![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .ON BiR
Kırdım kafiyeyi, heceyi artık Altı-beş, on biri sana bıraktım. Sabrettim, buldum neşeyi artık On bir, mezar taşı; sona bıraktım. On birinci ayın on birindeydi Defteri kapatıp, işten ayrıldım. Yıllardır, yüreğim o birindeydi İşte o gün öldüm, tenden ayrıldım! .. Birbirine yakın o iki direk... On bir yıl önceydi; geldim, Kemer'den Gelip, mezarıma o dikilecek Bir başa, bir uca, beyaz mermerden. Beyaz; kefen, mermer... Beyaz, ölümdür! .. On bir; Münkir Nekir... Hesap sormada! .. Belki, en çıkar yol, bu yaz ölümdür Ölüm, beyaz bulut... Beni sarmada! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .ONUR DİYE BİRİ Mi VAR
O Elimi yazdırana bak! İçimi coşturana bak! Beni unut, sen O’na bak! .. ‘Onur’ diye biri mi var? Sözü yoğuran, O’dur, O! Sana duyuran, O’dur, O! Daim buyuran, O’dur, O! ‘Onur’ diye biri mi var? Ağlar iken güldüren, O! Yaşar iken öldüren, O! Kâinatı döndüren, O! ‘Onur’ diye biri mi var? “Dünyaya gelmem! ” diyemem Ecele: “Ölmem! ” diyemem Cennetini isteyemem… ‘Onur’ diye biri mi var? Bir kuklayım,yapanım, O! İradem, oynatanım, O! Elim, kolum, her yanım, O! ‘Onur’ diye biri mi var? Ömürler yaşanır, biter Bir düşünsem, aklım yiter! .. Bunca insan nere gider? ‘Onur’ diye biri mi var? Yıllar yılı gömüleni Yutuvermiş, her geleni! .. Toprak, öğütür bedeni! .. ‘Onur’ diye biri mi var? Mezarlıkta tepeler yok O bedenlerden eser yok Kaybolanlardan haber yok! .. ‘Onur’ diye biri mi var? Mezar taşında kısacık Hayat özeti kazınık O da silinecek, artık ‘Onur’ diye biri mi var? O taşlar, kâğıt olsaydı Hepsi üst üste konsaydı Kitap olup, okunsaydı! ‘Onur’ diye biri mi var? Bir taş olmak var, sonunda! .. İki tarih arasında Sıkışıp kalmış adın da! .. ‘Onur’ diye biri mi var? Hep görülen, duyulan, O! Buyruğuna uyulan, O! Önüne baş koyulan, O! ‘Onur’ diye biri mi var? Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ONUR DUYSAYDıM
Basıp da geçtiğin hasır olsaydım Daima emrine hazır olsaydım. Sana yakın, sana nazır olsaydım Bin kere ölseydim, onur duysaydım! .. Evinde eşyalar olsam, değseydin Meyve veren dallar olsam, eğseydin Çorabın olsaydım, bir kez giyseydin Bin kere ölseydim,onur duysaydım. Zırhında, okunda, kılıçta demir Verdiğin her komut, uyulan emir İslâm ordusunun başında âmir Bin kere ölseydim, onur duysaydım! .. Beni hissetseydin, nefes olsaydım Hep duyabildiğin bir ses olsaydım Sana hizmet eden Enes olsaydım Bin kere ölseydim, onur duysaydım. Gönüllere ağlar örebilseydim Uzaktan da olsa görebilseydim Dinimi bilseydim, töre bilseydim Bin kere ölseydim, onur duysaydım! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ONUR OLuR
İstediğin yere git! Seni hemen boşarım. Hayalimde, düşte bit! Ben, Rabb’imle coşarım. Eren ile tanıştım Tasavvufa çalıştım Yalnızlığa alıştım Ben sensiz de yaşarım. Artık çıkma, yoluma! Boşa geçme, soluma! Sakın girme, koluma! Ne akılmış, şaşarım! .. Yalnız geldim, dünyaya Aldanmadım, rüyaya Günleri saya saya Hak yolunda koşarım. Küserim, el gibiyim Eserim, yel gibiyim Kükrerim, sel gibiyim Bent tanımam, taşarım! .. Bırak, Rabbe akayım! Ahirete bakayım! Apoletler takayım! Onur olur, başarım. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ONURUN NEFESSiZ
Ay bile denize ihanet eder İlanı aşk eder, ‘maytap’ diyorlar. Ne çabuk sıkılır, terk eder, gider! Bu vefasızlığa, ‘mehtap’ diyorlar. Sular, denizlere aşıktır, coşar Gece gündüz, dağlar aşarak, koşar Onların sevdası çağlarca yaşar Karşılıksız aşka, ‘azap’ diyorlar. Denizler duygusuz, durgun, yerinde Belki de sevdası gizli, derinde Bir ömrü yaşadım bal gözlerinde ‘Gözlerden gözlere hitap’ diyorlar. Bir anlık bakışın anlattığına Gözlerin, kalplere atlattığına Birikip, yüreği çatlattığına ‘Bir anda olunan kitap’ diyorlar. Kolumu uzatsam, uyusa Yunus! Çağlayarak aksam, dolsa okyanus! Üstüme kapanmış, havasız fanus Onur’un nefessiz! .. ‘Bitap! ..’ diyorlar. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ONURUNU KORu
Ne zaman bilirsin, ne de ‘Ah! ..’ ‘Aman! ..’ Vakitli vakitsiz karşıma çıkma! .. Yaşanan izleri silemez, zaman Paslı çivileri beynime çakma! .. Yürek ateş alır, hedef vurulur Sevginin hesabı fena sorulur! .. Sabırla, çağlayan günül durulur Onurunu koru, kendini yakma! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ORMAN YANGıNI
Bir kibrit, bir hareket Çığlık çığlık canlılar! Ağaçlarda esaret Sözde, delikanlılar. Genzimi yakar duman Elim, ağzıma gitmez Nasıl kaçayım, aman! Bu yangın, kolay bitmez. Ormanda bir ağacım Hem susuzum, hem açım İnsanlara muhtacım Yandım, tutuştu saçım! .. “Su! ..” diye sayıklarım Beklerim bir kardeşi! .. Yürümez ayaklarım Söndürün şu ateşi! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ORMANDA BİR AĞaÇ
Köklerini yaymış, toprak altına Gövdesini oynatamaz fırtına Yaratıklar sığınıyor altına Onun gibi kuvvetli duramadım! Tüm yapraklar zikirde, tüm çiçekler Sevinçle el çırpar, Azrail bekler Son rüzgarla ölüme gidecekler Ölümü, sevinçle bekleyemedim! Gövde kıyamda, tüm dallar rükuda Kol uzanmış, el açılmış, duada İbadette her an, bense uykuda Bir ağaç kadar kulluk edemedim! Fısıl fısıl Seni zikrediyorlar Rabb’im, yalnız Seni fikrediyorlar Dalları, yaprakla setrediyorlar Ben bir bitki kadar örtünemedim! Kendimi bir dev, onu cüce sandım Yanına yaklaştım, durdum, utandım Boyuna bakınca, Rabb’imi andım Heybetine bir örnek seçemedim! Yılda bir bayramı var, çiçeklenir Çiçeklerinden meyveler beklenir Meyvelerine tohumlar eklenir Allah için bir tohum veremedim! Başsız iken, düşünür, tefekkürde Hamd-ü senalar ediyor, şükürde Balta keserken bile teşekkürde Odun kadar gözyaşı dökemedim! Benim gibi tatlı, tuzlu yemiyor Öyle iken, bana mısın demiyor Ekşi, tatlı, mayhoş meyve veriyor Aldıklarımı geri veremedim! Vurmadıkça, sesi çıkmaz, ‘gık’ demez İnsanoğlu, söylemeden edemez Sükut, altın olsa da sabredemez Öyle derin huşuya dalamadım! Gezme bilmez, hiç ziyarete gitmez Yaren yanına varıp, laf işitmez İnsanların dedikodusu bitmez Yalnızlığın tadına varamadım! Susuz kalmış da, kurumuş, kavrulmuş Yaprakları rüzgarlarda savrulmuş Birkaç kütük şömineye kurulmuş Öylesine gururla yanamadım! Yanarken de: “Allah! ..” der, çıtır çıtır Yine huzurla, Rabb’ini haykırır Dumanı ruh gibi tenden ayrılır Duman duman Sana yükselemedim! Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .OYDuN
Beni, mutluluğun sonuna koydun. Sen Yıllardır beklediğimdin, oydun! Oydun gözlerimden seni Uzaklara koydun. Seni sıyırdın tenden Derimi soydun. Şimdi, bir noktayım Suskun, boyutsuz. Sen yüksekliğimdin, enimdin, boydun Sensiz koydun beni. Beni, mutluluğun sonuna koydun. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .OZANa
Hem sabit, hem yürür, güneş gibisin Döner görünene bir eş gibisin. Senin etrafında dasta yıldızlar Gezegenlerinle kardeş gibisin! .. Ay eşin, hep sana hizmet ediyor Sayıyor, seviyor: “Efendim! ” diyor. Yıldızlar arkadaş, eş-dost, çocuklar Kapıyı çalıyor: “Ben geldim! ..” diyor. Uyanıp, bir günü başlatıyorsun Sabah, öğle, akşam… Ve batıyorsun. Sana ayarlanmış, bütün saatler Her türlü duyguyu yaşatıyorsun. Duruyor gibisin, koşmadasın, sen. Boşalıp boşalıp, dolmadasın, sen. Hayatı yaşayıp, bitirmemişsin Her zaman şampiyon olmadasın, sen. Hızlı düşünürsün, hızlı yaşarsın Her konuda, düşeş gelen bir zarsın! Yumuşak sözlüsün, genelde ama Sana ters düşene iyi kızarsın! .. Köyleri şehirle birleştirmişsin Kötü duyguları körleştirmişsin. Tüm güzellikleri bulup, yan yana Bütün şiirlere yerleştirmişsin. İnsana sevgiyle yaklaşıyorsun Durmuyor, dağ, deniz, yol aşıyorsun. Gizlice kalplere giriyorsun da Sonra gönül gönül dolaşıyorsun! .. Bir tatlı sesleniş, buğulu hitap Şiir okunuyor, yürekler bitap... Önce insanı sev, bil Yaratan’ı! .. Öyle demiyor mu bize, dört kitap? Durma şair, durma, devam! .. Yetişmez! .. Senin hızına, hiç kimse yetişmez! .. Yaz, söyle, çevreni eğit, aydınlat! Senin gibi insan, kolay yetişmez! .. Dünya işi, bırak; paraya gitme! Yöreni terk edip, saraya gitme! Bırakma kalemi; yaz, çiz, karala! O Nur’u bil, hep yaz, araya gitme! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|