![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.OZANıM
Ozanım sazına dokunduğunda Yüreğin içinde huzur duyulur. Hasret türküleri okunduğunda Gönle buram buram sevgi koyulur. Bazen bir bozlaktır, bazen de deyiş Ezgiden ötedir, sanki inleyiş! Bu nasıl duygudur, bu nasıl seviş! Dinleyen, hayali yola koyulur. Şiirde buluşma, bir söyleşidir Tellerde kıvranır, derdin eşidir. Yanına gelenler öz kardeşidir Dostluğun tadına, çaya doyulur. Bir büyük yürektir, herkese yer var Helâl kazancında emek var, ter var. Kulağıma gelen seste hançer var! .. Derin uykudayken bile duyulur. Bilmem kaç gönülden kaç sevgi derdin! Belki onun için için bitmiyor, derdin. Kimbilir sazına ne sırlar verdin! Onun için için için oyulur. Onur anlatamaz ozanım, seni Bu şiir sanadır, unutma beni! Gün gelir, bırakır giderim, teni Madde âleminden ruhlar soyulur. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.ÖL Ve OL
Dört kapı duruyor, insanlar için Girip de Yaratan bilinsin diye! Dünya kapısında inadın niçin? Dost isen; arkamdan gelmedin, niye? İlk kapı ‘Şeriat! ’, çoktan girmişsin Çalıp söylemekte duydum, pirmişsin! Sevgiyi görünce, irkilirmişsin! .. Bir ömür boyunca gülmedin, niye? İkinci kapı çok dardır, açılmaz! Allah’ın verdiği sırdır, saçılmaz! Gayret edip, girmek vardır, kaçılmaz! .. Zorlayıp, açmayı bilmedin, niye? ‘Hakikât Kapısı’ varlık bırakmaz Baki’yi gören göz, faniye bakmaz! Nehirler, ırmaklar geriye akmaz! Ben’i dilim dilim dilmedin, niye? ‘Marifet’; ‘Allah’ı Bilme Kapısı’! .. Ozanın sağlamdır, idrak yapısı Kolay alınır mı, Firdevs tapusu! Yüreği yüreğe ilmedin, niye? Tasavvuf denilen, en yakın yoldur! Dört ırmaktan çıkan, on iki koldur! Azrail gelmeden, testini doldur! .. Yedi kat gökleri delmedin, niye? Kapılar dar ise, açar gidersin! .. Nimetleri çoktur, saçar gidersin! .. Çağırdığım zaman kaçar gidersin “Gel! ..” dediğim yola gelmedin, niye? Rüya görmedim ben, ömür bitirdim! .. “Allah! .. ” diye diye, aklı yitirdim! .. Bir yürek dolusu ilim getirdim! Şeytanı, defterden silmedin, niye? Cemâl görüyorum, nereye baksam! .. Bir şimşek olsam da beyninde çaksam! .. Yıldırım olarak, kalbini yaksam! .. Onur öldü, kardeş! .. Ölmedin, niye? Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.ÖLDüRSEM
Dünyayı tersine döndürecektik Aşılı ağacım, yozamıyorum. Güneşi, aşk ile söndürecektik Kurallar çok katı, bozamıyorum. Çıldırsak nafile, ölsek nafile! .. Çıkmaz bir sokağa girmişiz bile. Öyle bir oyun ki, yaptığın hile Biliyorum ama mızamıyorum! .. Öylesine güzel şakıyorsun ki! Öylesi ışıklar yakıyorsun ki! Gözlerime öyle bakıyorsun ki! Ne yapsan da sana kızamıyorum. Şiirime sözsün, şarkıma nota… Gözümde çıkmışsın, bininci kata. Art arda yapsan da binlerce hata Sana son mektubu yazamıyorum. Usanmadan her an adını ansam Yokluğuna doysam, hasrete kansam Kavrulsam, kurusam, aşkınla yansam Gölge çiçeğiyim, tozamıyorum. Öldürsem düşleri, hayali, teni… “Öldürsem! ” diyorum; seni, gölgeni… Yeniden yaratsa Allah’ım, seni Aşkımıza mezar kazamıyorum. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.ÖLMEK VAR DÖNMEK YoK
Ölmek var, dönmek yok, ölene kadar Dostuz biz, yüreğim sanki bir harar! .. Azrail kapıma gelene kadar Kollarım ekvator, seni de sarar. Boş arkadaşlıktan zevk almadık biz! Malayani ile nam salmadık biz! Allah’ın yolundan hiç kalmadık biz! Sana veda etmek, aklıma zarar! .. Bitimsiz ateşi söndürür, sevgim! Odunu balığa döndürür, sevgim! Dünyayı, tersine döndürür, sevgim! .. Göklere tırmanır, evreni tarar! .. Bir taç Mahal gibi duruyor aşkım Sana bin bir saray kuruyor aşkım Kalbe, on ikiden vuruyor aşkım! .. Güneştir, kurutur, yarayı sarar. Kardeşim, ablayım, arkadaşım ben Yoksullara, aça sıcak aşım ben Yalnız kalanlara can yoldaşım ben Böylesine dostluk, yürekler yarar! .. Kalbi kırmayız biz, Kâbe sayarız! .. Sevgiyi öperiz, başa koyarız! Aynı duygudayız, aynı ayarız! Aşkın hamurunu erbabı karar. Sevgimiz, kantarda tartılmaz tonsuz! İhanet sıfırsa, aşkımız sonsuz! Su gibi muhtacız, yaşanmaz onsuz! İşte, herkes böyle bir sevda arar! Bir çiçek aşkıyla bahara erdik Bütün çiçekleri yoluna serdik! .. 'Allah Delisi’dir! .. Biz ‘Onur’ derdik Kalmadı onda da kalmadı karar! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
ÖLMEYE DEĞeR
Güneş, yavaş yavaş kanıma girer Elleri sıcacık, yüzüme değer Sessizce yaklaşır, gelir yanıma Sevincim, onunla bütünmüş meğer Böyle bir an için ölmeye değer. Çiçek güler dalda, elma kızarır Yakar, yüreğimin köküne varır Ilık ılık söyler, günah çıkarır İçimdeki kışı, ayazı yener Bu sıcaklık için ölmeye değer. Güneş dost, dostluğu çizer kalbime Demet demet güller verir elime Sonsuz bir mutluluk dolar içime “Seni seviyorum” der ise eğer İşte bu söz için ölmeye değer. Bir sevda volkanı, yanan yüreği Sevgiler püskürmek işi, ereği Sahte bir güneşin kalmaz çeyreği O doğduğu zaman, gökteki söner Yalnız onun için ölmeye değer. Onur, arkadaşlık, sevgi tertemiz Nasıl kaynaşmıştık, nasıl, ikimiz! ? Biz ölmeyeceğiz, efsaneyiz biz! Böyle bir aşk için ölmeye değer! Bu sevgili için ölmeye değer! Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.ÖLMEZ ŞEHiTLER ÖLMEZ
Allah Allah diyerek Dualar ediyoruz. İman dolu bin yürek Hedefe gidiyoruz! Türk, Müslüman ağlarken Güler mi bir diğeri? İslam kanı çağlarken Kan ağlar Peygamberi! .. Gittiğimiz her yerde Dağları deliyoruz! Devayız biz her derde Bekleyin, geliyoruz! Can verir de kardeşi Durur mu İslam eri? Ana-babası, eşi Cephede, Türk askeri! .. Daha kulaklarında Türk’ün ayak sesleri! Ölüm korkularında Titriyor erkekleri! .. Kanadını açacak Gelecek vakitleri! Nerelere kaçacak Onu bunun itleri! ? .. Zafer mi kazandınız Ezmekle garipleri? Kimsesiz mi sandınız Rica-el Gaipleri? Dış dünya iyi bilir Osmanlı sillesini! Mutlak bir zafer verir Kesseler kellesini! .. Türk bir yola çıkmasın Eli boş geri dönmez! Ağlayanı olmasın Ölmez şehitler, ölmez! .. Ölmez şehitler, ölmez! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
ÖLMüŞ
Irak için ne yapılabilir? 'Dua, sadece dua...' Filistin için ne yapılabilir? 'Dua, sadece dua...' Ölenler için? 'Dua, sadece dua...' Desene Müslümanlar ölmüş! ! ! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.ÖLüM
Kayıp galaksilerin Sayısız orkestrasında Aynı anda çalınır Farklı ölüm marşları Kâinatta. Yarışır Melodiler... Birbirine karışır! .. Artar isyanları Enstrümanların! .. Şeytani kahkahalar yırtar Yedi kat gökleri! .. Cinler cirit oynar Uzayda! .. Kıs kıs güler Birileri! .. Şarkıları yarım kalır Yıldızların... Gezegenler Çalıp oynarken susar! .. Çingene kızlarınca Rengârenk... İnsanlar konuşurken… Koşuşurken... Gaflette… Ölüm! .. Umursamaz Dünya'nın dudağında ıslık… ...............Sonsuza uzanır ..............................Salına salına! .. Ecel yankılanır ...............Sessiz boşlukta! .. Art ...........Arda... .........................Selâ .......................................Selâ... Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.ÖLÜM BENDi
.ÖLÜM BENDİ ___________bu __________gece __________ölü/me __________sarılıp _________uyudum ________alabildiğine ________huzur sonsuz ________bir mutluluk _________duydum ________bir kendimi _______koydum yeni ______kazılmış toprağa ____bir de tükenen ömrümü _____tüm yaşanmamışlığıyla ________çam kokusuna ____________top______oyuk ____________rak______oyuk ____________koku_____oydum_zamansızlığı_perde perde soydum_ ____________suna_____ne rütbeydim ne soydum ölümdüm doyasıya ____________oydum____kalmadı ölüm bendi ölüm ben'di ben o'ydum Onur Bilge Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
ÖLÜM OLMAsA
Şu ölüm denilen illet olmasa Herkes o tuzağa takılıyor, vay! .. N'olur, kabre bütün millet dolmasa! ? .. Çivi gibi yere çakılıyor, vay! .. Ömür testisi ne çabuk doluyor! Gül gibi benizler nasıl soluyor! .. Topraktan gelenler toprak oluyor Kimin gözyaşına bakılıyor, vay! .. Hardal tanesine kadar hesap var! .. Kuralları yazan Yüce Kitap var! .. Aksi halde korda çetin azap var! .. Günahı, başına kakılıyor, vay! .. Allah'ın kelâmı duyulmuyorsa Emredilenlere uyulmuyorsa Kullar, ibadete koyulmuyorsa Acıklı ceza var, yakılıyor, vay! .. Onur’un üstünden zaman geçiyor! Gafil, koca ömrü yaman içiyor! .. Günaha yüz verme aman, seçiyor Alıyor, geçmişe kakalıyor, vay! .. Onur Bilge |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|