![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Boynumda ilmik, koynumda ölüm
10-07-2007 13:23 Oy dağlar, dağlar mısın Benim gibi yanar mısın Derdim çoktur da yok halim Benim için ağlar mısın? Yar boynunu bükme yar Gözyaşını dökme yar Devran döndü leyli yar Başın öne eğme yar Boynumda ilmik, koynumda ölüm Ben dünyadan kestim ümidim Hep hazırım da son nefese Vadem bekler azrailim Ahmet Ünal Çam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Böyle Gitme
Gönlümde başladı ağrı Olamam ki yarim ayrı Kimim kalmış senden gayrı Ne olursun böyle gitme Gonca olsam, solarım ben Hazanlara dalarım ben Yanarım ben, yanarım ben Ne olursun böyle gitme Neş'e, huzur yok ki ben de Açma yeni yara sen de Gözyaşımdan seller olur Ne olursun böyle gitme Ahmet Ünal Çam |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu bahar çok, çok üşüyeceğim...............15-08-2006 11:50
Bu bahar Savuracak beni rüzğarlar, Perdelerimin arasından göreceğim; Dışarda pürneşe bir bahar Bense, içimde dolu dolu kırgınlık. Sarılacağım tek dost; yalnızlık Aynalarda bir yenilmiş adam Ayak sesimle dolu odam Her akşam, her akşam ....ağlayacağım. Her terkedilişte hatıra...binlerce Unutmak için çabalar, ki günlerce Neylesen olmaz, çıkmaz izi her köşede tekrar tekrar mazi bir söz, hatta bir şarkı ve taze gözyaşı Silmek isterken baktığım yerlerden yüzünü Ezberlerim tekrar tekrar sonbahar hüznünü Bu bahar çok üşüyeceğim, Sen yoksun ısıtacak bakışların yok, Gönlümde soğuk rüzğarlar esecek Son umudum, son köşeyi dönüp gidecek Eski raflarda bulacağım yine hüzünlü şarkıları Kapımda, eskimiş acılarım Başımda yeni sevdalarım Yeni terkedilişlerim Yeni yenilişlerim Eski raflara kalkacak tekrar gülüşlerim Özletmeden dönecek hüzünlerim Bu bahar çok, çok üşüyeceğim. Ahmet Ünal ÇAM |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu devirde şiir, bu devirde hüzün
26-04-2006 23:50 Bozmayın keyfinizi, rahat edin Ben vazgeçtim, dönüyorum. yanlış ettim, hata ettim, Vah! Ben ne ettim! Bu devirde şiir, Bu devirde hüzün, affedin. Kalkmayın, Biraz gürültü ettim gelirken, (duymadınız zaten) Ama giderken, giderken… Şiirlerimin, dizelerimin Ucuna basa basa Sessizce giderim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Kaçıncı
Bu kaçıncı, söyle bu kaçıncı Kaçıncı yıkılışım, ölürcesine Ne candan dost, ne vefalı yâr Bu kaçıncı kış, kaçıncı sonbahar. Çiçeklerim açmadan soluyor Güneş doğmadan ömrümde akşam oluyor Söyle kaçıncı akşam bu sensiz Söyle kaçıncı gün kî güneşsiz Ahmet Ünal Çam |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu nasıl gitmek böyle
31-08-2007 Anamur Bu nasıl gitmek böyle Sade et-tırnak değil, Korkularım da benimle Bu nasıl gitmek böyle, …nasıl terketmek ki Terkettiklerim benimle; Hırs,intikam,acı Yalnızlık, yenilgilerim de Yeni olacaktı gün hani! Deli olacağım, deli Kaçmak yetmiyor ki Koşmak yetmeyecek Daima önümde, Huzursuz gelecek Umudu saklamıştı mazi Hepten umutsuz bir ati Bir fısıltı dört yanımda “Böyle gelmiş, böyle gidecek, Şairler yalnız ölecek! ” Ahmet Ünal Çam |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Sana Son Mektubum
Sana bu son mektubum olacak. ... bir dahakine kadar.Hep öyle olmuyor mu! .. 'Bu son...' diyerek kaç mektubu bitirdim. Kalemi bırakırken bulduğum kişiliğimi, hasret uzadıkça yitirdim. 'Bu son,bu son...' Neyin sonu,mektubun mu,ağlayışların mı,vefasızlığının mı? 'Bu son..' yazdığımda içimden geçen ince bir sızı hatırlatıyor; Ne son mektubum olduğunu,ne de cevapsızlığının son olduğunu. Burda akşam erken iniyor,dağlardan süzülerek.Uyku geç giriyor gözlerime. Uykusuz kalıyorum *******ce,gözlerin gözlerimden gidene dek. Dağlardan gelen kurt ulumaları bölüyor uykumu sonra. Sonra,sonra... yine yalnızlığım yanıbaşımda,…sen Ankara'da. Sabahlar erken oluyor burad****uş sesleri,köpek havlaması ve horoz sesi delicesine uyandırıyor beni.Bakıyorum,hüzün kollarımda,sen Ankara'da. Memuriyetimin kaçıncı yılı burada,bilemiyorum.Çünkü,senden ayrı olunca yalan söylüyor takvimler, yalan söylüyor saatler. Asırlar geçiyor beş dakkada. Gönlümde nice kış yaşanıyor bahar günü.Biliyor ağaçlar,çiçekler,kuşlar seni düşündüğümü, baharı bensiz yaşıyor.Ben de tufanlar,kar,boran,fırtına.Bende gün, hep kış günü. Güvensem sana,alıp başımı düşeceğim yollarına. Bahar demeden kış demeden. Yolların uzak,demeden,dereden-tepeden. Korkuyorum kî,sen hayâlimdeki kadar bile bakmayacaksın yüzüme,uzanmayacaksın uzanan ellerime.Bu satırları yazma hakkım bile kalmayacak.Gözlerin beni yine yakacak,bu kez sönmemecesine. Ve korkuyorum sana gelmekle,taş yüreğine kibirler taşırım diye. Bitiriyorum sözümü yine sitemle,yine gözlerim hayâlinde ve ezikliği umutsuzluğun,yüreğimde.Ama unutma,yaşım gibi duygularımda büyüyecek. Bir gün vefasızları unutmayı öğreneceğim, sen koşsan bana yıllar sonra,ben döneceğim, sen gelsen ben gideceğim. Elbet,elbet gün olacak sensiz de güleceğim, …şimdi inanamasamda... öyle bir gurbetteyim kî sen yoksun. Bu şehirde rüzğarlar eser senin kokunu getirmez. Kızlar dolaşır caddelerinde hiçbiri sana benzemez. İçim burkulur,baktıklarımda seni göremedikçe. Birikir birikir,kaçar yaşlar gözlerimde. Ahmet Ünal Çam |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Son Sözüm Olmasın Sana
'Seni geç tanımak' İşte tüm suçum. Oysa sen beni tanımaya bile çalışmıyorsun, başlamadan bitiyor mutluluğum. Ben kaybedeceklerimi biliyorum, Sen onu bile bilmiyorsun. Şimdiye kadar olanlar (veya olamayanlar) Benim suçum, kabul ediyorum. Ama son tren henüz kalkmadı, Biletler sende; İstersen beraber gideriz. Ya da yıllar sonra, Bu günleri düşünüp 'Ah !.'çekeriz. Haydi, tren son düdüğünü çalıyor, Haydi vakit kalmıyor. Ahmet Ünal Çam |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu yolcu, hangi diyardan gelir
Sorsam; 'Erkenden, bir huzur vakti, Bu yolcu, hangi diyardan gelir? ' Ah! .. Yaram çoktur gönülde, dostlardan Ah kî, ben de hep gamlanma vakti Yüzünde bir neşe gördüm de, Anladım, geldiğim yollardan değil Bencil gönüllerle varılmaz diyardan gelir Ahmet Ünal Çam |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bundan Sonrası Yalnızlık
------27-13-2008 12:45 Hiç kimseye hayrım yok, Bir kuru çekirdeği nar etmem bundan sonra Kalmadı ateş, heves döndü küle Artık nafile, nâr etmem bundan sonra Geçti gönlüm hevesi Aldım hayattan dersi, Bundan sonrası, ölüm ötesi Bir zalimi gönlüme yâr etmem bundan sonra Ağlamışım, gülmüşüm Yaşandı, bitti her düşüm Yıkıldım, gayri düştüm Zalimlere dünyayı dar etmem bundan sonra Olmasa da ocağımda bir yavan aşım, olayım hür Bulursam bir kuru ekmeği, tuz katıp arasına, Nasipse üstüne de bir yudum su, …şükür Kızılcık şerbetine kar katmam bundan sonra Unutuldum, alkışlar kesildi ağırdan, Kan damlıyor eskimiş yaramdan Ses yok artık meydanda naramdan Alıştım yenilgiye, ar etmem bundan sonra Felekten aldım boyum ölçüsünü Söyledim, son ati türküsünü Gönül her sevda da kaybetti, ütüldü Yüzde bir ihtimale zar atmam bundan sonra Kalmadı bende tasa Bin gün daha yaşasam da Kapattım ömrü satır başlarında Ne bir eksik ne bir fazla Anca idare eder giderim, kâr etmem bundan sonra Kimsem yok imiş, Anladım ki, yalnızım, hiçim Büküldü belim, değişti biçim Bunca karardıktan sonra içim, Gün doğmuş doğmamış dert etmem bundan sonra Ahmet Ünal Çam |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|