup oldum nihayet. Karım var, etrafımda pervane Çocuğum var iki tane Seni unutamadım yine. Herkes mutlu bilir beni; Ne bilsinler içimi. Yıldızlar kalesinde hapsedildi saadetim Anahtar sende kaldı Kestane gözlüm Hüzünlü bakıştım, gölgeli yüzlüm. Ne olurdu, ne olurdu Ya şair olmasaydım Ya seni unutsaydım... Hüzünlü bakıştım, gölgeli yüzlüm. Uzunköprü - 1950 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gurbet Çocuklarinin Şarkisi
Kara yazi yazilmiş ezelden alnimiza Bu gurbet yollarinin ebedi yolcusuyuz. Bahar nedir bilmeyiz, eremedik hiç yaza Acimayin siz bize, ne yapalim biz buyuz Çiçek nedir bilmeyiz, kuş sesi dinlemedik, Sessiz akan pinari andirir gözyaşimiz. Içimiz keder dolu, biz aşkla inlemedik Anne dizi görmedi bu serseri başimiz. Hayat denen muamma bizim için bir hiçtir Çünkü arayan soran bulunmaz bizleri. Kana kana aglamak bize sonsuz sevinçtir Unutun dostlar bizi, biz gurbetin esiri. Sevgilimiz gurbettir, istirap şiirimiz Unutun dostlar bizi bu sonu yok yollarda. Mutlulugu görmedi içimizden birimiz Size kalsin sevdalar, gidiyoruz - elvada. Maraş - 28.10.1943 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gurbette Düşünceler
Hülyalarimdan güzel, ümit gibi yumuşak Evim nerede şimdi? mesafeler ardinda. Ne hazindir yaşamak sanki bir kör kuyuda Bir köşeye serilmiş, daginik kirli bir yatak. Hasretle küf kokusu karişmiş birbirine, Hüznüm sanki agliyor benim garip halime, Perişanlik dört yanda, olmuş da lime lime Bir nazire oluyor bu garip şairine. Içimde bir şeyler var tarif edemedigim, Dumanlar var içimde ve dişimda çepçevre. Günlerim istiraptan çizilmiş bir daire Tutunacak dalim yok, bir boşlukta gibiyim. Duvarlarda hasretlik misra misra yazilmiş, Ev, bark yok yatak soguk, düşünceler serseri, Bütün eşya bir ceset, acilarim dipdiri, Ak alnima talihim ne de kara yazilmiş. Nerde şimdi her zaman bana açilan kucak Gözlerinde hayati seyrettigim can karim? Nerde küçücük odam, nerede çocuklarim? Yarap bu uzun çilem galiba dolmayacak? Kirklareli - 05.10.1953 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gururlanma
Eş ettim kendime buruk acıyı, İstedim ak etsin kara geceyi, Derinde aradım daha yüceyi Dikenle geçinmek güle mahsustur. Yürüdüm ömrümce güzele doğru, Özlemde aradım beyaz huzuru. Buluttan dilendim çölde yağmuru Tanrıya yalvarmak kula mahsustur. Postacı o mektup benim olmalı, Yazılan adreste beni bulmalı. Ak kağıt üstünde kara damgalı Okşanıp, öpülmek pula mahsustur. Yaşadım diyenler elbet ölecek, Ömürler solmayı bekleyen çiçek. Yasa bu, çaresiz, birgün bitecek Kaybolup bitmemek yola mahsustur. Anılır insanlar soylu eserle, Eserler yücelir dökülen terle. Tokası ufacık ince kemerle Sarıp sarmalanmak bele mahsustur. Gururlanma, daha düşmedin dara Senin güzelliğin bence on para. Sabahı sevdirmek tüm insanlara Serin serin Esenyele mahsustur. Ankara - 12.02.1988 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hani Nerde
Hani Osman Atila, nerde Basri imece! Üstlerine örtüldü, kapkaranlik bir gece. Var mi hatirlayanlar onlardan birer hece Kalbimizde bir aci-buruk silik-sadece. Yapisinda unutmak vardir insan oglunun Gelecegi malumken hepimize bu sonun, Cümlemiz kurbaniyiz, bu yalanci oyunun Yine de unuturuz ve sifirdir netice. Ankara - 01.10.1981 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Emrah Bozkurt söz verdi! | styla45 | Diğer Süper Lig Takımları | 0 | 07-04-2009 05:52 PM |
Ekrem Bozkurt | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 313 | 04-26-2009 10:07 AM |
Gazi Bozkurt | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 33 | 03-30-2009 03:52 PM |
İstanbul B.B.-Bozkurt Belediye: 3-0 | [stop] | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-06-2008 01:57 PM |
Atatürk Ve Bozkurt | Tathar Elanessé | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-13-2006 10:18 PM |