![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 125 Thanked 197 Times in 120 Posts
Üye No: 44060
İtibar Gücü: 4242
Rep Puanı : 10060
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ÖLÜMDEN KAÇILMAZ
Saf bir adam, koşa koşa Hazret-i Süleyman'ın sarayına gelir. Yüzü sararmıştır. Hazret-i Süleyman sorar: Efendi ne oldu? Adil hükümdar... Bugün Azrail bana öyle hışımla baktı ki... Rüzgara emret. Beni alıp Hindistan'a götür sün. Belki oraya gidersem canımı alamaz... Hazret-i Süleyman, rüzgara emretti. Rüzgar, hemen adamı alıp Hindistan'a götürdü. Biraz sonra da, Azrail'e sordu: — O zavallı adama ne sebeple hışımla baktın? Bana anlat... Azrail: — Ey Allahın elçisi, dedi. Ben ona hışımla bakma dım. Onu yol uğrağında görünce, şaşırdım. Çünkü Allah bana, "Bugün git, onun canını Hindistan'da al", buyur muştu. Halbuki onun yüz kanadı olsaydı, bugün Hindis tan'a gidemezdi, dedi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() DALKAVUK
Paşa hazretleri, kona ğında yemek yerken patlı can musakkayı çok be ğenmiş: — Yahu, demiş... Şu patlıcan üzerine yemek yoktur... Nesi olsa yenilir. Yanındaki dalkavuk he men atılmış: — Evet, Paşa hazretleri, patlıcan gibi sebze yoktur. Nesi olsa yenilir... Bir kaç gün sonra, sofraya patlıcan kaynıyarık gelin ce Paşa kızmış: — Yahu, demiş. Şu patlıcan da bir şeye benzese, yenilecek şey değil... Dalkavuk hemen söze atılmış: — Haklısınız Paşa hazretleri, berbat bir şeydir. Şunu nasıl yerler anlamam... Paşa, kaşlarını çatmış: — Ulan, iki gün önce patlıcanı övüyordun. Şimdi ise yerin dibine sokuyorsun!.. Dalkavuk, yerlere kadar eğilerek: — Aman Paşa hazretleri, ben patlıcanın değil, zatı- alinizin dalkavuğuyum... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() TİLKİ
Tilki, bir gün başını alır, gezmeye çı kar. Köyün mey danına varır. Bir duvara çıkar, çev reyi seyre dalar. Oradan geçen köy muhtarı şaşırır: — Aaa, bir tilki!.. Köyün hocası camiye giderken duvardaki tilkiyi gö- rür: — Aaa, tilkiye bak!.. Bakkal da oradan geçerken bağırır: — Hay Allah bir tilki!.. Kahvedekiler merak edip dışarı çıkarlar. Onlar da tilkiyi görünce şaşırırlar: Tilkiyi gördünüz mü? Vallahi bir tilki bu!.. Kalabalık çoğalıp sesler uğultuya dönüşünce tilki or mana kaçar. Dişi tilkiye: — Bugün öğle vakti köye indim. Orada herkes beni tanıyor, ben hiçbirini tanımıyorum... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ŞAKA
Laz'ın biri, takasının içinde oturmuş, Allah'a yal varmaktadır: — Allahum, bu cün tut tuğum ilk paluğu pi fakire vereceğum, der. Ve lâz oltasını atarak beklemeye başlar. Neden sonra oltayı çeker. Bakar ki bir de ne görsün? Ucunda koskocaman bir balık! — Haçan hiç pu da fakire verulur mu daa! Birden balık bir çırpınışta oltadan kurtulur ve denize atlar. Lâz üzgün ve şaşkın: — Allahum, ben şakacıktan demuştum daa... der. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() TAMAMDIR
Temel, veznedardan bir demet pa ra almış ve saymaya başlamış. Ye- diyüz bin liraya kadar saymış: — Buraya kadar tamam çıktı, bundan sonrası da tamamdur... diyerek yürümüş gitmiş... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ÇOK ŞÜKÜR
Sarhoş bir Karadenizli, bir ayağı yolda, bir ayağı kaldırımda aksaya aksaya yürüyordu. Duru mu gören polis yaklaşıp sordu: — HemşerimL Bu kadar sar hoş olmak için ne kadar içtin? — Ne münasebet memur bey... Sen penum sarhoş oldu ğumdan emin misun? — Kaldırımda nasıl yürüyordun? Bir ayağın sette, diğeri yerde... Ancak sarhoş böyle yürür! Karadenizli sevinçle ellerini yüzüne götürdü: — Sağolun memur bey! Penu o kadar rahatlattınız ki... Doğrusu kendimi topal zannedeydum... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() HEY GİDİ GENÇLİK HEY
Hoca bir gün ata binmek ister, bir türlü binemez. Hey gidi genç lik hey, diye ah çeker. Sonra etrafına bakı- mp kimse olmadığını görünce de; Hadi hadi... ben senin gençliğini de bilirim, der. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() NİYE GİRMEMİŞ?
Doktor, beş akıl hastasını, boş banyonun önüne götürdü ve emretti: — Haydi, girin suya ve başla yın yüzmeye! Biri hariç, hepsi doktorun em rine uydular, boş banyonun içine doldular, kulaç atmaya başladılar... Doktor, banyoya girmeyen delinin yanma yaklaştı. Gülümseyerek: — Galiba sen iyileştin Ahmet, niye yüzmedin? Deli boynunu büktü: — Belki kızacaksınız ama doktor bey, yüzme bilmi yorum ben de, ondan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() TESADÜF BU YA!
Kopenhag'da bir genç doğum kliniğine girip danışmaya başvurdu: — 48 numaralı odada yatan genç kızla görüşmek istiyorum. Nöbetçi hemşire sordu: Hay hay! Siz nesi oluyorsunuz hastanın? Ben mi? Erkek kardeşi? Bu sırada hemşirenin yanında duran hanım hemen atıldı: — Öyle mi? Çok memnun oldum tanıştığımıza. Ben de annesiyim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() EVLİLİĞİN BÖYLESİ
Nasrettin Hoca evlen meye niyetlenir. Eş- dost bir hatuncağızı öve öve göklere çıka rırlar. Şöyle huylu! Böyle soylu! — Dünyalar güzeli... Hoca'nın gönlünü çelerler. Evlenirler. Zifaf gecesi yüz görümlüğünü veren Ho ca, gelinin duvağını kaldırır. Aman Allah'ım! Çirkin bir gelin. Gelin hanım, kocasına sadakatini göstermek için: — Hoca efendi, akrabalarından kime görüneyim, ki me görünmeyeyim? diye sorar. Hoca şaşkın: — Aman hatun, bana görünme de kime görünürsen görün... der. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|