![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57934
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Fırtına
Küçük kızım Birican, Baban zalim elinde… Dayan derim diren can, Yanma hasret yelinde… Seksen yılın Eylül’ü, Gördüm nice melülü Netekimin düldülü, Gezer suçsuz belinde… Canda vahşet akımı, Göğe çıktı rakımı, Azgın zulmün takımı, İsyan sazın telinde… Rüyamdasın her gece, Durum şu an bilmece, Can alırsa işkence, Boğulma kan selinde… Cantekin der; gözümsün, Can verdiğim özümsün, Öksüz kızım közümsün, Us yok otun kelinde… 1980 FIRTINASI Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Fidan
Afiş olur ton ton ağaç, Kel kel olur dağ - taş, yamaç, Her yer bak çöl her yer kıraç, Tek bir fidan dikmez aday… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Firardadır Vicdan
Fırsatçıya verme fırsat, Vur hırsına halattan gem… Yılma işler gitse kesat, Aç gözlüyü doyurmaz yem… Dar gününü bekler durur, Babasını sırttan vurur, Boş meydanda çok kudurur, İçi katran dilinde kem… Olmasa da baltaya sap, Tilki gibi yapar hesap, Hem kuzudur hem de kasap, Bukalemun hüzünde dem… Burnu koklar süzer gözü, Bin dereden düzer sözü, Can evini üzer közü, Hayâ firar uçmuş erdem… Cantekin der; yoktur vicdan, Tanrısıdır deri cüzdan, Yürek katı taştan buzdan, Kirli işte onda kıdem… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Fukara
Ey Dünya! Günaydın! Dedi bebek ilk çığlıkta, Leğenin içinde kuşlukta… Can evlat! Günaydın! Dedi baba ilk mutlulukta, Kapının önündeki boşlukta… Benim canım! Günaydın! Dedi anne ilk solukta, Minderin üstünde duşlukta… Ayten yenge, Gülten hala, Nurten teyze, Etrafta oldu yelpaze, Yardım için safta… Kesildi, Törenle, Göbek bağı… Odayı inletirken feryadı, Dua ile kulağına okundu adı… Kondu beşiğe, Büyüdü yürüdü ışığa, Yıllar döndürdü mutsuz aşığa… Görünür oldu mezarlığın eşiği, El sallar ölüm döşeği… O günden bu güne, Şaştı yaşadığına gördüğüne… Çileydi dertti yükü, Ömür hüzünlü bir türkü, Fukara sevindi öldüğüne… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gam Bağı
Bak tabibim sevdalı bu müşteri, Aşk güneşi ufka vardı batıyor… Ol kâtibim boşa vurma neşteri, Yâr ateşi bu yürekte atıyor… Ak bahtımı yâr boyadı karaya, Sebep gelsin derman olsun yaraya, Aşk sevgidir isyan eder naraya, Bu ayrılık derde dertler katıyor… Sevda düştü bir amansız yokuşa, Hasret döndü bir uğursuz baykuşa, Bizi yakan kor alevle tutuşa, Sevdamıza bakıp keyif çatıyor… Sabır taşı yenik düşer cefaya, Tırpan vurdu o vicdansız vefaya, Ömür hasret güzel güne sefaya, Kör talihim gece gündüz yatıyor… Cantekin der; tabip döktüm içimi, Al neşteri narkozsuz yap biçimi, Bu ayrılık nazlı yârin seçimi, Gam bağına sevdamızı satıyor… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gam Bağıdır Gönlüm
Sen gideli ayaz gönül durağı, Hasret vurdu beden dondu büzüldü… Dal kırıldı gazel oldu yaprağı, Gam bağıma kuşlar kondu üzüldü… Çorak gönül hasretinden yarıldı, Bahçe soldu umut dertle karıldı, El kaleme efkâr ile sarıldı, Çile deniz sevdan sundu yüzüldü… Kara katran bulut çöktü başıma, Varmaz elim ekmeğime aşıma, Karlar yağdı saçlarıma kaşıma, Damla damla kanlı yaşlar süzüldü… Ay karanlık bahtım ondan karadır, Titrer durur sanki gönül saradır, Bu ayrılık kanı durmaz yaradır, Nice yalan gerçek oldu düzüldü… Cantekin der; can sevgilim yıldızım, Sensin benim hayat bağım yaldızım, Dünya zindan ben Dünya’da yalnızım, Ömrüm hazan umut bağım çözüldü… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gardiyan
Bu delikanlı gönlüm, Firar etti göğüs kafesimden, Geldi sığındı sana… Tutsağım dedin gönlüme, Kendine gardiyan, Prangalar vurdun dört yanına… Ey delikanlı gönlüm, Senin tercihin bu, Sus! Dayan! Kızmasın gardiyan… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Garibim
Geçti gurbet elde bir bayram daha, Yaralı gönlümü boğdu hüzüne… Ayrılık gecedir dönmez sabaha, Kim bakar garibin anam yüzüne… Bakarım kapıya vurulsun diye, Garip gönlün hali sorulsun diye, Yılda bir kez efkâr durulsun diye, Kim bakar garibin anam yüzüne… Sevgiye, saygıya kalmışız hasret, Ağarttı saçımı şu zalim gurbet, Yaban elde anam bilinmez kıymet, Kim bakar garibin anam yüzüne… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Garibim Kâhta’m
Gönlüm özler dağın düzün, Cennet Kâhta’m, görsün gözün, Gündüz efkâr gece hüzün, Gurbet elde kaldım Kâhta’m… Sevdan tüter buram buram, Azdı derdim kanar yaram, Aç kolların sana varam, Gurbet elde kaldım Kâhta’m… Bitsin hasret taştı sabrım, Olmaz olsun sensiz kabrim, Senden başka görmez körüm, Gurbet elde kaldım Kâhta’m… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Garip
Kırık dalsın soluk mahzun, Kara kutu gizin garip… Yol göründü uzun uzun, Can taşımaz dizin garip… Ömrü gamda ettin telef, Derdi gözler ağlar gergef, Topal umut bulmaz hedef, Yitik yelde izin garip… Dert bağındır hüzün kâhya, Bu hal seni etmez ihya, Kâbuslarla boğar rüya, Çıkmaz basın tizin garip… Hasret olmuş sende maraz, Hele bir kalk silkin biraz, Teslim olma yakar poyraz, Hani ipin bizin garip… Cantekin der; candan bezme, Vurgun yemiş gibi gezme, Dertleri ez canı ezme, Dirençli yol sizin garip… Mahmut Cantekin |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|