![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .ÖLüME BEŞ KALA
Bir fırtına esti, ona muhtaçtım Rüzgâr buz tutar mı dondan, bilmem ki! Kasırgaya döndü, şerrinden kaçtım Başıma ne gelir ondan, bilmem ki! ? .. Nefesi sırtımda, ürperiyorum Her adımda, sanki can veriyorum! .. Dokuz doğuruyor, geberiyorum! .. Dokuzun farkı ne ondan, bilmem ki? Hortumdu, fırıldak gibi çevirdi Sevda, fena vurdu, yere devirdi! .. Demir olsa, damla damla erirdi Ben ne beklemişim bundan, bilmem ki! ? .. Kör ayrılık beni yere kararken Ecelim, koynuna alıp, sararken Yıllarca yurtta dört dönüp, ararken Ne selâmıydı o, Bon’dan, bilmem ki! ? .. Ölüme beş kala bir mektup aldım Alelacele bir karşılık saldım Aklın yolu nerde, şaşırdım kaldım! Onur ne alacak sondan, bilmem ki! Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .ÖLÜME ÇAĞRı
Ben her gün bu sokaktan defalarca geçerim Anıların içinden hayalini seçerim Ne senden ümit keser, ne de senden geçerim Benden mi kaçıyorsun? Nerde saklanıyorsun? Sanki yıllardan sonra senden haber almışım Bir selâm, bir işaret, hayallere dalmışım Şaşırmışım; tutulup, heykel gibi kalmışım Benden mi kaçıyorsun? Nerde saklanıyorsun? Birden yolda görünce, yine hayalin sandım Sen sıcacık gülünce, geldiğine inandım Gözümü alamadım, gözlerinden utandım Benden mi kaçıyorsun? Nerde saklanıyorsun? Ne güzel bir sürprizdi, böyle birden gelişin! Nasıl oldu da geldin? Mutlaka var bir işin. Kime misafir olup, kimle görüşeceksin? Benden mi kaçıyorsun? Nerde saklanıyorsun? Birden tanıyamadım, ne kadar değişmişsin! Buraya gelir miydin? Hayrola, nasıl geldin? Karşılaşamasaydık, sessizce gidecektin Benden mi kaçıyorsun? Nerde saklanıyorsun? Galiba sen unuttun, unutabileceksin Demek unutmak kolay, sen bir gün sileceksin! Deli gibi özledim, nereden bileceksin? Benden mi kaçıyorsun? Nerde saklanıyorsun? Ne kötülüğüm oldu, ben sana ne yapmıştım? Senin yörüngendeydim, hangi yöne sapmıştım? Bir sana tutulmuştum ve adeta tapmıştım Benden mi kaçıyorsun? Nerde saklanıyorsun? Neden ansızın gittin? Bir çiçek verecektim Hiçbir şey istemedim, son bir kez görecektim Veda bile etmedin, kahrımdan ölecektim! Benden mi kaçıyorsun? Nerde saklanıyorsun? Sensiz nasıl yaşarım, bir gün, yarım gün bile? Katkısız seviyorum, bilmem yapmacık, hile Bir gün umarım, biter, bütün eziyet, çile Benden mi kaçıyorsun? Nerde saklanıyorsun? Ne kadar çok özledim! Bilsen, nasıl aradım! Ne kadar çok sevmişim! Burada duramadım Sokak sokak dolaştım, sokak sokak aradım! Benden mi kaçıyorsun? Nerde saklanıyorsun? Yaktı aşk yüreğimi, ateşle mi, közle mi? Nasıl dayanabildim, nasıl çektim özlemi! Sen beni nasıl sevdin, yalandan mı, özle mi? Benden mi kaçıyorsun? Nerde saklanıyorsun? Sen beni beğenmedin, yoksa hiç sevmedin mi? Beni hatırladın mı, birazcık özledin mi? Yoksa ben mi görmedim, daha önce geldin mi? Benden mi kaçıyorsun? Nerde saklanıyorsun? Yoksa gelemez miydin? Sana bir şey mi oldu? Neden konuşmuyorsun? Neden gözlerin doldu? Keşke hiç sormasaydım, tüm sevincin kayboldu Benden mi kaçıyorsun? Nerde saklanıyorsun? Sana uzanan eli, imanla kıracağım, Önce Allah, sonra sen! Ona haykıracağım! Kimseyle paylaşamam, seni kaçıracağım Benden mi kaçıyorsun? Nerde saklanıyorsun? Benimle gelir misin? Bir yuva kuralım mı? Birlikte oturalım, hayaller kuralım mı? Kaderle yarışalım, ölümle duralım mı? Benden mi kaçıyorsun? Nerde saklanıyorsun? Seni göremediysem; o gün, dünya bana dar Eşim ve çocuklarım, ne yurdum, ne yuvam var? Sen yoksan, anlamı yok, ne işim, görevim, var Benden mi kaçıyorsun? Nerde saklanıyorsun? Eğer öğretmeseydin, bu duyguyu bilmezdim Karşıma sen çıkmasan, kolayca yenilmezdim Anlamsız yaşar, ölür, sevmezdim, sevilmezdim Benden mi kaçıyorsun? Nerde saklanıyorsun? Yalansız bakışların, seviyor, özlüyorsun Gözlerin gözlerimde, hep beni izliyorsun Neden söylemiyorsun, aşkını gizliyorsun? Benden mi kaçıyorsun? Nerde saklanıyorsun? Malım, mülküm, param yok, önüne sereceğim Yüreğimi, kanımı, canımı vereceğim! Beni böyle istersen, murada ereceğim Benden mi kaçıyorsun? Nerde saklanıyorsun? Kalbimde Allah aşkı; dinle, her şeyi unut! Dua dudaklarımda, inanç ellerimde, tut! Seni götüreceğim cennete, bulut bulut! Benden mi kaçıyorsun? Nerde saklanıyorsun? Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ÖLÜMSÜZLüĞE
Vücut soğumaya başladığında Kalan son nefesi çıkarın artık! Neler görülür, göz kapaklarında! .. Ölümün tadını çıkarın artık! .. Gözler kapanırken rüya bitiyor Gerçekler ortaya çıkıveriyor! Mutluluk ve huzur hissediliyor Ölüm, tekrarsızdır; yaşayın artık! .. Gözleriniz, Cemal seyrine dalsın! Azrail gülerek canları alsın! Boş bedenler kara toprağa kalsın Haydi, sonsuzluğa atılın artık! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ÖLÜMÜNE BERABERLiK
Sevgi nerde Ne oldu aşka? Nerde sevgililer Aşk sandığımız Değişken hisler? Yıllar sonra seninle ben Beraber yalnızlar değil miyiz, bizler? Şimdi bir yerlerde Çoktan unutulmuşlara Tüm yüreğimizle yazdığımız şiirler… Hani nerde Değişmez dediğimiz hisler? Kâğıtlarda taptaze İnandırıcı Kalplerde bambaşka Yepyeni bir sancı! .. Acı, malzemeydi bize Aşk, çilingir soframıza meze Tat veren söze. Sen de Ben de Tüm şairler de Büyük birer yalancı! Bazen simsiyaha vurulduk sandık Bazen de mavi bir alevle yandık. Ne şiirler yazdık, elâ gözlere! .. Mısralar sığdırdık, güzel sözlere. Bir damlaya hasret Yandık yıllarca O renk sağanağında! .. Çoraklık, kuraklık, yalnızlık… Yıldık, bıktık, usandık! .. Baktık ki; avuçlarımızın içinde! Hiç bilmediğimiz bir biçimde! Bardaktan boşanırcasına İşlemiş içimize İliklerimize! Kurtulmak isterken kenetlemiş Teni kanatırcasına Canı cana batırırcasına! .. Bugün Kısacık, keskin bir ayrılık Soyar tenimizi! İçimizi oyar! Şu hengâme içinde Nasıl da koyar, yalnızlık! Birazcık uzaklık, kimsesizlik Nasıl da koyar! Yazılmamış şiirler bıraktık geride Gözlerimizde… Sessiz bakışlarla okunan Üslûbu aşksı Teması; ölümüne sevda! .. İçeriği anlatılmaz Konusu malûm Biçimi bambaşka! Özgün mü özgün! .. Her gün Her fırsatta! .. Ne kalemle Ne kâğıtla… Gözlerle, gözlere… Gözlerden gözlere… Şimdi Harfi harfine hatırlanamayan Fakat, sonuna kadar gerçek Ölümüne olduğu gayet iyi bilinerek Yazılmamış şiirler var Yaşantılarımızın bir yerlerinde… Ara sıra hatırlanan, aranan Bazen de Başka bir anı ararken geride Elimize geliveren Aşınmış bakışların Sararmış sayfalarına Sere serpe uzanan, yatan Özgürce yayılan Çırılçıplak gönüllerimizin Masum görüntüleri Yıllardan sonra Ansızın Çıkıverir karşımıza! Yaşantılarımızın her döneminde Parmaklarının ucunda dans ederek Polence ve ansızın gelen Önümüze seriliveren şiirlerimiz var Kimsenin bilmediği Düşünemeyeceği kadar güzel! .. Özel mi özel! Bir daha yaşanır mı anılar? Duygulara geri dönülür mü? Gülünür mü durmamacasına Kavuşunca Mutluluktan? Günün her anı beraber Ayrılmamacasına! .. Sayfa sayfa güzellik Yaprak yaprak sevgi Vazgeçilmezlik… Nerelerdeydik Nerelere geldik! Aşk nerde? Sevgi nerde? Hani, nerde Ölümüne beraberlik? ! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ÖLüNCE
Kabirlere inilince Münkir’le Nekir gelince Sorulacak ince ince! .. İman, namaz, oruç, ne var? İşlerin kalmış yarıda Evlât,mal,mülk dışarıda… Vurur cehennem narı da! .. İman, namaz, oruç, ne var? Dilin, dudağın bağlanır Etin, kemiğin dağlanır! .. Arkandan üç gün ağlanır! İman, namaz, oruç, ne var? Yine rahatsın, kabirde Geride Mahşer var, bir de! ... Sorar Rabbim, diriltir de! .. İman, namaz, oruç, ne var? Bil ki; kaynar su içilir Mümin, münâfık seçilir! .. Sırattan nasıl geçilir? İman, namaz, oruç, ne var? Olmuş, eşin dostun, ağyar Olmadıysan Allah’ a yar Sırat’ta ayağın kayar! .. İman, namaz, oruç, ne var? Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ÖLÜRüM
Azrail elinden almışım, seni Ezeli aşinam, ölüm vız gelir! .. Mutluluğun için salmışım seni Ayrılıklar bize zamansız gelir. Dar gelir topraklar, almaz mezarlar! “Seni seviyorum! ” desem, kızarlar. Nasıl, tek kişilik mezar kazarlar? Başının belâsı, çılgın kız gelir. Toprağa girsen de yalnız bırakmam! .. Deli çağlayansam, dünyaya akmam. Uzak bulutlarda ışıklar yakmam Kabrine çakarım, aşkımız gelir! .. Onur'la beraber, yerde el ele... Bizi ayıramaz, ölümler bile! .. Korlar üzerinde kalp gide gele Gayya kuyuları ıpıssız gelir! .. Hele bir elimi tut, bak istersen Cehennem ateşi, yalım mi dersin? Sabrımıza cennetle cemal versin İki garip aşık, yalınız gelir. “Ölürüm” demiştim,ölürüm, inan Bazen ben söylerim, bazen Sibel Can Bunca yemin ettim, inanmıyorsan Ezeli aşinam, şarkımız gelir. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ÖMüR UYKUSU
Sana söyleyecek sözüm kalmadı Çaresizlik voltasındayım artık! .. Kimi seversen sev, gözüm kalmadı Yalnızlığın ortasındayım artık! .. Benim dışımda yaşanıyor hayat Onların deniz kenarı, villa, yat Biraz peynirim var, ekmeğim bayat Azrail’in oltasındayım artık. Sana değmeyecek artık, gözlerim Bazen garipserim, belki özlerim Fakat sanma ki, yolunu gözlerim! Kaderimin rotasındayım artık. Seni rahatsız eden olmayacak Bir dakikan bile kaybolmayacak Yüreğine sıkıntı dolmayacak Bedenimin arkasındayım artık. Kur’an emirlerine uyacağım Ömür uykusunu uyuyacağım İbadetin tadını duyacağım Bir, O Nur’un potasındayım artık. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ÖNCE AşK
Önce aşk yaratılmış Kalplerimizde sezdik. Sevgili aratılmış Yerde aradık gezdik. İşte bizim farkımız Böyle döner çarkımız Hiç biter mi şarkımız? Aşk yaşadık, aşk çizdik. Okuduk hece hece Aşk yazdık gündüz gece Bir çözümsüz bilmece… Bezdik bu candan bezdik! Aklımızı yar çeler Kalbimizi aşk deler İnce elekten eler Boşuna canı üzdük. Gönül hülyaya daldı Aşk, nefret; zehir, baldı Nefret yukarda kaldı İnce kevgirden süzdük. Onur ağ, düğüm düğüm Maddede giz gördüğüm Kendisi de kördüğüm Nice gizli sır çözdük. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ÖTENiN ÖTESi
Her güne umutla, mutlu uyanış Sevgili’ye günden güne yakınlık… Huzurlu sessizlik, yürekte yanış Her adımda daha fazla yakınlık... Bütün hücrelerde o ritmik atış Hep aynı sarhoşluk, cana can katış Sevgi satın alış, maddeyi satış… Rabıtada biraz daha yakınlık... Dünyayı, elinin tersiyle itiş O Nur’da eriyiş, yok oluş, bitiş Zamanda kayboluş, sonsuzda yitiş… Ötenin ötesi, Rabbe yakınlık... Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ÖYKÜ GÖZLERiN
Ruhundan sızarak akan yaşlarla Yıkanır, arınır, öykü gözlerin. Bazen de ateşler yakan kaşlarla Örtünür, sarınır, öykü gözlerin. Üzgün kirpiklerin yazıp, çizerken Ürkek bakışların yürek ezerken Beyinde, damarda, ruhta gezerken Gözümde barınır, öykü gözlerin. Yaşanan bir ömrün her safhasını Aktarır, resmeder, rayihasını Yazar şiir şiir, okur hasını Kedere karılır, öykü gözlerin. Göremeyeceğim gizli yerlerden Suçlu suçlu bakar, ağlar kederden. Bilmem ki ne anlar kandan, hançerden Darılır barışır, öykü gözlerin. Onur’u aktarır, gözden toprağa Toprağı götürür, dala, yaprağa. Sırtını yaslayıp, yüce bir dağa Buluta sarılır, öykü gözlerin. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|