![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gün Batımı Dünyadan
Sanki birkaç asır bir dostu bekleyen çınar Sevdiğine su vermek için akan bir pınar Sular ateş kesildi dallar köküyle yanar Güzelliğin gönlümde zaman eskitemedi Sana hiç dokunmadan benim ömrümü yedi Gam çekmek işim oldu hayatımı dolduran Aykırı zamanlarda hayatımdan yıldıran Ne oldu birden bire muhabbeti kaldıran Dokunmadan ellerin solan güle bakmadın Aşkıma acımadın öfkeni bırakmadın Avunacak hayaller sessizce çekip gitti Mihnetin potasında hasretinle eritti Yollara keder çöktü çiçekler sitem etti Cemre sanırken seni sen mihrican kesildin Şu divane gönlümden ne silindin ne sildin Hafızamdan mustarip hatıramın her anı Unuttuğum zaman yok yaşadığım bir anı Koy gül açsın şen etsin yıktığın bu viranı Nem değmiş gözlerinden çürümüş temelinden Vazgeçmiş senin için arzudan emelinden Gün batımı dünyadan umudunu toplayan Gelmiş geçmiş zamanı verâlarda yok sayan Bir zalime düşmüşüm her sözünü hak sayan Yanlışların içinde imrenip doğrulara Kalk gönül kendin için doğruca bir yol ara |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gün zamanı emerken
bir uzun yoldur bu yol ayak tırnak dayanmaz. gece ay tanımaz gündüzler güneşi karanlık kader olur bahtın uyur uyanmaz yaşanırsa böyle yaşanır ancak umutlar sevgili hayal salıncak. seher vakti gam zamanı aşığa ağlamanın hazzı sarar ruhumu öksüzlüğüne yanar sığ yürek keder olur sırnaşık sevdaları soyamazsın sevdalanan gönülden soyarsan derbeder olur. gün zamanı emerken, sol böğrümde yanmalar. bu yol uzundur bu yol çileli bu yolda bazen yakıp yanma var. sarayları sokaklara denk eden sevda kahrı zor gülüm. kundağında dünya aşkı bebeğe ağlamanın hazzını yaşatır içimdeki ukdeler benim için sır gülüm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Günahkar Ruh Halimle
Kalb bendeki sevdanın göyünen gizli yeri Acımı perdeleyen gözümden yaş inmesin Hep tenhada yaşadım yandığım andan beri Bir merhamet eliyle aşk ateşim sönmesin Harabede yetişen otların arasında Bir âşık böcek gezer hicrana baş eğerek Aşk denilen ateşle sarılan yarasında Gönlü yanar incinmez taşır derdi severek İnkârı mümkün değil senin derdinle varım Baharda mihricanla telef ettiğim güller Günahkâr ruh halimle pişmanlıklar yaşarım Ruhumu tırmalayan benim olmayan eller *******i uyanıp gözyaşımla yıkarım Kalbimde başka bir iz kalmasın senden gayri Senden gayri karşıma her ne çıksa yıkarım Yaşarım lezzetini hicranın senden ayrı Baş koyduğum toprağı çamur etti gözlerim Bilmediğim esrarı ateşten idrake sundum Bir tek seni arzular yalnız seni özlerim Yandığım ateşlerin ağrısıyla avundum… |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güvenme
Gençliğe güvenme bana iyi bak On yirmi otuz kırk, derken yaş gitti. Yastık diken oldu uykular kaçık *******den uyku gitti düş gitti. Zaman simamızı yaktı haşladı Saçlarımda ağarmalar başladı Ağrı vurdu diş damağı boşladı Protez var ağzımdaki diş gitti. Dik bedeni zaman eğip büküyor Adımlarım birbirini çekiyor Ağrı sızı iflahımı söküyor Yol yürürken pabucuma taş gitti. Bir tatlı hayaldir gayri dünlerim Hikayemi derinlerden dinlerim Elli yıla doğru giden günlerim Bazen dolu gitti bazen boş gitti. Bir seher vaktinde durdum başında İlk yaza ulaşmış taze yaşında Birkaç kelime var, gamlı taşında Ardı sıra sele nisbet yaş gitti. Vatanı milleti sevdim derinden Ne denizler aştım kandan irinden Dost tuttum bu milletin erinden Düşmanıma sapanımdan taş gitti. Yazdım bir sevdanın telaşı ile Büründüm hilalin kumaşı ile Şehit gardaşımın ataşı ile Deli gönül Kerem ile eş gitti Hasan Ulusoya dar olan dünya Şartları çekilmez zor olan dünya Nice insanlara yar olan dünya Üzerinden bir gaileli baş gitti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güvenmem Ağam
Zehir dolu kovanların Balına güvenmem ağam Takvimler yanlış yazılmış Yılına güvenmem ağam... Kemik yanmışsa derinin Rengi giden gözlerinin Kara kışın zemherinin Gülüne güvenmem ağam Sahte yüzlü sevdaların Hesap ehli şeydaların Kahpeleşen Leylaların Çölüne güvenmem ağam İki yüzlü puşt dünyanın Nefse gayet hoş dünyanın Şu ölümlü boş dünyanın Malına güvenmem ağam. Sev insanı hor bilmeden Öldür öz nefsin ölmeden Giden yolcular dönmeden Yoluna güvenmem ağam Gül açmazsa yaz bozuktur Niyet yoksa söz bozuktur Eğri kollu saz bozuktur Teline güvenmem ağam... El ile gönül eğlerse Kem düşünüp kem söylerse Sırrını ifşa eylerse Geline güvenmem ağam.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güzele Güzelce...
Güzele Güzelce... Güzellik, güzele Allah vergisi, Yanağında gamze, gülüşün güzel. Çocukluk çağında, derin düşünüp, Bilinmez şeyleri bilişin güzel. Meleklerle sohbet eder her çocuk, Sana açtım, gel gönlüme gir çocuk, Yanağından bir öpücük ver çocuk, Koşarak yanıma gelişin güzel. Dünyama nur iner her gülüşünde, Kaç dünyaya nur götürdün düşünde, Zaman gelsin, oku bunu düşün de, Bu kutlu mesajı alışın güzel... Gülistandır yüreğime in dolaş, Gönlün acı görmesin gözlerin yaş, Çocuk dedim küsme, hep yavaş yavaş, Gelinlik çağına gelişin güzel... Ak benizli, tatlı şirin bakışın, Sevgin ile gönlümüze akışın, Kızdığında kaşlarını yıkışın, Sonra alaylıca gülüşün güzel. Gözlerimde gözün, sevgi akıyor, Gönlüm sana bin ümitle bakıyor, Evlerinden bir güzel kız çıkıyor, Hayalimde gelin oluşun güzel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güzelliğin Gülcedir
Korkutan aynalarda ne gördüm bilemezsin Uçuklayan dudaklar sayıklarken adını Akşamları gözlerim hayalime gelmezsin Gül uzaktan anlamaz bülbülün feryadını Sesler sessizliğini üzerime savurur Sükûnet tepeleri ruhumu üşütüyor Elimi dokunduğum sular gözede kurur Büyüttüğüm ümitler ümitsizce düşüyor Karlaşan mevsimlerin adına bahar dedim İklimlerin ahengi isyanımla bozuldu Aynalar surat asar elbet sebep var dedim Sitemi ölüm kokan gönül yıldı ezildi Ninnileri avutmaz sitem yüklü analar Kaçırdığım zamanı zamanda kaybetmişim Haşir neşir olduğum ayrılıktan can yanar Ellerimi açtığım dualarla bitmişim Farkına varmadığın bu gülşenin gülü sen Güzelliğin gülcedir nazın ateşten yaman Gergefine gönlünü düşüren gülü görsen Kaderine razıdır gönlü dinlemez aman |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hal bilmeze düşünce
güz gülleri gönlümde, rayihalar saçarken düştüğüm yer verimsiz, bir çorak yamaçtayım saklandım yerim meçhul, bilen gören olmadı senin zehir sandığın, bir ayrı ilaçtayım. Dallarım su tanımaz, yaprağım sararırken Kimse bilmez halimi, su görmez kıraçtayım Güz gülleri şımartmış, yüreğimde özlemi Yolcuyum yol bilmeden, kırık bir araçtayım. Hal bilmeze düşünce, halin nasıl olur gör Çaresizlik içinde, bir meçhul amaçtayım. Özlem ile kavrulan, kaç gönül heba olmuş Bende girdim sıraya, bilmem acep kaçtayım |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Harbin Yavrularına
Harbin Yavrularına Gülmek benim için zor olan şeydir Sanma illerimde çocuklar oynar Hepsinin kalbinde göyünmeler var Onlar için hayat ölümle birdir Yaraları sargı bilmez iyleşmez Canları bedene beden cana yük. Küçülen dünyada dertleri büyük Umut ile dünyaları birleşmez. Baharda mihrican düşer bağına Kavurur dalında bırakmaz çiçek Hepsi düşer solgun benizle tek tek Ya ayında güneş değmez çoğuna. Güneşler ısıtmaz yıldızlar yakar Eritir buz gibi seller götürür Azgın sıcak buhar eder bitirir Çıkar yükseklere, dışarı bakar. Daralan, küçülen, tükenen dünya Mezarı meçhuldür, o sırlı varlık İnsan için insanlığa mezarlık Onun için zordur, bir anlık hülya |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasan Dede'nin
Hasan Dede'nin Ziyarete geldim Hasan dedeyi Avlusunda irice bir taş gördüm. Horasan diyarından gelme yiğidi, Feyzini hissedip, gönlü hoş gördüm. Camisinin mihrabında nuru var, Resul gibi muazzez bir yari var, Her bülbülün gülü için zarı var, Can gözünde iki damla yaş gördüm. Bahçesinde güller güle yaslanır, Seher vakti bülbül güle seslenir, En vahşi nefisler burda uslanır, Öne eğik tevbe eden baş gördüm. İrfanın nurunu sezdim bir anda, Var iken yokluğu gezdim bir anda, Gül yetişti gönül denen viranda, Uyanıkken feyizli bir düş gördüm. Yesevi ocağı irşad makamı Tut efendim tut bırakma yakamı, Terkeyedi gönül kederi gamı, İrfan tekkesinde sıcak aş gördüm |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|