![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İşte Bu Benim Babam
işte bu benim babam, Atam. 18-06-2006 Ben ona Atam demek istiyorum, Turkiye Atatürkle gurur duyuyorsa Atam diye hitab ediyorsa, ben de babamla gurur duyuyorum ve Atam demek istiyorum. Bir Ata Örnektir, layikliĞin peşindedir. Benim babam hayatımda tanıdıgım en büyük Ӧ rnektir. O hayatının baharında, bırakı ailesini vatanında. Dũ ştũ gurbet ele, biliyorum isyanı Tũ rkiyeye. Haram ekmek yemedi, bir gű n bile isyan etmedi. Hep çalıştı hep direndi, iste bu benim babam. Bahçede dometesleri çocukları bildi, onları sevgiyle yetiştirdi. Bazen dışlandı bazen yıprandı, ama o hep dim dik kaldı. Zaman oldu tanımadı kanunu, ve işci hakını savundu. Hollandada, pasaportu yoktu, polislerin sesinde hep korktu. Oysa onun sucu yoktu cű nkű o çalısmaya mecburdu. Sonunda yendi ve aylesini getirdi. işte bu benim babam. Ben ona coğu zaman isyan ettim, hayatımın en gű zel yıllarında neredeydin dedim. Ama artık isyan etmiyorum, cű nkű ben babamla gurur duyuyorum. Kű cű k kızlar babalariyla evlenmek ister, bense sevdiğim insanın babama benzemesini istiyorum çű nkű onu çok seviyorum Artık ben bű yudű m ve tesekű r etmek istiyorum sana. Gelin olduğumda gideceyim bu evden senin kolunda, ağlamayacağım çű nkü sen öğrettin başmı dik tutmayı. Baba şunu unutma nerede olsam oluyum anacağım seni bű yű k bir gururla, Babalar günün kutlu olsun baba Seni seven kızın gülşen
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İşte bunlar bize öğretilmiyor
İşte bunlar bize öğretilmiyor Sosyal terbiyeyle saygı kavramı Nedir ne deyildir öğretilmiyor El etek öpmekle yol ve yordamı Öğrendik ki saygı öğretilmiyor Kendisin de sevgi bulamıyanlar Başkasına saygı duyamıyorlar Saygısızlık tablosunda havalar İşte bunlar bize öğretilmiyor Görgüsüzde görgü yanaşılmıyor Bilgisizde bilgi danışılmıyor Çevre nedir uyum nedir bilmiyor İşte bunlar bize öğretilmiyor Havada çalımda ölçüyü görmez Medenidir ama kuralı bilmez Yaşama saygığı kimse öğretmez Bir sosyal terbiye öğretilmiyor Eğitim öğretim dermandır derde Dost şeref im sorun bizim beylerde Bizde kültür sosyal terbiye nerde İşte bunlar bize öğretilmiyor 20-02-2008 Dost Şeref
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İşte bu demek
İşte bu demek Mucitler arası yarışmalar var Bilgide bilgede işte bu demek Yarınlara doğru yolculuklar var Bilgide bilimde işte bu demek İnsan yeteneği sınır tanımaz Sevgisiz yürekte ateşler yanmaz Bu insanoğlu ki bilgisiz olmaz Bilgide bilimde işte bu demek Bilgi bankasında birikim olsun İhtiyaç duyanlar arasın bulsun İnsan beyni bilgisayar kurulsun Yarınlara umut işte bu demek Bilgide bilgede sınır olmasın Yarınlara olan umut solmasın İnsanoğlu karanlıkta kalmasın Yarınlara olan umut bu demek Rüzgarla güneşin enerjisi var Bilgiye düşmanın alerjisi var Şu insanoğlunun hak sevgisi var İnsanın umudu işte bu demek Sonsuzluğa doğru sonsuz gidenler Bilimi bilgiyi kıble edenler Var oluşumuza neydi nedenler Sorulara yanıt gelde bul demek Atomu ışığı tıbbı bulanlar İnsanlığın hizmetine sunanlar Emeği yüreği onur olanlar İnsana ibadet işte bu demek Bilgi bankasına bilgi gerekir Yaşayan insana saygı demektir Bütün sorulara yanıt vermektir Dost Şeref dediğin işte bu demek 22-08-2007 Dost Şeref Şerafettin Muş
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaçın beyler kaçın nereye kadar
Kaçın beyler kaçın nereye kadar Kutsal bir kokudur alın terimiz Kaçın beyler kaçın nereye kadar Üretimde tüketimde yerimiz Kaçın beyler kaçın nereye kadar Kolay sanma işsiz kalma tuzağı Alın teri çalışanın nikahı Ter kokuyor akşam ile sabahı Kaçın beyler kaçın nereye kadar Bir berrak su gibi alın terimiz İnsanlık ruhunda kutsal yerimiz Emek alın teri tüm değerimiz Kaçın beyler kaçın nereye kadar Alın terim alındıkca alaya Toplumsal paylaşım girmez bu yola Nem kapıyor ter kokumdan budala Kaçın beyler kaçın nereye kadar İnsan olan anlar ancak bunları Yaşam kavgasında zorlu yolları Yaşam terletiyor tüm insanları Kaçın beyler kaçın nereye kadar Alın teri dökenlere doyulmaz DOST ŞEREF im çalışmadan yorulmaz Emek gibi kutsal değer bulunmaz Kaçın beyler kaçın nereye kadar DOST ŞEREF Şerafettin Muş
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kadar
Ölüm ötesin de bulunan ülke Çalışanın işsizliğin ne kadar Gizemlerle kaplı akan nehiri Aşacağım ama yolun ne kadar Yarın için var mı sizin tasanız Sosyal güvenlikle nasıl yasanız Halktan ayrı var mi sizin kasanız Soygun vurgun talancınız ne kadar Millete devlete var mı kastınız Bu güne dek siz kaç insan astınız Geri kalmışlığı nasıl aştınız Üretim le tüketimin ne kadar Neler yazar gazeteniz derginiz Nasıl olur gelir gider verginiz Bu dünyay la nedir sizin derdiniz Ulamanız hurafanız ne kadar Orda nasıl piyasalar borsalar Kaça gider hazineler arsalar Dost şeref im kanun ile yasalar Biz de bitti acep siz de ne kadar 22-05-2006 derefost ş Şerafettin Muş
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kader ile Vuruldu
Var oldu olalı bu insanoğlu Afetlerle uğraşarak yoğruldu Aklını kullandı buldu yolunu Nasıl olur dedi adres soruldu Doğamı güçlüydü insanmı güçlü Güç dengesi vardı sabırı ölçtü Aklını kullandı doğayı geçti Düşündü taşındı bilimi buldu Bütün imkanlardan yararlanarak Pilanlar çizerek çözüm bularak Nasıl olur diye soru sorarak Çağdaşlığa giden yollar soruldu Sorun çözememek acizlik meğer Sorumsuzluğun ki kaç para eder Doğaya ihanet edersen eğer Rekabette geçer sanma yoruldu İnsanda ki akıl soru demektir Sorularsa ileriyi görmektir DOST ŞEREF yaşama değer vermektir Vermeyenler kader ile vuruldu 4-08-2007 DOST ŞEREF
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kafandır
Evden atılacak biri var ise Oda senin o çağdışı kafandır Özürlü beynin den zorun var ise Çağdaşlıkla uyuşmayan kafandır Kadının dört özelliği ve huyu Malı dini güzelliği ve soyu Şeriatcı dar görüşün işte bu Köle ruhlu basma kalıp kafandır Buna bu yetkiyi kimler veriyor Kendi gibi özürlüğü buluyor Çağdaş bir makam da nasıl duruyor Orta çağa özlem duyan kafandır İşte bunlar ankaranın ayıbı Burda başlar demokrsi kayıbı Rencidedir bu kutsal kadını Bir başkentin utancı o kafandır Çağdaş bir makam dan utanmaz yüzü Dost şeref im gel kısa kes bu sözü Kimler nasıl seçmiş böyle yüssüzü Kente layık olmayan o kafandır 25-12-2005 dost şeref Şerafettin Muş
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalmamış
. Duman sardı güzel yurdum üstünü Karanlıktan çıkamadık türküyem Üstlenmişiz demokrasi yükünü Bu kavgamız yarınların kavgası Yalan dolan hile dolu mecliste Vurgun talan çalan dolu mecliste Cinayetten terfi eden mecliste Adaletten hiç bir eser kalmamış Tarihin kara lekesi sivasın Aydın yazar şairleri hep yakın Altın çağı milliyetci yobazın Kuvayi milliye ruhun kalmamış Yaşın yanında kuruyuda yaktık Sevgi dolu yürekleri taş yaptık ayak iken faşistleri baş yaptık demokrasin tozlu rafta çürüsün Dost şeref im umutluyum yarından Temiz insan seçemedik varından ihanetci sol türedi solumdan Bunları gördükce kusasım gelir 23-12-1996 Dost şeref Şerafettin Muş
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kara Sakal Kara Çarşaf
şu sivasın çarşısında kara sakal kara çarşaf çağdaşlığın karşısında kara sakal kara çarşaf yobazlar taştı sokağa özlem duyar orta çağa ateş salmış madımağa kara sakal kara çarşaf sivas sana ne oluyor bak aydınlar yakılıyor tekbir getirmiş uluyor kara sakal kara çarşaf dost şeref im çaldı çanlar üst üste yanıyor canlar kör olmuş bakar bakanlar kara sakal kara çarşaf 2 temmuz sivas şehitleri anısına şeref muş ben yanmassam sen yakmassan nasıl döner aydınlıklar karanlığa Şerafettin Mu
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaybetmekten korkma sen bir insansın
Kaybetmekten korkma sen bir insansın Önemsemek değer vermek bir başka Kaybetmekten korkma sen bir insansın İnanıp beklemek sevgiyle aşkla Kaybetmekten korkma sen bir insansın Çalışmak yaşamdır anlamı vardır İnsanda yaşama umudu vardır Çalışmak insana en büyük kardır Kaybetmekten korkma sen bir insansın İşsizlik insanlığa karşı bir suçtur Ömür boyu iş bulmaya koşuştur Dost Şerefim der ki yaşam uğraştır Çalışmaktan korkma sen bir insansın 30/01/2008 Dost Şeref Şerafettin Muş
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|