![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57934
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kılma Hoca
Kıblesi mal, mülk olanın, Midesi haram dolanın, Yalan ile yol alanın, Namazını kılma hoca… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kılsız Maymun
Var gecenin gündüzü, Bil Maymunun kılsızı... Bu ölümlü Dünya’da, Olmaz cihan yıldızı... Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kır Çiçekleri
Bir deryadır beyler halk çocukları, Olanak tanınsın o zaman görün… Buram buram kokar kır çiçekleri, Açmaya başlasın o zaman görün… Sevgi, şefkat ister her insan gibi, İşlensin yeşerir bir nisan gibi… Nice koçyiğitler gör aslan gibi, Olanak tanınsın o zaman görün… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kır Kafandaki Karakolu
Kafandaki karakolu, Kır ne olur! Kır ne olur! Kibirli ben zaten ölü, Gör ne olur! Gör ne olur! Korku tutsak eder zulme, Her adımda takar çelme, Direnmektir insan olma, Gör ne olur! Gör ne olur! At korkuyu kır zinciri, Yaşa artık diri diri, Sen de başın dik dik yürü, Gör ne olur! Gör ne olur! Korkmak zaten her gün ölüm, Susma artık bitsin zulüm, Özgürlüğe koş sen gülüm, Gör ne olur! Gör ne olur! Sil kafandan sen korkuyu, Kaçır zalimin uykuyu, Diren yakala utkuyu, Gör ne olur! Gör ne olur! Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kıran Girdi Bitenlere
Bitince cebinde para, Kıran girer bitenlere… Tüp biter, Yağ biter, Tuz biter, Çay, şeker biter… Kışın ortasında, Sıfırın altındayken havalar, Oy aman! Odun, kömür biter… En kötüsü de canım, Umudun, direncin azalır, Yığılır kalırsın yorganın altında… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kırık Beşik
Döndü Dünya battı güneş, Yansıttı aldığı ışığı ay… Binlerce yıldız tepemde asılı, Mezarlıkta sabahçıyım bu akşam… Günlerdir mezarlık benim içimde, Yatıyor günahsız binlerce can, Sönmüş vakitsiz binlerce umut… Marmara kırık beşik, Toprak delik deşik… Canlar, Canlarım acı içinde… Her tarafta gözyaşı, Feryat figan inletiyor arşı… Tut ellerimden tut, Kaldır götür beni, Götür ecelin Azrail’den olduğu yere, Boğacak bu kara bulut… Ülkemde ölüm çok ucuz, İnsan kellesi kavun karpuz, Olsa gider daha fazla değere… Haykırdı bilim, Yıllardır streste bu fay… Milyarlık koltuklar sağır, Gelsin yemek işkembeler aç, Soğumadan gelsin kahve çay… Aç kollarını yana aç, Şinanay yavrum Şinanay! Ölen ölsün, Kalanlarla şinanay yavrum şinanay… Bataklığa imar, Deniz kumu harçta… Eksik demir çelik, Eridi haraçta… Reklâmlarla kur Pazar, Sat lüks mezar… Kasalar dolsun mark dolar, Seni hacca yollar… Allah kabul eder mi tövbeni? Git günaha sokma beni… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kırık Camdır Gönül
Mekân gurbet gönül seki, Konuk etti toprak damı… Hüzün tartmaz hiçbir çeki, Yaşlar sular gülü çamı… Anne baba oldu toprak, Ayrı yerde her bir yaprak, Yeşil sıla bize çorak, Yürek çeker keder gamı… Hal perişan kalan fertte, Her gün başı bela dertte, Meydan şimdi it namertte, Manşet olmuş çakal namı... Dost taşardı baba evi, Görürdü tam han görevi, Yuttu bizi gurbet devi, Hakir görür hamın hamı… Cantekin der; sabrım taştı, Gök ağladı dostlar şaştı, Dert boyumu bin kez aştı, Gönül geçti kırık camı… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kırık Saz
Çoluk çocuk parka geldik ikindin, Dede bize verdi eza hâkim bey! Ben utandım dede sen çok sakindin, Utanmaza ver bir ceza hâkim bey! Yüz kösele gözü görmez etrafı, Deli bile yapmaz böyle bir gafı... Ben af etsem çocuk yırtar bu affı, Bir akort ver kırık saza hâkim bey! Öğretmenim bir de garip şairim, Bay yanlışı söyle nasıl kayırım, Ağaç gördü bak ezildi çayırım, İsyan parkta gelen hazza hâkim bey! Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kırıl Eğilme
Yıktı bana gelen takdir başarı, Yirmi puan farkı yedi amir bey… Yeni sınıf seçme tembel - haşarı, Dişini gösterdi kedi amir bey… İnsanüstü azim bu kez sana şart, Aile - öğrenci birlikte biç - tart, Daha fazla zaman, sevgi ve şefkat, Diren kazan görsün adi amir bey… Çocuk seni sevsin sana inansın, Annem, babam, dostum desin dayansın, Sınıf evden bana yakın olansın, Derse çocuk şaşar cadı amir bey… Öğrencinle ortak al her kararı, Aracın- gerecin çoktur yararı, Bol bol deneyler yap bir de tekrarı, Olur köpeğine dadı amir bey… Cantekin dik dur eğilme sakın, Dişlisi olma sen bu haram çarkın, Emek ver çocuğa görülsün farkın, Olur rezilliğin adı amir bey… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kırılasın Sen Kelepçe
Kara yağız uzun ince, Kıyılır mı böyle gence? Dökülmüş diş, ağarmış saç Kırılasın sen kelepçe… Kamburlaşmış ince beli, Yaşı otuz sanki elli, Yıkılasın mahpushane, Yiğidimin ne bu hali… Yandı her gün için için, Yıllar yılı yattı niçin, Olmaz olsun fikir suçu, Ömrün gitti nice gencin… Mahmut Cantekin |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|