![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57934
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Halımız
Akıllımız divane, Can yuvamız virane, Küstü bize kader oy! Neydi acep bahane… Yavaş yavaş çöktü ev, Dertler oldu birer dev, Sev diyorlar Dünya’yı, Deli gönül gel de sev… Geldi gençlik zamanı, Beyler yazdı fermanı, Yara kardeş yarası, Olmaz bunun dermanı… Yaprak gibi savrulduk, Her gün yandık kavrulduk, Kollar gözler bağlandı, Dört bir yandan dövüldük… Karşı geldik zulüme, Lanet olsun ölüme, Cantekin’im; can kurban, Mehmet, Mehmet gülüme… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Halime
Bir karışçık boyun var, Bin bir türlü huyun var, Kaç denizde koyun var, Vay bacaksız, bacaksız… Oynar her an gözlerin, Yalan dolu sözlerin, Sahte bütün pozların, Vay bacaksız, bacaksız… Yağcılıkta eşin yok, Gözlerinde yaşın çok, Git çamura başın sok Vay bacaksız, bacaksız… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hançerlendi Kalbim
Bey ağa sanırsın baksan tipine, Güvenme tutunma onun ipine, Kene olmuş binmiş beleş cipine, Bir lokmaya satmış dost dediğini… Belli değil dini kıblesi yönü, Avanta peşinde geçiyor günü, Bu günden betermiş çirkefmiş dünü, Bir lokmaya satmış dost dediğini… Yağ çeker yüzüne arkandan söver, Kirlenmiştir özü pisliği sever, Sanki bukalemun durmadan döner, Bir lokmaya satmış dost dediğini… Kaşarlanmış yoktur hayâsı arı, Her şeyden üstündür ufak çıkarı, Hep düşmüş çıkayım derken yukarı, Bir lokmaya satmış dost dediğini… Cantekin’im seçme yanlış arkadaş, Hançerlenir kalbin el olur sırdaş, Aç gözünü sen de gör yavaş yavaş Bir lokmaya satmış dost dediğini… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hani
Nasiplendi dostlar dolu kasanda, İşkembeler şişti her gün masanda, Başın dertte şimdi etrafına bak, Kaç kişi derdinde senin tasanda? Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hani Sevdiklerim
Sıkışıp durma yüreğim, Nedir bu halin, Mengenede misin? Her şey yalın, Yalnızsın işte sen, Kendi keyfinde her dalın? Özlem kavurur seni, Firari kuştur uykun, Eski günler gibi, Can ararsın sofrada… Düşünüyorlar mı onlar seni? Aldın vefasızlıktan hisseni… Dünyan harap, Neden bu kadar ızdırap? Bırak duygusallığı gönlüm, At sonbaharı kışı, Ne olur gül biraz, Gelsin ilkbahar yaz... Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Harç-Haraç
İşim düştü belediyeye, Dönmüşlerdi aç kediye… Ben dayısız ciğer, Bir aşağı bir yukarı, Kaşe imza mühür, Harç kestiler üçer-beşer… Gönderdiler vezneye, On aylığım gitti birden, Sırılsıklam oldum terden… Daha gelmeden kendime, Başka bir amir esti, Üç fiş birden kesti… Al bunları yaptır gel, Tedaş Meski Vergi Dairesi, Uğradım hepsine, Onlar da aldılar harç… Baktım ödediğim makbuzlara, Aldıklarının hepsi haraç… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Harfsiz Hecesin Yâr
Yüreğin taş gözlerin kör ahrazsın, Gönül verdim aşkı oyun sanana… Ağılı aş kavuran kor poyrazsın, Körük oldun yelle gittin yanana… Sen çatık kaş baştanbaşa yalansın, Viran olmuş lanetlenmiş talansın, Ben ölmeden canı tenden çalansın, İdam ister savcı sana kanana… Döşekte taş yastıkta mıh gecesin, Ben dev yaptım aslında sen cücesin, Geç anladım gördüm harfsiz hecesin, İdam verir yargıç adın anana… Gözlerde yaş kulağa da ezasın, Yüreğime kurşun olmuş cezasın, Beni yıkmış bir görünmez kazasın, Aşkın kezzap yazık sevda banana… Cantekin der; seni sevmek ayıbım, Eğilmiş baş boynu bükük garibim, İflah olmam kara toprak tabibim, Düşmesin ah kimse böyle canana… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hasret Balyoz
Boşa esme al gel yardan bir haber, Can burada göz orada kalmasın… Taşa kesme gönül zaten derbeder, Yâr isterim söz efkâra salmasın… Sevda deniz yâr aşkıyla yüzerim, Çeyiz diye her gün umut düzerim, Gözüm yolda ufukları süzerim, Çabuk gelsin öz kedere dalmasın… Gün çarmıhta beden yerde tam tuştur, Gönül ağlar kanat kırık bir kuştur, Yarsız bana ova bile yokuştur, Merhem diye köz yaraya çalmasın… Gurbet elde sevda derdi katlatır, Dağ aşırtır dere hendek atlatır, Hasret balyoz taşı bile çatlatır, Yâr söndürür buz kalıbı almasın… Cantekin der; ben o yara vurgunum, Gece bitti seher yeli yorgunum, Gülmez yüzüm yâr yok diye durgunum, Ben ölünce can saçını yolmasın… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hasret Çanı
“Kâhta’m Sen, Ah! Sevdamı Bilsen” Seher yeli haber al gel sıladan, Geldi-çöktü sol yanıma hasreti… Gönül inler hasret denen beladan, Toprağında olmak canın gayreti… Ayaz vurmuş duydum gonca güllere, Nice yürek yanmış-dönmüş küllere, Tutsak düştük hep biçilen rollere, Sabrımıza taş gösterir hayreti… Yazla-bahar gurbet elde Eylül’dür, Bayram bile kara giyer melüldür, Garip gönül zara düşmüş bülbüldür, Cana denktir can sılamın kıymeti… Mazi gelir gönül ağlar sarılır, Hasret-sevda hüzün ile karılır, Türkü-şiir tan vaktine varılır, Sende doğdum sensin gönlün ziyneti… Cantekin der; çalar hasret çanları, Mezarında bu canımın canları, Cana kazdım sende geçen anları, Sıla candır can sevdamın hikmeti… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hasret Düştü Payıma
Gel sar canan hasret tüten yaramı, Her dem yenmez acı Maraş çemeni… Gel gör yanan gönlün sensin meramı, Bak yâr dönmez sensiz aşkın dümeni… Tan ağarır başlar gönlün matemi, Kör talihe kara bahta sitemi, Merhem sende sensin sevda meltemi, Doldu taştı sarmaz derdin kirmeni… Gün batımı kalp atışı son hızdır, Elde resmin dilde ismin sakızdır, Gözde sevdan uyku uzak yıldızdır, Sahil bardır Mehtap gönlün barmeni… Yakamozlar göz kırpıyor göz mercan, Aşk akıyor dört bir yanda heyecan, Ben yalnızım gel sar beni nazlı can, Alev alev gönlün bağı çimeni… Cantekin der; hasret düştü payıma, Sebep sensin kırık gönül fayıma, Gel güneş ol güne yıla ayıma, Sazım çalar gönlüm söyler Yemen’i… Mahmut Cantek |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|