![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Beyaz Bayrakla Teslim Yüreğim
İsli bir mum alevine dönmüştü yüreğim Küllenen sevda bahçelerinde; Kraterlerinden sızan Uzaklaştıkça soğuyan Bir mum sızıntısı değil, Yapayalnız akıp giden Sevda kırıntılarıydı Gönlümün eteklerine... Sessizce giderken küller derine Bir alev topuna çarptı yüreğim Döndü tüm bedenim yangın yerine Sen hiç hesapta yoktun Ey sevgili! .. Kapattım defterimi derken Ateşinle yaktın yüreğimi, Kışa dönerken son baharımı Önüme düşürdün Gerilerden koşup gelen İlkbaharımı... Yolunda giderken sessiz Çıktın karşıma apansız Esrik bir fırtınanın çırpınışıyla Açıldı yüreğimin kalderası Sendin sevdaların en kanatlısı. Sen hiç hesapta yoktun Ey sevgili! .. Kapattım defterimi derken Yolunda sessizce giderken Bir sevda bahçesine daldı gözlerim Ben ki; bunca sevdalara göğüs germişken Bir beyaz bayrakla teslim yüreğim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Gönül Ülkesinde
Bir gönül ülkesindeyim gel, Yıldızlar yolumuzun üstünde Dalgalar köpük köpük sahilde Turna kanatlarında iki sevda Meltem rüzgârlarında ıslık Şarkıya dönüşür sıcak iklimlerde, Acıların düştüğü yerde Ağıtlar yakılır yüreklerde. Leyleklerin med-cezirlerinde Taşınır aşk gönül ülkesine. Seni güneşi beklerken buldum Bir ufuk çizgisinde, İster al da gel kara bulutlarını İster göm de gel acılarını Yazalım yeni baştan kaderini Bir gönül ülkesindeyim gel, Gökte gürlese,şimşekte çaksa Uzattım ellerimi, Gel! Ne olur; Yakamozlar parlıyorken Ay'ın şavkında, Yıldızlar uçuşuyorken karanlıkta Sönmeden bu aşkın alevi Yürek yangınlarında, Bekliyorum seni gel! .. Bir gönül ülkesinde... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Kent Yorgunuydu Yalnızlık
Soğuktu kentin sokakları Yalnızlığın ayak sesleri, Ses geçirmez duvarlarına sindi Ne asfalt yollar duyurabildi Ne parke taşlar Ne de uzayıp giden motorlu taşıtlar Sesler sessizliğe büründü. Dibi olmayan bir kuyuda debelenir Karanlık bir ormanın içinde kaybolur İnsan dolu bir dünyada İnsansız yaşar gibi, Ben varım diyemeyen Bir kent yorgunuydu yalnızlık. Kentin bir köşesinde bekleyen Hain bir kurt gibi, Şeytanın cebinde taşıdığı Bir koz gibi, Hep kolladı boş anımızı, Arkasına da alıp kenti Kuşattı dört bir yanımızı. Bir sinema dolusu insan arasında Bile,bırakmadı yakamızı... İnsan dolu bir dünyada İnsansız yaşamanın anıydı bu Yüzlerce dilin olduğu bir dünyada Kendini ifade edecek bir dil Bulamamanın kanunuydu Bir kent yorgunuydu. Yalnızlık; Otobüste yanındaki adamdı Okulda öğretmen İş yerinde patron Evde kocandı Yaşamı anlatan hocandı. Yalnızlık; Meyhanede kadeh olup,doldu boşaldı Yine de uzaklaşmadı, Sabahları hiç uyanmadı, Perdesi kapalı bir adam gibi Güneşten nasibini almadı. Yalnızlık; Bir şairin dizelerinde dinlendi Sanata yönlendi, Ve sonunda sanatkâr oldu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Martı Uçar Güneşin Burçlarına
Bir martı uçar denizi yalayarak Kanatlarında yitik bir aşkın hüznü Çakıl taşlarına takılmış gönlü Bir martı uçar gagasında poyraz yeli Sahilde oturan bir adamın nemli gözleri Gözlerini kapatmış bu adam Karadeniz beste yapıyor Her fısıltısı ayrı bir gam Her fısıltısı hüzzam Bir martı uçuyor gönlümün eteklerine Kıskanç homurtuları susmaz Poyraza tutulmuş Karadeniz'in Üşütmüş Karadeniz Karardıkça kararıyor Kapatmış gönlünü tüm aşklara Bağrına kazılmış bir mezar gibi Gömmüş sulara Bir martı uçuyor gagasında muştular Bir adam kapatmış gözlerini Uçurur sözlerini Islak bir mendil gibi Uzaktaki sevgiliye Bir adam kapatmış gözlerini Binlerce yıllık serüvenini dinler Bu azgın denizin Bir martı uçar Gönlümden güneşin burçlarına Sevdamın sarı kanatlarına. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir memleket var orada
Hem uzakta hem yakında Gönlümüzde yanan sevda ateşi Hem parlıyor hem sönüyor, Buralardan oralara El sallamak yetmez El uzatmak gerek El uzatmak El... Yalnızlığı yaşayanlar bilir, Çaresizliği çekenler. Bir güvercin kanadında Çırpınışlar yaşam içindir Oralarda yaşam için çırpınanlara Selâm göndermek yetmez El uzatmak gerek El uzatmak El... Bir memleket var orada Asil,mağrur,onurlu Gönül köprülerimizi Oraya kuralım Babalarımızın analarımızın diyarına, Mezarlarına dua okumak yetmez El uzatmak gerek El uzatmak El... Bir memleket var orada Sevdalıları burada Hep birlikte akort edelim Gönül sazımızı, Vurmak için tellerine mızrabı Tek bir ses isterim Ne ra,ne fa,ne la, Tok bir ses: Hep bir ağızdan DO. Özlüyorum demek yetmez Özlemlerimizi dindirmek için El uzatmak gerek El uzatmak El... Sokaklarda başlarımız Dik yürüyebilmek için... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Sevginin Adıydı Kutsanan Özgürlük
Bir kez kutsadım seni; Yağmurlar düşüyordu yanaklarından Ellerin sıcakmı sıcak Ve kararlıydı... Sevgiye inen yumruklara Tahammülsüz bir başkaldırıydı, Özgürlük şarkılarına birkez Alıştımı kulaklar Başka seslere kapanırdı. Bir kez kutsadım seni; Dudaklarının sımsıkı kapandığı zamanlarda Kararlı bakışlarının Acıları gerilerde bırakan Bir limon gibi sıkıp atan parlaklığında... Bir ömür törpüsüydü adımların Özgürlüğün hep bir adım gerisinde Yüreğinin dal budak sarmış Sokaklarında kayboldu sevgiler Kan kırmızı umutlar... Bir kez kutsadım seni; Şeytan tuzaklarına gülüp geçerken Nasıl dayanmıştı bedenin ve de ruhun Çelik bir yay gibi gerildiği zamanlarda Doğrusu buydu özgürlük adına takınılan tavrın Doğrusu buydu insan olmanın Ve buydu yaşamanın. Sen özgürlüğü açlığa yeğ tuttun,ödünsüz Sevgiyle beslediğin özgürlüğünü. Beklediğin başucunda duran Yıldızlardı bir yanıp bir sönen, Kışın soğuğu bile ürkütemedi seni Özgürlük kömürüyle ısındın Mutluluğu özgür yapabilmek için savaştın Acılara tutsak mutluluğunu. Bir kez kutsadım seni; Senden olan bir cana bırakırken aşını Sevginin sıcak rüzgârları esince İnen kaşlarını... Özgürlük ateşiyle yanan Ve de hiç kaldıramadığın o ağır başını. Seni ilk kez gördüm gülerken Bir ufuk çizgisinde O kızıl ufukları bir gün yırtıp,gelecek dediğimde İnanmamıştın, Karanlıklar izin vermez demiştin. Fersiz gözlerinde yakaladım o ışığı Galiba der gibi,sen misin o güneş,sorar gibi. Bir kez kutsadım seni; Yaşamak için bir kez,inanarak güldüğünde Bir kez yaşamaya karar verdiğinde, Bir kez kutsadım seni,bir kez Mutluluktan ağladığında... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Umudum Daha Var
Ne sana tam varabildim Ne senden tam kopabildim Yüreğimin arterlerinde tükendi Mesafeler... Kırk yılımı alan bu şehir Unutturamadı seni, Kokunla geldin bana Kokunla geldin. Yollarında mekik dokudum Gel-gitlere meydan okudum Bir gönül köprüsü kurdum Seni bana getiren Seni bana bağlayan. Bu kalabalık şehirde Gölgeni aradım, Güneşin her doğuşunda Güneşin her batışında. Çatık kaşlarının altında Uzayan bakışlarındı Soran ve sorgulayan Bakışlarında ezildim. Kulaklarımda; Karadenizin susmayan homurtuları Senin sahillerinde çığlığa dönüşür Bir baca tütse alkış tutulur Dağların is tutsa da yamaçlarında Bir balık gülümsemesi yüzlerde Yürekten duyulur. Yağmurlar bir bereket fısıltısı gibi Dinlenir musiki tadında. Hele bıldırcın vaktinde Algarlar kapanır,algarlar açılır Gecenin lüksünde. Kestanelerin ışıldar dolunayda Bir umuttur bu, Kızaran kebap buralarda Yıldızlar dökülür sokaklarına Güneşin döneceğini müjdeler Ay Yakamozlarda... Bir umut batar,bir umut doğar Güneşin sessizliğinde, Bir umudum daha var Bir umudum daha,tükenmeyen O da sizde... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Birtanem
Yüreğimde sevgi seli durulmaz Uzaklardan seni sorar birtanem Aşk ateşi yanmaktan hiç yorulmaz Alev alev seni sarar birtanem. Esen yele binsem sensiz uçulmaz Sevgimize kanat taktım birtanem Özlemlerde birgün biter anılmaz Kavuşturur iki yürek birtanem. Acıların kolay değil çekilmez Gelir sonu elbet inan birtanem Bu kaderle ömür boyu gidilmez Yaşanacak günler vardır birtanem. Kış güneşi uzak düşer ısıtmaz Sonu bahar sık dişini birtanem Geçer bunlar sevgim seni yanıltmaz Çiçek açar baharlarda birtanem. Batar güneş ufuklara oturmaz Karanlıktan aydınlığa birtanem. Yüreğinde başka tahtlar kurulmaz Sevgilerden taht yaptırdım birtanem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bitmesin Ömrümüzün Baharı
Kış altında kaldı yeşil çemenler Beyaz örtü altındadır bitkiler Açmak için hazırlandı çiçekler Bekliyorlar hep birlikte baharı. Ağaçlarda tomurcuklar canlandı Börtü böcek tüm canlılar şahlandı Yorgun gönlüm bir güzele bağlandı Yaşıyoruz hep birlikte baharı. Ilık günler yavaş yavaş gelmekte Sıcak güneş bulutları delmekte Topladığı enerjiyi vermekte Yaklaştırır adım adım baharı. Cıvıl cıvıl kuşlar öter yuvada Canlanırlar uçmak için havada Deli gönül av peşinde burada Yakalarız bir ucundan baharı. Sevgililer sıra sıra dizilmiş Her gönüle dev sevdalar çizilmiş Renk renk çiçek yeşil çemen bezenmiş Hiç bitmese ömrümüzün baharı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bizim Gençliğimiz
Bizim gençliğimiz daha mutluydu Yirmi lirayla balık buğular Şarabını bir güzel içer Üstüne üstlük bir de Zamparalık ederdi. Bizim gençliğimiz kitapları okumaz Yutardı, Haberleri ajanstan alır Gazeteleri bir müvezzi çocuk Evimize getirir 'Yazıyor'diye bağırırdı. Bizim gençliğimizin ayakları Yere basmaz, Bulutların üzerinden inmezdi Düşünür düşünür, Memleketi kurtarmaya soyunur Her gün bir hükûmet kurardı. Bizim gençliğimizde düşünenlerden Çok korkarlardı, Korkudan coplarlardı. Kimimiz solcu,kimimiz sağcı Ama hep memleketçiydik Sömürüye karşı çıktık dövüldük Bağımsızlık dedik vurulduk. Bizim gençliğimiz paraya tapmaz Malı ise tanımazdı, Fakirin yanında olur Zengini sevmezdi, Sizin anlayacağınız Bizim gençliğimiz çok saftı. Bizim gençliğimizde ihtilaller Çok olur, Her ihtilalde tutuklanır Sonra nedenini anlamadan Bir afla dışarı çıkardık. Bizim gençliğimiz çok suçlanır Suçumuz ne diye soramazdı. Bizim gençliğimizde özgürlük çoktu Ama kullanmak yoktu, Her türlü örgütlenme serbest Faaliyet yasaktı, Bu nasıl demokrasi diye Soramazdık, Yani anlayacağınız Çok cici bir demokrasimiz vardı. Bizim gençliğimizden korkarlardı Hani öyle iri kıyım cüsseli de Sayılmazdık... Ama çok okur, Çok düşünürdük İşte bundan korkarlardı Biz öyle köşe nasıl dönülür Hiç bilmezdik... Bizim gençliğimizde de Köşe dönücüler vardı Hatta hortumcular Ve hatta vatan hainleri de, İnanın bu kadar soyulmazdık Bu kadar acı çekmezdik. Bizim gençliğimizin hortumcuları Bugünküler kadar yetenekli Deneyli değildiler... Bizim gençliğimiz de sever Âşık olur sevdalanırdı Ama yürekten ama içten. Biz gördüğünüz gibiydik Atmışsekizliydik, Parayı tanımaz,malı bilmezdik İnanın biz çok saftık... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|