![]() |
|
![]() |
#1 |
Banned
Teşekkür Etme: 1 Thanked 2 Times in 2 Posts
Üye No: 44100
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 2150
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir ben,bir sen!
Paylaşmak istedim,mutluluğunu Birden anlamadım,ne olduğunu Yüzüme kapıyı,bir vurduğunu Bir ben biliyorum,bir sen sevgilim,,, Sevgisiz bu dünya,tam sana göre Mâdem öyle,takıl kafana göre Ayrılık sözünü,lâfına göre Bir ben diliyorum,bir sen sevgilim... Daha ötesi yok,bu uçurumun Sevgisizlik derdi,gönül kuşu'mun Tek dostu mendiller,akan yaşımın Bir ben siliyorum,bir sen sevgilim... Oktay Zerrin-Bafra |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir içim su, Üsküdar...
Lâle devri söz mü, Sâdabad söz mü Hisseder kör bile, şu Üsküdar' ı İnan anlamazsın bahar mı, güz mü Gel de gör bir içim su Üsküdar' ı... Yeşil yeşil bakar çevresi ile Târifte zorlanır, şairler bile Gönül sevgisine olur vesile Gel de gör bir içim su Üsküdar' ı... Kadıköy, Lâleli, Bebek, Samatya Üsküdar derseniz, altın papatya Giresun, Trabzon, Sinop, Malatya Bir de gör bir içim su Üsküdar' ı... Oktay Zerrin |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Bir şey kalmamış!
En son mektubundan,boş kağıt çıktı Demek ki yazacak,bir şey kalmamış Gözlerim mâzi'ye,ümitsiz baktı Demek ki yazacak,bir şey kalmamış... Oturup,düşündüm; suçum ne diye Lâyık olamayan,kim bu sevgiye Kavuşuruz sanma,birkaç seneye Artık sır tutacak,bir şey kalmamış... Cevap vereceğim,sanma hiç sana Âşk'ın benzedi o; son mektubuna Herkes gitsin şimdi,kendi yoluna Mâzi'ye atacak,bir şey kalmamış... Oktay Zerrin-08-02-1993-Bafra. Oktay Zerrin |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Birgün herkes sevecek
Kavga açtım,kavgaya Kucak açtım,sevdaya Yazıyorum şuraya Birgün herkes sevecek... Kalpten gelen arzuyla Özlem ile,tutkuyla Allahın buyruğuyla Birgün herkes sevecek Dört kitabın,dördüyle Kalp ve gönül gözüyle Mevlananın sözüyle Birgün herkes sevecek... Yunus gibi,çoşarak Bulutlarda uçarak Yeni sayfa açarak Birgün herkes sevecek... Alnımızın akıyla Mutluluğun adıyla Şiir,türkü,şarkıyla Birgün herkes sevecek... Düşmanlığı boğarak Güneş gibi doğarak Hissederek,duyarak Birgün herkes sevecek... Zorlamadan,korkmadan Yorulmadan,bıkmadan Canımızı sıkmadan Birgün herkes sevecek... Kan gölü bu dünyada Kardeşçe,bir arada Hava,deniz,karada Birgün herkes sevecek... Ozanların diliyle Yüreğiyle,kalbiyle Yediden,yetmişiyle Birgün herkes sevecek... Yıldızların altında Gönüllerin tahtında Yüce Tanrı katında Birgün herkes sevecek... Yürüyerek,koşarak Seller gibi taşarak Kalbe Allah yazarak Birgün herkes sevecek... Yiğitliğin özüyle İnsanlığın gözüyle Özgürlüğün sözüyle Birgün herkes sevecek... Gözyaşını unutup Herkes elele tutup Zalimleri korkutup Birgün herkes sevecek... Öğretmen ve öğrenci Fakir,zengin,dilenci Hem yolcu,hem de hancı Birgün herkes sevecek... Boyun büküp,susmadan Darılmadan,küsmeden Birbirini üzmeden Birgün herkes sevecek... Atıp dostluk temeli Yaşatarak güzeli Van,Erzurum,Rizeli Birgün herkes sevecek... Avrupada,Asyada İstanbulda,Konyada Şu yalancı dünyada Birgün herkes sevecek... Bülbül gibi,dillenip Gönülde yer beğenip Zincir,zincir birleşip Birgün herkes sevecek... Dilimizde dualar Kent,kasaba,ovalar Konuşacak,aynalar Birgün herkes sevecek... Ay ışığı,yıldızlar Katiller ve hırsızlar Haklılar ve haksızlar Birgün herkes sevecek... Unutmayın sözümü Ağlatmayın,gözümü Dinleyin şu sözümü Birgün herkes sevecek... Oktay Zerrin |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Bitti...
Gonca güller gibi, dermek istedim Seni adam gibi, sevmek istedim Şu canımı sana, vermek istedim ' Canın cehenneme ' deyince bitti... Gözyaşım sel gibi, çağlayıp,aktı Son sözün kalbime, kurşunlar sıktı Demek, gönlün benden bu kadar bıktı Başını önüne, eğince bitti... Beklemezdim bunu, doğrusu senden Gül benden ama, gül kurusu senden İyiymiş, bir âzap kuyusu senden Vedâ elbiseni, giyince bitti... Neyim var ve yoksa hep sana kattım Sana yan bakana, kaşımı çattım Gönül hazinemi, önüne attım Gözlerini benden, çekince bitti... Mavi bir adaydı, sanki sevgimiz Hiç kimsede yoktu, bizim ilgimiz Ne sevgimiz kaldı, ne de saygımız İhânet tohumu, ekince bitti... Bu âşk nasıl bitti, Allah âşkına? Zavallı şu gönlüm, döndü şaşkına Kilit vurdum artık, gönül köşküne Mâzi denizine, akınca bitti... 18-08-2005-BAFRA Saat:04.18 Oktay Zerrin |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Bizde...
Ağrı Dağı kadar büyük sevgimiz Gönül kuşlarının dili var bizde İrem bağı kadar büyük sevgimiz Bir tanem âşk denen deli var bizde... Varsın,deli desin akıl taslayan Ne kazanmış sanki âşkı taşlayan Kıskansın, utansın bizi dışlayan Sevdânın mis kokan gülü var bizde... Selâmı, sabahı kesenler oldu Sırtını çevirip, küsenler oldu İftira atanlar, üzenler oldu Allah'ın ne bencil kulu var bizde... Tutuştuk paçadan, sardı bir alev Kuş gibi yürekte, sevgi denen dev Sev diyor Allah'ın dört kitabı, sev Gerçek mutluluğun yolu var bizde... 06- 01- 2006 Oktay Zerrin |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Bombalı suikâst...
Ne önemi var, nerde olduğunun, İlk bombalı suikâst, Sevecen yüreğimde oldu! Kalbim, Molotof kokteylleriyle, Param-parça! Hücre, hücre hareket var; Gönül dağımda, bugün! Delikanlı duruşundan, Tâviz vermedi,gönlüm yine de! Zavallı bakışları, 'Yargısız İnfâz Mahkemesi'nde, Kurşuna dizdim, acımasız! Sevginin, peşkeş çekildiği, 'Hasta Ruhlar Şehri'ne, Yasakladım,tüm giriş, çıkışları! Karantina ilân ettim, Gönlümün, Tüm sokaklarında bugün! Kederden, harap düşen, Yorgun vücudumu da azarladım! Şiir akşamlarının, Efsûnlu güzelliğinde kayboldum, Sevgi aradım, 'Yok ' dedi, Duygu sömürücüleri! Kırdım yine gönlümün, Taş kesilmiş,kayacıklarını! Ne önemi var, nerde olduğunun, İlk bombalı suikâst, Benim, Sevecen yüreğimde oldu! Oktay ZERRİN 30-07-2005-Saat:03.01 Oktay Zerrin |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Bu aşkın ebedî yeri orası!
Beni unutursan,unut kalbinde Bu aşk'ın ebedî,yeri orası Beni avutursan,avut kalbinde Bu âşk'ın ebedî yeri orası... Beni unutmana,bir sebep mi var? Unutursan bana,yetmez anı'lar Kalbine al beni; gizle,sev ve sar Bu âşk'ın ebedî yeri orası... Seni unutacak,göz var mı bende? Ne diyorlar buna,gönül dili'nde? Bırak da kalayım,minik kalbinde Bu âşk'ın ebedî yeri orası... Oktay Zerrin.Bafra. Oktay Zerrin |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Bu gece...
Yıldızları,gözünden Öpeceğim,bu gece Şarkıları,sözünden Öpeceğim,bu gece... Irmak gibi,çağlayıp Yüreğimi,dağlayıp Yunus gibi,ağlayıp Döneceğim,bu gece... Mutluluksun,sevgisin Gönlümdeki,perisin Herkes,duysun ve bilsin Seveceğim,bu gece... Kucak açtım,gel diye Çıkmadın,pencereye 'Geç oldu,dön geriye' Diyeceğim,bu gece... Şarkılar,şiirlerle Islanmış,kirpiklerle Elimde,çiçeklerle Geleceğim,bu gece... Ekmek yedik,su içtik Dedik'serde,var gençlik' Bu âşk,çantada keklik Güleceğim,bu gece... 04-07-2005 BAFRA-Saat04.35 Oktay Zerrin |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Bu gözler...
Bu gözler uykuyu,saramaz oldu Geceyi,sabahı seçemiyorum Dualar, bir işe yaramaz oldu Ağlayıp,kendimden geçemiyorum... Teselli arıyor,gönlüm her vakit Yıldızlar,hâyaller hâlime şahit Allah'ım bu gözler,bana mı ait? Kirpikler yapıştı,açamıyorum... Yıldırım, şimşek mi,bir tûfan mı bu? Hikâye,masal mı,bir roman mı bu? Hâkikat mı yoksa bir yalan mı bu? Sıkıştım köşeye,kaçamıyorum.. Zil aldım elime,dikkat çekmeye Dil lâzım kalbime,âşkı dökmeye Yetti bir kelime,boyun bükmeye Yaralı kuş gibi,uçamıyorum... 03-07-2005 BAFRA-Saat:05.00 Oktay Zerrin |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|