![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
İçimde boran var sanki zemheri
Bilmem gelirmisin desem gel geri Senden ayrıldığım o günden beri İki kelam bir selama muhtacım Ne aş istiyorum senden ne de iş Yeter ki uzaktan gözüme iliş Akan yaşlarımı yetmiyor siliş İki kelam bir selama muhtacım Karanlık geceme yıldızlar dolsa İşime yaramaz güneşte doğsa İstemem dünya yı benim de olsa İki kelam bir selama muhtacım Kışlarım buz, ayaz, yandım yazımdan İçsemde geçmiyor su boğazımdan Onun bunun değil dostun ağzından İki kelam bir selama muhtacım Ocağına düştüm yamanım yaman Yalvardığım yeter dedirtme aman Gel artık bekletme geçmeden zaman İki kelam bir selama muhtacım
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Güneş görmemiş geceye lef diyemem,
Benim nazım sana geçer, Bu kalp nasıl gün görmemişse, İçinden geleni söylediği gibi, Sana da söylerim, O iki kelimeyi, Ama gıyabında değişebilir düşünceler, Fuzuli gönül eğlendiremem ben, Ciddiyim bu konuda hafife alma, Şaka da yapmıyorum her şey açıkta, Sen istersen söylerim O iki kelimeyi, Yalanı talanı yok ha... Falanı filanı hiç yok, Evimin kadını olasın isterim, Lafla da olmaz bu işler bilirsin, Yeter ki gel söylerim, O iki kelimeyi.
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ansızın bastıran yağmur
Bahçedeki lambaların önünden Hızlı hızlı geçmeye başladı. Işığın altında yağmur Tıpkı mors alfabesi gibiydi İki kısa bir uzun İki uzun bir kısa.. O iki uzun bir kısa İki kısa bir uzun mesaj Belki de sendendi Gecenin ilerleyen saatleri olmasa İnip ıslanmak isterdim yağmurlarda Toprak kokuyordu Beton şehrin yüreğinde Ve nedense maziye Götürüyordu beni Birden bir ışık belirdi İçimdeki yalnızlığıma Bir gün gelecek ve O Gelecek İki uzun bir kısa İki kısa bir uzun.. Akıp gidiyordu yalnızlığım Yağan yağmurlar birlikte..
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İki kişilik
-I- Şu esmer gök var ya Şu kızıl deniz Ne varsa bizden yana Buluşurdu düşlerimiz -II- Düşlerimiz vardı Acıdan sırılsıklam Yüreğim avucunda Benden sana armağan -III- Elimde tuttuğum Sanki bir zelzele Üzerimize çöken Çağırma beni böyle -IV- Bana öyle bir gel ki Dikenli yoldan,çıplak ayaklı Beni öyle bir düşün ki Düşlerimiz kalmasın saklı -V- Düşün gözlerindeyim Pervasız yürüyen beni Yollarım olmasın hüzün Kapatma gözlerini -VI- Hüzün düşmez yollarına Döküldü yaprakları Eylül’ün Kazımışım adını ağaçlara Sonbaharın dekoruna uygun -VII- Soğuyan havalar mıdır Beni böyle ısıtan Ateş dudakların mıdır İçimde yanan volkan -VIII- Saç geceye ateşini *******im aydınlansın Sana yine şiirler yazayım Ay bakarken şaşkın -IX- Şu esmer gök var ya Şu kızıl deniz Ne varsa bizden yana İki kişilikti düşlerimiz
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
En az iki kişiliktir mutluluk.
Mutlu etmek oradan gelir. Mutlu olmak;mutlu etmek... Yada eğer mutluysan sen, Seni mutlu eden nedir,kimdir? Seni mutlu eden,''mutlu etmek''tedir. Sende ''mutlu olmak''tasın. En az iki kişiliktir mutluluk. Daha da çoğalır,bitmez duygudur mutluluk.. Ancak sona erebilir. Sonra bir dost çıkagelir.. Mutlu olursun, O da ''mutlu etmek''tedir. ''Mutlu olmak''tadır..
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şiir tarih kokuyordu
Buram, buram... Tarih de şiir,oku beni.. Darağacı kuruluyordu Kentin bir orta yerinde Bir adam beliriyordu Gözbebeklerinde Çırılçıplak.... Darağacına yürüyordu Zebaniler iki yanında Halk.. Toplanmış bağırıyordu Ağızları sulu, Asın bunu....... Yoktu tanıyan,içlerinde Bilmiyorlardı suçu neydi Örümcek çoktan örmüştü Ağlarını tarih de Ve boynuna geçirmişlerdi Yağlı ipi.. Sallanan neydi havada İki kol,iki bacak Hepsi bu işte.......
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İki pencere arasında
Gider gelirim Gün boyunca Bir penceremde güneş doğardı Diğerine ay vururdu Biri karşı ki binaya bakardı Duvarı zift karası Diğeri ufka yelken açardı Birinde gece yıldızları toplardım Diğerine yapıştırırdım Sonra Ay’ı ikiye bölerdim İkisine pay ederdim İki pencere arasında Dolanır dururdum Birinde güneş açardı Diğerinde ay parlardı Kdz.Ereğli-10.01.2004
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ölürsem, senin açtığın yara öldürür beni
Yaşarsam ilacım yine sen, Şimdi iki şeye tutunarak yaşıyorum bu diyarda Umutsuzluk yaraşmazsa da bize Bir sahil kentinde Bir sana tutunuyorum Bir de seni onca sevmeme rağmen Sana olan pusulasız kinime, Garip değil mi Yine çocukluk etme diyeceksin belki de bunun üstüne, Olsun.. Ne senden geçerim Ne de sana olan kinimden, Senden öğrendim aslında ikisini de.. Her gün, görmekte alışkanlığımsın Her saat yeni bir şiir Her dakika kabulümsün düşümde Seni alıp veriyorum havaya her saniye Nefesim sensin Sensiz yaşamak haram! Ama yine de gitmiyor kabullenmeyişim, aklımdan İlk gün gibi tazeleniyor acım seni görünce Ben ne eyleyeyim sen söyle Sensizliği kabul ölümlerden de beter, Sensiz de yaşamak haram İntihar da büyük günah oysa Çıkar bir yol göster bana, Sana asıl kinim bu yüzden.. Varsın bu haram saltanat senin olsun Biz kendi derdimizle dertlenelim yine Belki çaresi derdimizde saklıdır Belki ölüm bize senden daha yakındır..
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Biz iki sokak köpeğiyiz
Sen hep ilerisisin Bense bugün Sırnaşıyoruz birlikte Korkuluklardan korkmuşuz Amaçlarına uyarak Gördükçe âşık Görüştükçe aşığız O güzel boğazda bile Herkesin ilhamını bulduğu Ben Kuzeye ya da güneye Kaybettiklerimizi ararken Gözlerini buldum... Vapurdayken 15 metre ilerisini bulamazken Ben seni gördüm yine yanımda Siste yıkanmış Parladın yeniden Utanmadın öptün İki sokak köpeğiyiz Biraz bugün biraz ilerisiyiz Sevişiyoruz birlikte...
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Düşlerimin ufkunda yarimin gölgesi
Ne zaman yaklaşsam ürkek ceylandır kaçar Halbu ki elimde gerçek aşkın belgesi Zaman ve mekanı karıp meçhule uçar Deli bir rüzgar var gecenin ortasında Kalbimdeki umudu toz toprak süpüren Dünya bir toptur yıldızların potasında Bense bir mahkum ağzından şiir köpüren Çünkü iki yıldız arası çarmıhtayım Seni bulmak için çıkmışım oralara Belki Zuhal, belki Zühre, belki Ay'dayım Seni bulmak için olmuşum alabora Nereye kaçıyorsun bilmiyorum ama Kalemimde sürgün, şiirimde esirsin Hiç bir göz de yoksun ki, bütün gözler koma Gözümden kaçıyorsun, sevmeyebilirsin Düş ufkumda gölge, kalbimde umutsun Benden kaçmayı benden öğrendin bilirim Bırakın elimi yalnızca kalem tutsun!!! Ben sadece şiirlerimde sevilirim... Aksaray O6.08.2003
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 6 (0 üye ve 6 misafir) | |
|
|