![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Biliyorsun
Gizli tebessümler açıyor yüzünde Bilemiyorsun Gizli hüzünler perdeliyor sonra Gülüyorsun! Biliyorsun Heyecanları biraz da endişeler oluşturur Kalbin biraz tereddütle çarpar Gidemiyorsun! Gidiyorsun Hesapsız düşünceler sarıyor içini Düşünüyorsun Duramıyorsun Dönemiyorsun... Gizli bir tebessüm açıyor yüzümde.. Biliyorsun... Fatih Gökler
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Akşam - Gel
bitmeye yakın olduğum bir zaman mesela bir akşam / gel el ayak çekilmeye başlayıp yoğunluğu arttı mı hüzünlerin gelişine uzaklığım; hesaplaşmalarıma yaklaştı mı akşamın harfleri dökülüp kısa bir gel'e dönüştü mü / gel biten bir gecenin ortasında gel birbirimizi beslediğimiz yalnızlıklarda gidişin değirmeninde ağardı bu saçlar ay ışığında buluştu tüm görüşler yıldızlara dağıldı vuslat hikayeleri gecenin ortasında yeni bir sam yeli / gel sabahın ilk ışıklarında, gündoğumu aşklarında gel acıyan göz kapaklarımı kapa usulca uykusuz geceden hamile yorgunluklarım sırtımdaki yıldız yükleri hatırına ay düşleri hatırına zifiri yalnızlık hatırına / gel boşu boşuna gülen deli sevdan akılsız başım hatırına aklım başımdan gitmeden / gel Fatih Gökler
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Anda Gitme
{ sevmek elveda demektir peşin peşin sevince acı düşer, gidişin rengi düşer, bir elveda düşer içine sevmeyince anlaşılmaz gidişin koparışı-n } Hemen gitme n'olur! Hatıraları toplamalıyım üzerinden Dök eteğindekileri şuraya Üzüntülerim var sol cebinde Sevinçlerim yaka cebinde Şaşkınlıklar hemen dibinde Bir sıcaklık yüzünde N'olur hemen gitme Buruk bir busen var vazomdaki gülünde Bir elveda düşünde Yalnızlıklarım var Sahile çarpan dalgalarım var biraz hırçın Karanlıklarım var tam yaşanmamış Hemen gitme.. / Çok şey söylenir ve yazılır yarım kalan cümleleri toplasan bir adam etmez hem dokunmuyorum telaşımın izleri hatalara, hatıralara bir çocuk gibi gülüp bir çocuk gibi unutmak kinsiz garezsiz neleri düşünürüm de senli yaşamalara ertelerim, yetmez, sebepsiz/ Aman, bir anda gitme Tesellisi yok bu titreyişlerin Hep aklımın ucunda gel deyişlerin Ardı arkası kesilmez bekleyişlerin... N'olur gitme... Fatih Gökler
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir çiçek çiz avucuma
Bir çiçek çizmeni rica ederim Tam şuraya, avucuma.. Heyecanlı olsun Biraz ürkeklik te katabilirsin Yavaşça dokunmalı yavaşça çizmelisin. Fırça darbelerini hissetmeliyim Katmer katmer yaprakları resmederken, dalgalı saçlarını yana atmalısın. Tomurcuklara dudaktan bir renk katmalısın. Al al gözükmeli her bir goncası, pembe gamzeleriyle bana bakmalı. Bir de ateş gibi yakmalı sıktıkça avucumu.. Ve de çarpmalı yüreği hep delice.. Ama, ama.. Kurban olayım bakmasın asla el gibi, yaban gibi! Solup pörsümesin, hüzünlü bir yağmur yağdı diye. Asla ağlamasın, hasretinden yakmasın... Ve hele.. Ahh hele.. Bırakıp ta gitmesin bilinmezliğe.. Söyle ki, hala alışamadım sensizliğe.. Bir çiçek çiz avucuma.. Avucunla.. Heyecanla.. Ürkekçe.. Yavaşça.. Sıcakça.. Delice.. Sonsuzca.. Fatih Gökler
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Resimmiş Hepsi
Bir resimmiş aklımızda kalan Hatıralarla oynaşılan Kazandıran veya kaybettiren... Islak sular misali! Hep ıslanan Islak kalan... Bir resimmiş hepsi Küçümsediğimi sanma İstesem de bazen, yapamıyorum inan! Siliniveren bir şey olsaydı hayat, faraza yani, silinebilseydi herşey... Bu kadar acı olmazdı belki, olmamasını isteyen kim ki! Bir resimmiş hepsi inan, hiçbir zaman kaybolmayan... Fatih Gökler
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir sabah uyansanız
Bir sabah uyansanız: Afrika'da bir çocuk olsanız Gözleriniz büyük büyük Elleriniz küçücük.. Beyaz gömlekli amcalar bir çanak icinde yoğurt ve ekmek yedirseler. Hep bekleseniz, umsanız, hayatı umursamasanız Bir sabah uyansanız: Hapishanede bir anne olsanız Bebeğinizi gölgelerde emzirseniz. Ufkunuz duvar kadar, hayaliniz güvercin... Bir sabah uyansanız: Kızıldereli bir yaşlı olsanız Dostunuz toprağa oturup onunla dertleşseniz Gökdelenleri gösterseniz Tarihten sözetseniz Atları, geyikleri, bufaloları anlatsanız. Bir sabah uyansanız: Filistin'de bir genç olsanız Özgürlük diye birsey varmış deseniz. Uyansanız bir sabah: Avustralya yerlisi olsanız Dünyanız bir adadan ibaret. Farketmediğiniz ülkeleri yok saysanız. Hatta yok bile sayamasanız. Çin'de uyansanız Genc kız olsanız Çepeçevre surlar içinde... Uyansanız. Kim olduğunuzu bilmeseniz Tavana bakıp dursanız Tekrar uyumak isteseniz Ve uyuşmak Bir daha uyanmamak... Uyanmasanız.... Fatih Gökler
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Şiir Ektim Şiire
ne münbit bir telaşmış benimkisi bir satır diğerini doğururmuş bir dörtlük diğerini yine de bir serüvenmiş şairin yaşadığı yazdığı bir türlü bitiremediği durmadan yenilenen durumlarda demlendiği her yeni satır diğerini her şiir ötekini her harf sonrakini gerektirirmiş bir fikir tohumuyla tohumlanmış sporla mı artık neyle ise çoğalmış nesli devam ettirmek adına değil dal budak sarabilsin diye hercai gönlünce belki sadece iş olsun diye de olsa çoğalmış çoğalmış ısrarla ısrarlıca telaşlara dönüşmüş kimi zaman bir demet güle ilişmiş çaktırmadan uzaklaşınca düşmüş dile anadan yardan yine de bitememiş tükenememiş şair bir türlü diyeceğini diyememiş ben de bir şiir ektim işte bu şiire sensiz mevsimlerde hep açsın diye Akdenizce Siirler Yazilar Fatih Gökler
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Yanı Eriyor Kalbimin
- Leman Sam'a - Bunları sana yazmadım... Çaresizlikleri ilk defa senden duymadım. Bir yanım yaralı benim, biliyorum: Yazıp durdukça her hırpalanışta, bir yanım kağıtlarda kalacak.. Biliyorum, bir öpücükle yolladığım selam,, daha tam havalanmadan düşecek! Yaralı kekliklerin kaderi.. Ceylanların.. Yaa, işte böyle Leman Sam! Bak ben de yazabiliyorum umutları (ama yalnızlıkta çekilmediğini) .. Camlardan sızan yağmur tanelerini.. Ben de yazabiliyorum. Ama üzülüyorum; bir yanı kağıtlarda eriyor kalbimin, diğer yanı yollarda.......... Fatih Gökler
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Birşeyler...
birşeyler yazmıştım kendime yüzleşmek istemediklerimle ilgiliydi galiba mecburi karşılaşmaları saymazsak gerçi ayrılmalarımız daha az ya işte öyle birşeyler... evet, birşeyler yazmıştım biryerlere önemi de yok değildi hani nasıl kaybettiysem... nasıl kaybettiysem öyle bulurum değil mi neredeyse oradadır hep... sakindim heyecanlandığımı hatırlamıyorum ya sonunu kestirdiğimdendi ya da bilmiyorum... kendimi buldum bulalı böyle garip şeyler ararım işte birşeyler... birşeyler işte: söylediğim söylediğin... bilmiyorum... /çok iyi biliriz aslında.. kayıplarımızı.. ayrılmalarımız azdır.. çünkü buluşmalarımız azdır.. çok keskin bir bıçak bu.. hissettirmeden keser.. bakmışsınız bir revan! üzülürsünüz, gözyaşından fazla olduğu için../ Fatih Gökler
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bitmez Sanmıştım, Yanılmamışım
Bitmez sanmıştım. Yanılmamışım... Varışlara ulaşamasa da yolculuğum,, bitmedi. Bazen 'gel-git'lerde salındı. Anıları bir bir yolladım ellerimle. Gitmesinler istedim bir yandan. Ve gelmesinler! /Hangisini daha çok istediğimi Allah bilir! / Tam düşecekken ellerimden,, tam gidecekken... İşte ben de tam o anı anlatıyorum: Bitmedi diyerek, derinliğini bilinmezlikle büyütüyorum... Derin iç çekişlerimi duysaydın dayanamazdın! Görseydin gözlerimi, takılır kalırdın. Çünkü kendimde gördüm seni ben: Haller aynıydı, tavır aynıydı. Hayatın tüm zincirleri tanır beni, ispatım hayatın ta kendisi! Yanılmamışım... Fatih Gökler
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|