![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Artıkları
artiklari darbe yaptinizda noldu on iki eylul artiklari bir kosede unutuldu on iki eylul artiklari cagdas dunyanin ayibi demokrasinin tatili binlerce gencin katili on iki eylul artiklari ozgur gunler var onumde demokrasi gunlugumde su tarihin coplugunde on iki eylul artiklari demokrasi kurulacak ozgurlukler var olacak size lanet okunacak on iki eylul artiklari kan kokan darbeleriniz sadist olmus her biriniz yirmi besinci yiliniz onêki eylul artiklari dost seref neferlerimiz demokrasidir onumuz ozgurlukler oz dinimiz on iki eylul artiklari . 12 Eylül ve bir darbenin bilançosu 09-09-05 YAZAR: KAZIM ENGIN * 650 bin kişi gözaltına alındı. * 1 milyon 683 bin kişi fişlendi. * Açılan 210 bin davada 230 bin kişi yargılandı. * 7 bin kişi için idam cezası istendi. * 517 kişiye idam cezası verildi. * Haklarında idam cezası verilenlerden 50'si asıldı * 71 bin kişi TCK'nin 141, 142 ve 163. maddelerinden yargılandı. * 98 bin 404 kişi ''örgüt üyesi olmak'' suçundan yargılandı. * 388 bin kişiye pasaport verilmedi. * 30 bin kişi ''sakıncalı'' olduğu için işten atıldı. * 14 bin kişi yurttaşlıktan çıkarıldı. * 30 bin kişi ''siyasi mülteci'' olarak yurtdışına gitti. * 300 kişi kuşkulu bir şekilde öldü. * 171 kişinin ''işkenceden öldüğü'' belgelendi. 12 Eylül: Bir darbenin bilançosu Kazim Engin * TBMM kapatıldı, anayasa ortadan kaldırıldı, * Siyasi partilerin kapısına kilit vuruldu ve mallarına el konuldu. * 650 bin kişi gözaltına alındı. * 1 milyon 683 bin kişi fişlendi. * Açılan 210 bin davada 230 bin kişi yargılandı. * 7 bin kişi için idam cezası istendi. * 517 kişiye idam cezası verildi. * Haklarında idam cezası verilenlerden 50'si asıldı * Idamları istenen 259 kişinin dosyası Meclis'e gönderildi. * 71 bin kişi TCK'nin 141, 142 ve 163. maddelerinden yargılandı. * 98 bin 404 kişi ''örgüt üyesi olmak'' suçundan yargılandı. * 388 bin kişiye pasaport verilmedi. * 30 bin kişi ''sakıncalı'' olduğu için işten atıldı. * 14 bin kişi yurttaşlıktan çıkarıldı. * 30 bin kişi ''siyasi mülteci'' olarak yurtdışına gitti. * 300 kişi kuşkulu bir şekilde öldü. * 171 kişinin ''işkenceden öldüğü'' belgelendi. * 937 film ''sakıncalı'' bulunduğu için yasaklandı. * 23 bin 677 derneğin faaliyeti durduruldu. * 3 bin 854 öğretmen, üniversitede görevli 120 öğretim üyesi ve 47 hâkimin işine son verildi. * 400 gazeteci için toplam 4 bin yıl hapis cezası istendi. * Gazetecilere 3 bin 315 yıl 6 ay hapis cezası verildi. * 31 gazeteci cezaevine girdi. * 300 gazeteci saldırıya uğradı. * 3 gazeteci silahla öldürüldü. * Gazeteler 300 gün yayın yapamadı. * 13 büyük gazete için 303 dava açıldı. * 39 ton gazete ve dergi imha edildi. * Cezaevlerinde toplam 299 kişi yaşamını yitirdi. * 144 kişi kuşkulu bir şekilde öldü. * 14 kişi açlık grevinde öldü. * 16 kişi ''kaçarken'' vuruldu. * 95 kişi ''çatışmada'' öldü. * 73 kişiye ''doğal ölüm raporu'' verildi. * 43 kişinin ''intihar ettiği'' bildirildi. Eğitimde 12 Eylül izleri... * Din dersleri zorunlu hale getirildi, imam-hatiplerin sayısı arttırıldı, * Öğretim Birliği Yasası delindi. * Üniversite özerkliğine darbe vuruldu. * Öğretmenlerin örgütü TÖB-DER kapatıldı, yöneticileri gözaltına alıpın sorgulandı, yüzlercesi görevlerinden uzaklaştırıldı. * YÖK getirildi, 1402 sayılı Sıkıyönetim Kanunu'yla çok sayıda ilerici bilim adamı üniversitelerdeki görevlerinden uzaklaştırıldı, eğitimin kalitesi düştü, bilimsel araştırmalar geriledi. * Milli Eğitim ve Üniversitelerde gerçekleştirilen ırkçı-şeriatçı kadrolaşmayla Türk-Islam sentezci anlayış egemen kılındı. * Sorgulayıcı araştırıcı eğitim modeli yerine, ezberci model dayatıldı. * Öğrenciye potansiyel suçlu gözüyle bakıldı, demokratik katılımı önlendi, tepki gösterenler polisle karşı karşıya bırakıldı. Çeyrek yüzyıllık darbenin izleri hala sürüyor… Demokrasi mücadelemiz de inadına hala sürüyor… Kazım Engin Şerafettin Muş
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Artıyla eksinin kavgasına bak
Artıyla eksinin kavgasına bak Kör olma da aç gözünü gör hele Her köşe başında rezalete bak Yozlaşmaya çabuk uymuş hergele Rezalet diz boyu sefalete bak Yarına umutsuz oğlanlar kızlar Böyle mi gelecek baharlar yazlar Erdemli sayılan tüm onursuzlar Edep erkan satan edepsize bak Yalancı talancı arsız hırsızlar Aç yatıp aç kalkan bunca yoksullar Vicdanı körelmiş nice insanlar Sınıf kavgasına girenlere bak A'dan Z'eye her şey bozuk ülkemde Sorumsuz yaşayan sorunlar bende Takvimlerin değiştiği günlerde Siyasilerdeki rezalete bak Dost Şeref'im der ki akıl yoranlar Sokakta boş gezer işsiz kalanlar İnsanlık ayağa kalkmaz sananlar Artıyla eksinin kavgasına bak 27/12/2007 DOST ŞEREF Şerafettin Muş
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Asalak geçinip yatmak İstiyor
Asalak geçinip yatmak İstiyor İnsani kimliği çıkarmış atmış Vijdan ile merhamet mi istiyor Derelerde yüzer iken bak batmış Okyanusa girip yüzmek istiyor Girmek istediğin sular dalgalı Pasta büyük paylaşması kavgalı İnsanoğlu zorluklara sevdalı Gizemli sırları çözmek istiyor Derya deniz oldu sular kabardı Kaptansız dolaşan bir gemi vardı Ganimete konan korsan çoğaldı Asalak geçinip yatmak istiyor Bu tarihin ırmğında yüzeydim Uygarlığın dağlarında gezeydim Sonuca ulaşıp sorun çözeydim Bizim DOST ŞEREFi yormak istiyor 20-11-2007 DOST ŞEREF Şerafettin Muş
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Asalaklar
Asalaklar Kominizim öldü diye Bayram eder asalaklar Pervasızlık neden niye Halay çeker asalaklar Tarihin sonu gelmedi Daha insanlık ölmedi Bu bir sınıf hareketi Hele durun asalaklar Eşitsizlik yaratan siz Yanlışlığı yöneten siz Bu dünya olmaz bilimsiz Sevinmeyin asalaklar Gericilik yıllarında Sefalet var yollarında Tarihin sayfalarında Adımız var asalaklar Bu dünyada yaşıyoruz Yaşanana şaşıyoruz Tarih boyu üşüyoruz Gülün bakim asalaklar İhanet edenler bize Güçmü yeter gücümüze Saygımız var kendimize Biz insanız asalaklar Büyük bir güç ve inançla Yürüyoruz bir amaca Çektiğimiz çile bunca Bir gün biter asalaklar Yakıcı ihtiyaç olan Çareyi devrimde bulan Sömürünün sonu olan Bir düzen var asalaklar Ağır darbe aldık doğru Aydınlık marksizmin yolu Sınıfsız topluma doğru Yolumuz var asalaklar Marksizimdir hak yönümüz Sınıfsız toplum önümüz Şöyle diyordu birimiz Ya hep ya hiç asalaklar Moral bozukluğu olmaz Örgütsüz toplum olamaz DOST ŞEREF kararsız olmaz Tarih şahit asalaklar 18-05-2007 DOST ŞEREF Şerafettin Muş
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aval Aval Bakmak Size mi kaldı
Aval Aval Bakmak Size mi kaldı Değerini bilmediğin günlerin Hesabını yapmak size mi kaldı Doğuyamı batıyamı yönlerin Tercihini yapmak size mi kaldı Size emanetti bunca değerler Kıymetini bilmediniz siz beyler Geleceğe yönelseydi emeller Geçmişe takılmak size mi kaldı Beğenmediğiniz karanlık günler Sizleri yaktıkca savrulur küller Bilime inanan bütün bilgeler Tarihe tanıklık size mi kaldı Hayaller batılsa gerçekler nerde Ruhunuzmu öldü düştünüz derde Karanlık gecede kara günlerde Aydınlık aramak size mi kaldı Yaşanacak günler imiş bu günler İhtilal oldu da ne oldu dünler Nice cenazeler nice düğünler Aval aval bakmak size mi kaldı Kan ile sulandı bu kara toprak Tarihe tanıktır yazılan yaprak Nasıl korunacak böyle susarak DOST ŞEREF haykırmak sanamı kaldı 05/03/2008 DOST ŞEREF Kimden: Yalnız efe- (Bayan, 45) Kime: Dost Şeref Tarih: 05.03.2008 18:43 (GMT +2:00) Konu: Yn: [vatan-size-minn..] Aval Aval Bakmak Size mi kaldı Can dostumuz şeref bey,şiiriniz çok güzel paylaşımınız için sağolun, elinize, dilinize, yüreğinize sağlık. Kimden: Mayfair (Bay, 45) Kime: Dost Şeref Tarih: 05.03.2008 21:34 (GMT +2:00) Konu: Yn: Aval Aval Bakmak Size mi kaldı Merhabalar guzeldi yureginize saglik kutlarim Kan ile sulandı bu kara toprak Tarihe tanıktır yazılan yaprak Nasıl korunacak böyle susarak DOST ŞEREF haykırmak sanamı kaldı Şerafettin Muş
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aynısı
Aynısı 29-09-2006 tarihli radikal gazetesi MESHEP SAVAŞLARI KAPIDA başlıklı haberin de bu gün yaşanan tüm çatışmaların eksenin de Din ve kökden dincilik var haberi ülkemizde ki tüm sorumluluğu olanların dikkatine kimlik ve meshep modasının hurdalık mezarlığına dönüşmeden (AYNISI) başlıklı şiirim le kaygılarımı sağduyu sahibi olan sizlerle paylaşmak istedim AYNISI Eksi artı ortalama neresi Meshepciler bir birinin aynısı Aynaya baktım ki farkı neresi Kimlikciler bir birinin aynısı Şöyle bir yukarı kaldır kafanı Bir kimlik modası sardı her yanı Din milliyet şovenizim olalı Öfkeleri bir birinin aynısı Alevisi kürdü türkü bir yana Tatarı çerkezi lazı ne yana Arabı gürcü dönüp baksana Meshepciler bir birinin aynısı Hangi kimlik bir birinden demokrat Hangi kimlik özgürlükcü ve rahat Kimlik saplantısı büyük kabahat Etnikciler bir birinin aynısı Hoş görüsüzlük ve bağnazlık perde Çağdaş bir eyitim derman her derde İnsani bir kimlik var iken serde Zıtları var bir birinin aynısı Demokratik değerlerde hoş görü DOST ŞEREF im orda kalma gel beri Demokrasi kavgamız var ileri Sorunumuz bir birinin aynısı 29-09-2006 DOST ŞEREF Şerafettin Muş
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() B'ilmiyordum
yurtseverlik kese ile oluyormuş bilmiyordum avantacı hibe ile doyuyormuş bilmiyordum ortaklıkların yarışı rüşvetciler liste başı bu vatanın kalkınışı soymaktanmış bilmiyordum bu ülkeyi kokutmayı kaba güçle korkutmayı büyük lokmalar yutmayı secdiklerini bilmiyordum avantası olmayanlar rüşvetciye göz yumanlar hazineyi bol soyanlar yurtsevermiş bilmiyordum vatan millet nutukları yetim dul ve sakatları okul liman barajları yuttuklarını bilmiyordum tarihin kahramanlığından viyana kapıların dan aşırılan milyarlar dan doyduğunu bilmiyordum zil taktılar çalsın sazlar karşı çıksın uğursuzlar iş yapmıyor komisyonlar susturulmuş bilmiyordum dost şeref der vatanımız yoktur bizim yalanımız meşrulaşmış talanımız yasalaşmış bilmiyordum Şerafettin Muş
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Babalar günümüz hayırlı olsun
Babalar günümüz hayırlı olsun Doğanın yarattığı doğal zenginlik Babalar günümüz hayırlı olsun Verdiği hayatı hak eyleyenler Babalar günümüz hayırlı olsun Baba olmak deyil babalık etmek Onurlu erdemli bir isim vermek İşte sana yaşam bu emek demek Babalar günümüz hayırlı olsun yasal haklarımız vijdanımız da sevgimiz mabettir hak yolumuz da Dost şeref im der ki onurumuzla babalar günümüz hayırlı olsun 01-06-2008 Dost Şeref Kimden: YağmurlarALTINDA/Dilek Hokkaömeroğlu (38) Kime: Dost Şeref Tarih: 14.06.2008 09:08 (GMT +2:00) Konu: Yn: [odadaki-maviler] Babalar günümüz hayırlı olsun SEVEN VE SEVDİKLERİNİZLE EVLATLARINIZLA NİCE BABALAR GÜNÜNE ERİŞMENİZ DİLEĞİMLE ELLERİNİZDEN ÖPÜYORUM.SELAM SAYGILAR ======================================== Kimden: Mubin-Kitap (Bay, 68) Kime: Dost Şeref Tarih: 14.06.2008 09:14 (GMT +2:00) Konu: Yn: [guldeste-siir-g..] Babalar günümüz hayırlı olsun ======================================== ** YANITLANAN MESAJ ******************** ======================================== Gönderen: Dost Şeref Alan: (grup üzerinden) Mubin-Kitap Tarih: 14.06.2008 06:39:00 Konu: [guldeste-siir-g..] Babalar günümüz hayırlı olsun - Babalar günümüz hayırlı olsun Doğanın yarattığı doğal zenginlik Babalar günümüz hayırlı olsun Verdiği hayatı hak eyleyenler Babalar günümüz hayırlı olsun Baba olmak deyil babalık etmek Onurlu erdemli bir isim vermek İşte sana yaşam bu emek demek Babalar günümüz hayırlı olsun yasal haklarımız vijdanımız da sevgimiz mabettir hak yolumuz da Dost şeref im der ki onurumuzla babalar günümüz hayırlı olsun 01-06-2008 Dost Şeref ************************************************** ***** Temenniniz şeref verdi, Benim güzel Dost Şeref'im. DOĞA sözü keder verdi, Benim Rabb'im o mu derim. ************************************************** ***** Sabah şerifleriniz Hayrola.. Şerefle Saadetle Hoşca kalın BEDRİ (dede Kimden: güneş yağmurları (Bay, 30) Kime: Dost Şeref Tarih: 14.06.2008 11:45 (GMT +2:00) Konu: bütün babaların sadece kendisine hayırlı kendisine bir yarar sağlamış babaların günü kutlu olsun gerisini at çöpe................ Kimden: adalı007-Kazım Doğan (Bay, 47) Kime: Dost Şeref Tarih: 14.06.2008 11:46 (GMT +2:00) Konu: Kutlama ve Paylaşım EMEKÇİ BABALAR Benim bir babam vardı,saçları ak aktı Bizler için çalışır, direksiyon sallardı, Her şeyiydik onun,bizsiz dünya çok dardı, Ah babam ah, yaşasaydın ne vardı... Kimden: kaderarguvan (Bayan, 50) Kime: Grup: Bir şey yapmalı Tarih: 14.6.2008 15:32 (GMT +2:00) Konu: Yn: [bir-sey-yapmali] Babalar günümüz hayırlı olsun TÜM BABA ların babalar gününü kutluyorum. bütün yüreklerde hergün bablar olsun. şiiriniz çok güzeldi. kaleminiz yüreğiniz olsun. saygılar Şerafettin Muş
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bak
Bak Elinde baltayla ağaca çıkmış Bindiği dalı kesenlere bak Gözünü orta doğuya dikmiş Eski sınırları yıkanlara bak Yeşil kuşak dediğimiz kuşağı Baştan sona suğuk savaş buz dağı Size dedik görüyoruz uzağı yolumuza tuzak kuranlara bak gelen gideni arattırmaz umarım dost şeref im burda biraz duralım insani bir düzen elbet kurarım bağımsızlık için ölenlere bak 11-09-2006 Dost Şeref Şerafettin Muş
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bak Hele
güçlü isen dayak meyer hak imiş kim verdi bu hakkı biraz dur hele kadın dövüldükce yumuşar imiş şu rezilin mantığına bak hele balansı bozulmuş tümden ayarsız insani mayası bozuk hayasız talaş olmuş bir ruh gibi duyarsız aramızda dolaşıyor bak hele çare bulun utanç verici derde adalette körlük olurmu perde polisi savcısı yargısı nerde uygar bir insana durda sor hele okumuş okumamış hiç farkı yoktur bir anket yapsak ne kadar çoktur dayakcılar aşşağılık mahluktur toplumda ki bu utancı gör hele geri kalmışlığın bu soy ağacı mormfin gibi her gün artar dozajı bir utanç bu bize verir mesajı insan kalmak bu kadar mı zor hele bu mirasa nerden kondu reziller ünlü ünsüz okumuş bu cahillr kadın hakkı insan hakkı gafiller evrensellik bu kadar mı zor hele karanlığa güneş vurdu ışıyor dost şeref im yaramızı kaşıyor acılar çekerek olgunlaşıyor tahrip olmuş ruh halimi gör hele 11-12-2005 dost şeref Şerafettin Muş
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|