![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kim Pişman?
Bahtını ipotek ederken işin nereye varacağını düşünememiş, salmış, duyguların yörüngesizliğine kendini aldanmış, bilerek, isteyerek, pişmanlıkları, yaşaması gereken değil, seven yaşamış... seven aldanmış, yanmış, aldatanın yerine... seven anlamış da, sevilen anlamamış... aldatan -işte- o kadar yanmamış...! Fatih Gökler
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kimsin; Sen
kimsin içime yağan kar mısın yağdıkça yakar mısın! bir serüveni yaşamaktı, bir keşifti tanımak heyecanın dorukları: keşfin tamamlanması hüzündü bir yandan yaklaşmak, mutluluk diğer yandan akılda mıh gibi bir soru: peki ama kimsin içimi ferahlatan nasıl bir iklimsin ipuçlarından mahrum etmiyordun tebessüm çiçeklerini izlemem yeterliydi; tek tek toplamam goncaları yapraklarını koparmam papatyaların / yeterliydi bilmem yeterliydi işaretini silmem yeterliydi damlaları sonra, gözün buğusunda bir işaret: kimsin, kendi izlerinde kendini seyret sorularla büyümek, keşiflerle erimek her bulmanın bir yitiş her yitişin bir bitiş her bitişin terkediş olduğunu bilmek kimsin sanma ki cevapsızsın heyecanı bitmesin serüvenin kayıp kıtasında kayıp gezegenin karlar arasında içime yağan kendimi arıyorum buldum sanıyorum kendimi sarıyorum sen erime diye ben sönüyorum sen sonsuza emanet ben donuyorum son nefesimi SEN diye veriyorum... Fatih Gökler
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Komaz ki Gideyim
Dev dalgalar Yalçın kayaları Döver ha döver içimde! Hatırlattıkları,, Anlayamadığım,, Uzaktakileri duymaya çalışan Ben'in kaygısızlığı mı? Dalgaların bunca telaşı, Beni kendime getirmek istemesinde mi? Duymamaya kararlıyım şimdilik.. Birşey farkettim oralarda. İki mavinin birleştiği çizgide. Gözümüm güneş almasa tarif edeceğim! Rüzgar dağıtmasa saçlarımı... Dalgalar! Çok yakınımdalar! Bir de çok uzağımda! Gözüm takıldıkça ufuklara, Takılıp kalırım hep, tam burada! Ayaklarıma kapanmış, Komaz beni dalgalar, Komaz ki gideyim! Yalçın kayaların dibinde Mıhlanmış gibiyim... Fatih Gökler
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Korkarım Başaracaksın
Çığlıkların, içinde hapsolmuştu hani. Bebekleri imreniyordun gülücüklerinde. Kendi ellerinle mi büyütmüştün hayallerini? Boğazın suları ilham vermez olmuştu. Ne Üsküdar, ne Beşiktaş, ne Bakırköy, ne de denizin herhangi bir ucu... Yüreğin yarım kalmıştı üstelik. Dağlar ardında mıydı, sular altında mıydı bilmem... Eylül dönemeçlerinde hele, kimse sormasındı halini... ... Korkarım öyle değil artık... Korkarım dertsizsin.. ... Herhangi bir şeyi sahiplendiğinde, mesela çantam dediğinde yörüngene giriverirdim. 'Şöyle yürüyelim' dediğinde yüzünün şeklini, sesini ve niyetini poster diye yüreğime asardım. 'Nasılsın', hediyeden öte birşeydi benim için... Anlatamam ki... Gözünü kapayıp, üç boyutlu evreni hallaç pamuğu gibi içinde çevirdiğin anlar vardır ya, boyutsuz kıldığın, ve tarifsiz... ... Korkarım neyi sahiplendiğinin bir önemi yok artık... Korkarım, 'şöyle bir yürümeyecek', 'nasılsın'ı duyamayacağım... ... Az daha sabredersen, görmemeyi, duymamayı, hissetmemeyi, korkarım başaracaksın... Başaracaksın! Fatih Gökler
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() KORku
Korkularla başa çıkmak zor. Kaynağının ne olduğu bilinemiyorsa ve de mecburi zanlarla büyüyorsa, büyümek zorunda kalıyorsa... Korkular derin sular gibi Aşağıya doğru düşünüldüğünde müthiş bir endişe Ya engin denizlerin sakinliği ve iç açıcılığı! Korku onu da mı yutacak! ? Hayır, yutmuyor ama, gözü, yaldızlı sulardan derin korkulara alıp götürüyor... Korku kendine okyanus hüviyeti vermeye çalışıyor. Sonsuz mu sonsuz genişliğine, yakıcı bir cazibeyi de ekleyerek: İmrendirici mi,, iğrendirici mi,, yoksa farklı bir sarhoşluğu mu var bulantısı hep devam eden? Gül kokuları, martı çığlıkları, sahildeki dalga sesi: Korkunun sembollerinde yer almayan şeyleri korkuyla yüzleştirmeyin sakın! Yoksa korkuyu korkutursunuz! Bir reçete mi bulduk yoksa? Korku ile yüzleşip, yürekten bir sıcaklıkla yaklaşınca.. Gül ve yasemen kokularını da ekleyince,, tatlı ve mavi hülyalarla birlikte.. Sevinç gözyaşları da hazırsa hemen yanıbaşınızda... Sanal korkular parlak gözlerde tebessüme mi dönüştü? O zaman müjdemi isterim... Dur ama, önce gülen gözlerdeki yaşı sileyim... Fatih Gökler
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Köpek
Gözlerine baktım Güldüm. Ellerine baktım Korktum: Tasmasından tutuyordu, Sımsıkı, Ruhunun köpeğini! Fatih Gökler
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kritik Süreç!
umutlarımın farkındayım bir 'balık' ya da 'uçan balondum' öyle olmadığımı anladığımda umutlarım hala vardı, değişmemişti yine uzakların özlemindeydim yine varamamanın derdindeydim yalnız olmak ve yalnız kalmak dayanılır şey belki ama yalnız çekilmez bu yollar.. /yalnızsan dayanmalısın, aksi gelmez elinden tuttuğun umut, uçan balonun ipidir sakın bırakma! / burada hep yalnızım, öğrendim / artık eğer bir yoldaş bulursam o balığın uçtuğu, evet uçtuğu yerlerdedir gözüm! bir dileğim, bir ricam, bir temennim var: ellerimi bırakma ne olur bırakırsan, gökyüzünde kaybolacak birimiz gökyüzünü severim ama, dedim ya, yalnız çekilmez bu yollar biliyorum, kritik bir süreçteyiz ikimiz korkarım, ya sen ya ben kaybolup gideriz... . . . . . . . . . . . Fatih Gökler
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kurtar Beni Dîde
Kurtar beni Dîde. Kendimden kurtar. Kendinden kurtar. Hayallerine hapsolmuşum. Çektiklerimden belli! Kaderin aktörü olmandan belli. Kabullenmemden belli. Ey Dîde! Çok kandırsam da seni, umutlandırsam da, hayatsuyunu esirgememek için senden, ve bildiğim halde kaybolacağımı tekrar, kendimi getirmiştim karşına. Umutlarına kapılmıştın bir kere, Dîde! Umutlarına kanma diye gelmiştim. Kurtar beni Dîde! Gel-gitlerimden.. Kurtar beni, gitmelerimden...' ... (Bu ses kimindi? O mu söyledi, ona mı söylettim! ? Ne yapayım bu durumda? Sonsuz esarete mahkum ettim kendimi! Özgürlük uzak dursun! .. 'Özgürlüğü' işte şimdi tanımlıyorum. Onu siliyorum. Kendimi yazıyorum! Özgürlük, benim için, işte böyle birşey diyorum...) Fatih Gökler
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kuş Dili
bir kuş anlatır bazen, dinleyeni olursa kanadını çırpışı, yürekten çırpınışı kuş dili bilmeyiz ki, dinlemeyiz o yüzden bir gül dinler sessizce, yeter ona bakışı... Fatih Gökler
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Leylâ
Birisini yollarken güzel şeyler söylemek lazım değil mi? Ben de sana en güzellerini söyledim işte. Söylenememişler de dahil üç noktalarda... 'Leylâ! ' diyorum, cümlem kesiliyor, çünkü nefesim kesiliyor. Tüm hafakanlarımla birlikte, olur'lar ve olmaz'lar dolduruyor zihnimi. 'Leylâ! ' diyorum yine. Duyurmak ister gibi. Oysa ne komik, zaten duyuyorsun. Bunu biliyorum tekrar 'Leylâ! ' diyorum. Tüm diyeceklerimi dürüyorum büküyorum 'Leylâ! ' diye sunuyorum... Kalbim hızla çarptıkça mecali kalmadıkça orada 'Leylâ! ' görüyorum... . . . Şimdi ise, kalbimdeki 'Leylâ'yı azat ediyorum! Leylâ... Bunlar gidişin sancıları. Hasretin acıları. O kadar büyük ki, ben bile anlayamıyorum. Ama için rahat olsun, aklının onaylamadığı şeyi ben de onaylamıyorum. Çünkü öncelikle sana 'saygı' duyuyorum. Leylâ, İçin rahat olsun. Derdim derdin olmasın. Boşver be LEYLÂ! Akdenizce Siirler Yazilar Fatih Gökler
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|