![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Geldim-
Yoruldum mihnetten dertten, yoluna düştüm geldim, Çatlarcasına yüreğim, durmadan koştum geldim. Yürüdükçe yol uzadı, dağlar aman vermedi, Kalktığım her düşüşte, yeniden düştüm geldim. Hasretin ateş topudur, yaktıkça yandı yürek, Bir tatlı yanışla yandım, çiğ iken piştim geldim... Bakmadım uzaktan gelen, şaşkın, sefil yolcuya, Sesine gönlümü verip, coştukça coştum geldim. Bir kitap edası ile, dünya durdu karşıma, Yırtarak sayfalarını, ilmini deştim geldim. Geçti geçen, gitti giden, ben ise aldırmadım, Yol yarıda durduğunda, yolumu şaştım geldim. Bütünleri böle böle, geçti parçalı hayat, Bir menfez bulup gönlümü, kaçırıp kaçtım geldim. Gönderme beni geriye, hiçbir şeyim yok artık, Yokluğun boyuna boyum, ölçünle ölçtüm geldim. Terk ettiğim mekanların, hepsi şimdi virandır, Dünya mücevherlerinin, hepsini saçtım geldim Bedenimi kan doldurdu, ruhumu isyan benim, Taktığın kanatlarımla, çağırdın, uçtum geldim. Zift karası bir alemin, ortasında gün gördüm, Öğrenerek bin bir rengi, rengini seçtim geldim. Değdi artık dudaklarım, nur tadına doyar mı, Dost köyünden akıp gelen, suyundan içtim geldim. Geldim işte, sen isterken, cürmümle olsa bile Senin için her şeyimi bırakıp geçtim geldim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Geldim Giderim
Geldim Giderim Gördüm yüreğinde yerim yoğumuş, Boş yere eğlendim, kaldım, giderim. Açmadığı gönülü beklemekten, Belki de usandım, yıldım giderim. Yaralı zamanlar acılı günler, Hep benim halime yanarak inler, Sanırdım yar benim derdimi anlar, Hayaline selam saldım giderim… Kendisi yanımda, gönlü uzakta, Çırpınıyor bilmediğim tuzakta, Ruhum ezilirken, gamda merakta, Bir günde bin defa öldüm giderim. Yıkık bıraktığı candan habersiz, Yakıp helak eden gamdan habersiz, Kendisi yabanda, benden habersiz, Halinden anladım, bildim, giderim. Her geçen gün benden uzar yolları, Belli eder hareketi halleri, Gözyaşımla suladığım gülleri, Kendi elim ile yoldum giderim. Beklemem ne mümkün, bir mutlu haber, Bunca yıl aldığım hep acı keder, Kurduğum hayallerle beraber, Kendi yüreğimde soldum giderim. Yıllar var ki ondan uzak düşüm yok, Özüm kuru akıtacak yaşım yok, Gönülsüz gönülde artık işim yok. Bilmedim boşuna geldim, giderim |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gelemem
Gelemem Hayal aleminde beni yadedip Hatırlayıp sakın görme gelemem. Ben seni hayalimden söküp atmışken Benden yana hayal kurma gelemem. Gelemem gelmeme sebep koymadın Çok sevdim sevdama saygı duymadın Bir gün olsun beni adam saymadın Sonradan arayıp sorma gelemem. Hicranı mihneti çektim yıllarca Ömrümü derdinle yaktım yıllarca Özleyip yollara baktım yıllarca Derbeder gönülü yorma gelemem. Beni mahkum ettin, zulüm iline Kendin kıydın öz bağında gülüne Vuslat merhemini alıp eline Hicran yarasına sürme gelemem. Ben idim ardından, yanıp ağlayan Yol boyunca dönüp dönüp ağlayan Sen oldun gurbette yolum bağlayan Kan döken yaramı sarma gelemem Dilerim gönlünde yansın muradın Sebep yokken bilmem neye ıradın Zihnimden gönlümden silindi adın Hatırlatıp ümit verme gelemem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gideceksin; git ama
Umut bitik hayal yok sen de sen yoksun artık Sakladığım bendeki sana dokunmadan git Bu şehrin ağırlığı bu gecelik yük bana Yıldızları üşüten göğün bir yanı yırtık Gönlümden çıkan ateş soğuyup varır sana Şekerrenkli baldıran dudağımı yakıyor Uykusuz sabahları kızıl şafaklar döver Toprağın ağıtına rüzgâr keder bırakır Irmaklara yönelen çaylar çamur akıyor Konmuş gülün dalına uğursuz karga şakır Bu şehrin bir ucundan kükreyen acılara Barışın ölümüne ağıt yakar kadınlar Savaşın şiirleri sırtlanların dilinde Vurulmuş yüreğinden kan akıtmaz her yara Kutuptan vahşet akar medeniyet yolunda Tarumar olmuş her yer bağda bağlık kalmamış Kaç bülbülün acısı kaç gönüle düşecek Sen de git gittiğini bana söyleme sakın Belli çekecek çile var ki gönül yılmamış Gönlümle sen yakamdan inip beni bırakın Boşuna beklemişim bir parça sevgi için Sevgisiz gönüllere girmenin âlemi neyse Tutkunu olduğum yar yaralayıp giderken Seyrettim uzaklardan yanarak için için Gideceksin git ama vakit dar henüz erken |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gider mi Sandın Beni
Gider mi sandın yoksa sevdan ile birlikte Karıncalar yolunu yüreğinden öğrenir Tüm ışıklar ezgindir ayrılık korkusundan Üşüyen yaprakları saran güne ne denir Mest olan bir gönül var teninin kokusundan Gidemem ben gidersem baharda hüsran olur Güzde düşen mihrican açmadan gülü vurur Soluğunda sessizlik yüreğimde uyuyan Unuttuğum şeyleri seninle hatırladım Beklemek kolay artık umudum var gelirsin Ben değil sen olmazsan bozulur ağız tadım Sana avuçlarımda gül besledim bilirsin Adını gördüğüm yer vuslat yeridir sanki Sen gelmem derken bile geleceksin inan ki Gidilir mi güzelim bahara döndü mevsim Mahpusluk tükenirken mahkûm geri döner mi? Pas tutmuş bakışları yüreğimde parlattım Dünyaları versen de ay tahtından iner mi? Gidemem senden artık sevgiyi sende tattım Kapıları kapatsan eşiğinde beklerim Senin gönül eşiğin bana göre tek yerim Gidişinden korkarken gitmem kolay mı gülüm Yaşanacak mutluluğu zaman bekler seninle Suskunluk hikâyesidir ağır sevdaların Sımsıcak ellerini yüreğime koy dinle Bu açılan tek çiçek müjdesidir baharın Artık sevda mevsimi âşıklara müjde ver Bendeki bu mutluluk vuslat anın müjdeler.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Giderken Ne Bıraktın
Hüzünlü rüyalardan yangın yeri sabaha Sıyrıldığım vakitler ağır gelir ayrılık. En usul meltemleri fırtınaya çevirir Gövdemi kıldan bile hafif bilir ayrılık Korkuları korkutan iç halimi kim bilir Şimdi gurbet yolunda yolculuğa yürüdün Ateşe sevdalanan kelebekten farkım yok Hayalimi alarak ardın sıra sürüdün. Bu seher kokuların tamamı senden gelir Güllerin kokusunu bülbüller kaybederken Derinleşen gözlerin girdabına düşmüşüm Yolun bana uğramaz bu beldeden giderken Bir neşter kıvraklığı içimdeki dönüşün Acıyan her yerime göz yaşımdan tuz değer Salınıp gezme öyle her bakan başka görür Kem gözlere rastlarsın belki kirli göz değer Hikayeler anlatır dağ deviren Ferhat’ı Nazlanan sevgilinin seraba düştü izi Giderken ne bıraktın bana kederden başka O kederle beslerim mübarek sevgimizi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gidiyoruz Artık
Gidiyoruz Artık _______________yunus gibi Misafirdik, yol göründü Geldik, gidiyoruz artık. Bazı kederlenip, bazı Güldük gidiyoruz artık. Çok sızladı derdin başı O sızılar döktü yaşı, Bir kabusla kara düşü, Böldük gidiyoruz artık. Tertemizdi ruhla beden, Bunca pisli bilmem neden, Gelmez oldu çekip giden, Bildik gidiyoruz artık. Kimse bilmez oldu halden, Kurtulmak zor, bu vebalden, Coşup gelen yaban elden, Seldik, gidiyoruz artık. Zaman geçti, biz bilmeden, Tebessüm edip gülmeden, Şükürler olsun ölmeden, Öldük gidiyoruz artık |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gitti Mahzuni
her gönüle bir güzeli yar ettin dertlerini yüreğinde sır ettin gam yükledin türküsünü zar ettin göçürdün dünyadan, gitti Mahzuni öz köyünde kader kıldın gurbeti kendini bilmezler verdi mihneti bilinmedik yaban elden şerbeti içirdin dünyadan gitti Mahzuni bazen deli devre esti zamana bazen sitem etti küstü zamana aslında bir büyük dosttu zamana kaçırdın dünyadan gitti Mahzuni fikri fikrim ile uyuşmaz ama ruhu mübtelaydı kedere gama yolu düştü seher vakti akşama geçirdin dünyan gitti Mahzuni yiğitleri koydun dünya muratsız haksızlığa susan kahpe suratsız ecel geldiğinde kolsuz kanatsız uçurdun dünyadan gitti Mahzuni |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gittin Ama...
Gittin Ama... “Sabır kalesine girsem, Yakub’un yanına varsam, Yusuf’u karşımda görsem, Yaralarım soğur belki” Bir gece vaktinde çıktığın yoldan Bilirim gidenler gelmiyor oğul. Kadere inandım, razıyım ama, Bu gönül teselli bulmuyor oğul... Uzayan gecede uykusuz gözler, Yaralı yüreğim yanarak sızlar, Geçsede dünyada baharlar yazlar, Sensiz hiçbir tadı olmuyor oğul. Bir genç görsem hatırıma gelirsin, Her halinle onun halin alırsın, Gönlümde yaşayan varlık olursun Gönül senden uzak kalmıyor oğul. Bayramlarda bayram etmem zor olur. Dünyanın kederi gönlümü bulur, Bilirim, her doğan mutlaka ölür, Deli gönül bunu bilmiyor oğul, Akşam olduğunda yollarda gözüm, Gelmeyince eve kavrulur özüm, Gittiğinden beri bir kere yüzüm, Yüreğim yanarken gülmüyor oğul... Ahhh, zor olan acı düştü sineye, Tırnağıyla derdi deşti sineye, Sabır versin Mevla baba anaya, Boşaldı da yerin dolmuyor oğul... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gömdün Taşsız Topraksız
Kolay mı kopup gitmek, tırnak değil bu kopan Ciğerden bir parçadır, benden alıp gittiğin Sessiz duruşum sensiz oluşumdan güzelim Çığlıkların içinde bende yanıp yittiğin Ciğerden akan gamı, bir çılgın gönül emdi. Koşup dururum şimdi, bilmediğim mekanlar Fare geçmez sokaklar bir kısır döngü yeri Seni sevme sebebim sende olan her şeyden Dirlik düzen kalmadı koptuğun günden beri. O anlar başka andı, o demler başka demdi Bu düzensiz gönlümün sığdığı dünya bitik Sen gideli tek başı, koca dünya almıyor. Çayları ırmakları, şefkatle tutar yatak Her tarafım boşalmış, gönlüm sensiz dolmuyor Bedeninden nur akar, terin bana zemzemdi Kopuşun canım yaktı, söndürecek su mu var Bir mezar karanlığı yaşadığım bu şehir Köklerinden koparken hayata küskün dalım Beni hayattan attı sensizlik acı, zehir Belki benim yanlışım, sana doğru gelmemdi Yataklar kabul etmez beni sokaktan başka Gönlümdeki büyüyen güller gülsüz yapraksız Sevgin kan kaybederken ben ölmüşüm bilesin Gömdün beni acıya gömdün taşsız topraksız Benim derdim sebebim seni pek çok sevmemdi. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|