![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57938
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Atladık Kahkaha Atına
1/: Küt oldu ebe sobe, Tutmaz oldu dizleri. Silindi yer yüzünden, Küçük ayak izleri. 2/: Çocuklar üzüldüler, Onun kötü sonuna. Her biri bir köşede, Son verdiler oyuna. 3/: Tüm oyun ebeleri, Çekildiler kenara. Benzediler sonunda, Hepsi ağlayan nara. 4/: Gülen ayva atladı, Kahkahalar atına. Yetiştik çözüm için, Son çocuk oyununa... Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Aymazlığı Sevmez Ay
1/: Bilirim gök gizini, Her yıldızda var izim. Ama asla vermem sır, Ben kör, sağır, dilsizim. 2/: Üç maymunu oynarım, Gizem olunca konu. Aldattırmam kendimi, Bilirim her oyunu. 3/: Göklerde saklı muska, Yazar ezel ezeli. İçimizde dolaşır, Seyyarelerin eli. 4/: Sezer gökler, kim ne der? Bilir yazı yazanı. Tespit eder o anda, Altta oyun bozanı. 5/: Sanmayın yıldızları Birer ışık zembili. Onların sarışın rengi, Mavi göğün gözleri. 6/: Uslu durun, dek durun. Yapmayın yaramazlık. Hoşuna gitmez ay'ın, Yaptığınız aymazlık... Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben Ağlarım Ayva İle
1/: Tılsımlı bir bahçe bulup, Ağlasam mı ayva ile? Ağaç dalına oturup, Gülsem mi kızıl narile? 2/: Ayva öksüzdür anadan, Ağlaması değil boşa. Hangi dizler dayanır ki? Yaşam denen bu yokuşa. 3/: Nar ise bir sultan kızı, Atar şen kahkahaları. O şen şakrak sesiyle, Çınlatır sarayları. 4/: Ağlasam ah ayva ile, Seller basar kuru yeri. Ya da gülsem al nar ile, Kırsam demirden çemberi. 5/: Masaldaki işim bu mu? Bir ağlamak, bir de gülmek... Ne ayvayla, ne de narla, En ortayı bulmak gerek. Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben Bir Saman Çöpüyüm
1/: Ben bir saman çöpüyüm, Altın kalbur içinde. Belirlerim zamanı, Her gün başka biçimde. 2/: Bir çorak tarladaydım, Çıkageldi bir peri. Peri öyle bir kız ki, Işıktandı her yeri. 3/: Kaldırdı beni yerden, Soktu kulak ardına. Kaknüsün kanadında, Ulaştık Kaf dağına. 4/: Zaman denen şeritin, Yırtılmıştı ortası. İlgiledim yırtığı, Tamamlandı haftası. Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben Masallar Perisiyim
1/: Uzak bir evrende evim, Ama ırak bağlamaz beni, Yolları duman ederim, Hemen yutarım evreni. 1a/: Hoplar uzaydan peri, kopar dalından çiçek, Küçük dünyalı bu gece bakalım ne edecek? 2/: Merhaba mavi dünya, Masalın kızı geldi, Dünyalı küçük merhaba, O kız önünde eğildi. 2a/: Hoplar uzaydan peri, kopar dalından çiçek, Küçük dünyalı bu gece sanırım pekçok gülecek? 3/: Bir gözüm dalar hayale, Ben masallar perisiyim, Akar düşe diğer gözüm, Düş masalı delisiyim. 3a/: Hoplar uzaydan peri, kopar dalından çiçek, Küçük dünyalı bu gece bin bir tane düş görecek... Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Arpa Boyu Yol
1/: Buğdaylar sararınca, Yola çıktı bir oğlan. Kaf dağına varınca, Karşıladı Keloğlan. 2/: Küf dağına yağdı kar, Üşüdü sakinleri. Tılsımlı tırpan ile, Biçtiler ekinleri. 3/: Zaman bir viraj oldu, Aktı gitti uzağa. Boşluğa avcı doldu, Düştü oğlan tuzağa. 4/: Masalı yiyen obur, Yutuverdi takvimi. Altı aylık bir yolda, Buldu oğlan kendini. 5/: Durdu oğlan dört yolda, Döndü baktı geriye. Bir arpa boyu yoldu, Gittiği ileriye. Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Cin Ahmet'in Düğünü
1/: Kuş tüyü yastığıma, Gömdüm başımı yine. Gıdıklandı hislerim, Uçtum cin düğününe. 2/: Kör cin davul çalmada, Topal cinse bir gelin, Bir çığırtkan peri de, Der: 'Daha çok eğlenin.' 3/: Uydum peri kızına, Balığım eğlencede. Yeni bir türkü buldum, Duyduğum her hecede. 4/: Zilli köçek şıngırdak, Dönmede başım gibi. Her cinin bir adı var, Şu da adaşım gibi. 5/: Dedim ona: 'Cin Ahmet...' Sevdim bu düğünü ben, Al beni yatağımdan, Yarın daha da erken... Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çırp Kanadı Masal Kuşu
1/: Ay dede bir gecede, Bin bir menzil yol gider. Soralım mı sultana, Bu gidişe neler der? 2/: Haydi çırp kanadını, Mor renkli masal kuşu. Başlat suskun zamanda, İştahla uçuşunu. 3/: Sen sen ol sakın durma, Ay dede volkanına. Yolu döndür ters yöne, Güneşin uzağına... 4/: Bul bir masal tarlası, İn Başaklar üstüne. Bin masal koy gecene, Bin masal gündüzüne. 5/: Haydi çırp kanadını, Al renkli masal kuşum. Bitşin bizim zamanda, Rüya gibi uçuşun. Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Deli Rüzgar Çetelesi
1/: Severim delileri, Rüzgar olursa hele. Uçururum havaya, Tutmam hiçbir çetele. 2/: Her rüzgara bir çocuk, Bindiririm anında. Vardır biraz delilik, Her çocuğun kanında. 3/: Dehlenir deli atlar, Hep burunun dikine. Bundan böyle rastlamaz, Bir rüzgar ötekine. 4/: Mahmuz tepen çocuğun, Son sözü 'Hey hey! ' olur. Her minik bir yıldıza, Sultan olur, bey olur... Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Düş Atının Arpası
1/: Bir atım var ahırda, Düştür arpası, yemi. Yaşını hiç sormayın, Bilir büyük dedemi. 2/: Dedem de ne kelime? Dünkü çocuktur daha. At yüz yıl yaşar gece, Koy yüz yıl da sabaha. 3/: Takvimin ardı şura, Önü ise bir kulaç. Açınca kanadını, Bin kanatlı bir turaç. 4/: Akşam, sabah arası, Düş gezdirir binlerce. Kalkmayın yarışmaya, Rekor ona eğlence... Ahmet Yozgat |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|