![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57905
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yüreğimin Kadını
Yüreğime imza ile yazmadım mı? Mahşere dek silmemecesine adını Bir sana vermedim mi? Bizi bir çatı altında tutan soyadımı Bir sana demedim mi? Sen bana Allah’ın lütfusun Bir seninle birleştirmedim mi? Neslimi sürdürecek kanımı Neden? Niçin? Bunca sitemler Sebepsiz yere acıtıyorsun canımı Bilmelisin ki sana ihanet Kirletecek ilk önce benim adımı Sen evimin, yüreğimin kadını Ben bir seninle paylaşmadım mı? Yüreğimi; ? Adımı; ? Yatağımı? Yüreğim seninle güldü Şenlendiren ilk ve son gelin sensin otağımı Y. Tarihi 20-09-04 Salih ÖZALAŞAN Salih Özalaşan
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yüreğin Sesini Dile Getirmek
Yüreğin sesini dile getirmek Titreyen nağmeleri dizelere çevirmek Bazen mutluluğu, bazen acıları Beyaz bir sayfada nakşedebilmek Bazen ağladığını gizleyebilmek Satır aralarında hıçkırıklarını gömebilmek Bazen mutluluğunuzu paylaşmak birileriyle Kaleminle konuşabilmek canlı gibi Hayallerini, özlemlerini, gizlerini Umutsuz karanlık *******ini Yıldızlardan fal tutmalarını Mehtaba sevda serenatları yapmalarını Ucu yanık, sayfalarda Hayallerini, sevgilerini, nefretini, özlemlerini Bazen görmeden görmek istediklerini Beyninin yoklardan yarattığı efsanelerini Bozkırlarda yetiştirdiğin gül bahçelerini Akmayan şelalelerde şakıyan bülbülleri Doğmayan güneşin ışıklarını Çöle dönmüş yüreğinde serapları Anlatmak satır, satır, nokta, nokta Kış ortasında bahar havasını yaşatmak Kendini aldatabilmek acılarla yaşasan bile Hep bir umuda sarılmak Ucundan köşesinden, olmayan bir yerlerinden Sevgiye hasret yüreklerin, sevda türkülerinden Yazılamayanları yazmak, Söylenemeyenleri söyletmek bir kara kaleme Bazen aşağılanmak, gülüp geçilmek Bunlarda neymiş, nasıl dizeler diye Onlar bir yüreğin sesi diyemeseniz de Yine yazar, yazar yazarsınız Çünkü yüreğinizden geçenleri Yazabilmekte bir erdemdir bilirsiniz Belki imla kurallarını bilmezsiniz Güzel sözcükler üretemezsiniz Ama siz yüreğinizin sesini Sayfalara döktüğünüz sürece Belki bir şair değilsiniz Ama bir şair kadar yüreklisiniz Yüreğiniz atıyorsa, kaleminiz yazıyorsa Ve...! ! ! Önünüzde boş bir sayfa varsa Yüreğin sesini dile getirmekten asla korkmayınız Y.Tarihi 17-11-2003 Saat 22.15 Salih ÖZALAŞAN Salih Özalaşan
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yürekler Aşka Açmışsa Kapısını
Yürekler aşka açmışsa kapısını ******* uzun gündüzler kısa Duyduğunda ayrılık şarkısını Yüreğin bir köşesi başlar yasa Korkular sarar cesur yürekleri Tutulduğunda umutsuz bir aşka Bir titreme alır çelikten elleri Yüreğinde aşkı yaşatmak bir başka Bir çocuk gibisindir dokunsalar ağlarsın Sıralanır göz-yaşların kuruyan pınarlarına Her gün batışında umutsuzsun korkarsın Terk eden bir sevgili girerse rüyalarına Aşk bir başkadır; sevmenin katmerlisi Yüreğinde açan gülün dikensiz; amma hançerlisi Ah öyle zor; öyle acı ki karşılıksız sevmesi Bir kurtuluş olur Azrail eliyle can vermesi Y.Tarihi 15-12-05 Saat 01.41 Salih ÖZALAŞAN Salih Özalaşan
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüzüncü Sayfa
Antoloji'de bir garip aşık Aşık ama kime Taşa toprağa denize Kimbilir belkide size Gönül gözüm sevgiyle bakar İnsan olan ve sevilecek herşeye Sanırsınız bir kara sevdalı Sevgiyle başlarım her söze Aslında sevsek ne çıkarki Sevdalar artık çok uzak bize Kalmamış artık sadakat Çıkarlar hakim olmuş hep sevgilere Antoloji.com da anlattımya sayfa sayfa Sevilecek tek şey kalmış Antoloji com, Ve onu sunanlar bizlere 100. sayfam sizin Siz hayat verdiniz bizlere Antoloji.com olmasa Nasıl sesimi duyururdum sizlere Nereden bilirdiniz, Yüreğimden geçenleri Nereden bilirdiniz, Sevmeyip sever görünenleri Sevincimi üzüntümü Beni bir pula hiç edenleri Antoloji yaşatıyor Bizim gibi karşılık beklemeden sevenleri Ben yazdım siz okudunuz Bazen yazdıklarımda kendinizi buldunuz Benim içim ağladınız bazen Bazemde benimle mutlu oldunuz 100. sayfa benim için son sayfa Çok zor ama belki tekrar buluşuruz Eğer yazacak şeyim kalmışsa Bu sitede sayfamda okursunuz Ben hiç mutlu olmadım, olamadım Dilerim sizler hep mutlu olursunuz Y.tarihi 06-09-2002 Saat 15.00 Salih Özalaşan
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zamanı Mıydı
Yüreğime böyle bir sevdanın Habersizce girecek zamanı mıydı Tam saçlarıma kırlar düşmüşken Bir çift ela göze bağlanmanın zamanı mıydı Yüreğimde açılan yaraya gücüm yokken Aşk denen kangrene tutulmanın zamanı mıydı Göz pınarlarım kurumaya yüz tutmuşken Yokluğunda ağlamanın zamanı mıydı Zamansız bir sevda bizimki Yüreklerle beden uyumlu değil ki Omuzlar çökmüş, beller eğimli Ömrümüzün son demi, Sevdanın zamanımıydı şimdi Gel desem gelemezsin ki Gel desen ben hiç gelemem ki Sadece yolunda ölürüm, Kolunda yürüyemem ki Kör olası yürek sana sevdalı Her şeyi bilir ama söz dinlemez ki Çok kez derim keşke hiç doğmasaydım Yirmi yıl erken doğmanın zamanı mıydı Seni geç tanıyıp ölesiye sevmenin Kanlı canlı kara sevdalı olmanın zamanı mıydı Y.Tarihi 14-06-2003 Saat 16.10 Salih ÖZALAŞAN Salih Özalaşan
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zilli Naciye
Onun adı; şimdilerde Zilli Naciye Bastık parayı; zilleri taktığında eline Salyalarımız akarak; çıplak göbeğine Gözümüz dönmüştü; hiç bakmadık yüreğine Naciye açtı, açıktı, bize ne Bir bardak süt bulamamışsa bebesine Neye yarardı ki? Sahip olsa nefsine Koynuna girmeden, Zilleri takıp göbek atmadan Gerdan kıvırıp cilve yapmadan Paramı koyduk cebine Zil takıp oynattık, Şarap kadehlerini sunduk eline Sarhoş ettik, dolandık beline Serde erkeklik vardı ya, Ye Naciye ye Anlattık eşe dosta Ballandıra, ballandıra Bir afet olmuş bizim Naciye Yanaklarında allık, gözlerinde sürme Parayı bastır gerisini hiç düşünme Düşürene kadar pohpohladık Sığdıramadık yere göğe Bin bir yalan dolan İltifatlardan düzdük birer methiye Bütün enler onundu Hiçbir en kalmadı ki geride Adı fark etmezdi aslında Ayşe Fatma Emine Naciye İşimiz bitti aşağıladık Soktuk onu yerin dibine Oluverdi; bizim mazbut, mutaassıp Naciye Bir günde zilli; hafif Naciye Naciyeler mantardı sanki Orada, burada, her yerde bitiversin Bir çoğunu biz ektik, kuytularda Düşünmedik “ Ne ekersen onu biçersin” Kandırdık kimini üç beş kuruş paraya Vaatler ettik, sığdıramadık köşke saraya Kimine nikah vadettik; sattık on paraya Kimini düşürdük bir şişe süt, bir paket mamaya Bizim canımız yanarsa insan olduk Düşmüşse acımadık birde biz vurduk Nefsimize hakim olamadık kudurduk Salyalarımız kaldı; Zilli Naciye’nin eteğinde Y.Tarihi 17-12-2003 Salih ÖZALAŞAN Salih Özalaşan
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|