![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Burası Vatan
Baştan beri çok sıkıntılıydı makûs kader Her bir göç bir kopuştu, Yardan ayrılır gibi sancılı El vurduğun ayak bastığın topraktan kaçıştı Nice yiğit göç yollarında dünyayla tanıştı Erdem oldu Alperen oldu isimler Bir o kadarı da meçhul kabirlere yattı Ne izi nede adı kaldı Yılmadı oba oba yurt aradı bu kavim Kimisi kuzeye,kimisi batıya, Kimisi de güneye yüz vurdu, Nice medeniyetlerin yok olup gittiği Yar diyarı, ana diyarı Anadolu’yu fethetti Yaratandan başka kim bilebilirdi ki Türklük İslam la şereflenecekti Yüz yıllar hükümranlıkla geçip gitti Toprak küçüldükçe aç kurt sürüsü gibi Her bir yandan düşman belirdi Yine çile dolu acı dolu günler başladı hiç bitmemiş gibi Rengi sarı bir ışık belirdi dalga dalga saçlarında Mavi şimşek çakan gözlerinde özgürlük saklı Zekasında incelik,devlet adamlığında bir yücelik saklıydı Son çizgileri koydu Türk yurduna Bir gün,koyup gitti ebedi ikametgahına Kurduğu Cumhuriyetle başladı Türk Milleti yeni hayatına Seksen yıl hep çaba, yine çile çalkalandı Türk ocağında Milletim bir rüya görmek istedi Geçicide olsa Gülmek istedi hayatında Güldü ve uyandı sonunda Çok göz vardı toprağında Bir o kadarda çanakçı Şimdi gerçeklerle yüzleşme zamanı Ya,konu vatansa gerisi teferruat Yada böl parçala aç kurtlara yem at. Deme zamanı Bu Millet İnce hesaplı oyunlarla,ekonomik baskılarla Hep kaybetti onur savaşını Cephede eğmedi boyun En güçlü demir ordular bir bir büktü boyun Bu topraktaysa soyun sopun Üzerimize oynanan bu da ince bir oyun. Dağa evladını veren anam,babam Çanakkale’ye git. Şehitlikte yatıyor atan Bir karış toprak için yetim kaldı anan,baban Şimdi savunulacaksa vatan Bu toprağa gönül veren her insan Sevgiden bir yumruk olmalı Kara yılanları atmalı bu yurttan. 30.10.2007 Ethem Turan
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Buruk Sevinç
Uçakların hava boşluğuna düşmesi gibi Düşmüştüm senin boşluğuna Öylece yıllarca kala kaldım Ne çıkabiliyordum Nede düşebiliyordum aşağıya Korkuyordum kimi zaman Ama en çok mutlu oluyordum Her türlü mecburiyete rağmen Memnundum hayatımdan Çemberi yırtıp devam etmekte Çabalamakta istemiyordum çıkmak için Senin beni koyuvereceğin günü bekliyordum belkide Yılların verdiği yorgunluk Bıktırdı bırakıverdin,salıverdin işte Zaten yorulmuştum Yüreğimdeki heyecanın Endişelere dönüşmüştü Gelecekle ilgili hesaplar tutmuyordu bir türlü, Sokaklar hep çıkmazdı ikimiz için Kapılar hep kapalı Olması gerekeni yapmaya cesaret yoktu Yapmakta istenmiyordu ki Sigara gibi alışkanlık olmuştu sevdan Bal gibi gönülde tadın vardı Bırakılmıyordun,kopulmuyordu işte Bırak git deyince Tahtadan tebeşiri silmek gibi Silinip gidecek mi Her şey bitecekmiydi sence Sana kardeş diyebilmeyi de çok isterdim İnsanın sevdiğine kardeş demesi Ne kadar ağır gelir Yüreğin varsa bir denesene Nasılsa her şey bitti diyorsun Bitti bence de Aynaya bakıp Benim için kendine bir teşekkür etsene Hatta gün doğuşunda Güne gülümseyerek tebessüm et Aynı anda Paylaşacak sevincimizi Güneş gülümseyecek ikimize Ethem Turan
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Buyum
Ben köylü çocuğuyum Anlamam entrikadan Sahtekarlıktan iki yüzlülükten Doğruyu bir bilirim Severim hiç sır katsız Olduğum gibi olurum Bilmem yalanı dolanı Ne isem odur doğrularım Ben köylü çocuğuyum Bizde yoktur aldatma Elde olan paylaşılır dostla Kahpeler yok hayatımızda Sevgi kutsaldır Kitap kur’an Peygamber Muhammed Vatan uğruna ölen şehit Sevdasına yanan aşık Uğruna ömrünü feda eden yanık Kaderinden vurgun yiyen felek İsyan eden asi Sevgi kutsal hala Uğruna ölmek yüce Sevmek yüce Kandırmak bizden ötede Neysek hala oyuz Yok değişen bir yanımız Aldatmayız sevdiğimizi Aldatılmayı da kabullenemeyiz Ağıtlar yakarız sevdiğimize Türküler okuruz ardı sıra İnci boncuk örer Halıya motif dokuruz hala Saf ve temiziz ilk günkü gibi Kutsal olanı koruruz Gerekirse ölürüz onun için Ömür hiç gelir sevdiğimiz için Ben köylü çocuğuyum Duygularım hala tertemiz İnancım bütün Seviyorsam Allah’ın kulu olduğun için. Ethem Turan
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Can
Sen koy adını İster ırmaklardan aşan su ol İster kardan kopan çığ İstersen daldan kopan yaprak ol Kopup git Bir yan hep boş kalsın Gökte bir göktaşı daha kaysın Ömürde bir anlık seyir olsun gözlere Umut olmasın gidişler Beklemek zor gelmesin yüreklere *******e kahpe bakışlar olmasın Akmasın boş yere göz yaşı Sen koy adını Kim aldı gitti diye sorma yağmura Kim yıkadı yürekteki duyguları Gönül ateşine kim su sıktı İhanet ve kahpeliklerin kucağında Kim vurdu diye sorma kendine Üzerine bastığın gururu Kim kırdı diye sorma İdeal peşinde koşarken Heveslerin için vurduğun darbeleri Ardıma her baktığımda gördüğüm yalnızlığı Benden başkasına sorma Sen koy adını Yaşamaksa bu,ben yaşamıyordum Sevgiyse adı Ben sevmiyordum Yaşadığım kötü bir düştü sadece Hayatın acı bir tecrübesi Sevgisizlik çölünde sadece bir serap Acemi şairin kötü karalamasıydı Kader ağının bağlarını bir bir koparmıştı zaman Son bir darbe kalmıştı yalnızlığa Son bir titreşim senden gelsin şimdi Kopup gitsin amansızca,örtsün geçmişi vefasız çığ Sen koy adını Bir çocuk olsun ana rahmini terk etmiş Tüm çıplaklığıyla gözler önünde İster özgürlük olsun,ister hüküm,ister ayrılık Sen koy adını. 06.03.2007 02.19 Ethem Turan
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Canım annem
Annem dedim canım dedim her şeyim din Canım annem iste uğrunda öleyim Analık hakkını helal et dedim Gençliğime ver aşığım dedim Senin adın geçince ömrümün anlamı bir başka bu gece Beni vursunlar ölsem gömülsem derinliklere Senin sıcaklığın matemin bir başka annem Kaybetme korkusu yıkar bütün dünyamı Gözüm görmez benden olanı Anla güzel annem anla efkarımı Sen bir başka yarsın bana Sevdaların en temizi ve yücesi sana Sen benim vazgeçemeyeceğim yarsın Şiirler sana aşklar sana sadakat sana Sana güzel annem Sevda çekerim ama ne ki senin sevdan yanında İçerim güzel annem sakın kızma Kahrımdan aşkımdan yangınımdan içerim Bilirim anam yanarsan benim için sen yanarsın Ne menfaat ne de çıkar ararsın birsen seversin Sen benim kara sevdamsın Anamsın Ölüm gelir aklıma senin yokluğunda İçim burkulur yüreğim dağlanır Gözlerim başlar buğulanmaya Nedendir benim güzel anam nedendir bilmem Ama ağlamak gelir hep içimden Seni kaybetmek ufacık yüreğime zor gelir Sensizlik acı verir varlığın da yokluğunu Düşünmesi zor gelir güzel annem İçtim seni düşündüm Senin yokluğunu düşündüm annem Sensiz ne yaparım benim annem Kime anlatırım söyleyemediğim sırlarımı Hüznümü sevincimi kimle paylaşırım Kime aşık olurum kimi doyasıya severim Ölümsüz ol güzel annem Hiç ölmeyecekmiş gibi Hep yanımda ol Sıcaklığınla ve şefkatinle yanımda güzel annem Ethem Turan
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Canımın İçi
Kopamayışım için için eriyişim Dağlarda değil insaniçinde Divane gezişim Sensin sebebi canımın içi Sen sevdamsın Alın yazım kar çiçeğimsin Derde düşmüşüm Dermanı seni bilirim canımın içi Bu yara beni bendenalıp götürüyor Düşkün oldum halim nice Sensiz olamam sensiz yapamam Alın yazımsın canımıniçi Bu eller beni bilmez Halim nicedir soran olmaz Bir gönlümvardı onu da sana verdim Garip düştüm canımın içi Gözlerimde arar gezer oldum Tutunamam hiç bir dala Benim yüküm ele ağır gelir Kırılan dalım sen olma olma canımın içi 21.09.2007 21.50 Ethem Turan
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cefa
Bir bakışa hasret düşmüşüm Gözlerim buğulu bakışlarım donuk Susmuş ağzım,dilim sanki lal Yıldızlarımıza bakar dururum Yaşamaksa yaşarım Oksijeni seninle hapsederim içime Esrar değil canımın içi Her nefeste seni içerim Ay saklandı bu gece Sensiz denizin esrarı yokmuş Yakamozlar hiçte sevimli değil *******in büyüsü kalmadı sen olmayınca Toprağı bir tanem, toprağı özlettin bana Aşkıma eşkıya ettin Kurşunlara açtım göğsümü minik kuşum Kabrime senin aşkınla giresim gelir Ethem Turan
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cemile
Cemile imiş narinin adı Cilve işve hepsi onun tadı Var mı dünyada Cemile’den tatlısı Ne Galatasaray nede Kabataş Lisesi Bitirmiş Bursa Atatürk Lisesini Var mı Cemile’den bilgilisi Sabahları sevmez erken kalkmayı Her önüne gelenle arkadaşlık yapmayı Bilir kalite takılmayı,Uludağ’da kayak yapmayı Cüzdan taşımaz,paraya ihtiyacı olmaz Cemile bu,ondan hesap sorulmaz Tatlı diline güler yüzüne doyulmaz Mavi gözleri büyüler insanı Sarı saçları götürür bozkıra Aşk ararsan Cemilede doyasıya Bülbül gibi elde tutulmaz Tanıyan Cemile’den kopamaz Cemilem Senden bana yar olmaz Ethem Turan
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cesaretin Varsa Gel
Olmazlarımla var oldum Sırt vuramadığıma yar olmadım Sevgi denizinde hep balıkçıydım Limanım olacaksan gel Köprü oldum sevgiye Ezilmişe el vurmadım Yokluk dostum olmuş Bu dünyama sığacaksan gel Dünyanın delisi olmuşum Ahretin korkusu hep düşümde Günaydın dediğim günde sevgiyi arar olmuşum Sevgini paylaşacaksan gel Masamda iki tabak Bir kuru ekmeğim var Ekmeğime dökecek bir bardak suyun varsa Kuru ekmeğimi paylaşacaksan gel Aynı kabre konmazmış insanlar Yaşadığım bir hayatım var Nefes aldığım sürece Bu ömrü paylaşacaksan gel Sahte yaşantı istemedim yaşadığım sürece Değişmek istesem de değişemedim Elini tuttuğum sürece seni hissettim Tuttuğun eli bırakmamaya cesaretin varsa gel. 01/06/2008
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cevap
Beğenme duygusu olmayan arkadaşıma; Biz bize vermişiz el ele Yazıyoruz içimizi Söylüyoruz yazı ile Beğenmemişsen bana ne Ne para nede beklenti Nede şöhret yok hayalimizde Paylaşıyoruz hisleri Senin hissin yoksa bana ne Kimi sever hakkı anar Kimi vatan için yanar Kiminin gönlünde sevdiği yatar Sende hiçbiri yoksa bana ne Mesleğini sormaz kimse Bildiği yabancı dil herkesin kendine Çok biliyorsan program yap Bu ukalalığın sebebi niye Kimseyi beğenmezsin Belli ki komplekslisin Bir yazda kalemin bilinsin Yazacak yüreğinde yoksa zavallı birisin. Aşk sıkıyormuş seni Yaşanmayan bilinmez ki Birde sevmeyi denesen Seni seven çıkar mı ki Ethem Turan
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|