![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57933
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hemera
yanar döner döner yanar da gün ışığında insanlığa sığınır yine insan aydınlığın bekçisiydin kundaklandın vardiyasız akşamlarda ağlayarak bağışladın bağışlandın ağulu akrepler koynunda ne mutlu sana! ardında işaret bırakıyorsun mavilik akıyor kanatlarından azat ediliyor köleliğim umduğun denizin dalgalarında dövüldükçe inceliyor Hemera inceldikçe güzelleşiyor insan gonca bir gün açıyor ışık müjdecisi “sen” vakti kayboluyor orda “ben” belletiyor yaşam hünerle lanetin içinde ki salt insanlıktır fırtına estirir varlığında takdis ederken yaratılışı yokluğun reddini kutsayan ve nehirler ah! onlar umuttur umudun nehri sen, yorgun titreyiş ey! bir seher vakti bu yüzden ışıkta bilenir gecenin kardeşi kanat çırpılır yeryüzüne bininci kez ra evinden insana sığınır yine insan artık biliyorum Hemera 'üstü kalmasın' gecenin gitmeler değil dönüşlerde saklıymış gizler ne mutlu bana! ……… (*) Hemera: Gecenin kardeşi gündüz. (9 Eylül 2004) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Her yer Aynı!
kalk gidelim gidelim ezik yüreğim kısıldı hayaller köşe başında köpek leşleri bedenler güya canlı bir yer olmalı bir yer olmalı mutlaka her yerden farklı boynumdaki ilmek sıkıyor beni gündüze karıştı gece tenim dağlanıyor bu ne bu! bir yer olmalı dağ mı deniz mi kelebeğin kanadı mı ne önemi var adresin her yer aynı kestim başımı! (11 Mart 2004) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hikaye
çok gençtiler ıhlamur kokusunda serpildiler aşkın “ela” düşünüp “ela” baktılar iki göz bir oda hayaliyle kanatlandılar sevdaya kırk haramilerce kesildi yolları bir gün kinci nefretin hançeri düştü yüreklere yazgıya ayrılık biri bir yerde şimdi gözyaşlarını sayıyor / acıya müptela öteki yaşamıyor! hoyrattır aşkın muhtevası pişkin bir yosma umursamazlığında yalnızca talanı resmeder sevdalı bedenlerde yeşerip ölüme kanayan hayatta “bir varmış bir yokmuş…” onlar yok'tan sayıldılar! (26 Aralık 2003) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
HİLAL LÜLE - Duyuru! ....
Bugün şiir ve edebiyat gönüllüsü ve yaşam savaşçısı bir dostumu kaybettiğimi öğrendim. Antoloji.com’da, başta sağlığında O’ndan desteğini esirgemeyen Sn. Cengiz Ekrem Teymur olmak üzere, O’nu gönülden seven pek çok kişinin olduğunu biliyorum. Duyanlar duymuştur mutlaka. Ama henüz habersiz olanlar için bu duyuruyu yapmayı bir görev bildim. HİLAL LÜLE’yi yitirdik dostlar. Başımız sağ olsun.... Aksiseda.com’da kendimi hiçbir zaman bir misafir addetmediğim için şimdiye dek konuk defterine yazmamıştım. Bugün ilk kez olarak aşağıdaki yazıyı ekliyorum o bölüme…. Vaktinizi fazla almayacağım zira Hilal Lüle’nin 5 numaralı “yazar”ı, 65 numaralı “şair”i ve dostu olarak izninizle yasımı tutmak istiyorum…. Saygıyla.(( “Aksiseda’nın misafir defterine böyle bir anda yazmak ne kadar acı yüklü, ağır bir duygu, bilemezsiniz. Yalnızca sitenin yazarlarından biri değildim ben. Sevgili Hilal ile ilk tanıştığımız günden beri, birbirimizi sevdik ve çok güvendik. Gün geldi birlikte çalıştık, sorunları paylaştık; onları çözmek için gayret sarf ettik. Aramızdaki yaş farkı hiç görünmedi gözümüze. Kocaman, kırmızı harflerle yazdığı ve “Naime’ciğim” diyerek başlayan mesajlarını özlerdim hep. Kah üzgün, kah mutlu çalardı kapımı. Tüm sorunlarına rağmen, dünyaya meydan okuyabilecek güçte, müthiş mücadeleci bir ruha sahipti. Aynı zamanda bir çiçek kadar narin, tutkulu, özverili ve sevgi dolu… Hilal kısa zamanda, hayatımda vazgeçilmez bir yer açtı kendisine. Ve Aksiseda tabii ki…O’nun gurur duyduğu ve övündüğü; belirli ilkeler çerçevesinde ayakta durması için çırpındığı bir eserdi burası…. Benim için Hilal’in yokluğuna alışmak mümkün değil! ...Hayattan payına düşen inanılmaz zorlukları büyük bir cesaretle yüklenen bu kocaman yürekli genç hanımı unutmam imkansız bir şey. Kısacık yaşamında, içinden binlerce ders çıkartılabilecek bir destan yazıp bırakarak terk etti bizleri. Tahmin edemeyeceğin kadar üzgünüm Sevgili Hilal Lüle. Taşındığın yerde huzur ve nur içinde yat çünkü sen bu alemde gereğinden fazla borç ödedin. Ben ise, gittiği yere kadar üzerime düşeni yapmayı sürdürecek; bebeğine bakmaya ve seni özlemeye devam edeceğim… Seni bütün kalbimle seviyorum gül yüzlü, güler yüzlü çocuk! ...” Naime Erlaçin (www.aksiseda.com) - (2 Mayıs 2005) HİLAL'den! ....(Eklenti - 4 Mayıs 2005) 'YENİLDİM Gülmek için, Ağlamak için, Hatta nefes almak için; Kanımın son damlasına kadar savaştım, Ama yenildim. Bu beklediğin andır Gel al emanetini Korkunun ecele faydası yok, Biliyorum. Ama korkuyorum. Yinede karşı koymayacağım, Çünkü yorgunum. Bunca zamandır direniyorum, İşte pes ediyorum.' Hilâl Lüle , , Naime Erlaçin
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hologram
hikayatın şedit yüzü güneşe bakıyor yine Mu’da aklanıyor en çıplak hali ruhun her an her yerde bilgi ve soyut sezgi aynı sevgi hep aynı zemheri monadik bin zerrede holografik bir yolculuk gibi yaşamak! ... (3 Aralık 2004) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hoşgeldin Bana
bir mektup alacaksın bugün yakamozlar bırakacağım gözbebeklerine 24’ü vurduğunda saat üşümelerimi sarmalı sıkıca sarılmalısın içten unutmalıyız unutulması gerekenleri canımızı acıtsa da dikenler gülşende açan gül olmalıyız çocuk kalan sevdanın miladıdır 2003 ruhlarımız yürürken 2004’e ağır adımlarla goncalarda yaşatmalıyız aşkı ' hoş geldin uçurum çiçeğim! ' diyeceğim sana yeniden doğduğun için yaşama kim miyim ben ben “sen”im hoş geldin mutluluğum mutlu yıllarım hoş geldin bana! (31 Aralık 2003) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hükümsüz!
-can parçama tez kaldırıyorum acıyı tedavülden hükümsüzdür! düşürmem mutsuzluğu dizelerime ne de kuşkuyu sahici bir sevgi sadakatle geri döner çünkü gittiği her menzilden ağlayan şiirler yazılmaz hiç olsa olsa kendimi sokmuşumdur sarı saatlerde akrep misali bet çığlıklarımı duyarsan bir gün, çiğ haykırışlar bil ki intihar komandolarına inat salıvermişimdir kendimi bir yerlerden ölüdür artık konuşan kişi anla! bildiğin değil koklarken okşayıp severken seni yürek odalarım gün batımı ve saat başı uykusuzluklarımda suya aç toprak gibi özlerken seni gidemem ey! izafidir çölleri yeşertir bu hükümsüzlük böyle kalkar ayrılık tedavülden bize acı ne ki! (18 Şubat 2005) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hüzünlü Bir İsyan
yürekten söylenen hazin bir şarkı bu günlerden nedir bugün mevsimlerden hangisi malumatım yok! ancak biliyorum iklim hüzünden şiir kucaklıyor beni söz perileri tutuyor elimden dönüyor dönüyor da ebedi bir girdapta ölüyoruz aykırı bir 'ah' çalınıyor kulağıma kaderin sesi bu! bir ses ki isyanımı inleyen (09 Temmuz 2003) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Issız Göl
can çekişen balığın pullarında sürerdi yaşam bir masalda konaklamıştık: kah dalgalanırdı su kah durgun akar gülerdi gökyüzü ağlardı çoğu zaman denizaşırı bir hasret sinerdi tenimize keskin kokusunu bırakarak dalgalara uzak-yakın fark etmezdi hiç hükmünü yaşardı duygular : yalnızdık kıyıda bir kız çocuğu düşünceli tutmaz bilançolar çıkarıp durmadan döner dururdu zamanın girdabında sancıda büyüdü anlardı ki kötürüm kalmıştır acıyı tanımayan her 'merhaba'da vedalaşırdık denizle ıssızlığa sığınırdım terk edilmiş bir krater gölünde ebemkuşağına tutunur kapanırdım yalnızlığın göğsüne canlanırdı sonra deli kanım ve ne kaldıysa benden geriye sevgiye çıkardı bütün yollar sormayın artık! nedendi nasıl ne zaman o beni mahşere ben onu ebediyete kadar... ne anlıyorsan 'o'dur yaşam! (3 Haziran 2004) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Işık 1
“su sarnıçta döllenir, insan ışıkta…” – N.Erlaçin doğudan varılır batıya doğuda yoğrulur batı doğuda keşfedilir “son” yabanıl bir ustalıkla yaprağı donanır toprak en son durakta gül goncasıdır doğuya uzanan güneşin sırtında alınır yol arabesk bir yolculukta bilinmez göğün hangi katında yıkanır ruh ışıklı her serüven isabetli yoldadır en doğru yolda en… (*) Arabesk tanımlaması toplumda yaygın (ve yanlış) olarak bilinen şekliyle değil; farklı kültürlerin buluşması, kaynaşması ve yeni bir tür sentez oluşturması anlamında kullanılmıştır. (23 Nisan 2004) Naime Erlaçin
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|