![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57906
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gömlek-i Şerif (2)
Bu gömleği Resul-ü Ekrem giydi, Osmanlı zamanında padişaha geçti, Daha sonra saraydan bir hanıma verildi. Saraylı Hanım da gömleği yerine emanet etti. Emanetçi Ali Haydar Efendi'ydi. Efendi Baba emri bil marufta kolera olmuştu, Gayrimüslim bir doktora tedavi oldu Doktoru karantinaya aldılar salmadılar, Efendi Baba browning tabancasını aldı pencereden dışardakilere Doktoru bırakın dedi, Doktor endişelendi sonra azat oldu. Saraylı hanım bunu duydu bekledi, Baba iyileşti, O zamanlar Efendi Baba Kumrulu'da oturuyordu. Daha sonra İsmet Efendi Tekkesi'ne şeyh oldu. Oraya kutsal emaneti başının üstünde götürdü. Kadir *******i ziyaretle meşgul oldu, Arkasından emaneti torunu Hümeyra'ya bıraktı, Vefatından sonrada işi damadı ele aldı. Yatsı namazından sonra ceviz sandığından çıkarılıyordu, Kat kat bohça, salat-ı ümmiye ile açılıyordu. Sonra huşu ile ziyaret olunuyordu. Ziyaret sonucu selevat ile katlanıp, sandığına koyuluyordu Birdahaki ziyarete kadar sandık yok oluyordu. Ziyaret esnasında edep harici davranışa girilmedi, Aşırı gayretkarlık gösterilmedi. Birdahaki ziyarete kadar kendinden söz edilmedi. Server-i Enbiya(s.a.s) Efendimiz'in gömleği beyaz pamuklu idi, Ön kısmında ayetler, dualar vardı. Birde vefkler ebcet hesabıyla yazılmıştı. Göğüs kısmının iki yanı renkli idi. Arka tarafı ise yazısızdı. Efendi Baba bu yazıların daha sonra Aşıklar tarafından yazıldığını söylerdi, Bu gömleklere eskiden savaşta giyilen Dualı gömlek derlerdi. Bu gömleğin yıkanmayışının sebebi, Suyunun her derde şifa olması ebedi, İnşeallah size de görmek nasip olur emi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Göremezsem Özlerim
Ziyneti ile ziynetlendiren, şerefi ile şereflendiren, kerameti ile ikramda bulunan, dünyada arkadaş, kabirde can yoldaşı, ateşten engel perde, sırat üzerinde nur, cennette arkadaş, yol gösteren önderim başucu kitabım, Kuran-ı Kerim, göremezsem özlerim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözde
Gözde misali sallanıyoruz işte Gözde bir kayık ismi denizde Ama biz insanız dünya ikibinde Biz durmamalıyız yerimizde Rüzgarlar esmeli içimizde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gül Dalına Astım Özgürlüğümü
Gül dalına astım özgürlüğümü, öğlen sıcağında, serin balkonları özledim, gölge bir çardak altı. Veya kimsesiz mezarlıklar bırakıp gidilen kıymetli insanlar... Gül dalına astım özgürlüğümü, ben şimdi içerdeyim. Yeşil çimlere boylu boyunca uzanmak en büyük hevesim. Gül dalına astım ilişkilerimi, ben yalnız bir kimseyim. Kafamın içinde akan dereler var, geçen hayattan hızlı. Kabuslu ******* var önümde, ben demir parmaklıklar içinde. Gül dalına astım özgürlüğümü kararan günle birlikte. Ne zaman tekrar elde ederimki? Bilmiyorum. Belki günün birinde. Bavulumla terk ederken misafir edildiğim bu soğuk evi; Ceza kelimesini benim yanımda konuşmayın çok seneler geçti, cezamı çekeli. Gül dalına astım özgürlüğümü bir gün geri alırım diye belki... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güle Güle Otur
Pamuk da alışmadıysa bu toplu konutlara, artık bir şeycik demiyorum güle güle otur stüdyo dairende. Halkalı konutunda. Üzülme tekrar alırsın, parayı bulduğunda; Boğaz da şahane bir villa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güle Güle Terinos
Güle güle Terinos Güle güle, İki gün ne çabukta geçti bre... Dolu dolu yaşadık iki günde. Güle güle Terinos Güle güle, Olması gereken oldu, Bitti. Sonsuzdaki istasyonda Bekleyeceğim seni. Trenlerin durmadığı istasyonda. Ve daha doğrusu; Şarkımızın söylendiği Radyo istasyonunda... Gel Terinos. Bekleyeceğim seni, Bekleyeceğim seni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gündem
Başbakan lan dedi vatandaşa, Seviye dibe vurdu, Peygamber Efendimizin(s.a.s) karikatürü çizildi Müslümanlar büyükelçilikleri taşa tuttu. Bu lan kelimesini ben yurt dışında kullanırım, Taksi soförüne gülerek havaryu lan derim, O da gülerek tenkyu tenkyu der, Ahbaplık ederiz, Lanın ne demek olduğunu anlamaz keriz. Ama yurt içinde kullanmam tehlikelidir, Bizim vatandaşımız çabuk alınır, gaza gelir. Ona diyeceksin badem ağası, Çünkü hıyarağası derseniz alınır bazısı. Babalar genelde eşoğlu eşek der oğluna, Bende kıl olurum koçum lafına. Kusura bakmayın siz bu laflara, Argo kullandık, gündemimiz bu ya... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gündem 2006
Birinci problem Kıbrıs, İkinci Filistin, Üçüncü karikatür, Bitti. Yeni gündemlere sıra verildi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güneşli Bir Hava
Naciye yenge ile Murat dayının kızı, Yakalamışlar komşunun kedisi sakızı Hasret gideriyorlar Çamaşır asıyor bahçeye Temiz giyimli ak pak bir bacı Hava güneşli Yanımdan kırmızı bir araba geçti Çocuklar oynuyor sokakta, Onu bunu bırakta Eyvah yemeği unuttum ocakta Naciye yenge ile Murat dayının kızı, Yakalamışlar komşunun kedisi sakızı Hasret gideriyorlar Sallana sallana geçen bu da kim Aaa bizim Safiye hamilemi bakiim Hem de doğru Nereye gidiyor burnu karnında Dahada genç, üçüncüsü sırada Yemeğin altını söndüreyim bu arada Akşam kızartacağım hamsi tavada Naciye yenge ile Murat dayının kızına bak Hah ha ha... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hakka Suresi 30-36
Tutun onu, derhal bağlayın onu! Sonra cehenneme sallayın onu! Sonra, boyu yetmiş arşın olan bir zincirde yollayın onu! Çünkü o, yüce Allah'a inanmıyordu. Yoksulu doyurmaya özendirmiyordu. Bugün onun için burada bir sıcak dost yoktur. Yıkananların atık sularından başka yemek de yoktur |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|