![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .KADERİN AKıŞI
Kader birleştirmiş, tanışmışız biz Seninle savaşta ben yenik düştüm. Anlaşamamışız, tartışmışız biz Ayrılık kör kurşun; yıkıldım, düştüm! .. Kaderin akışı sürükler bizi Takip ediyoruz, görünmez izi Ne kadar sevsek de birbirimizi İki yol çizilmiş, zıt yola düştüm. Ayrı ayrı yerler, hayatlar ayrı… Anlayamıyoruz, şerri ve hayrı. Tahammül kalmadı canlarda gayrı! .. Akıntı kuvvetli, girdaba düştüm! .. Nasipse kavuşmak, gelecek başa Nasip değil ise, ne yapsak, boşa! .. Ne olursa olsun, gitmeli hoşa Taksimata rıza… Derdime düştüm. Mürekkep kurumuş, kader yazılmış! .. Onur’un hayatı buza yazılmış Ölüm, kayalara, taşa kazılmış! .. Mezarım kazılmış, içine düştüm. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .KADIN GiBİ KADIN
Onur BİLGE Bir kadın, ne kadar güzel, kültürlü, zarif, dürüst ve hoş olursa olsun,hırçın, huzursuz, ve asabiyse, son derece iticidir. Hangi erkek, böyle bir kadınla birlikte olmak ister? Yanınızda, lüzumsuz el kol hareketleriyle, asabi mimiklerle, dişlerini sıkarak konuşan, her an patlamaya hazır bir bomba ile ne kadar huzurlu ve mutlu olabilirsiniz? Şık giyinmek de önemlidir ama, zerafet, daha önemlidir. İnsan yaratılış itibarıyla hantal olabilir. Öyle ölçülü, öyle güzel yürüyen toplu hanımlar vardır ki; onların yürüyüşlerini bile seyretmek, ruha huzur verir. Hele onlarla yürüyüşe çıkmak, ne kadar mutlu eder insanı! Yere basışlarındaki yumuşaklık, adımlarındaki acelesiz huzurlu tempo ruhu rahatlatır. Zerafet, kadını şiirleştirir. Öne yıkılacakmış gibi, asker gibi, omuzları düşük, kambur, boynu, başını taşıyamıyormuşcasına bükülmüş, sallanarak veya sürüklenerek, ya da paldır küldür yürüyen bir kadın düşünün! .. Ne kadınlar vardır; tesettürlü de olsalar, süzülür gibi, danseder gibi yürürler. Bir bardak su verirken, bardağı değil, dünyaları uzatırlar, insana! ‘Hizmet’ önemli değildir. ‘Sunuş’ önemlidir. Yumuşak, hoş bir hareketle, gözlerinin içi gülerek, saygı ve sevgi dolu bir bakışla uzatılan bardağın içindeki, her ne ise, mutluluğa dönüşür. Daha içmeden huzur, mutluluk ve yaşama sevinci yayılır ruha. Sunulan suysa; su da hayatsa; bu su ab-ı hayattır! .. “Günaydın! Aşkım! Canım! ” demeseler bile, öyle bir tebessümle gelirler ki yanınıza; hangi kötü ruh halinde olursanız olun, o anda gülümser, huzur duyar, onunla bütünleşiverirsiniz. Bir demet çiçek gibidirler. Cıvıl cıvıl bir kuş, berrak akan bir su, gün ışığı gibidirler. Uzaktan duyarsınız, sıcaklığını. Ona doğru yaklaştığınızın farkına bile varmazsınız. Mıknatıs gibi kendilerine çekmişlerdir sizi. Demir tozları gibi yapışır kalırsınız. Zaman durmuştur. Mekan orasıdır. Dünya o kadarcıktır. Kalabalığın sayısal değeri bire inmiştir. İkiye çıkmasına da lüzum yoktur. Şiir gibi yürürler. Şiir gibi dolanırlar, etrafınızda. Şiir gibi konuşur, en güzel melodiler gibi gülerler. Ağlayışları da hiçbir kadının ağlayamayacağı kadar güzeldir. “Hiçbir kadın senin kadar güzel ağlayamaz. Bir yıldız yağmurudur, senin gözyaşların! ” der, Ümit Yaşar Oğuzcan. Film de onlardır, şarkı da, hayat da! Etiyle kemiğiyle gerçektirler; yaşattıklarıyla, hayal aleminin bireyleri… Dokunmaya kıyamazsınız. Bakmaya doyamazsınız. Okşasanız, saatlere düşman olursunuz! Birkaç ömür daha istersiniz, Yaratan’dan. Dünyanızı, cennete değişmezsiniz. Dans edercesine yaşamaktır, onunla günlük hayatı yaşamak. Gülümseyerek uyanırlar. Müzikle, oynarcasına çay yapmaya giderler. Telaşsız, cıvıl cıvıl güne başlayan sevimli kuşlar gibidirler. Geyşalar gibi… Onların tüm amaçları, erkeklerini mutlu etmektir. Onları mutlu ederek mutlu olurlar. Bir de hizmetçi ruhlu kadınlar vardır. Sabah sabah, oflaya puflaya yataktan kalkarlar. Söylene söylene, takur tukur temizliğe başlarlar. Kafanıza çarpar gibi kurarlar sofrayı. Mükellef bir kahvaltı sofrasında bile çekilmezler. Sadece bayanların mı romantizmden hoşlandıklarını sanıyorsunuz? Ya da sevilmekten? Erkeklerin de romantizme, sevgiye, ilgiye ihtiyaçları olduğunu düşünmüyor musunuz? Onlar, sevildiklerine inandıkları, doya doya sevgi aldıkları zaman, kahvaltılarını yapmış olurlar. O konuda akşama kadar acıkacaklarını, başkalarına ihtiyaç duyarak, avuç açacaklarını, sevgi dileneceklerini sanmıyorum. Akşam da aynı sıcaklıkla karşılanıp, aynı huzur ortamına çekildiklerinde, onlardan mutlu kimse olmaz. Kovsanız da yanınızdan ayrılmaz, ne kadın, ne erkek, kimseye ihtiyaç duymazlar. O sizindir. İmzayla, kanunen değil, bir köle gibi, seve seve! ..Artık herkes onu, sizden kıskansın! Sahabeden birisinin hanımı ekmeğini, suyunu güneşe koyar, sıcak su, kuru ekmek yermiş; kocası işinde öyle yiyor diye. Eşini, erkeğini kendisinden önce düşünür, İslam kadını! Onu ana gibi şefkatle sarar. Abla gibi kanat gerer üstüne. Kardeş gibi yanında, canında taşır. Arkadaş gibi omuz verir, paylaşır. Eşi olarak da tüm yüreğiyle, her şeyden çok sever, herkesten üstün tutar, sahip çıkar kardeşim! SAHİP ÇIKAR! Evde ne huzur veriyorsunuz da, dışarıdakilerden kıskanıyorsunuz? Her şey iyi gidiyorsa; onlar neden kendilerini dışarıya atıyorlar? Arılar, bal dolu kovanlarını neden terk ediyor? Acı yok, tatlı yok; evde duranın aklı yok! Kalıp gibi, KOLALI KADIN olmayın! Sinirden tir tir titreyen, söylenen, bağırıp çağıran, kavgazan, fettan, fetfaz bir kadın olmayın! Önce sakin olun! Huzur bulun; huzur verin! Sonra zarif olun! Daha sonra da duygusal olun. Akıllı olun, AKILLI! Unutmayın ki; onların herkesten önce, SİZE İHTİYAÇLARI VAR! *** Onur BİLGE Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .KALBİME KAPAKÇıK
Ya yağmur yağar, ya fırtına eser Belki de bir hayal, yüzüne değer Bir şiir okunur ve hatırlarsın Kaybettiklerimiz, dünyaya değer! .. Aksilik etsen de, kızsan da bana Takılır kalırsın, geçen zamana Ararsın, gün olur, özlersin, canım Dualar edersin, Kavuşturan’a. Aşka sevdalıyım, sevgiden kaçmam Yaban gülüyüm ben, bahçende açmam! Nazlı yârin isem, inadım inat Meltem olsam, sana serinlik saçmam! .. Kalbimin içine itmişim, seni Bütünüyle alıp, gitmişim seni! .. Neşter ayıramaz, cinayet olur Kalbime kapakçık etmişim, seni! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .KALDIR BAŞıNI
Yerlerde aranmaz O... Mutluluk yerlerde değil Başını kaldır ve seyret. Gör, gör ki kamaşsın gözlerin O Nur’dan Ve hiç bir şeyi göremez ol artık bu sahnede. Perde kapanmadan gör. Sahte ışıklardaki sahte renklere bakakalma Güneşe bak Korkma Bak. Sonra çevir kamaşan gözlerini yere... Hâlâ yemyeşil nuru göreceksin Ve onunla beraber hiç bir şey... Örgü örmekteyim… Her ilmekte bir saniye geçmekte... Zamanın akışını yakından görmekteyim Her şeyi görmekte bilmekteyim. Ya O'nu? O'nu görmek, vakit varken? Perde kapanmadan O'nu görmek Görmek ve bilmek, bildirdiği sıfatlarından… Sevmek, âşık olmak ve O'nda yok olmak... Var olmak, var oluşların en muhteşemiyle... Komşu olmak en güzel yaratılana Bir zevk ve haz denizinde yüzmek, sonsuza kadar... Ya da yere bakmak, boş yere... Bomboş yerlere bakmak, boş bakışlarla Yokta varlık aramak Yokta sevgi, aşk... Yalanlar söylemek, yalanlar duymak için Yalanda çalkalanmak küreksiz kayıklarca Yerinde saymak, okyanus ortasında Katıksız müebbede mahkûm... Devasız yalnızlığa... Suçu; hoş sanmak, boşu Boşlukta kalmak… Yere bakmak boş yere Yere bakmak Bakakalmak… Batmak Batakalmak... Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .KALEİÇi
Üçkapılar’da İner de, çıkar da insan Aldanma, toprağın üstünde olduğuna Altı da var Sakın unutma! Bilmem kaç asırlık taşlar Ayaklarının altında şimdi Ez ezebildiğin kadar! Kral say kendini Ne çıkar? Tut ki Sen emrettiğin için geldiler Senin için geçtiler hizaya Ağaçlar iki yana dizildi Sen geçerken selamladı duvarlar Sütunlar saygıyla eğildi El etek öptü esnaf El pençe divan tebaan Hayal bu ya... Yeni sulanmış sokaklarda Sokak taşları ezildikçe ezildi... Bir de ben... Hem de nasıl! Anlatamam... Kale içi için için ağlıyordu Sokaklar yol veriyordu sokaklara Evliya yatağında Kuran hıfzetmiş eski evlerin duvarları Meyhane şarkıları dinliyordu... Sarhoş naraları geliyordu bir yerlerden... Gençler, barlaşan salonlarda Bahçelerde dans ediyordu... Akşamdı Gün boyu yanmıştı Antalya Yavaş yavaş serinliyordu... Yatsı ezanı okunuyordu, olanca gücüyle... Yer gök inliyordu! .. Bir de ben... Hem de nasıl! .. Anlatamam... Ortalarda bir masada Çaresiz bir adam... Bir yanı şiir Bir yanı ezan... Derdi minare kadar... Dermanı camide, var. Saat kulesi ne anlar? Tik tak da tik tak! .. Ömür nasıl geçiyor Bak, bak, bir bak! .. Tik tak da tik tak! .. İster yık, ister yak! .. Ha biraz önce binmişiz Ha biraz gecikmişiz... Ne fark eder? Hepimiz otobüs bekliyoruz işte! .. Durakta Miskin miskin pinekliyoruz Gafilce... Antalya'nın tek gelini Kuşbakışı seyreder bizi Ölümsüz bilir kendisini... Yangın çıksa nesi yanar? Umurunda mı insanlar? Ona ne Kalekapısı'ndan Antalya'dan, dünyadan? Ölen ölür, kalan kalır! .. Tik tak da tik tak! .. İster yık, ister yak! .. Beyinsiz bir baş Kendisi taş, kalbi taş! .. Herkesten, her şeyden haberli Eli işte, gözü oynaşta Fıldır fıldır gözleri! .. Ölümden habersiz... Antalya deprem görmedi ki! .. Bir taş yığını bile korumaya alınmış Tarihi eser diye Kasım kasım kasılır 'Rakipsizim! ' diye. Ya şair? Ya ressam? Adam ezildikçe ezildi... Bir de ben... Hem de nasıl! .. Anlatamam... Herkes kendi alemindeydi Çarşı kırış kıyamet! .. Dört yol ağzında Yol iki yoldu yine... Aynı kavşak, iki kere geçildi Aynı kaldırım, iki kere ezildi... Bir de ben! .. Bir de içim! .. Hem de nasıl! .. Anlatamam..... Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .KANAR GÖZLERiM
Ölsem de vazgeçmem ben bu yaradan! .. Ancak görüntüne kanar, gözlerim. ‘Mükâfat veririm! ..’ diyor, Yaratan Kan çanağı olur, kanar gözlerim. Oyun oynamadık, ömür harcadık! .. Sevgili uğruna canlar adadık Çağıl çağıl akan aşka susadık Çağlayan gözlere kanar, gözlerim. Göz göze gelince, kucaklar gibi! Hasretle açılan kucaklar gibi Onurla korunan bucaklar gibi Bayrağım gibi can, kan, ar gözlerim! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .KAP DEĞiL RAB
İçimde bir heyecan! Bedene sığmıyor can! .. Ne yazabilir insan? Kalem, Allah elinde! .. Yüreğimde duyduğum Buyruğuna uyduğum Yoluna can koyduğum! .. Ne var, benim elimde? Gönül pınarlarından Feyiz ırmaklarından Hikmet deryalarından Sizlere bu mısralar! .. Kap değil, Rab yazıyor! .. Kap sunuyor,taşıyor. O Nur ulaştırıyor Size bu şiirleri! ... Elim kolum O, benim! .. Gönlüm dolu O, benim! .. Yaratan'ım O, benim! .. Aşkından öldürüyor! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .KARANLIKLAR GÜNEŞi
KARANLIKLAR GÜNEŞİ ………………..İyi güzel ve doğru ………………..Barış huzur ve güven ………………..Her şey seninle tamam ………………..İslam’ın ahlâkı sen ………………..Ve sen serapa İslam Sevilebilir miydi böylesine bir insan Bunca sene bu kadar Bıkmadan usanmadan Yurt içinde dışında Bir insana duyulan nasıl bir ihtiyaç bu Kendini kaybederek yaşamak başkasını Onun gibi düşünmek onun gibi hissetmek Tek kişiye dayalı çift kişilik hayatlar Her köken ve inançtan oluşan toplumların Yaşaması kardeşçe Nasıl okşardı elin Nasıl söylerdi dilin Mübarek yüreğinle Ne kadar ve de nasıl Sevilirdi sevdiğin Ey yaratılmışları kucaklayan ekvator Her tarafta zulüm var Savaş kan açlık ölüm Bu asırda dünyanın halini bilir misin Karanlıklar güneşi Ne olursan ol yine gel Diye aşkla yanan kor O nuru tebliğ için Bir daha gelir misin Ellerim benim değil Benim değil gözlerim Mekânım zamanım yok Ne itiraz ne sorgum Ne ben diye bir varlık Ne yere doğru meyil Ne de bir nebze ‘ben’den Hak olmuş cümle beden Dupduru bir gönülle Yaratan’ı özlerim Ne varsa sen ve senin Sevgide hoşgörüde Çizdiğin doğru çizgin Her nefeste zikirle İstikametin izin Aşk Tanrı sanatıdır Diye haykıran sesin Yediğim tabakta sen İçtiğim bardakta sen Yattığım yatakta sen Seni seyrediyorum Ufuk aydınlanırken Bu sabah yine erken Beyit beyit yazılan kâinat kitabında Sessizce açılırken o güzelim yapraklar Narçiçeği şafaklar renklere ayrışıyor Yavaşça beliriyor ağaçlarda yapraklar Mahmur mahmur bakışan sevda yüzlü çiçekler Mesnevi pırıltılı gökkuşağı giyiyor Gerinerek uyanan kurtlar kuşlar böcekler Gözlerini siliyor Güne gülümsemeye çalışıyor bulutlar Gece gündüz huşuyla kıyamda dağlar taşlar Sevgi desen Sevgide sen Hoşgörüde bilimde Ledun denen ilimde Şems ile dokuduğun Her dilden ve her dinden İnsan denen kilimde Doğudan batıya dek Yaşayan Her iklimde Kuşların sesindesin Cıvıl cıvıl pür neşe Kollarını sıvayan aptes alan o kulsun Senin minarelerden sessizlikleri yırtıp Yankılanan hoş seda İslamî vakar ile tekbir alan huzurda Ardında saf saf duran el bağlayan melekler Kanlı giysileriyle toprağa secde eden Milyonlarca şüheda Mutluluk seninledir Seninledir huzur da Muhammedî tavırla Tevhide davet eden Kardeşlikte barışta kabul gören ekolsün Dünya insanlarına gereken huzur için Dolup taşan bir dergâh Tek derslikli okulsun İyi güzel ve doğru Barış huzur ve güven Her şey seninle tamam İslam’ın ahlâkı sen Ve sen serapa İslam Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .KARIŞTı
Günleri, ayları unuttum, gitti Her şey birbirine karıştı, canım. Acıyı, sevinci bir tuttum gitti Her işime şeytan karıştı, canım. Arkadaşlık ölmüş; ne’ylesem, n’etsem! ? Ben hangi dost için eriyip, bitsem! ? Ne zaman sıkılsam, bir dosta gitsem Surat asık, yüz bir karıştı, canım. Her olur olmaza canımı sıktım Bıktım bu dünyadan; usandım, bıktım! Boş bir mezar gördüm; eğildim, baktım Eni boyu birkaç karıştı, canım! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .KASTıN NE
Dağıttıklarımı sen topluyorsun Biraz da çıkar, çarp, böl istiyorsan! .. Ben kıyamıyorum, sen copluyorsun Kendine kastın ne? Öl, istiyorsan! .. Asla, tartışmaya etme, bir meğil! .. Öfkeye yenilen pehlivan değil! .. Şu sükûnetimin önünde eğil! .. Birazcık sakin ol, gül, istiyorsan! .. İster konuşayım, ister susayım İster sevme beni, aşka susayım! .. Kimsesiz kalayım ve kan kusayım! .. Olayım, kuş uçmaz çöl, istiyorsan. Dağıttıklarımı ben kaldırayım Düzeltme, bırak, git de çıldırayım! .. Azrail gelmeden can aldırayım! .. Canımı ikiye böl, istiyorsan! .. O nurlu ışınlar içinde bırak Karanlıklar olsun, bizden çok ırak Yalbır yalbır, pırıl pırıl ve berrak Olurum, duru bir göl, istiyorsan! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|