![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57906
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hesap Sorar Sana Türk Halkı
Dönmezsen halka olmazsan delikanlı, Hesap sorar sana Türk Halkı, İhaleler birşeyler kokuyor, İnsanlar sizleri gözlerinden okuyor. Kul hakkı yemek adet olmuş, Kimilerinin cebi dolmuş. Esnaf vergisini ödeyemiyor, Bir ayda ödenmeyenlere haciz geliyor. Maaşallah hızlı işliyor çarklar, Ortalıkta kol geziyor hırsızlar. Kapkaççılar, tinerciler, yolsuzlar. Halkın hepsi yolsuz yolcu gariban, Vur abalıya vur be başkan Bunları yaparmı Allah'tan korkan Kul hakkı yiyenler olurmu iflah, Dükkanlar kapanır, olmadan siftah. Biriken paralar banka kartlarına yatırılır, Yüzde ikiyüzkırk faiz altından nasıl kalkılır Bırakın bu işleri yemeyin bizi, Nereye kadar bu arabanın gidişi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hey Orkestra Şefi Dur Başlama
Hırçın dalgalara inat, Martılara nispet, Karanlık odalarındayım vaktin. Kabuğuna çekilmiş kuru ceviz, Rüzgara kapılmış pamuk, Laleleri olmayan bir bahçe. İstanbul cıvıl cıvıl, otobanlarda Otobüsler sıralanmış, Yolcularda sıla tutkusu dorukta. Kulakları çınlatan sesizlik deniz kenarında Ay sere serpe atmış kendini boğazın serin sularına Tatlı bir rüzgar; Esmiyor.... Oynaşıyor ortalıkta. Gece sessiz, Gece pusuda. Saat sabahın dörtbuçuğunda Orkestra şefi hazır, Yüzelli kişilik orkestra nöbet bekliyor Saat beşte iş başında. Hey! Orkestra şefi dur, başlama. Dinlemez ki o, işini yapacak ya. Beethoven'in piyano konçertosu ilk giriş, Sebastiyan Bach sırada, Yeni bir gün başlıyor, İstanbul'da. Bekleyişler yurdumun her yanında. Karış karış yayılacak gün ışımasıyla. Kimileri bunun farkında, Kimileri ise derin uykuda. Ihlamur ağacının tepesinde oturuyorum, İstanbul ayaklarımın altında, Hey orkestra şefi çal benim içinde, Bir Vivaldi, Saraydan kız kaçırma. Bir Mozart. Bir de harman dalı ya da alaturka. Yanılıpta bana sorarsan; Dinlemek isterdim; Damardan bir Müslüm baba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Heyyt
Havanda su dövdüm, Elekte un eledim. Yedim içtim gezdim, Yeter be bu kadar dedim; Terk ettim masivayı kendimden geçtim. Masiva:Allah (Celle Cellalühu) ' tan gayrı şeyler. Hüdayi, Eyüp, Yahya, Yuşa ve de Tellibaba Hazretlerine ithafen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hıdırellez
Aylardan mayıs hıdırellezmiş bugün hava soğuk ceketimin yakaları söz dinlemez ellerim kot pantolonumun cebinde yol boyu yürüdüm ördeklerle aynı biçimde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hırsızlar Aramızda
Uyanık bir adam dükkan tuttu, Üç ay gelen gideni uyuttu Fotoğrafını duvara astı, yanına Atatürk resmi koydu, Çalışma belgesine gerek yoktu. Doğalgaz, telefon, elektrik, su, bağkur, sigorta Parası topladı koydu cebine, Kimseyi muhatap etmedi kendisine. Sonrada kapattı gitti, Dükkanı kapalı görenler ödemeden geri döndü, Dönenleri görseydi, ne kadar üzülürdü. İçeri bakanlar adamın resmi ile karşılaştı, Eve gittiler, perdeler asılıydı. Kapıda tatile gidiyorum yazılıydı. Bu adamın firmasına ödeme yapanlar Tekrar kurumlara ödeme yapmak zorunda kaldı, Bir çok vatandaş kandı, dolandırıldı. Bu sırada devletin gücü arandı. Belli ki bir şeyler gözden kaçtı. Hırsızlar aramızda dolaştı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hızır
Bir adam ona Hızır(a.S) 'ı anlattı, Yerden taş alıp, eli ile toz haline getirir dedi; Yerden taşı aldı ve toz haline getirip gösterdi Eğer böyle bir adam tanırsan işte o Hızır(a.s) dedi. Anladım dedi adam başını salladı, Anladım, dedi anladım. Hızır(a.s) karşısında olduğunu nerden bilecekti? Birisi ona hatırlatmalıydı onu, O zaman ancak anlayabilirdi bunu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Huzurumu Hafife Alma
Git demek kolay kolaysa sen git Taş böbrekli, boyasız ayakkabılı insan Adsız sokaklarda kaybettin beni Kısma öyle duman rengi gözlerini İste yeter ki, Sınırsız kartlar edin kendine Çatlak camlardan beyaz tül perdelerin arasından Ara beni. Pili biten saatlerin can çekişmeleri, Boş çekilen çıkrıkların susuz kovaları Bile asla getiremez beni sana Plastik bardakta bir yudum su olma bana Kurşun kalemime ahenk ver, Ilık süt gibi rahatlat beni, Soluk yüzlü engin samyeli Huzurumu hafife alma… Renkli menekşelerimi susuz bırakma, Kısık sesle ismimi hatırla Küçük şehirlerde yaşa hayalimle Susuz derelerde yıkanalım seninle. Kağıt mendillere mektup yaz bana, Postaya verme, Yıkanmamış arabalarla selam gönder Çekinme söyle beni sevdiğini Ağaçsız kurak ekin tarlalarına Sıralı dualar ediyorum sana Kısa cümlelerle nefretimi tarif edemem, Artık Soluk tenli, yarım akıllı insanlara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hüzünler Sitemli
Ay ışığı mordu badem gözlerinde inci nemli, odalar sessiz ve sensiz, müziksizdi ******* de. Ay ışığı mordu badem, Gözlerin de inci nemli, dışarısı buz gibi, dışarısı esrarengiz, dışarısı gizemli. Mevsim kış, (sobasız odalardayım) Oyuncağı elinden alınmış, içimdeki çocuğun zıplaya zıplaya ağlıyor, nisan yağmurları saklanmış yüreğinde eskiden beri belli. (Alt yapısı olmayan çıkmaz sokaklardayım) Ben sensiz ürkek, heyecansız, gözlerim yaşlı. Hüzünlü esti geceye rüzgar, hüzünler sitemli, (..ne olacak sanki?) Şiiri okutulmayan küçük çocuk gibi dertli. Benim de şiir yazmamı engelleseler; kağıt makasıyla parçalarım perdeleri. (sonunda dayak da yesem dert değil inan ki….) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() I am Watching İstanbul
l am watching istanbul in picture exhibitions, l am watching istanbul in antique museum, l am watching istanbul in wormy books, l am watching istanbul in my window and my view. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Islak Ve Pembe
Islak ve pembe Uçuyor kelebeklerle, Sarı ve yeşil Açıyor çiçeklerle, Hava yağıyor, Güneş parlıyor. Gökkuşağı bekliyor, Tepelerde. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|