![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57950
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ben bir boyacı çocuğum.
Yaşıtlarım okula gidiyor, ellerinde çantalarla. Onların kitapları var çeşit..çeşit, renk renk kalemleri var. Defterleri kaplı kaplı. Kimi kırmızı,kimi mavi. Ben renk tanımam, boyaların renginden başka. Sandığım düşmez elimden. Hıncım fırçalara yansır. Boyalarım ayakkabıları parlatır... Ayakkabıları parlatır. Oysa ellerim hep karadır. Ve her akşam eve dönüşümde Ellerimin karası yüreğime bulaşır.
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sene 1979
İstanbul caddelerinde bir çocuk Minicik elleri üşüyor Yüklenmiş ağırca bir sandık Kayış omzunu kesiyor Yüreğinden yaralıyor İstanbul caddelerinde bir boyacı Gözler ışıl ışıl Lakin hayalleri yitik Ve bir amca başını okşuyor "Al ufaklık, bu senin yıllar önce bir amca vermişti sana ulaştırmam için" Elinde kocaman kocaman para "Almam" dese de cebine bırakılıyor zorla sene 1999 Erzurum caddelerinde bir çocuk Minicik elleri üşüyor Yüklenmiş ağırca bir sandık Kayış omzunu kesiyor Yüreğinden yaralıyor Erzurum caddelerinde bir boyacı Gözler ışıl ışıl Lakin hayalleri yitik Ve bir amca başını okşuyor "Al ufaklık, bu senin yıllar önce bir amca vermişti sana ulaştırmam için" Elinde kocaman kocaman para "Almam" dese de cebine bırakılıyor zorla Sene X X kenti caddelerinde bir çocuk Minicik elleri üşüyor Yüklenmiş ağırca bir sandık Kayış omzunu kesiyor Yüreğinden yaralıyor X kenti caddelerinde bir boyacı Gözler ışıl ışıl Lakin hayalleri yitik Ve bir amca başını okşuyor "Al ufaklık, bu senin yıllar önce bir amca vermişti sana ulaştırmam için" Elinde kocaman kocaman para "Almam" dese de cebine bırakılıyor zorla
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hep benim içimde lades gibi aklımdaydın
Dua gibi dilimde serabımda kanımdaydın Nefestin içimde bunun sende farkındaydın Sanalda rumuzunu bile unuttum Sanal sevgilim derdim bölünürken uykularım Kabardıkça alabora olmuştu girdapta sularım Tek sanal olmayan adında yaşandı duygularım Sanalda rumuzunu bile unuttum Çuvalladın sonunda birine merhaba derken Duygu himayene girmiştim ******* biterken Artık buzlar gibi soğudum yeminle senden Sanalda rumuzunu bile unuttum Rollünü oskar ödüllü güzel kıvırdın anormal Uzmanmışsın kutlarım iyi idare ettin normal Umarım dengini bulursun ki sende ol skandal Sanalda rumuzunu bile unuttum Tenis topuna çevirmiştin beni fena aldattın Vurdukça ağa taktın sanki maymun yaptın Pinokyo bayan yalnızlığımdan faydalandın İyi ki boyalı düşler döküldüğünde uyandım Sanalda rumuzunu bile unuttum, neydi ?
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
zamansız dünya
umutsuz hayat ağaçsız orman sensiz bir ben...
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nasıl şiir yazdığımı sorma arkadaş,
Ben şiirimi yarimin ilah gözlerinden alırım. Deryalara dalarım hemen ardından, Aklıma gelen her söze şiir yazarım. Duygularımdır şiir dediğin bu sözler, Biliyorsunki herkes birşeyler özler, Ne makam nede para benim hedefim, Ben şiirimi sevenlerin kalbine bestelerim. Kimse anlamasada bu yazılan sözleri, Söz varki ibret dolu söz varki hecedir, Bilinmez dünyaları anlatır şiirler, Söz varki sır perdesidir, bilmecedir. Bilmece olan sözleri şiirimde anlatırım, Her satırımda sevdiğimi anlatırım, Sorma artık şiir nasıl yazılr diye, Ben şiirimi sevenlere yazarım. 1993
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Cahil okumamış bir kadınım ben
İşte bu yüzden yüzümdeki Vıcık vıcık boyalarla Başlarım her sabah hayata.. Cahil okumamış bir erkeğim ben İşte bu yüzden yüzümdeki Sahte gülücüklerle Başlarım her sabah hayata Ben küçücük bir erkek çocuğuyum İşte bu yüzden Tehlike boyutlarını bilmeden Başucumdaki oyuncak silahlarla Uyanırım her sabah hayata Ben küçük bir kız çocuğuyum Annemin bana davrandığı gibi İtaat tembihleri ile başlarız Her sabah bebeklerimle hayata Ben bıyıkları yeni terleyen Baskı altındaki bir gencim Bu yüzden kapıdan çıkar çıkmaz Tüm baskılara yasak koyarım hayatımda Mutlu olma zorunluluğu olan bir öğretmenim Umutsuzlar dolu olsa da vatanımda İşte bu yüzden yeni bir dünya için Türkülerle başlarım sınıftaki hayatıma Ben .. Ben .. Ben içinizden biriyim , Yaptığım işle örtüşür Gerçek/sahte,her neyse Öyle başlarım hayata ...
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne kadınlar sevdim zaten yoktular
yağmur giyerlerdi sonbaharla bir azıcık okşasam sanki çocuktular bıraksam korkudan gözleri sislenir ne kadınlar sevdim zaten yoktular böyle bir sevmek görülmemiştir. Hayır sanmayın ki beni unuttular hala arasıra mektupları gelir gerçek değildiler birer umuttular eski bir şarkğ belki bir şiir ne kadınlar sevdim zaten yoktular böyle bir sevmek görülmemiştir. Yalnızlıklarımda elimden tuttular uzak fısıltıları içimi ürpertir sanki gökyüzünde bir buluttular nereye kayboldular şimdi kimbilir ne kadınlar sevdim zaten yoktular böyle bir sevmek görülmemiştir.
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bu ne hal çöplükmü denizine bak!
Benim İstanbul’um böyle değildi. Köyü bile aratıyor,şehirden ırak; benim İstanbul’um böyle değildi. Dur denmemiş Anadolu göçüne, yürek dayanmaz, çıplağına açına. Villa girmiş koruların içine, benim İstanbul’um böyle değildi. Gece kondu villa ile iç içe, bunca tezat,bazen itiyor suça, çözümü belkide,dur demek göçe; benim İstanbul’um böyle değildi. Göz yumanlar şehri uzattı dağa, her yanı beton,hasret kaldık toprağa, gönlüm razı olmaz,bu şehirden kopmaya, benim İstanbul’um böyle değildi. Kiraları üç,beş maaş tutuyor, yüzme bilmeyeni,boğaz yutuyor, garip vatandaşı,tez unutuyor, benim İstanbul’um böyle değildi. Küçük büyüğe saygı duyardı, dert ortağı olan komşular vardı, şimdi mi; şehri eşkiya sardı, benim İstanbul’um böyle değildi. Barajı var asitli su akıyor, gençleri var; küpe,kolye takıyor, içi beni,dışı eli yakıyor; benim İstanbul’um böyle değildi köylüsü,kentlisi hepsi yabancı, hem yolcusu pişman hemide hancı, herkesin karnında değişik sancı, benim İstanbul’um böyle değildi. Darlık çekilmezdi, balıktan yana, musluktan su içerdik hep kana kana, daha ne söyleyeyim kardeşim sana, benim istanbul’um böyle değildi.
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Düşmesen de gece
Düşle,hayalle Unuturum seni Belki zamanla Bir türkü tutturmuş Dans ediyorum Yıldızlarla Gönlüm deniz Gönlüm yayla Sevişirim gece ay’ la Sabah aynaya Düşen usla Dalar giderim Mavi ufuklara Ne seni isterim Ne senden vazgeçerim Böyle gidişle
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Böyle gitme!
Yeşeren umutlarım solacak Zehir olacak dünyam Tüm gemilerim batacak Viran olacak sevdam… Sessizce gitme! Çığlıklar duyacağım aniden Kırılır dizlerim Tutan olmaz elimden Solar, açmaz güllerim. Böyle gitme! Öldürürsün bendeki bu sonsuz aşkı Yüreğimdeki ateş söner. Susar dilimdeki son şarkı Gökte ağlar melekler. Böyle Gitme!
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 26 (0 üye ve 26 misafir) | |
|
|