![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57922
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kara Gözlü Çocuk
- Savaş Mağduru Çocuklara - Çocuksun, ama yaşarsan aslında ne kadar büyüdüğünü anlayacaksın! /Anlayacaksın da, acaba nasıl bir dünyaya ne için geldiğini de anlayacak mısın/ Daha da büyümek istiyorsan /ki istemesen de olacak bu! / evinin yıkıntılarına iyice bak. Ve yalınayak terket yurdunu! Erken olgunlaşmalı insan! İşte bu çocuk gibi. Ömrün uzun olur böylece! Küçük yaşta olgunlaşabildiğin sürece! O zaman ağlamayacaksın! Ya da o kadar çabuk ve çok ağlayacaksın ki gözyaşların kuruyacak! Esmer ve çelimsiz çocuk! Aramıza hoşgeldin! Teknolojiden, dünyadan, bizden uzaktın. Ama artık aramızdasın. O halde biraz da aç kal! Açıkta kal! Hayatı, en acı meyvelerini yiyerek tanı! Heey çocuk! Adımların çabuklaşmasın korkudan! Minik yüreğinde çirkin -ama sevgili- dünyamız yerleşmez sonra! Yoksa, yani sen hep çocuk kaldıkça masumiyetin ve vicdanın sesi var olacak biryerlerde, ne yazık! ! Vaay çocuk! ! Çabuk büyü çocuk! ! Fatih Gökler
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kardelen
şu işe bak kardelen dudağımda biraz bal biraz da tuz bal hasretse; demek ki biz yokuz olur mu kardelen kar mı yağmalı bu öyküye mutlaka keder mi örtmeli, gün yakınken şafağa /Hz Davut oldum bu yönüyle / maksat Rabbiyle konuşurken sözü uzatmak Sevgiliyle daha da çok mülâkat.../ temsilde hata olmaz kardelen bildiğimin tekrarıysa bağrımı delen; tekrar ber tekrar açman için kardelen şimdi kar olsun boran olsun erinmem moraran avucum kanla dolsun yerinmem yeter ki her acım gamzen olsun kardelen şu işe bak kardelen dudağımda biraz tuz, biraz da bal demek ki biz yokuz; az daha kal / kardelen! /sözü uzatmam geciktirmedi... tam zamanında gelmişti, zamansız gitti... isyan değil, zamansızlık, yoksunluk demek... zamansızlık, dermansızlık... bağrımı delen, kardelen.../ Fatih Gökler
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kastımı Biliyorsun
bir yudum anlam lutfet, yoksa hepten uzağım anlatamadıkların birikmiş düşlerinde gökyüzüne savurdum, bir balık tutmaz ağım ne kadar anlam gizli o serzenişlerinde sazın duvarda, sözün, ya sözün nerelerde buzdan kilitler çözen, hayalin, izin, gözün? inci mercan kalbinde, kalbin hangi ellerde çocukluk çare değil, gülmemek değil çözüm bir yudum anlam dedim, abı hayat demektir çağlayanlar istemem, damlası kevser gibi bilmesen de hissetsen, sevmek az mı emektir mavileşen düşlerin, kimdir asıl sahibi /sözümün özü olsun anlam anlam dediğim /kastımı biliyorsun kastım sensin sevdiğim... Fatih Gökler
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kekimi Kedi Yemiş
- Tereddütlü Divanelere İthafen - Ne diyeceğimi bilemem /sana/ Zaten kekimi kedi yemiş Tek eğlencem düşünmek, düşünmek ve düşünmek. -Bunlar yazılmamalıydı dedi Beyninden her geçeni yazsaymış,, yani, güneşin kuzeyden doğduğu, arıların kaymak yaptığı, buğdayın değirmene koştuğu, olur muymuş. Güldü.- Aramanı beklemiyorum desem, demek istesem, bu düşünceleri ihanetle eşdeğer tuttuğum aklıma gelir, vazgeçerim. Vazgeçemem! Elimden gelmez. Gücüm yetmez. -Zorlara talip olmuş en son. Dediği gibi, tek eğlencesi(!) düşünmek ya hani. Kekini kedi yemiş Bak kedi, demiş, yaptığın şey benim yapamadıklarım gibi Senin için hava hoş: Bağırsam da bağrıma basar uyuklarız beraber Ama gel de bana sor, mesele kek değil, sakınmam senden, kahrımı çeker durursun masumsun! Mesele şu ki; ne diyeceğimi bilemem, hoşlandıklarını yapsam /onun/ ayrı bir çelişkinin kucağında uyanırım. Arama da diyemem...- Bir fincan çayın tam sırası Sabahın bu vaktinde Düşünceler ekseninde... Kekin üstüne iyi gider! ... Fatih Gökler
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kelimeler Sırada
/gülümse... bir şiir çiçeği açtı bahçemde, adı SEN.../ ne yazayım, nasıl yazayım sana yüreğimin ısındığını mı anlatayım dinlendiğini mi eski yamaçlarımın erozyonundan mı bahsedeyim, ayıp olur... rüzgara tebessüm edişimi mi, umutla... hiçbirini anlatmadığımı görüyorsun işte bunları bile içimden sayıklıyorum sanki bir hayalsin, uçuverecek,, az baksam gidecek! sanki gökkuşağısın,, az önce bahar yağmuruyla çıkıvermiş,, az sonra yedi rengiyle gülümseyip, bilinmez bir masal gündüzünde buluşmak üzere, gidiverecek... dokunamıyorum, çünkü dokunmuyorum bir acının en basit halini, bilmiyorum ki tarifini yaşatmak istemiyorum... ve yaşamak... ne yazayım, kelimelerin hepsi sırada, acele etmeleri, şanslı olmak için mi, ilk heyecanda yoksa, çabuk bitecek olmasından mı bu masalın, bilemiyorum /küsüyorum onlara, bana ayrılığı hatırlattıkları için sebepsiz.../ ama dargın kalamam barışık olmasam harflerimle içime nefes olarak çekemem ve üfleyemem, SEN diye! ! ! Fatih Gökler
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kelimeleri Düşürdüm
cevapsızlığını anlamsızlığıma ekledim telaffuz edemediğim kelimeleri düşürdüm gözlerimden şaşırmayışımı ne yapayım; alışmışsam, yaramaz bana /yüreği çirkin miyim bin türlü hesaplaşma içimde boşa koysam almıyor, doluya koysam taşmıyor! / efsaneleri yürütmeliyim ardından su gibi gittin, su gibi gel diyemem yeniden günü güne ekleyemem bestelerin en olmazı en bulunmazı en imkansızı demleniyor ve gemleniyor merak etme kelimeleri düşürdüm işte burada! aklıma geliyor kendime yetemediğim cevapsızlığın anlamsızlığımda telaffuz edemediğim... Fatih Gökler
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Keyiften beş köşeyim, ağlıyorum!
Ben, sarhoş ayyaş berduş.. Değirmende ağardı bu saçlar! Keyifliyim, somurtuyorum Bir demli çay istiyorum Ne istiklal, ne istikbal diliyorum Varsa yoksa içiyorum Ben, sarhoş ayyaş berduş.. Keyiften beş köşeyim, ağlıyorum! Geleceği unuttum, geçmişi istiyorum Ne varlık, ne yokluk biliyorum Ben maziye gidiyorum Ben,, gidiyorum... Fatih Gökler
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kıyamam
Sayamadım. Veya saymadım. Çoktular. Bana göre. Gün akşamüstüydü. Yine, yeni, öncekinden farksız, çelişkili ama sakin... Kızıllar çalındı göklere. Gün ''hemen geliyorum'' deyip gitmede. Ağlamaklı olamam. Çoktular. Bana yetmezdiler ama. Ne kadar olsalar azdılar! Sakinliği bilmezlerdi. Heyecanı da. Güzellik, serâpâ. Kalemle çizilmiş gibi. Gibisi fazla. Ağlamaklı olamam. Yanamam. Gülemem. Ağlayamam. Kıyamam... Fatih Gökler
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kızıl Sularda
gök kızıl su kızıl bir sandal, suda, içimi eritmede,, ''önce'' geride kaldı, ya ''şimdi'' ya da ''sonradır'' asıl... mekanik travmalar helezonik asırlar ya göklere yolculuk ya da biter tüm sırlar... gök kızıl su kızıl hangi mercek sırada göreceli bu fasıl... bir bayrak dalgalanır sanki başlar göklerde gönüller sevdalanır sevdalar bayraklaşır... o sandal bizi taşır kızıl gök suya iner köklerle vedalaşır zaman, çeker ipini bir ''elveda'' yaraşır, yakışır... /Koyu bir sis çöker sonra, bakmışsınız, ne sandal sizi götürmüş ne de ayaklarınız. Olduğunuz yerde mıhlı, hayalen gittiğiniz, sevdiğiniz, sevmeseniz de üzüldüğünüz, bir papatyaydı gördüğünüz... Üzülmeye değer mi? Değer.../ Fatih Gökler
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kilit
Dilimde kilitler olmasaydı da görseydin! Bu kilitlerin birazı benim birazı senin... Fatih Gökler
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|