![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hasret Celladım Oldu
Yordun beni güzelim havai hevesine Gözüm yüzüne hasret kulaklarım sesine Halimi anlamayan o güzele yanarım O halden bilmeyenin kurbanım nefesine Gül gül saçtığım günler onu bana getirmez Benim burda yanışım orda onun nesine Aklaşan saçlarımın sebebi odur artık Onsuz geçen ömrümde yanıp durur bu sine Görürsen giden yolcu yar semtine varıp da Söyleme ne haldeyim üzülmesin yar yine Bahtıma kem gömleği giydirdi o vicdansız Hasret celladım oldu başım eğdirdi öne |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hatırla
Karar veren yüreğin ortasından kan sızar Bıraktığın izlerin gittikçe derinleşir Bahtımın defterine hayalin kara yazar Dik başlı yamaçların derdiyle haşir neşir Efkarına gönül yorup ağladım. Hayaline yüreğimi bağladım… Sularında hasreti dolaştırır ırmaklar Bir yavru balık düşer kederin ağlarına Celladını yüreğine almış gezer kaç bahar Kaç bahar mihricana feda edildi bağlar Boşalan bulutlar üstümden gider Rahmetsiz gönüller hep acı keder İndirdin denizlere elimde aşk çırağı Söndüğünde ölürüm mah cemalli kaybolur Kuşlar peşime düşer dallar terk eder bağı Bayram eder çakallar sevinçten coşar uyur Bereketsiz toprak boşalmış başak Yarama el değmez hekimler korkak Yoklukları yok bildim gökten yıldız boşaldı Düşünceler beynimi lime lime eyledi Kargalar güle talip bülbülde şevk mi kaldı Efkarım karalarda beyazları eğledi Sana söylediğim günü hatırla Çölde mecnuna dost beni hatırla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayal Gözlüm
Biz insanız hayal gözlüm Ayaklarımızın yer tuttuğu müddetçe insan... Çıkrıkla su çekiyoruz kuyudan, Kovayı suya biz atarız, Ölçüsünü biz mi koyarız suyun... Sadece bir ümittir bizdeki Ve usulüne uygun düşürmenin gayreti... Bazen düzgün attığımız kovalar ters iner Bazen boş dediğimiz kovalar dolu... Doluya sevinmem boşa yandığım kadar. Sanki doldurmak beni maharetimmiş gibi... sanki inen benim kova değil... Bir kahraman olurum dolu gelince... Bazen boş döner kovalarımız Bir anda yıkılır ümit denen her varlık Düşünemez oluruz hiç bir şeyi... Bu kez suçlu kovadır. Biz miyiz değişip ters dönen... Bilemeyiz ki, bizden ötede bizi tayin eden var. Hiç bu yöne yönelmez ki duygular. Ah bir idrak etsek varlığını dünyanın.. En cömert zamanlarında arda kalan; Bir cılz hatıradır, gerisi yalan... En tatlı günlerin bir anını yaşamak, Bir lahza geri dönüş ne mümkün. Dönmedi giden hiç bir saniye... O zaman nedir bu telaş, bu endişe hayal gözlüm... İkindiyi görüp akşamı hissetmemek Nasıl bir anlayıştır bilemem. Bir vakit düşün, Tesiri olur mu bin vakit... Gelmişse gidecektir... Tıpkı dün gibi... O zaman at telaşı, endişeyi; bırak hayatı yoluna. Herşey olduğu kadar oluyor Herkes kısmetince alıyor... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayalin Haramidir
hayalin haramidir, durur yolun başına gözlerimde korkular, yüreğimden sıkılır yüzüne baktığım an, kan serper bakışların varlığıma alevden, kızıl kurşun dökülür anılmadık adın vardı, hafızamdan silinmiş bilmem neden hayalin serabıma takılır attığım ağlar vardı sevdanın denizine tuttuğum umutlarım, yâd ellerce çekilir kelebek acısıyla ateşte dönüp duran yaralanmış umutlar hatıranla yakılır hayallerim yol bekler benimle yaşlanarak bağımda biten güller güz görmeden sökülür beklerim hala senin eşkıya hayalini daha fazla bekletme belki gönül yıkılır senin sevdan ateşti, içimi yakmaz oldu sana doğru giden yol, son kavşakta bükülür |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayat
Hayat üzerimde kar tutan bir kış boyu Ölüm baharı sezip dirilip uyanmaktır Hayata hazır olmak, bir dere kenarında Ayaza, göğüs gerip, soğuğa dayanmaktır... Yanmış yıkılmış viran olan gönül evinde Zilletti nimet bilip, her nimete kanmaktır Ağaçtan yataklardan yuvalara tüneyen Bir körpe yavru kuşun ağrısına yanmaktır Aczini itiraf et varlığına güvenme Seni yaratan dosta inanıp dayanmaktır... Zamanın şerri ile karartmadan özünü İlim irfan rengiyle, tamamen boyanmaktır Yaratılmış güzeller bir güzelin eseri Eserin sahibini tanımak, inanmaktır Dünyaya gelişinde ana hikmeti düşün Doğru yanlış arası tercihte sınanmaktır Sudan halkolup suyla yıkandıktan sonra da Bir geçit kapısında tükenmektir, yanmaktır... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayat Mülahazası
esiri oldum aşkın, seni bildikten sonra silmişim kitabımda, ne kadar isim varsa temmuzların sıcağı, yüreğime buz döker anlamadım bu nasıl, kış gönüllü baharsa. darağacında tuttum, yıllar yılı ben beni vakitleri vaktiyle, hayatımda öldürdüm. halbuki bu mevsimde, elimdeydi ellerin gönül bağım gülşendi, güllerini yoldurdum. akşamları tanıdım, gelmediğin zamanlar sabahlara darılmış, her zamanda ben oldum anlatmadım anlayan, bir kul görüp derdimi gölgemde gölgelenen, gölgelerde ben kaldım. acıların acısı, başka yerlerden akar diplerinde gül dalı, bülbülleri güldürmez şehirde ezgin gezen, garip bir köy çocuğu ağrısına can sarıp, acısını bildirmez beni gamlı sineler, gam sütünden emzirdi dirseğini duvara, dayamış gamlı kadın kupkuru ağaçlardan, taze meyve bekledim bir deli cin söyledi “bitti artık muradın” kapanan kapılarda, mahkum düşen benmişim yeminime şahittir, yemin bilmez imansız ben benimle uğraşıp, yalnız beni yenmişim bu yüzden benim dünyam, yapayalnız insansız. dikilen kefen benim, tükenen hesap benim ölümler arasında, yolcusuyum hayatın çocuklara çerezdir, bir ömürlük nafakam süvarisi ben oldum, çerden çöpten bu atın |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hep Utanırım
Gelecek nesiller yuh çeker bana Yanlışa yürürsem hep utanırım. Zalim sillesiyle düştüğüm yerden Kalkmazda çürürsem hep utanırım… Aklıma gelirse zerrece hile Davamı terk etmem hiç bile bile İmanın zıddına düşen menzile Neslimi sürürsem hep utanırım. Benim doğrularım yanlışta yanar Ateşin yanında umudum donar Kendime açtığım yaralar kanar Fitneyle sararsam hep utanırım. Bu dünya fanidir gam sıra sıra Kusur elde olmaz sen sende ara Müslüman beldesi kutlu diyara Hoyratça durursam hep utanırım Ulusoy kul ise kendin bilmeli Şerefli yaşayıp mutlu ölmeli Dünyada her insan mutlu olmalı Bir gönlü kırarsam hep utanırım |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Her Adım Sana Doğru
bana gel aklını koy bir yana beklesin ayakların gücendiği her adım sana doğru duygular dolaşır sevda ağacına çağrılmadık türkülerin sedasında her yüreğin sevdasında bul beni başka yerde olamam. beklediğim bu durakta hayalin var gelecek her sözümün başında senden birkaç kelime meczupların güldüğü sokakların delisiyim bana geldiğin vakitleri sarhoşu, sana olan tutkunun serseri berduşuyum başka türlü olamam beklediğim iskele hangi çileye durak dilimde gam türküsü gönlümdeki nakarat ufukları aşarken hayalinle yürürüm verâlarda bir gönül elinde yırtık berat bu dünyanın garibiyim başka bir şey bilemem. terleyen ruhumu sev okşa sevgine muhtaç korkuları aşarak bir parça huzur bulsun elindedir gül torbası alıp yüreğime saç solacaksa güllerin gelsin gönlümde solsun sızılı bedenime yol boyunca gam biner görünürsen sevinirim yoksa mutlu olamam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Her Baharımda
Sanki mihricana uğramış yolu, Güllerim açmadı, hâr baharımda. Şenlenen dünyada, kederde gönül, Uğramaz semtime, yâr baharımda. Kader diken döktü, yokuş yollara, Dost şarkısı feryat oldu dillere, Sam vurmuş açmıyor, taze güllere, Bülbülün gelmesi, zor baharımda. Çatlayan yüreğim, yaz ortasında, Yaralı ceylanım, yavru yasında, Bir ölümcül zehir, sunar tasında, Çiçeğe düşüyor, kar baharımda. Kader yasa çeker, yüzüm gülünce, Kendi yasa girer, mutlu olunca, Dağlar yeşillenir, kendi halince, Gel de ızdırabı, gör baharımda. Olur mu gönülde, baharda harlık, Gönül ızdıraplı, dünyada darlık, Ümit denen, bence bir meçhul varlık, Gelip de gönlüme gir baharımda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Her derdime umuttu
Vakit akşam oldu, ufukta güneş matemim gönlümde ömür çürüttü Ahuya benzeyen ateş bakışlı Yüreğimde yağ koymadı eritti. Bir yüz verdi geri döndü gelmedi Her sözünden canım yandı bilmedi Gittiğinden beri yüzüm gülmedi Göz yaşımı kan eyledi yürüttü. Oturttu bir zaman mecnun tahtına Küskün koydu kulu kendi bahtına Verdi geçti güvendirdi ahtına Her eşyaya karaları bürüttü. Soğutup ateşi içime döktü Diktiği sevdayı eliyle söktü Güllerin yerine ısırgan ekti Gülşenimi mihricanla kuruttu. Gam köyünde mesken tuttum gelmedi Kerem ile yanıp tüttüm gelmedi Yüreğimde dert büyüttüm gelmedi Oysa benim her derdime umuttu. Hasan Ulusoy’a dağ etti derdi Sevdayı gönlüme eliyle serdi Aşka küfür etti, gönülü yerdi Münkirin yolunu imanla tuttu. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|