![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57923
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Rayê
xontoqı pet verêno ra no wâxht neşqinayqı waderê ji mordemi dı hire şüqi jürrê rıcinê ma ser roca tengıdı mordemi serra til bena sona jiyanoqı vane xontı röyi fetêlino ji mordem i lıngonênê xüyi tersınıqona ni rayo serdı gırs biyena gınnowaro gınnowaro urcenora, wesan u tesan rayi qı benê dergsa derdê xoqi zedinê qes nızanoqı nızano tecelê mawo kancin umıdê mordemiyo qı vertê şêridı mono beno dı letı meseladı gırana, bınê bari heninıdı mondêqı ni hermê mı çiyo qı vane zanimı, xori qı seyrqê nezanayina xora pers danê wertê xora düriyosa zerrê mordemi kam geno xo serqı welatira dota peynidı çiyoqı eştê xo dımıra ina monê serê rayodı pıroşinê lıngone mordemiraqı pinnê helê key gınovaro deyi weşinira herd, asmen bewayir meno a waxht savaco mordem yaxut çepina xo raşta kam cızano kamoqı xo nızano a hala bıne ni barira urcenora heta nızanayina ser sonê feqê xo kerdê ya bırrenê xebêri watena mı aaqı weşina mordemona quta bıne lıngo pe xeberodı xo daranewe i maxluqati hürindiya naxıri bı mordemona wuriya tayini mordemo wecenayisa ortê inora mordemi qı rayodı, yolaxoderê bewayirinı, bekêsini esta i rayo serdı key waxtê xo bi qı, dar ber rono xo dımıra weşina xo qedina rayo serdı kam wazenoqı baxcê cicego weco ortı hontı rêtiqi ni cicego serdı qeşi watênı höynê kamiyo kam cızano, cend cayura letı biyo mêşi hegmeni qı bars danê qurfinê warıra düri sone to wanay iştironê cımone xo werdênı xo dımıra indi waxtê jiyani sono bınê lıngone mıra zê derê dı qılerini waxht wêreno sono bıwaci qı bıperri ni herdi serra, hêdi hêdi qı bıperri o asmeno bewayir, no herdo şa...sebıqêri höyre şayi qı tadinê mı serra i höyri brusk brusk serra newecenosa kinê xo çıqêre beno qı hem cı mono qı peynirê serba watênı mordem zê wayi xêxi bıbo qı kamirê cı rayê dergi benê bar mordemi serra mordemo qı mordemo bınê i baridı jibeno to serba jibayişi amay na dina zobi taba çinniyo serba to...gerêqo mordemo qı waco zerrê xora hêni eno weng eno gula mordemi dı şikino fındenay icadı^, fındenay na rayi wecina qoti pers kerdênira mordemi nêwenay... kamira persqerê...^ K-24 Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Rengim, Şeftalinin Çekirdeğinde
Zindanlarından dağlara doğru Bir başka mevsim olurum Dağlarından zindanlarına... Yaşam tutkusuna örtünür damarım Yükselen dumana bakmaksızın Güneşin gülümsemesiyle, Yeniden çıkıp O küllenmiş toprağın içinden Filize dururum. Sevisi ölesiye bağlı, Sevdasında güneşin sevileri, Bir kardelen, nasıl ki verir rengini Meydan okurcasına Güneş, Nasıl tat katarsa Rengine, Tadına, Şeftalinin, çekirdeğine değin, Bu kara toprağın ezgisi de olsa Renklenir, dillenir... (Kaynak: Ezgilerde Kaldı Yüreğim 1. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Resim
Aynı odanın içindeyiz Seninle ben Sen bir duvara yaslanmışsın Ben de bir duvara Yıllardır Karşı karşıya oturmuş Gözlerimizle anlatırız En alımlı bakışlarımızla Küçücük birer çerçevede, Yüz yüzeyiz seninle Göz göze geldiklerimize O sıcacık gülümsememizle Yürekten yüreğe girer Ellerinden tutar gibi oluruz. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Resmine Bakınca Dururum
Dalga dalga açılmış kolların Denizin güleç yüzündesin Bakıp bakıp nehirlere uzanırım, Sırtlarda sabahın güneşini bulur Dalgalar boyu giderim ardından. Bir rüzgar eserdi saçlarına Gözlerindeki yarınları yayarcasına Fırsatın yoktu hoşça kal demeye, Adalarda martılar yükselmişti Bir çıngırak sızmıştı meşenin dibine Bakışını kilitlemiştin de üstüne Yüreğindeki sızıyı neye saklardın. Dalgalarda kaldı gözlerim Resmin ışıldasın diye nehirlerden Dalgaların koynuna Gölgelere vursun diye gözbebeğin Yanaklarınden akıp gitsin diye Anlındaki terin Gömleğinin yakasına. Sensizde bekledim, kaldım yollarda Dalgalar içinde deniz yüzünü aradım Dalgaların üstüne vuran gülümsemeni Sorgulayan gözlerini süzünce durdum Anlında biriken çilenin İnce çizgileri uzandı omzuma doğru Bak gine dalgalandı saçların Denizin rengine gidercesine Demek bu baharda nehirlere müjdelendi. (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rocê Ena
Rocê ena senê hala bu ezi qi mıronı tıxêqê mı ezi qi mıronı xona mordemini estasa zedı nê ji bostê yaxut angorê lesa mı hêrdi qi wênê sa icara tepa benê qenê bınê herdê şayi, to nê mırenay tıxêqê mı to nê mırenay qedırê xo bı zanı, ez qı ezo merdenêra qi nê tersonı bı zanı qı qudretê to rau xo wira me qı... tıxêqê mı. K-25 Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rü Şa
Tore sa waci, rüye to şao Serrona qı emêg to dê Zonnı qı emego tıp u talo, Karı ra düray Ârı qi nê zanay, Dıjdıni kenay Son do wenay Perso danay Hetê dı perşi, hetê dı sondi Ortı dı monay Se qenê bıqerê Dılope araq neno carê to. Sanıqa qı rüye tora Tariyina to nê bena Qam sa wano waco Xellê todı niyo Name to qı wecino Qedıre to qi bırino. To xelê mıdı niya Waxte to qi niyo Sanıqa qı rüye tora Bara dı zerre mına Mıre xebera berca, To qi bı zanı qı Sanıqa rüye to Xelê mı dera Tore sa waci Be ar u rü şa. K-26 Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sabah Yıldızıyla Bir Merhaba (Anneme)
bir insandan bir insana varsa sıcacık bir merhaba, ışık hızıyla ulaşır bekler dururum göndermek için Alp’lerden Munzur’a ılık ılık esecek bir rüzgarı ne bulutlar gözledim bu yüzden ne yağmurlar, günlerce, bir it gibi ıslandığım oldu birer, ikişer döküldüğünde elimde tuttuğum karanfil çiçeği ne fırtınalar gördüm diş dişe, göğüsledim Dersim, Dersim yönlerini çevirip uzansınlar diye bekledim ılık ılık esecek rüzgarı Anneme sıcacık bir merhaba için her sabah, her sabah nefesimi tuttum diz çöktüm güneşe her sabah açtım iki elimi, içimi döktüm her gece, görsün diye mehtapa onca yıldıza baka baka... tam karşısına durup üşenmeden göz yaptım ona ardından duysun diye kulak konuşsun diye dil verdim belki gördü, belki duydu belki, belki..., ama konuşmadı dilimden her ne olsa, inadına inadına, katlandım uykularımı bölüp, ranzadan fırladım ne resimler yaptım, şiirler yazdım üstüne geceye ayrı, gündüze ayrı renkte okuya okuya bıraktım nehire gözükara dizelerimi uçurdum gökyüzüne bir ben bilirim, bir sabah yıldızı bir güneş, bir de mavi mavi gülüşü Annemin kaçıncı günündeyim, bilmiyorum sabah yıldızını karşılayışım bir o, bir ben, farkında değil kimse kırılmasın diye ılık esecek bir rüzgara, dilimizi yuttuk, gözlerimizle konuştuk tek kelime etmedik bugüne değin ince ince bakışır, bakışır vedalaşmadan çekilir gideriz her sabah sabah yıldızı ve ben ‘burdayım’ deyinceye güneş karanlığın kirini serinceye, ayaklarımızın altına artık, rüzgar almasa bile temiz bir avuç su ulaştırırdı selamı hiç, ama hiç ayrılmadı gözlerimiz bozgunluk da girmedi aramıza sabah yıldızıyla ben ve Annemin mavi gülüşü arada dolaşan bu kara bulutlar da olmasa ikiye bölünmezdi yüreğim Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Salıncak
yoruldum anne burada korka korka sallanmaktan bu salıncağı durdur sallanmaktan düşersem tutamazsın anne. burası karanlık bak salıncak ta gıcırdıyor koptu kopacak halkası yüreğim ağzıma gelmiş beni tut kucağına al, sarmala karanlıktan korkuyorum anne. basamak basamak yukarı, yukarıya daha daha yukarıya taşı maviliklere çıkar beni yıldızlara götür sallamak istiyorsan iki yıldıza bağla ellerimi sonra sallayabildiğin kadar salla ellerim kopar diye korkma koparsa da kopsun bunca yıldızın arasında bu gök mavisinden düşer miyim dersin yeryüzünün karanlığına... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sana Gelirken
Ayak sesleri gelirdi kulağıma Rap rap ayak sesleri arasında Mermi cıvıltıları... Üşürdüm Heval, Arka taraflarda görürken kara bulutları. Kirlenmeden derdim hep, Sana gelirken Kirlenmeden sesim. Kara gözlüklerinin arkasındaydılar Yol boyu kuytuluklarda Gitmediler Elimdeki karanfilleri görmüşlerdi Ve senin yıldönümünde sessizce Yanıbaşına uzanmak ta vardı... Çetenin ayak sesleri giriyor beynimin ucundan Ayağından bağlayıp kobraya Gezdirirler Kilitlenir sesim, Yenik düşer haykırmalar Son damla kanı taşırım damarımda, Toprağa düşmeye Bırakır beni. Söküp atarlar bir meydana Ve sonra Yoldaşlarımın omzunda Gelirim sana. Gözlerim kapalı, ellerim yitik orman içinde Toprağıma yayılırım Köküme ulaşmak için, Uzunca bir yolculuktan sonra Buluşurken seninle Kanla temizlenmiş toprağımızda Onurluca Ve de özgür olarak Geride kalanları gözlerken Toprağın katmanından filize... Yeniden, yeniden Yeniden filize durmak için Seninle Heval. (Kaynak: Ezgilerde Kaldı Yüreğim) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Satranç Oyunu
karşı karşıya iki şah, ne eksik ne fazla yanında birer vezir, ikişer fil birer çift at, birer çift kale hepsinin de önünde uygun adımda piyonlar vezir pervane gibi şahın etrafında vezirle şahın etrafında filler ok gibi, şahın vezirin fillerin etrafında atlaya atlaya giden birer çift de at, şahın vezirin fillerin atların etrafında bir uçtan bir ucu gören iki çift kale gerilmiş birer yay gibi dururlar, şahın vezirin fillerin atların ve kalelerin önünde uygun adımda yürüyen can feda piyonlar, içtima anı geldiğinde herkes yerli yerinde vukuat yok, kayıp yok henüz düz giden piyon önündekini değil de çaprazındakini düşürür çelme takmasın diye kendine, iki adet fil durur onlar da çapraz gider çapraz gelirler kendi piyonu varsa önünde durmak zorundadırlar, at hoşlanmaz bundan zıplayıp gider üstünden varsa bir tehlike geri döner hoplaya hoplaya, kale dümdüz gider dümdüz gelir dozere benzer yol gidişi, vezirse şahın sağ kolu olduğundan olsa gerek istediği gibi gider istediği gibi gelir tehlikeyi sezdiğinde kendisiyle şahın dışındakileri bir bir kurban ederken kendine, ama kendi piyonu varsa önünde o da durmak zorunda satranç dediğin bir savaş oyunu mu ama masanın üstündedir bütün kozları strateji ve taktikleri deriden çantalarındadır hamleleri, manevraları neleri varsa artık geri çekilip savunmaya geçmeleri de dahil ve uygun bir anı kollarlar karşılıklı kim ki kimin açığını yakalarsa zamanında o başlar saldırmaya bir tek amaçları olur burnu kanamadan şahın karşısına dikilip şah deyip mat edebilmek... karşılıklı gövde gösterilerinin ardından peş peşe düşmeye başlar piyonlar, filler devrilirler karşılıklı atlar düşer, kaleler yıkılır, vezirler ölür birer birer gögüs gögüse yiğitce çarpışa çarpışa ne kan akar ne de gözyaşı mertlik kokusu gelince oyunun içinden... avare dolaşmak olmaz bu oyunda aşkın da yeri olmaz, zaman da yoktur aşk için birşeyler yiyip içmenin de biribirini düşürüp savaş dışı bırakmaktan başka iki şah kalırsa baş başa bunca piyon bunca fil, at, kale ve bunca vezir heba olduktan sonra oyun pata mı olacaktı kim koyduysa bu oyunun mantığını şahların yüzü de kızarmaz... haydi geri dön sil baştan ordunu kur kansız savaş oyununu oynamak için... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|