![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Git ve Hallet
kalbindeki kor seni felç eder bilirsin akıl ne büyük bir beladır hatırlatır! git ve hallet affetmek unutmaktan ağır değil... Fatih Gökler
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gitarist
vadi / ne derin! / ne rüzgarlı! üfül üfül eserken meltemsi hava aniden hatırlayıvermişçesine heybetli üç dağın arasında bulunduğum griye çalan dağların arasında olduğum siyahımsı maviden koyu maviye dönen geceye ve aya doğru üfürüverir esiverir durmaksızın, bir zamana kadar vadi kendini gösterir bırakıvermekle, terketmek kalamamakla, gidivermek arasında hissizliğin mümkün olmadığı ayrılık kederini, gitmeyi özendirerek hissettirir... Gitarist birşeyler değişmeli olmaya doğru gitmeli telleri titreşmeli perdeler sana yaklaşmalı vurmalı teline gitarın ritmine uymalı başın kapılıp gitmeli gözyaşın tınılarda kaybolmalı arada bir durmalı sonra tekrar vurmalı bir nağme haykırmalı eller yumruk olmalı gitar ona uymalı o besteyi duymalı bir titreyiş, bir ihtizaz az heyecan, biraz da naz bir felsefe tellerde uzak yerler gözünde bir hırs, bir inat... mentalist.. gitarist... Fatih Gökler
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gitmeseydin...
Güller dökülürdü dudaklarından İnci mercan damlardı parmaklarından Güldün mü güneş doğardı Yürüdün mü sahilde, deniz titrerdi Toprak kadife olurdu ayaklarında Kuşlar vokal yapardı konuşunca Ağladığında,, ırmaklar çağıl çağıl beste tutardı Gitmeseydin hiçbir yere ne vardı! Fatih Gökler
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gitmeyi Bilmek
I. - Başlangıç - Biri 'Gitme' diye ağlar, ya biz olabiliriz bu, ya öbürü. Biri 'Git' der-ken ağlamaklı bir 'Git-me'ye döner, sitem olur. Başkası 'Git.. ama gel' şarkısı söyler... Madalyonun öbür tarafında gidenler ve terkedenler topluluğu hep sessizdir günahsızdır /güya/! ! ! Peki, yok mudur yani gitmenin bir zamanı, gitmeyi bilmek yok mudur? II. - Gelişme - Gitmeyi bilmeli insan. Acısa da acıtsa da... Bazen gerekir. Bir hüzün seline karşı koyabilirseniz yapabilirsiniz bunu.. Eğer baştan yanlışsa, herşey, zaten kendinize ihaneti yaşadınız demektir. Ki gitmeyi asıl siz hakettiniz! Gitmeyi bilmeli insan. Kadir kıymet bilinmezse hele... Pişmanlığına fırsat vermeden... III. - Cesaret! - Gidebildiğimizde, asıl, gitmeyi bilmiş oluruz.. Gitmeyi bilmek.. Vakit geçirmeden.. Geç olmadan.. IV. - Gitmek - 'Tam vaktidir' denebilecek bir zamanda ya da anda, 'tadında'... Gitmeyi bilmek, her anlamda... V. - Pişmanlık - Keşke, bilemeseydin gitmeyi, bu 'cahillik' kötü değildi bilemediğinde, gidemediğinde, anlayacaktın halimi; niye hep aynı yerde beklediğimi, ve sevdiğimi... Gitmeseydin, gitmeyi bilmeseydin... Ama, gitmek, çağrışımlarıyla da yaşatıyor seni, gelmek gibi... Belki de, birgün, o gün, /kim bilir/ yeni bir gitmek telaşına düşeceksin; bu; neyin ilacıdır çözeceksin... Fatih Gökler
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gitmiş Olabiliriz
ayrılmış olabiliriz hırpalanmışlığımızı görebilecek misin aynı kaderi yaşadığımızı hâlâ sevmiyor olabiliriz madalyonun diğer tarafında saçları dağınık portreleriz bana kızgın olabilirsin ben de kızmışımdır zaman zaman ellerimin titreyişidir hasretim gözümde duman gitmiş olabiliriz birbirimizden bakış'ımdır asıl kopan, geriye hâlâ kopamayışıdır, koparışıdır, kan akışıdır! tebessüm etmiyor olabiliriz karşılıklı kendimce gülmelerim, ayrılıkta yanar teselli dokunuşun göz kapağımda saklı! umursamaz olabilirsin elbet tanımasaydım, olabilirdin mümkündü sevmeyebilirdin! /tanıdığım bildiğimlesin aradığım bulduğumlasın karşında durduğumlasın hayalen vardığımlasın unutma varlığımlasın.../ ayrılmış olabiliriz hasbelkader... gitmiş olabiliriz birbirimizden... Akdenizce Siirler Yazilar Fatih Gökler
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gitsem Gidebildiğim Kadar
Yolda düşündüm durdum. Dedim ki, 'gitsem gidebildiğim kadar'.. ... Ve durdum hemen. Cümlelerimin parantez dışına taştığı gibi taştı heyecanlarım. ... Camlarda buğu oldu. Hayalimde iz oldu. ... Giderim ben gidebildiğim kadar,, Sana kadar! .. .. .. Fatih Gökler
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gittim!
gittim be! döküldüm yarlardan yamaçlardan çılgın bir rüzgar önüne kattı savurdu kayalara çarptım ufalandım bak fırtınalarda denendim çarptım kayalara, buz gibi deniz yıkadı yüzümü kabardı dalgalar işte gittim ben! gittim be gittim! ancak kendime yettim her zaman tepetaklak gittim, haberin olmasın üzmesin seni yalancı gölgeler gittim ve koptum kaptım ve içtim ayrılığı sonuna kadar, dolana kadar yabancılıklara açtım yelkenleri sersefil rüyalar yerine, kan çanağı gözleri seçtim de gittim gittim be gittim! gittim duyma beni, yazma yaban ellere koyma demiyorum artık ne dokun ne de dokunma hele rüzgarıma da çıkma hızımı kesme ani ölümleri beğenen bir serseriyim şimdi şimdileri yaktım hiç birşeyin kalmadı çarptım doğruları yalanlara ve çıktım gittim be gittim! yittim sende... Fatih Gökler
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gizleyemedim Özlemimi
Bilmek istemez Korkusu izin vermez Çünkü, bildiğinde ne düşüneceğini kestiremez Korkusu yanmaktır: En güzel yanmak, kaçışı olmayan yanmak... (Bırakmayı beceremeyeceğinden korkar ve hiç başlayamaz. Hislerini gemler durur. Tereddüdü çok sever. Çünkü vazgeçemez.) (Neyi ne için bıkarıyor acaba? Neye ne için başlamıyor? Bir anlasaydı, problem yoktu.) Kendini çok sigaya çekti. Çok sorguladı. Ne zaman ki, duysa, bilse, hatırlasa, kendinden vazgeçti! Bilirim dedi, seni ve kendimi. Bilirim ama bildiremem. Yanarak kendimi kaybedemem. Çünki yanmadan yanmaktır belki kaderim. Köz olmadan kül olmaktır. Dökülmektir yamaçlardan, dağlardan. ... Unutmak lazım en iyisi; Bilmeden, öğrenmeden, hatırlamadan, unutmak! Korkmamak lazım, Yanmamak! Unutmak unutamadığımı Bildiğimi, öğrendiğimi! Korkmamak korktuğumdan Yanmamak yandığımdan! Ve özlememek gizlediğimi! Gizlemek özlediğimi! Gizleyemediğim özlemimi… Fatih Gökler
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Görmezsin Ellerimi
Demedim mi şefkatli kollarını esirgeme diye! En duygusuz anlarıma Hızır gibi yetiş diye! Benden kaçman, kendinden kaçman demekti. Benden değil, ikimizden uzaksın şimdi! Durgun ve masum anların yoldaşımdı,, gıdamdı. Yine öyle olacak. Yine öyle kalacak. Yüreğimin kıpır kıpır olduğu anları verebilir misin şimdi.. Onlar sende kaldı mı ki? Demem artık hiçbirşey. Hiçbirşey söyleyemem. Dilimde farketmediğim bir türkü,, beni gülümsetiveren hüzünle.. Çiçekler ve baharlar gibi tatlı bir hülya.. Tadı damağımda.. Tadı dudaklarımda.. Ve... Kucağımda ufacık kalışında.. . . . Bir türkü, farketmediğim.. Bir hüzün, gülümsetiveren.. Bir hülya, kır çiçekleri gibi.. . . . Ve... Görmezsin ellerimi.... . . . Fatih Gökler
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlerin Susuyor
Evet, susuyor gözlerin, eskisi gibi değil. Ayrılık buğusu tütüyor ince ince. Gözlerinde gölgeler, büyüyor, küçülüyor. 'Artık sevmeyeceğim' diyor. Çağrışımlarla aram kötü! Kabahat diyor, çile diyor, başka birşey demiyor... Gölgeler uzuyor kısalıyor,, gözlerin susuyor... ... İçi içini yemek herhalde böyle oluyormuş. (Neden kardeşim yahu, neden! Ne üzmek ne üzülmek istedim... Herşeyin en kötüsünü buldum: Hayal kırıklığı. Üzmek ve üzülmek basitmiş, anladım. Hayalleri yıkan, asla beklenmeyen, beklenmedik bir düş olabilecekken karşına çıkan... Basitmiş üzülmek! Sadece 'üzülmek' değilmiş bu!) Gözlerin susuyor! Bakıyorum uzaklaşıyor. Ama uzaklaşan, istemsizce yakılan bir ayrılık ağıtı değil! Uzaklaşan, hayaller de değil. Uzaklaşan sen değil! Ben! 'Tarifsizi' tarif etmeye kalkmanın bedeli nedir biliyor musun: Tarifsiz acılardır her dem tazelenen... (Anlaman için değil, kendime bile anlatamadığımı anlamam için yazıyorum; her dem tazelenen tarifsiz acılardır şahidim...) ... Evet, sustu gözlerin, eskisi gibi değil! Ayrılık buğusu tütmüyor ince ince! Gözlerinde gölgeler, büyümüyor, küçülmüyor! Gözlerin artık hiçbirşey demiyor! ... Fatih Gökler
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|