![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .SUSUŞUMU DiNLE
Beni sustuğum zaman dinle! Neler söyler gözlerim, ellerim? Hangi duygularda gezinir, mimiklerim? Her terimle Her halimle sana hitap ederim. Yere nasıl basarım? Nasıl açar kapatırım kapıyı? Neler haykırır, tavırlarım? Beni, sustuğum zaman incele! İşte, anlatamadıklarım! .. Sabrım, hoşgörüm, tahammülüm... Bağır, çağır, hakaret et! Vur, kır, yık, yak, harap et, kahret! Beni o zaman dinle! .. Dinle suskunluğumu, sessizliğimi! .. Suçu kabullenmiş miyim, seyret! Gör, gülümseyişimi İltifatlarımı dinle! “Pehlivan, öfkesini yutabilendir.” Olgunluk, susmaktır, tartışmada Çatıra çatır cevap vermek değildir. Susabilmektir, canım Susabilmektir. Büyüklük, taş atana Gül atabilmektir. Sustuğumda duy beni! Susuşumu dinle! Sevgi, dille anlatılmaz Sessizliğimi dinle! Nasıl yarışırım, huzur veren Masmavi, sakin bir denizle! Sükûnetimi izle! Nasıl anlatırım aşkımı sana, sessizce Nasıl konuşurum seninle! Ben hep huzur içindeyim seninle Artık sen inle! Sen inle! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .SüKUT NEREYE KADAR
Gözlerimiz özlemle arıyor, birbirini Bilemedik, beraber yılların değerini! .. Aynı yazıyı yazmış, aynı kalem, aynı el Değiştir, elindeyse; değiştir, kederini! .. Yıllarca beraberdik, biz hiç ayrılmamıştık Mutluyduk, neşeliydik, asla darılmamıştık! Benimle konuşulmaz, hiçbir şey paylaşılmaz Bu dilsiz oyunundan bıktım, usandım artık! .. Bir an senden ayrılmak, gitmek istemiyordum Yorgundum, uykusuzdum, şikâyet etmiyordum. Herkes evinde, rahat yatağında yatarken Tahta bir barakada, uyku istemiyordum. Evsiz barksız, sokakta… Mutluydum, gülüyordum! Sıcak, yağmur, soğukta, yanıyor, üşüyordum! .. İnsanlar konuşarak, tartışarak anlaşır Sükût nereye kadar? Kahrımdan ölüyordum! .. Bütün ömrüm boyunca, iki yıl mutlu oldum Çok sevdim, çok sevildim, ilahi huzur buldum. Konuşsak, hallederdik, dil neden yaratılmış? Yavaşça uzaklaştım, yalnızlıkta boğuldum! .. Hiçbir şey isteyemem, ne verebilirsin ki? Vermeye alışığım, almayı bilemem ki! “Benden ne istiyorsun? ” derken, düşünmedin mi? Söyle, bugüne kadar senden ne istedim ki? Tezatlar içindeyim, hislerim çarpışıyor Onur'daki artılar, eksiler kapışıyor! .. Deli gibi özledim, görmek istemiyorum! .. Çılgınca özlemlere, nefretler karışıyor… Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ŞAİRiN DUASI
Kullara dağıttık biz, sevgimizi Gözlere adadık, gözlerimizi. Topladık, akıttık, tüm ilgimizi Yıkayıp arıttık, özlerimizi. Sevgi tutkal; ilgi, aşkı tutandır Yalanla ihanet, onu yutandır! .. Rabbim, her riyakâr kulu utandır! İlminle güçlendir, sözlerimizi! Onurla, imanla yazıp çizelim Şiir diye, dize dize dizelim! Firdevs Cenneti’nde biz de gezelim! Cemâlle nurlandır, yüzlerimizi! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ŞARKILARLA ÖLESiYE
Biz, şarkıları beraber dinlerdik Aynı duygularla bakardık birbirimize Hep gözlerimize Hep gözlerimize… Bazen de Yalnızlığının sessizliğini Sessizliğin müziğini paylaşırdık. Yere basışından anlardım, hislerini Yürüyüşünden… İçindeki fırtına mı, meltem mi? Bende de aynısı eserdi. Takılıp kalırdık oralarda… Yemek hazırmış, bekliyorlarmış Sarkıp sarkıp bakıyorlarmış balkonlardan Umursamazdık. Sohbete dalardık birileriyle Aslında birbirimizle… Yağmur yağıyor olsa bile Her zamanki yerimizde… Taşınmaz duygular, yüreğimizde… Gözlerinde mahcup kararlılık Bakışlarında dalgınlık… Ellerin anlatırdı, yalnızlığını Bir garip dolanışı vardı Saçlarında, yüzünde… Fakat tüm anlatmak istediklerin Karanlık gözlerinde… Gözlerin gözlerimde Garip bir sohbette… Hep şarkılar vardı, fonda Beraber giderdik, bir yerlere Realizme, romantizme… Yoğun, duygusal yaşardık Sımsıcak… Yemeklerimiz soğurdu Bir türlü giremezdik, evlerimize. Yıllardan sonra Bugün yine Beraber bir şarkı dinledik: “Senin için ölürüm! ..” dedik, birbirimize. Yıllar gerideydi Biz ilerdeydik. Çünkü biz Ölesiye sevdik Sevildik! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ŞİiR
Kaleme gelmeyen aşkı anlatır Tabi ki dilinin döndüğü kadar Kağıda dökülür, hem satır satır Yürür kıta, beyit, sarhoş mısralar. Her türlü duyguyu, duygusuzluğu Anlatılamayan bir susuzluğu Gözlere sığmayan uykusuzluğu Sürükler, getirir o hoş mısralar. Öfkedir, yazarken kalemi kırar Her derde devadır, herkese yarar Hücre hücre bütün vücudu sarar Akla, ruha, beyne nakış mısralar. Dilden dile seri yolla ulaşır Ayağa dolaşır, göze dolaşır Dudağa bulaşır, söze bulaşır Deyiştir, öpüştür, bakış mısralar. Sevenin dilinden gelen duygudur Bazen bir mesajdır, bazen sorgudur Edebiyatta en güzel bulgudur Sevgi, nefret, kin, aşk, oluş mısralar. Evreni anlatır, kuşu, çiçeği Hem düşü haykırır, hem de gerçeği Eşyadan kaldırır gizi, peçeyi Çıplaktır, çırçıplak akış mısralar. İnsanın içidir, duygularıdır Ruhudur, aklının burgularıdır Özeleştirisi, sorgularıdır Bazen tartışmadır, savaş mısralar. Şairin en gizli sırlarını der Utanmazlığını ve arını der Gurbetini, yarin diyarını der Bazen hızlı, bazen yavaş mısralar. Müziktir, şarkıdır, türkü özüdür Yarin dudağıdır, kalbi, gözüdür Yüreğin sesidir, aşık sözüdür Akılla, duyguyla özdeş mısralar. Benliğin içinden koparak gelir Sıla yollarına saparak gelir Yüreğin kökünden çıkarak gelir Gurbettir, yalnızlık, yoldaş mısralar. Şaire, aşığa Hak’tan vergidir Duyulur, yaşanır, derin sezgidir Gönülden dillere düşen ezgidir Fısıl fısıl denir sırdaş mısralar. Kasidedir, destan, koşma, ağıttır İlahidir, mani, kalem kağıttır Efsanedir, fabl, efkar dağıtır Mesnevidir, balad, deyiş mısralar. Sevda yankısıdır, ilan-ı aşktır Sevenden sevilen cana tuzaktır Gözyaşlarından ağdır, duygusal faktır Bir aşk çağrısıdır, seviş mısralar. Aşk gizli kalırsa son, intihardır Demezse çıldırır aşık, naçardır Şiirde bin hayat iksiri vardır Hayatın özüne dalış mısralar. Ruhun haykırışı, kalbin sesidir Aşk melodisidir, hikayesidir Sevda notalarsa, şiir esidir Aşık için nefes alış, mısralar. Aşktan habersize sevda öğretir Birkaç kelimeyle yürek titretir Çekingen aşıklar için sütredir Yaşamdan sonsuz zevk alış, mısralar. Derttir, ıstıraptır, hüzün, vefadır Çığlıktır, feryattır, ah’tır, safadır Şiir meditasyon, şiir şifadır Deşarjdır, hayata dönüş, mısralar. Çiçeği, böceği, eli seviştir Denizi, yağmuru, seli seviştir Dağları, ormanı, yeli seviştir Çılgınca doğaya koşuş, mısralar. En etkili sözdür, sözün özüdür Sevda pınarının tutku gözüdür Soğuk, berrak bir su, aşkın yüzüdür Kurşun gibi kalbi yakış mısralar. Savaş kazandırır epik şiirler Koçaklama ile yetişir erler Savaşta, talimde marşlar söylerler Cepheden cepheye uçuş, mısralar. Yayladır, ovadır, dağdır, ırmaktır Canının içini gözden ırmaktır Gurbeti, hasreti, yolu kırmaktır Gözden sessiz sessiz akış mısralar. Gurbettir, sıladır, hep haykırmaktır Dağları yarmaktır, kaya kırmaktır Yürekler balyozdur, aşk hıçkırmaktır İçin için, gizli yanış, mısralar. Ninnidir, bebeğe uyku getirir Ağıttır, yakılır, aklı yitirir Kınadır, yakılır, sevgi bitirir Bozlaktır, türküdür, duyuş, mısralar. Anlatılamamış, aşk gibi sırdır Dillerde gezinir, o kaç asırdır Dıştan seyrettiğim sırça kasırdır Dokunamadığım ateş mısralar. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ŞİiR GÖZLÜM
Bedenin önüne geçti, duygular Sen görünmez oldun bak, şiir gözlüm! Beyinden gözlere akan sorgular Çözülmez bilmecem: yak, şiir gözlüm! .. Nedensiz sapılan çıkmaz sokaksın Bendi yık, duygular nehirce aksın! .. Pırıl pırıl bir su, nasıl berraksın! .. Yudum yudum içsem, ak, şiir gözlüm! .. Şiir senle yaşar; yaşı, yaşınca. Çıldırtan yüreğim dolup, taşınca Sınır ötesine! .. Ruhu aşınca Seni kucaklayan Hak, şiir gözlüm! .. İmge imge yansır çığlık, sözlere Çığlık sözler yakar; işler, özlere. Sevgisiz, buz tutan, donan gözlere Özgürce ateşler yak, şiir gözlüm! .. Çaresiz, kurumuş yüreğe umut Mutluluk avcumda, ellerimi tut! .. Gönüllerde gezin; uç, bulut bulut! .. Kalpte şimşek şimşek çak, şiir gözlüm! .. Bilmem, hangi yoldan sana gidilir. Bir işaret bırak, yerini bildir! Söylediğin her söz, yazdığın şiir Caddemi süsleyen tak, şiir gözlüm! .. Onur, görünüşte bir kula aşık Aslında Allah’a! .. Biraz karışık... Alnından yansıyan, İlâhi ışık Alnın nurdan bile pak, şiir gözlüm! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ŞİİR ŞİİR ANıLAR
Sis çökmüş, yağmur var, deniz kaybolmuş Hava, su aynı renk, karalar sisli Güneş göz kırpıyor, balkon su dolmuş Islak kanatları, kuşlar da hisli. Bulut, gök ve deniz karışmış, gri Ufuk da yok olmuş, nerede çizgi? Camda öpücükler, kara gözleri Anlatan bir şarkı, eşsiz bir ezgi! .. Müzik tünelinde dönüyor başlar Kuşlar ekmek yiyor, uçuşuyorlar Birazdan radyoda istekler başlar Allah âşıkları buluşuyorlar. Anılarım, şiir şiir yazılır Kalem aşkı arar, yazar, karalar... Sevgiler, kalbime bir bir kazılır Yakar yüreğimi, gizli yaralar. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ŞİİR ŞİiR KOŞSAN
Haydi, gümbür gümbür bu şehri inlet! .. Sen de sevdalı bir başsan, ne olur! Bir şiir yaz bana, seslendir, dinlet Sen de, vaktin varsa, boşsan, ne olur! Şiir şiir bana koşsan, ne olur? Gecede şarkılar, şiirler ve sen Bizim radyomuzdan essen, seslensen Şöyle şiir şiir koşarak gelsen Şu mesafeleri aşsan ne olur? Şiir şiir bana koşsan ne olur? Elinde kağıtlar deste destedir Bazen şiir olur, bazen bestedir. Senin adın bende her nefestedir Sen de nefes nefes koşsan ne olur? Şiir şiir bana koşsan ne olur? Her gece bir şiir yazdıran sensin Yıldızlara harf harf kazdıran sensin Kalbe damla damla sızdıran sensin. Sen de çılgın gibi coşsan ne olur? Şiir şiir bana koşsan ne olur? Ben, çılgınca akan deli çağlayan Sen içimde yağmur, her an ağlayan... Yatağında akan, yosun bağlayan Sen de yükselsen de taşsan ne olur? Şiir şiir bana koşsan ne olur? Sele ver ovayı, düzü sele ver! Sevdalar yeşersin, derdi ele ver! Taş da bana karış; gel, el ele ver! Sen de bu aşk ile şaşsan ne olur? Şiir şiir bana koşsan ne olur? Çırpındım yıllarca, deli ırmaktım Hep sana, hep sana koşarak aktım Elleri ellere verdim, bıraktım Sen de insanları aşsan ne olur? Şiir şiir bana koşsan ne olur? Çelik mi, asi bir baş mısın bilmem! Neden görmüyorsun, şaş mısın bilmem! Beni duymuyorsun, taş mısın bilmem! .. Gel, mezar taşım ol, taşsan, ne olur! Şiir şiir bana koşsan ne olur? “Onur öldü! ” derler, duyarsın, yakın Bilirsin, sevkiyat var, akın akın! Gel, dur başucumda, hiç gitme sakın! Adımı taşıyan taşsan, ne olur! Şiir şiir bana koşsan ne olur? Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ŞiİRDEN İNSAN
Vefalı, cefalı şiirden insan Sevda şampiyonu, canlara canan İçin için yanan, sessiz çağlayan Tahammülü taşmaz, garip bir eşsin. İşine sevdalı, anla yarışan Doğaya uyumlu, onla sarışan İnsanlara sıcakkanla karışan Güçlü bir bilekten çıkan düşeşsin. Bırak ki; sınırdan adın duyulsun Kanun koyucu ol, zevkle uyulsun! Yakan sıcaklığın tende duyulsun Arkadaşsın, dostsun, cansın, kardeşsin. Onurlu aşk dili, gönlün sesisin Şiir bal ise sen bal gözesisin. Tanımam, bilmem ki neyin nesisin Görünmeden kaçan ürkek güneşsin. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ŞİİRLERiM
Aşkı şiir şiir, kâğıt çevreye Kalemle işledim, astım, çevreye. Şarkı-türkü olsun, söylensin diye Okuyup, dinlettim, yakın çevreye. Hıçkıra hıçkıra, yaşımla yazdım Şiirden halıyı yoluna yazdım! .. Her şey, mutluluğun, sevincin için… Seni yaşatırken, ben öleyazdım! .. Ekmeğim-suyumdu, gıdaydı, aştı Aşkımın sesiydi, dağları aştı! .. İçimin içini işgal etmişsin Kendimi ararken, feleğim şaştı! .. Arada nesirdir, genelde nazım… Bazen Necip Fazıl, bazen de Nazım… “Onur’un tarzı tarz! ..” dediğim zaman Şiir biter bende, çekilmez nazım. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|