![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57938
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Çok denedim
belki ulaşırım yıldızlara diye çok parlaktılar ya da buradan öyle gözüküyolardı o kadar ulaşılmaz duruyorlardı ki her bakanın hayaliydi gitmek oralara ve ben bir yıldız seçtim kendime kaderimi ona bağladım ona ulaşmaktı amacım yıllarca ve gün geldi yaklaştıkça katlandı heyecanım yanına gittiğimdeyse gördüğüm sadece kendi yansımamdı
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sempatik bir bakıştı görünen
Belki de beynimden çıkmayan bir imza. Gölgeyi andırıyordu sürekli Peşimden gelip beni izleyen. Gördüğüm bir çocuktu sakız satarken Ayakları çıplak dolaşan. Kitaplara hasret kalmış Kendini yokluğa alıştıran. Kendini yokluğa alıştırmıştı belki Ama ayaklarıydı soğuktan kızaran. Gördüğüm bir ana'ydı herşeye rağmen Genelevlerinde çalışmak yerine Başı önüne eğik Cami avlusunda insanlara el açan. Ve kahveler boştu oralarda Herkes ekmek kazanma peşindeydi. Ve delikanlılar kızlara takılmıyordu Parası olmadığından. Orası doğuydu Güneşle birlikte açlığın doğduğu merkez. Herşeyi elinden alınmış bir çocuk gibi Kimsesizdi, yetimdi. Seçimlerde görürlerdi tatlı bir rüya O rüya ise gerçekten de Yaşanmaya değerdi. Unutulmaz bir imza atmıştı beynimde Sadece kartpostal'ları kaldı albümde Oraları bende yaşatan Herşey şu anda gölge gibi peşimde. (VAN-merkez (18.04.2002) (Saat:10:00)
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nereye gitsem o gölge var,
Beni bırakmıyor ve bırakmayacak. Dolaştığım bütün sokaklar, Gölgemin içinde saklı kalacak. Karşıma çıkacak yine o dilenci, Kıracak içimdeki bütün direnci, Çöplerden ekmek toplayan o işçi, Gölgemin peşimde olduğunu hatırlatacak. Durağın önünde bekleyecek hayat kadını, Dua'lar edecek görmemek için evladını, Kim düşürdü kötü yola? kıran kim kanadını? Yine hep o gölgemin içinde saklı kalacak. Bugün de gelmedi güleryüzlü o dede, Bilmiyorum şimdi hangi çöplüklerde, Yoksa ölü mü bulundu bir köşede, Gülen siması hep hatırımda kalacak. Nereye gitsem de hep o gölge var, Beni bırakmıyor ve bırakmayacak, Beynimden çıkmayan o imzası, Gölgemin içinde saklı kalacak. İSTANBUL-şişli (05.05.2002) (Saat:14:00)
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sessiz bir akşam, yankilanirken odanda
Tutkun, merhametin Ve yüreğinde sonsuzluğun kanatları çırpınır Ve kilometrelerce ötede Yapayalnız ellerim Çizerken kavisler kalp atışlarım Ve tenha gecenin Boşluguna düşer sesin. Bir yanda hülyaların, bir yanda aklın karışır Ve tutarsın tüm yalnızlığınla geceyi Vazgeçemediğim narçiçeği Gölgem ayak ucunda Ve bense... Şehrin öbür ucunda Daha unutamadık mı mor duyguları Ve nazın karıştığı karşı yamaçları Alev renginde suları Kesişmişti ekseninde zaman Ve bir türlü sevmeyi öğrenemediğimiz Yoksulluklarımızda talan Bir dirhem zifiri karanlığa buladık güneşi Ve tüketemediğimiz kavuşma sevdalarını Yasladık yüreğimizi her akşam gün batımlarına Sukûtun örttüğü mahçup *******imize Ve bir de ıpıslak gözlerimize Ayrıştığımızı sandık her şafakta Ve inceldi gözbebeklerimizde ayrılık Dışarıda pusu kurmuş sonbahar Ve söküm verdi sökemediğimiz dağlar Ayrıştığımızı sanarak İçimizde pişmanlık sağanak sağanak Ve vazgeçemediğim narçiçeği Gölgem ayak ucunda Ve bense şehrin öbür ucunda...
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
buram buram sevda kokan
çiçek bahçesi gözbebeklerin, bilsen…! ne umutlar vermişti bana… gidip konsun diye gönül kapının pervazına… gül bağlamıştım bir tutam, içimde uçurduğun kelebeğin benekli kanatlarına… kapatıp kapıyı, yalancı baharlara kanıp donan şaşkın çiçek misali, ayazda bırakmışsın onu bir an bile yüzüne bakmadan… koklamamışsın incinmiş güllerim… oysa, utangaç bir kalbin pır pır atışıydı kapını çalan… bundan böyle; gölgende, bir garip sığıntıdır örselenmiş yüreğim… 1989 Tahsin ÖZMEN (*Tüm reddedilenlere ithaf olunur…….)
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen benim özelim,biricik sevgilim
sabahım akşamım,sevincim hüznüm çok mu üzdüm ki seni yoksun artık yoksa bu bir ambargomu yüreğime çakılan. Sen ki her sabah beni uyandırandın sabah kalktığında beni hatırlayan yakalayandın akşamları yatağındayken beni alırdın yanına bensiz geçen her gece sıkılandın. Artık sabahları uğramaz gündüzleri gelmez oldun yanındayken sımsıkı sarılan ayrılınca unutansın. Belki de yaptıklarımın cezası bunlar seni kaybetmek korkusu sardırdın içime felaket ateşler yaktın kalbime bir suyuna hasret kaldı gönlüm söndür yoksa yanıyorum. Biliyorum beni bırakmazsın öleceğimi anlarsın belki acırsın, belki aşıksın bensiz bir son kuramazsın. Her şeyim sen olmuşsun, gösteremesem de kalbim hep seni arar hissettiremesem de ama ben sana aşık,sana hasretim aşığım aşığım aşığı. Seni çok seviyorum,ebediyen seveceğim gölgenim ben senin hep yanında olacağım güneş bu dünyaya doğdukça hep gölgenle yaşayacaksın. Bil ki sevgilim bir gölgeysem aslının aynısıyım bir aslın yaptığına gölgesi karşı koyamaz sadece karanlık ama aslınındır. Ben seninim sende benim.
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir zamanlar yaralanmış gölgeniz
Yalnızlığa ıslanmış geliyor... Şiirlerde şarkılaşmış seslerle Duyularla durulanmış geliyor. Her uykumda uyanıyor gölgeniz, Gözlerime uzanıyor gölgeniz, Karanlıkta ışıklaşmış renklerle Özlemime boyanıyor gölgeniz.
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İnsanlar bir düşmüş görsün
Hemen ardından söğerler... O düşmüş bir varın versin, Gider önünde çömerler... Derd ölümden merhem alır Ne malın ne mülkün kalır Her ad bir gün merhum olur Kara toprağa gömerler... Hüsam, Hakk'tan geri durma ! Dilini boşuna yorma ! Malın istemeye varma ! Sarı yaprağa dönerler...
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir gonca vardı minik ellerinde,
Hazinesini saklıyordu kendince. Bir gonca vardı minik ellerinde, Üstüne titriyordu çocuk kalbince. Bir gün paylaşmak istedi Hiç görmediği kardeşleriyle. Öptü, kokladı, son kez bakıp Goncayı yol kenarına bıraktı. Ardına bakmadan ıslak gözlerle Uzaklaşıverdi, hazinesi ardında çocuk Zaman geçti, aynı yere düştü yolu. Bir gonca vardı o zaman ellerinde Güller, gül bahçesi görüyordu, Goncayı, yüreğini bıraktığı yerde... 10.03.2000 Kadıköy 14:19
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gülüm senden haber alamadım ben
Gökteki kuşlarla gönder haberi Uykular tutmadı duramadım ben Yerdeki taşlarla gönder haberi Hasretin gönlümden atamıyorum Yataklar batıyor yatamıyorum Lokmalar dizildi yutamıyorum Sevdalı başlarla gönder haberi Latifiyim artık deli olmadan İçerim dertlerle taşıp dolmadan Sevda çiçeğimiz gülüm solmadan Şakıyan dillerle gönder haberi
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 10 (0 üye ve 10 misafir) | |
|
|