![]() |
|
|
#2921 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57938
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Siz Ali Bey, Veli Beyefendi busunuz,
Gelecekler önünde suçlusunuz. Yöneteceksiniz de ulaşacak ha, Çağdaş Uygarlığa ulusunuz. Ön karanlık, art karanlık, Sağ karanlık, sol karanlık Kara toprak içine mi gömülüyoruz. Bir ülke, yarısı çırılçıplak, Yarısının yediği ekmek tuz. Uyur itleri, inekleri, ayıları, Bütün aydınları uykusuz. Milyonu trahom toplumun, milyonu sıtma, Milyonu verem, bilmiyor muyuz? Ne olmuşuz, ne yapmışlar bize, Nasıl bağlanmış elimiz, kolumuz. Böyle giderse biline hep. Mustafa Kemal'le bile yokuz. De, yüreğin nice yanarsa yansın, Efendilerin yüreği buz.
|
|
|
|
#2922 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
ömür bir parça tekamül sorunca onlar dersin birkaç gündür
İsrafil üflemeden duy bunlar sura sözdür dün gitti gelecek hep gelecek gün bu gündür bu gül bahçesinde ne zaman var ne mekan bir ana sığar yaşanmış ve yaşanacaklar arının balını tadasın sevmek için balmumuna dönesin görüp bilmek için durmadan inkar edesin bir tek O'nu ikrar için varlığımın derdi yokluktur "ol"mamım özlemi iki nokta ya Rab ayrılıktır cehennem "öl"memin yükü iki nokta ol demişsin O'lmuşum mana harcıma çamur katmışsın adem olmuşum kusuru dahi olmayan kusursuz olmaz kusur ile kusursuzmuşum nasılsa leyladır çöle çileye atan hem de mecnuna Mevla'yı bulduran "ol"umluda "ol"umsuz var bana beni anlatan hey okuyan ha ben ha sen suretsiz sureti değil mi ki hem sen hem ben işte vecd halidir bu dem her şey zıttıyla bilinir zıtlığı yansıtan olurum la ilahe illallah ben Hak olurum nasılsa derya tuzludur damla iken de tuzluyum kafesimden kurtulunca O'na kavuşur derya olurum çözüldü bir kere dillerim duyacak kulak nerde gönlün ilmidir bu hani okunacak kitap nerde duyunuz bilene yoktur vebal ilmimiz bilmez ne haram ne helal kuladır ırmaklardan cennet ikilik tefferruat ben kendimi dilerim kurtulmuşum bir kere kafesimden bordro almışım aşk devletinden numaram yok aşıklar kanununa tabiyim artık Pır'e rastladığımdan beri dolanırım önde başım kambur sanarlar beni oysa ki tecellisinden utanırım bir göz yaşı bir damla su biraz tuzlu yine ağlıyor yediler yedisi de güzeller onlara gökkuşağı derler Ha'dan gelir Hu'ya giderler yol kenarı aynalarına kazınmış bir suret benimkisi ama düşmüş gönül aynama manası bir kere zerreyi deryaya katmak lazım O'na aşkmak O bize dost yüzün sürdü dost yüzü görmeye geldim elif bismide gizli bir nokta boyuta sığmayan ama sevişmelerde ben sevişinde secdeye yükseldim
|
|
|
|
#2923 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Düşün o divaneyi 'her şey içimde' diyen;
Ateş denilse yanan, su denilce eriyen...
|
|
|
|
#2924 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dostun hatırını sorayım dedim
Koymuyor gideyim, yollar divane İki satır mektup yazayım dedim Sığmıyor zarflara, pullar divane Medeniyet köyü bulur dediler Sevdiğin haberi alır dediler Dostun şirin sesi gelir dediler Rüzgar kırıp atmış, teller divane Uydurdum zorumdan, bahane bunlar Sözlerim o yare, belki de anlar Engin söylese de, kendisi dinler Yazamıyor kalemi, eller divane
|
|
|
|
#2925 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Azacak bir şey yok
Ortalık sakin Güvercinler dolanıyor Nehir boyunda Dicle usul usul akıyor Sinemada kuyruk var Çarşılar kalabalık tamam Tutmuş yarin elinden delikanlı Ölümüne sevdalı Havada bulut yok Kavruk bir sıcak Diyarbakır’ın dar sokakları Demir kapı taş avlusu Közde ciğer kokusu Tas tamam Yazacak bir şey yok Keyfim yerinde.
|
|
|
|
#2926 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
almış sırtına dünyanın tümyükünü
kaybetse herşeyini yitirmez umudunu dağlar bile dayanmaz dağ gibi derdine meydan okur dünyaya onun kahpeliğine doğum yeri diyarbekir baba adı ebubekir etrafında adı bekir dayan ha bekir bökmemiş belini çektiği çileler azrail denildimi gölerde geçer yiğidim baş koymuş mertliğin yoluna felek kancık çıkmış gider zoruna
|
|
|
|
#2927 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İnan bana ben değilim söyleten beni
Atılarak bir boşluğa serilmişim ben Sıradan bir dert değildir inleten beni Dostun bıçak sözü ile vurulmuşum ben Diyarlardan diyarlara sürülmüşüm ben Ruhum ile çarmıhlara gerilmişim ben Çile yüklü duygularda dara çekildim Yemyeşil bir yaprak idim soldum döküldüm Asırlarca sökülmeyen köktüm söküldüm Yalnızlığın ağı ile örülmüşüm ben Diyarlardan diyarlara sürülmüşüm ben Ruhum ile çarmıhlara gerilmişim ben
|
|
|
|
#2928 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
En güzel şey nedir deseler aşktır diyebilir misin ?
En çok kimi seviyorsun deseler ismini söyleyebilir misin ? Neden ağlıyorsun deseler sevgilim için diyebilir misin ? Beni unutmanı söyleseler hiç bir zaman diyebilir misin ? Yaşamak güzel mi deseler onsuz anlamsız diyebilir misin ? Söyle sen kimsin kimsinin deseler aşığım ve sadece onunum diyebilir misin ? Söyle nerde ölmek istiyorsun deseler onun kollarında diyebilir misin ?
|
|
|
|
#2929 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Anladım diyemem ki! Suçluyum
Belki ben anlatamadım sana kendimi Tutuştum, yandım da yokluğunda her gece Yine gözyaşlarımla söndürdüm kalbimi Her gün her dakika seni özlerdim Bitmezdi kederim senin yanında bile Susardım, gözlerime baktığın zaman Mermer bir heykelin çaresizliğiyle Oysa neler düşünürdüm sen yokken Sana kavuşunca neler söylemek isterdim Dakikalar bir ışık hızıyla geçerdi Ayrılık başlayınca ben biterdim En kötüsü beni koyup gitmendi O öyle bir yalnızlıktı anlatılmaz Hep yarım kalmış heyecanlar hazlar içinde Biterdi bir kış, geçerdi bir yaz Ve nice yıllar kovalardı birbirini Gözlerimde gitgide büyürdü mesafeler Bütün teselliler uzaklarda kalırdı Bütün çiçekleriyle solardı bahçeler Ne olurdu saadetlerin en büyüğü İşte ellerimde al, diyebilseydim Anlardın, ve hiç gitmezdin, değil mi Bir gün duyduğum gibi kal diyebilseydim.
|
|
|
|
#2930 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gün de yalan, ay da yalan,
Yalan dolan, Gün dolana, ay dolana, Vur üst üste yıl dolana, Yıl da yalan. Günlerden, aylardan, yıllardan kalan, Sen de yalan, ben de yalan. Sevdadan dem vuruyorsun, Koy üst üste aşkları, Yalan dolan. Sevdan yalan, Sevdam yalan, Sevdamız yalan. Sor, üst üste soruları, Sor ki diyeyim riyasız, Hep benim yetim kalan Her sevdada, yalan mı? Sorayım da sen söyle, Ne peki, baki kalan?
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 7 (0 üye ve 7 misafir) | |
|
|