![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57938
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ben seni sevmedim,
Ben yalnızlığı sevdim. Gözlerinin ardındaki beni sevdim... Ben seni sevmedim, Ben sonsuzluğu sevdim. Kapalı kapılar ardındaki ruhunu sevdim... Ben aslında bedenleri hiç sevmedim... Yalnızca ruhları, duyguları sevdim...
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Irar yalnızlığım düş salkımlı gezinlerde
İner gece ürkek gardenya salınımlarına Hayaller süzülürken buğusunda kadehin Nazende sevgiler terennüm eyler tanburda Yakarken sevdayı şarkılar asude tekrarlarla Düşmede fasıla hatıralar begonvil gülüşlerle Uzanıpta sesim dolanırken yüreğine Begonvil sarışlarımda titremede gözlerin Yorgun yağmurlar taramaktayken saçlarını İnlemede gölgesi erguvan akislerinin Sarılırken sesler gün doğumlarına Bir tutam düş işler hazan nazarlarını Öykü rüzgarlarında umut ötesi bekleyişler Dinlemsemelerinde gün batımı esintileri Hoyrat bir zaman ıskasındayken vuslat Bilmem ki onbeşimi kaç geçmede hayat...
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Birgün toprak olursa şu bedenim,
sana kavuşamadan gidersem acımasızca, sakın darılma gücenme gülüm gücenme ki belki gelirim kabrine. birgün gelir sende toprak olup yeşeriverirsin agacın dalında işte o zaman sende beni bırakıp gidersin acımasızca....
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kim demiş bekârlık
sultanlıktır diye? Eğer bekârlık sultanlık olsaydı bütün sultanlar hep bekâr gezerlerdi tüm sultanlıkları boyunca. (15 Ocak 2006/ İstanbul)
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Beni eşiğinde bekle kapının
Ellerinle avuçlayıp başını Dizlerine daya dirseklerini Kaldır kaşlarını sil gözyaşını Beni pencerede bekle ümitle Camın buğusuna ismimizi yaz Ya da bir yaz günü ormanlara kaç Yalnız ağaçlara kalpler çiz biraz Şiir defterimi al dizlerine Mısraları ıslat gözyaşlarınla Yansın dudakların şiir okurken Tutuşsun defterim her nazarınla Başını yastığa koyunca bil ki O yastığa ben de baş koyacağım Yaktığını vücudunun yatağı Tâ burdan yanarak ben duyacağım
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bekle beni, belki ilk şafak söküşünde gelirim sana,
Bekle beni, yepyeni umutlarla çalarım kapını, Bekle beni, yılların verdiği yorgunluğu unutmak için atılırım kollarına, Bekle beni, gökyüzünden düşen bir kar tanesine tutunup konarım saçlarına, Bekle beni, çok uzakta olsam da duyarım sessiz çığlığını, Bekle beni, ihtiyacım var merhamet kokan sevdana, Bekle beni, inan beklediğine değecek, unutturacağım sana, kalabalık yalnızlığını ...
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
-Karlar tozarken bekle
Ortalık ağarırken bekle Kimseler beklemezken bekle beni -K.Simonov I Bekle beni küçüğüm umudu karartmadan sevinci yitirmeden bekle döneceğim bir gün elbet bekle beni Bahar geldiğinde kırlara çıkacaksın dizboyu otlar üstünde koş koşabildiğince ve sakın yitirme neşeyi Kırların sessizliğinde yüreğinin sesini dinle ve orada benim için küçücük bir yer ayır ve bekle beni küçüğüm Doğa pervasızdır biraz bakarsın en olmaz yerde masmavi bir su fışkırır ve suyun ışıldayan göğsünde sevincin nilüferleri Bahar şaşırtmasın seni sırtüstü uzan bir gölgeye suların, kuşların sesini dinle ve bekle beni orada döneceğim küçüğüm II Mapusane türküleri hüzünlüdür biraz belki her dinleyişinde yüreğin burkulmakta için sızlamaktadır Ama acılara alışılmaz birşeyler var değişecek birşeyler var değiştirmemiz gereken önce acılardan başlanacak Beş on yıl dediğin pek kolay geçmeyebilir üstelik bu savaş bu kahredici kıyım bitmeyebilir daha uzun süre Ama sen sahip çıkarak yaşama ve sevince bekle beni küçüğüm acılar bitecek bir gün sevgiler çiçek açacak Mapusane türküleri hüzünlüyse de biraz yüreğin burkulmasın için sızlamasın sakın ve bekle beni küçüğüm III Kış kıyamet bir gün bakarsın çıkıp gelmişim varsın azgınlaşsın tipi ve uğuldayadursun dışardaki rüzgâr Sakın şaşırma küçüğüm üşümüş bir serçe gibi titremesin ellerin apansız çıkıp geleceğim kış kıyamet de olsa bir gün Uğuldayan bu rüzgâr bu delice yağan kar ürkütmesin seni direnmektir artık bekleyişin öbür adı Sen türküler söyle ve gülümse küçüğüm çünkü sesinin ırmağıyla yeşerecek hasretin bozkırları Bekle beni küçüğüm umudu karartmadan sevinci yitirmeden bekle döneceğim bir gün elbet bekle beni küçüğüm
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bekle beni ey yar!
İçinde umutların tükendiği bir anda Bütün sıcaklığımla yüreğine dolacağım. Hiç ummadığın bir anda Güllerin yapraklarına çiğ düşerken geleceğim. Bekle beni ey yar! Bazen hiç tanımadığın birinin gülümseyişiyle, Bazen bir şarkıyla, Belkide yağan bir yağmurla geleceğim. Gelişimin zamanını sorma ne olur, Öyle sınırsız olmalıki sana akışım Her doğan günle geleceğim. Bekle beni ey yar! Düşen yapraklara dalmışken pencerende, Esen rüzgarla geleceğim. Soluduğun her nefesle, Üflediğin sigaranın dumanıyla geleceğim. Bekle beni ey yar! Yeterki bekle, Beni hisset yüreğinde, Yıllar geçse bile, Zamanı aldatarak geleceğim.
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Olurda ecele âşık olursam senin yerine
Darılma sakın, Bastığın toprağı andırır gözleri Ölürde, meleklere sarılırsam ince belin yerine Kıskanma sakın, Taptığım kokunu andırır bedenleri Gelirde, bir kuş olup konarsam pencerene, Özleme sakın, Yuvamdır yalnız geçen akşamların. Ve bir buse bırakırsam yaralı gülüşüne, Şaşırma sakın, Onlar, gözyaşlarının memleketinden hediye Bırakırda geri dönersem geldiğim yerlere, Uyanma sakın, Tekrar gireceğim rüyalarına...
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bekle beni bekle geliyorum
Çiğ düşmüş tan vakti olacak Tam vakti olacak Yola çıkışım. Yalın ayak taslara basarak Dikenler batarak Pusudan kaçarak Kursun sıkarak Düşerek kalkarak Hasretinden yanarak Bekle beni bekle geliyorum. Elimde bir karanfil Mahzun, sefil Doğan güne bakarak Sevinç naraları atarak Çiğ gibi apansız Yalnız, yapayalnız Bekle geliyorum Bekle beni bekle Seni istiyorum. (Anemon isimli kitaptan)
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 23 (0 üye ve 23 misafir) | |
|
|