![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57938
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Saatlerce Kovalamaca
I/: Saat yedi işte Yatak, yorgan ve pijama Bitmez bu iş bu gidişle. II/: Saat sekiz işte Süt, reçel ve yumurta Bitmez bu iş bu gidişle. III/: Saat dokuz işte Bahçe, sokak ve trafik Bitmez bu iş bu gidişle. IV/: Saat on işte Okul, sınıf ve Öğretmen Bitmez bu iş bu gidişle. V/: ......... ......... VI/: Sat yirmi bir işte Ninni, masal ve keloğlan Bu gün de bitti işte Yıllar biter bu gidişle. Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ali, Celal Ve Ben
1/: Ali doğdu ilk önce Celal ondan sonra doğdu Ben doğdum aynı yılda Açtı kocaman avuçlarını Kara bahtlı babalarımız Üstümüze yıldızlar saçtı Ve karagözlü analarımız Omuzlarımıza yıldızlar astı 2/: Ali büyüdü ilk önce Celal ondan sonra büyüdü Ben büyüdüm aynı yıllarda Açtı kocaman avuçlarını Kara bahtlı babalarımız Önümüze olanaklar saçtı Ve kara saçlı analarımız Yemediler kendileri Yalnızca bize yedirdiler Kendileri giymediler Hep bize giydirdiler Somunun en sıcağını Yemeğin en lezzetlisini Ve giysilerin en kırmızısını Ve sarı sarı çiçeklisini. 3/: Ali okudu ilk önce Celal ondan sonra okudu Ben okudum aynı yıllarda Açtı kocaman kitaplarını Siyah takım elbiseli hocalarımız Önümüze ışık ışık bilgi saçtı Kara bahtlı ve ak saçlı analarımız Her sabah el sallayıp ardımız sıra Okula uğurladılar Merak içinde beklediler dönüşümüzü Soldurmamak için dudaklarımızdan O masum gülüşümüzü Attılar ateşlere kendilerini. 4/: Ali asker oldu ilk önce Celal ondan sonra asker oldu Ben asker oldum aynı yılda Açtı kocaman avuçlarını Haki üniformalı komutanlarımız Önümüze mermiler saçtılar Kara bahtlı ve ak saçlı analarımız Beklerken ucu yanık mektuplarımızı Gözleri ıslak Biz dağlar başında: Tak! Tak! Vurulduk tam göğsümüzden Hüzünlü kuşlar uçtular üstümüzden Şehrimize ulaştılar. 5/: Ve dediler: 'Ali şehit oldu ilk önce Celal ondan sonra şehit oldu O da şehit oldu aynı günde...' Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Alp Dağında Bir Küçük Kız
1/: Yaşar bir küçük kız Kafaları beyaz başlıklı alp dağlarında Pos bıyıklı yaşlı ve bilge dedesi Üç beş sevimli kıl keçisi. 2/: Koşar bir küçük kız Kayaları duvar gibi sarp yamaçlarda Kendisi yumruk kadar minicik Ama alp kadar kocamandır yüreği. Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sağ Olasın Dört Mevsim
1/: Sağ olasın ilkbahar ağabey Sen gelmeseydin eğer Nasıl koklardık güzelim çiçekleri? 2/: Sağ olasın yaz bahar ağabey Sen gelmeseydin eğer Nasıl yerdik kırmızı çilekleri? 3/: Sağ olasın sonbahar dayı Sen gelmeseydin eğer Nasıl yerdik sulu elmaları? 4/: Sağ olasın kış bahar dayı Sen gelmeseydin eğer Nasıl yerdik o turuncu yafaları? Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sağlı Sollu Kaldırım
1/: Kaldırım sağlı sollu Ortada araba yolu... 'Yürüyelim.' Diye amcalar Yolun iki yakasına Yorum yorum yorularak Ve terim terim terleyerek Taş kırıp, çakıl dökerek Kaldırımları yaptılar. 2/: Kaldırım sağlı sollu Ortada araba yolu... Yayalar inerse orta yola şaşırıp Karıştırıp kaldırıma çıkar ise taşıtlar Neden kurdular öyleyse? Bu düzeni amcalar. Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Rıfkı Abi Şiir Yazar
'Şair Rıfkı Kaymaz'a' 1/: Eminim ki tanırsınız, Tanımasanız bile, Görseniz ağabeyiniz sanırsınız... *** Şairdir bizim Rıfkı ağabey, Yalnız ve hüzünlü bir adamdır, Uysal bir yürek taşır döşünde, Kalemi ise yamandır ha! ... Sabaha kadar kan damlar ucundan her gece. 'Hece mi? ' Alasını bilir de, Belli etmez. Dedik ya: Uysal bir yürek taşır döşünde, Her gülümseyişinde bir Yunus saklıdır... *** Gelelim aruzuna lale devrinin, Nedim'in, Nabi'nin yakın arkadaşıdır. Ama Patrona Halil gibilerine metelik vermez... Belli etmez Lale Devrinden beri hayatta olduğunu. *** Rıfkı ağabey yalnız ve hüzünlü adamdır, Bir gözü ziyalı güneşe bakar, Diğer gözü nurlu aya... Sevinince oturur bir tenhaya, Güle oynaya şiir yazar, Üzülünce yine oturur bir başka tenhaya, Şiir yazar güle oynaya... Dedik değil mi? ... Rıfkı ağabey yalnız ve hüzünlü adam, Ve şiir yazar diye, Evet yazar, Hem de çağlayanlar gibi çağlayarak, Akarak Aras gibi… 2/: Rıfkı ağabey yalnız ve hüzünlü adam, Ama kulak ardına asar, Acıyı, üzüntüyü, elemi... Bir elinde keskin kalemi, İlinden geleni yazar, Öleni, yiteni, dünyaya daha yeni 'Merhaba' diyeni, Uzaklardaki bizim olan köyleri, Şuracığımızdaki upuzak olduğumuz metropolleri, Yani koskoca bir memleketi yazar... *** Rıfkı ağabey yalnız ve hüzünlü adam, Anlatır uzak şehirlere gideni, Otobüstekini, trendekini, Çocukların gözündeki gizemi, Büyüklerin yüreğindeki diyemediklerini, Irmakları, suları ve nehirleri yazar. Dağlar unutulur mu hiç? Rıfkı ağabey yalnız ve hüzünlü adam, Dağları pek sever, Dağlar da onu... Eee, ne de sapına kadar Erzincanlıdır, Yani sizin oralıdır... *** Rıfkı ağabey yalnız ve hüzünlü adam, Canı sıkılınca oturur bir ıssıza, Damla damla yağmur yazar, Sümbül yazar, sel yazar... Yazar her dizenin içine su olup ağlayarak. Çağlayarak Çoruh olur, Aras olur köpürerek... *** Rıfkı ağabey yalnız ve hüzünlü adam, İnanmayacaksınız ama, En zor gününde bile, Gülümser bizim Rıfkı ağabey, Belki de yüreğine taş bağlayarak... *** Rıfkı ağabey yalnız ve hüzünlü adam, Gün gelir olur bir sevgi seli, Gönülden gönüle akar çay olup çağlayarak… Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aldım Başımı Gidiyorum
1/: Alır başımı giderim yaşam yolunda Açık şansım kolumda El sallar hüzünle arkamda Gerilerde kalan yaşlarım Ben büyürüm kocaman olur boyum Büyür beynim sığar dünyanın hali Kocaman olur başım. 2/: Alır başımı giderim yaşam yolunda Açık bahtım kolumda Bağrında yıllar barındıran Siyah beyaz takvimler ekerim Gün be gün ardıma Durayım derim duramam Sözüm geçmez ayaklarıma Koşarım bu günden yarına. 3/: Alır başımı giderim yaşam yolunda Aydınlık anılarım kolumda Günler ulanır tespih tespih *******e Dört mevsimler bin dört mevsimlere Yuvarlanırım teker gibi yıl yıl Arada bir tıkanır nefesim Bir sabah bakarım ki Kocaman bir adam olmuşum Kalınlaşır o ince sesim. 4/: Alır başımı giderim yaşam yolunda Gelecek hayallerim kolumda Yer açmak için listede Arkamdan yeni gelenlere Sürekli ilerlerim Her 365 günde Yeni bir yıl kavrar ellerim. Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Rüyasında Zebra Gören Çocuk
Anne giydirme bana her gece Ne olur çizgili pijamalarımı Yatmadan önce Her gece yatağa girince Nasıl olur sence Rüyada zebra görmek Her gece Ama her gece... Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ali İle Şeftali
1/: Ne zaman çiçeğe dursa Bahçemizdeki şeftali Serçelere yem olur O obur kuşlar demezler Hiç bir zaman: 'Peki ne yiyecek zavallı Ali? ' 2/. Ne zaman çağlaya dursa Bahçemizdeki şeftali Tırtıllara yem olur O obur kurtçuklar demezler Hiç bir zaman: 'Peki ne yiyecek bizim Ali? ' 3/: Ne zaman meyveye dursa Bahçemizdeki şeftali Hırsızlara yem olur O obur haylazlar demezler Hiç bir zaman: 'Peki ne yiyecek mahalledeki Ali? ' Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Akşam Amca Sabah Abla
1/: Giydi simsiyah urbasını Geliyor korkutucu akşam amca En iyisi ben yatayım Sıcak kuştüyü yatağıma Gelenek dek odama Beyaz ve çiçekli urbalı sabah abla Gözlerimi kapayım 2/: Giydi kalın paltosunu Göründü ürkütücü akşam amca En iyisi ben yatayım Sıcak ve renkli rüyalara dalayım Gelenek dek dünyaya Sarı saçlı ve güneşli sabah abla Gözlerimi kapayım. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|