![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57963
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Oynattı Derler
Kelimelerin neferiyken Kuşandık cümlelerin zırhını üstümüze Bu bir sır değil sandukalarda saklanan Cübbeli öpüş değil dudaklarda ıslanan Şehrin bacalarındaki öksürük mü dersin Bulut bulut mendillerin akında ki hüzün Sus bir tanem bak sabahlar utangaç güneş gibi Zarif zarif kahvaaltılarla geldik heyelandan Sanma ki konuşanlar hep pozitif kandır Suskunluk bu hengamede kurdelalı kurbandır Konuşacaksan eğer çağır çağır 'dalgacıyı' Kırmızı kelebekleri konuş rüzgarın kızlarıyla Portatif iskeletlerin doktor canlısı yası Kepenkleri kapanmış dedemin,o siyah asası Sen bunları konuşma gülüm,kız oynattı derler O güzel gülüşünü bir öğünde ağlayıp yerler Bal bak işte geliyorlar sucular Peri Bacalarından Haberleri yok ne bugünden ve dünkü yarından |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Öfke
Ilıman bir liman Işıl ışıl bir gemi Aldı bir lodos gibi Bütün öfkemi Nüksetti Dolmabahçe Rıhtımı'nda Bir eski nümayiş Altıncı filo gemileri Geldi geçti şöyle bir Yıl 1994 Hala enbüyük nimeti Matbuatın O günler Ve gençler Ve yaşlılarla Aynı hamamda yıkanıp Aynı hamamda karalanmalarına İçin için küfrederler Ilıman bir liman Ah nerde aman Işıl ışıl bir gemi Gelse götürse Bir götürse... Bütün öfkemi |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öfkeler Kadar Gerçek
Alabildiğince yükle gönlüne Bu şehrin akşamlarını Umutları saklayan güneş Bırak isimsiz sevdaların Gülümseyen şahidi olsun Al,iç,bitir O gizli elemleri *******in günahıyla Bırak sızlayan yaraları Suskunluğun bedeli olsun Hayalllerinle büyüttüğün Öfkeler kadar gerçek Bir adımlık çıkmaz yol varsa Ve ağlıyorsan.. Her mutluluğun sonunda Ve gülüyorsan... Her acının başlangıcında Bu garip çelişki senin Dönüşün olacaktır inan Kaybederken... Bulduğun masumluğuna.... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öğretmensin Sen
Nerde ışık görsem orda sen varsın Dört nmevsim çiçek açan taze baharsın Duyulmaz çığlıkları hep sen duyarsın Bana ilim öğreten öğretmensin sen Yürüdüm karanlığa sönmeyen meşalenle Paylaş demiştin bana ekmeğini düşenle Güç verdin güven verdin hiç bitmeyen neşenle Bana beni öğreten öğretmensin sen Hiç bir hesap yapmasın kimse yarınlarına Uğramasın diye düşman sınırlarına Beynimin en ücradaki kıvrımlarına Vatanımı nakşeden öğretmensin sen Kelepçe vurulmasın hür Türkün bileğine Uzanmasın diye hainler direğine Ayıyla yıldızıyla ufacık yüreğime Al bayrağı çizdiren öğretmensin sen |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öğretmensiz Çocuklar
Bugün maaş günüydü inmiştim kasabaya İhtiyaç var okulda,hem şekere,hem çaya Çocuklara harcadım,kıyamadım paraya Yaya gelmiştim köyden,dönüşüm yine yaya Aslında'hocam çıkma' dediler kasabadan Kar yağacak bütün gün artarak hiç durmadan Bir gün kalır çocuklar,nasılsa okumadan Dedim ben kalamam ki çocuklarım olmadan İnançlıyım yaradan,beni mutlaka duyar Oku diye emreden öğretmene mi kıyar Tanrım bitsin artık,ben dönmeden bu yollar Dağ köyünde bekleyen çocuklarım var Yürüyorum yol ıssız,hava tipi,hava kar Korkuyorum birazcık etmiyorum ki inkar Lakin korkma nedenim,ne fırtına ne rüzgar Eğer ölürsem bu kış,öğretmensiz çocuklar |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ökseye Tutulmak
Bir sığırtmaç kuşu gibi Tutuldum ökseye Çırpınıyorum pür telaş içinde Ellerim bağlı Özgürlük bir hayal kavuşulmaz Isıtmıyor hiç bir şey beni Yaşam acımasız Sevdan yakıcı kavurucu Külüm yanmış mahvolmuş Kalemi tutan elim Çaresiz Kelimeler yetersiz Burnumda Ezilmişliğin yıkılmışlığın kokusu ******* hain ******* acımasız Öksüzüm Sığırtmaç kuşlarından da çaresiz |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ölmüş Adamın Resimleri
Yeşil yamaçların ardında Tembel tembel uzanan gökyüzü Bölerdi Pembe yakalı fır fır etekli kızın Gözyaşlarını Orta yerinden Bir yanda ölüm oynaşırdı Diğer yanda yaşam Duruverirdi öylece Ve sahipsiz evin pencerelerinden Sokakları seyrederdi Ağlayarak geçmişine Ölmüş adamın resimleri Hiç üşümeden Sonra plaklar dökülürdü Raflardan Otuzüçlük ve kırkbeşlik Siyah zamanları anlatan Dudakları yakardı Acı tebessümler Hiç acıtmadan Geçmiş zamanları yarına bağlayan Bir hıçkırıktır Ve bir eski kitaptır Tozlu raflarda yıllanan Bazanda.. Ekşi ve tuhaf kokusudur Bir yağmurlu pazarın Hiç aldatmadan Beni bu bilinmezler Ve garip tesadüflerle dolu Kadınlara bağlayan |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ölüm Geldi Bu Gece Bana
Ölüm geldi bu gece bana Yaşam kaçtı gitti firara Beni hiç tanımamış gibi Merhabasız,vedasız Kaçıp gitti penceremden Ölüm geldi bu gece bana Hazır değilim daha Bitmemişti söyleyeceklerim Kızım büyümemişti henüz Torunum bedenimdeydi hala Ölüm geldi bu gece bana Kadınım yanımdaydı bir tek Elleri pamuk gibi beyaz Dudakları kıpır kıpır ve arzulu Gözlerinde yaşanan mutlulukların huzuru Ve kaybetmenin hüznü biraz Ölüm geldi bu gece bana Çocukluğum kıskanıyordu bugünü Gençliğim hayrandı olgunluğuma Kadınlarım ismimi haykırıyordu çığlık çığlığa Kapımı çalıyordu süprizler Artık ben evde yoktum Ayakkabılarım kapıda |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ölüm Ölümdür Ama
Ölüm... Biliyorum ölümdür ama... Hiç gülümsemiyor bana Dost değil dostluğuma İçimdeki kuşları öldüren ölüm Dışımdaki kışları güldüren ölüm Mecnun değilim sana biliyorsun Ve sen biliyorsun ki Seni ben istemedim Zoraki sevgilimdin asırlardır Ama şimdi mecburum sana Hoş geldin demek isterdim Ama seni ben istemedim Onlar yolladılar bana Beline siyah kuşağı Takanlara sor tülünü Neden vermemişler sor Gelin gülünü Biliyorum gelin kadar günahsızsın Ama gülümse bana Beyaz ellerini uzat Sar bedenimi Muhtacım sana.... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ölüm Var
Hani nerde bahar hani nerde yar Hani nerde gençlik,o deli rüzgar Örüldü maziye aşılmaz duvar Dudaklar susuyor dilde ölüm var Ağlama boşuna solacak yüzün Ömür hem çok kısa hemde çok uzun Aşk yarası yakar tükenmez sızın Şükret ki tanrıya kulda ölüm var Gökyüzü maviydi şimdi hep bulut Bilinmez nesneydi kelepçe kilit O beyaz sayfayı defterden sil at Kapılar kapandı yolda ölüm var |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|