![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57938
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
arka sokağı yağmuru tutmuyor akşamın
öğle vaktine saldırmasın dağ gölgeye bağdaş kuran kimse çeksin ellerini beyaz yüzünden ölümün dokunmak acıtır çoğu zaman ellerim ve dudaklarım bitiriyor şarkıyı çakmağı dalgaları arasında dumanın yüzümde soluğun resmi aşikar ömrü az olur diye gülüne renk veriyor kıpkırmızı bir ateş uçarı alkışların yorumsuz mısraıyım yarım bırakıyorum sofranızda aşkları düşer de ayrılık olur diye hiç kimse yaşını sormuyor bir elmanın yamalı bir bohçayız sırtında şu hayatın
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Gönlüm düştü, sende buldum kendimi,
Gülüm; yüreğinin içine düştüm... Dokunmasınlar bize, dokunmasınlar, Gönlündeki bana dokunmasınlar, Ve bendeki sana; dokunmasınlar... Zulmü de güzeldir; yar ediyor sa, Taa iliklerime kar ediyorsa, Her bakışın beni öldürüyorsa, Gerçekten ölsem de; dokunmasınlar, Sevdama,dünyama dokunmasınlar... Kırk yıl aç bıraksan, gönlüm senle tok, Sen varsan; dünyada; sanki ölüm yok, Kirpiklerin olmuş; ateşten bir ok, Atıp beni yaksan, dokunmasınlar, Gönül yangınıma; dokunmasınlar... Ruhlar yücelerde, kalpler neşede, Tenler aşkta, gözler; hep temaşada, İzbe olsun; bir tenhada, Köşede, Buluşmuşsak bize dokunmasınlar, Gülüme, canıma; dokunmasınlar... 24.03.2004 Taşkışla/Taksim
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir kedi oluyor koynumda
Dokunsam mırıl mırıl yalnızlık Dokunmasam safi ben Yaban sızılar böğrümde Kırış kırış alnım Bozbulanık benzim Bir hüznü yediyorum şimdi Örselenmemiş sözler bırakarak Hohlanmış aynalar puslanmış şarkılar Yamanmış sevgiler bırakarak Yoğulmuş bakışlar ardımda. Gidiyorum Başımda ütüsüz bir mendil, dört ucu düğüm Ufkumda döngün kuşlar kaskara kanatlı Akşamsefalarına bıraktım da geldim Ben bütün renklerimi Nasıl taşarsa sudan renkli taşlar Öylece taşarak bu şehirden Bu dünyadan, kendi yüzüme Çoğalarak günbegün eksilmeyen çölüme Ölümü çığırdım da geldim ben buraya Ayrılığı tastamam ezberledim de Bilmem ki nereye giderim İki kez geçerek aynı yerden Hangi göğün altına buradan Biliyorum kalmayacak Bir rüzgâr esse küllerim.
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gece nelere gebedir bilinmez
Bir sancıdır patlar içinde Doğum mudur, ölüm mü? Dokununca kelimelerin gözlerine Hangi çığlıktır titreşen bilinmez Vurgun yemiş yüreklerde Vurgun yemiş yüreklerde Kararır gecenin gölgeleri Solmuştur çiçekleri yıldızların Kan kırmızı bürünmüştür ay Dokununca kelimelerin gözlerine Yükselir yavaşça korkulu bir saray Yükselir yavaşça korkulu bir saray Ve düşer gölgesi beynimizin içine Darağacına asılmıştır hayaller Dokununca kelimelerin gözlerine Yıkılır bahçemizdeki güller Vurulur gerçeğin pençesinde
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dağlarda dolaştım durdum
Hangisinde diye sormayın Adsız bucaksız sahibi olmayan dağlarda, Dolaştım durdum özgürlüğümün değerine Sizinle doğan hayatımın uğruna Dolaştım günlerce hiç durmadan Durakladıgım yerlere adımı verdim teker teker Yattığım taşlara anaların… Yoldaşların yüreğinden bir parça verdim. taş gibiydiler. Sizlere olan sevgimi, Sizlere olan bağlılığımı, Ne o munzur'da akan suya benzediğini anlatabildim Nede o dersimin âşık olarak baktıkları dağlara anlatabildim Anlatamadım size olan sevgimi Gezdiğim benli önemi olan yerlere İsimsiz fark edilmemiş dağlara Sizin adınızı veriyorum Anılarınızla donatıyorum patika yollarını anaların, yoladaşların, beni anlayan dostların, duygularını, düşüncelerini bağlıyorum o köşe bucak bilinmeyen yerde kurduğum darağacında...
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Doldur be meyhaneci,boş kalmasın kadehim.
Bu gece,sarhoş olana kadar içeceğim. Yıllar varki,ben dertlerimle iç içeyim. bu gece sevda çekip,hasreti biçeceğim. Çalan bir hüzzam şarkıyla,ağlarsa gözlerim, sakın kusura bakma,ben yıllardır böyleyim. Çok uzaklarda olan,sevgiliyi özlerim. Söyle bana,ben sarhoş olmayıp ta neyleyim. Yıllar geçti,tükenip de bitti artık ömrüm. Yanan bu ateşi bir türlü söndüremedim. Ondan ayrılalı,her gece böyle içerim. Doldur be meyhaneci,boş durmasın kadehim.
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kemiklerinle bağlandığın yaşam
Şah damarın koptuğu gün Belki yeniden başlar Acı ve tatlı üzerine… Ruhunun mayasında var Hep değişmek Buradan bakar gözler Su bile buradan akar Yine o gözlerden… Her yolculuk öncesi İlk seni alırım Gönül hazneme Ve hep son anda Anımsarım ismini Peltek bir dilin İnatlı türküsünde… O coşkudur Yaşanılası iklimde Kar yağar Kış uzundur Elde çay Elde şarap Ekmeğin buğusudur… Davulların seslendiği Savaş ve düğün Zılgıt… Hem doğumda Ölümde Ve savaşta O da bir oyundur Kimine göre Sonunda biraz kan lekesi bulaşır Ten renginde, Elbiselere… Dedim ki Uyan serseri Her bahar sabahı Kötü bir kışın tesellisidir Yeter ki görmeyi bil Sevmeyi bil yeter ki Ve ruhundan içmesin senin Çirkin kahpeler Saçından tutuğun saatler…
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ruhumda karanlık geceden derin.
Bir ömrü tükettim,bitti mecalim. Gözümün önünden gitmez hayalin. Dolmuyor sevgilim,dolmuyor yerin. Duvarda asılı duruyor resmin. Acaba şimdi sen nerelerdesin.? Gönülden çağırsam ses verir misin.? Dolmuyor sevgilim,dolmuyor yerin. Kurbanı olduk biz kötü kaderin. Silinmez izleri eski demlerin. Çoğu geri döndü o gidenlerin. Olmuyor sevgilim,dolmuyor yerin.
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dolu dizgin koşuyor zaman
hiç durmamacasına bir an bile Yetişmek ne mümkün arkasından koşup dursan nâfile Durdurmak imkansız bağırıp çağırsan da can havliyle Dolu dizgin koşuyor zaman hiç durmamacasına bir an bile Zamana gem vurmak istesen kalkar bir anda şâha Hiç yerinde durmak istemez koşar akşamdan sabaha Onun lügatında yer yoktur hiç ne bir âha ne de bir vâha Zamana gem vurmak istesen kalkar bir anda şâha Önüne nice engeller çıksa da üzerinden aşar gider Çağlayan ırmaklar gibi yatağından taşar gider Yüzlerce kamçı vurulmuşcasına coştukça coşar gider Önüne nice engeller çıksa da üzerinden aşar gider Yüzyıllara sığmaz ömrü engin ufuklara dönüktür hep yüzü Azgın bir rüzgâra benzer esipte geçer dağı, tepeyi, düzü Hiçbir sınır tanımaz birbirine katar geceyi gündüzü Yüzyıllara sığmaz ömrü engin ufuklara dönüktür hep yüzü Kıvrılarak giden bir nehirdir zaman geçmişten geleceğe doğru akan Geriye hiç mi hiç dönmeyen hep ileriye doğru bakan Yılları, asırları sıra sıra dizi dizi peşine takan Kıvrılarak giden bir nehirdir zaman geçmişten geleceğe doğru akan Uzayarak giden bir köprüdür zaman dünü bugüne, bügünü yarına bağlayan (3 Eylül 2006/ Ören-Balıkesir)
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne korkuyorsun
Uyanıp *******i Ölüm yaşayacağını yokedebilir Yaşadığını değil
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 11 (0 üye ve 11 misafir) | |
|
|