![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hep Zikzaklar Çizeceksen
Yine acı çekeceksem Gözyaşları dökeceksem Kahır dolu yazacaksam Sevme beni,ne olursun Bir heves se yine aşkın Bıktığında gideceksen Atacaksan bir köşeye Sevme beni,ne olursun Hep zikzaklar çizeceksen BİR İLERİ,İKİ GERİ Deli edeceksen beni Sevme beni,ne olursun (25.04.2006) Şahin Ertürk
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Her Devrin Kadını
Ölesiye sevmişti Hasretimle yanmıştı Yolumu gözlemişti Dünlerimin kadını Olmadı hiç hasarı Kıskançlığı kusuru Onda buldum huzuru Bugünümün kadını Hep yanımda olacak Mutluluğa boğacak Kollarımda ölecek Yarınımın kadını Her devrin kadınısın Her daim yanımdasın Her derdin ilacısın Mükemmelsin kadınım (16.11.2003 Takvim Gazetesi) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Her Yanımız BAŞ la Dolu
Her yanımız BAŞ la dolu Baş Mühendis,Baş Gardiyan Baş Müfettiş,Baş Kaldıran Baş sorumlu,Baş yardıran Her yanımız BAŞ la dolu Memurların başları var İşçilerin başları var Esnafların başları var Her yanımız BAŞ la dolu Sporcular BAŞ sahibi Sanatcılar BAŞ sahibi Çöpcü,Popcu BAŞ sahibi Eylem cinin,Söylem cinin Bölücü nün,Balici nin Mutlaka vardır bir başı Her yanımız BAŞ la dolu Baş Savcılar,Baş Çavuşlar Baş Aşçılar,Baş Şoförler Baş yapanlar,Baş yakanlar Her yanımız BAŞ la dolu Sokak larda,Kışla larda Vapur larda,Tren lerde Sağımız da,Solumuz da Her yanımız BAŞ la dolu Adalet te başlar dolu Siyaset te başlar dolu Eğlence de başlar dolu Her yanımız BAŞ la dolu Hortum BAŞI,Suyun BAŞI Sıra BAŞI,Çıban BAŞI Şahin ERTÜRK tesbit doğru Her yanımız BAŞ la dolu (19.04.2006) Şahin Ertürk
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Herkes Yazıyor,Kimse Şiir Okumuyor(Makale)
Bu bir İDDİA değildiridoğru tesbittir.Memleketimizde o denli çok ŞİİR yazan ŞAİR çoğaldıki,artık kimse şiir okumaz hale geldi. Şöyleki, Sırf İNTERNET ortamında yüzlerce ŞİİR sitesinde tazan ŞAİR sa- yısı benim tesbitlerime göre 25-30 bin civarındadır.Oysa en ünlü bir ŞAİRİN çıkardığı ŞİİR KİTABI dahi en çok 1000-2000 adet kadar zar,zor satabilmektedir. Kimse kimseyi kandırmasın.ŞİİR YAZIYORUZ AMMA OKUMUYO- RUZ.Benim şiirim okunuyor,çok görüş yazılıyor diye övünmesin.İnter- net ortamında ne kadar çok şiire görüş yazarsanız,o kadar karşılık alırsınız.Bu bir nevi,AL GÜLÜM VER GÜLÜM ilişkisidir.Ve ne yazıkki, üzülerek belirteyimki şiirlere yazılan görüşlerde gerçeği yansıtmıyor. DENEMESİ ÇOK BASİT Şiir yazdığınız İNTERNET sitesinde,şiirlerini okuduğunuz bir şairin şiirlerine görüş yazmayı bırakın,onun şiirlerini listenize almayın,sade- ce okumakla yetinin,bakalım bir hafta sonra şiirlerinize görüş yazıla- cakmı veya şiirleriniz listeye alınacak mı? Şiirlerin tıklanma sayılarıda bir ENTERESAN..Bakıyorsunuz bir ŞAİRİN şiiri günde 1000 kere tıklanmış.Sitenin üye sayısına bakıyorsunuz 250, 300 KİŞİ...Şaşılacak şey...Üye olmayanın siteye giremediği bir ortamda bir kişi aynı şiiri 3-4 keremi okuyor,yoksa ŞAİR kendi şiirinin çok okundu- ğunu göstermek için,ha bire kendi şiirinimi tıklayıp duruyor. Bazı şiir sitelerinde,şiirler listeye alınma sırasına göre ya POPÜLER oluyor,yada (A) listesine alınıyor.Bir bakıyorsunuz,ŞİİR olmayan bir DÜZ yazı hatta bir DUYURU bile bir anda,bir saatte POPÜLER olup çıkıyor,A listesine alınıyor.Oysa bir şiirin birkaç saat içerisinde yüzlerce kişi tarafın- dan okunabilmesine olanak yok.Bir kişi veya bir ŞAİR,şiir listesine bir gün- de 1000-2000 şiir alıyor,tabiki okumadan.Sırf şiirlerinin POPÜLER olma- sı,(A) listesine alınması için GRUP KURANLAR yok değilmi? Bunu tesbit edebilmekte çok basit.Sizin şiirlerinizi listesine alan,hatta bazı şiirlerinze görüş yazan birisine sorsanız,sizin tek bir şiirinizin ismini dahi söyleyemez. Lütfen bayan şairler alınmasınlar amma en çok okunan ve görüş yazılan şairlerin hep bayan şairler olması biraz TUHAF değilmidir.Erkek şairlermi çok kötü yazıyorlar,yoksa bayan şairlermi çok,çok iyiler? İnsan bo soruya yanıt bulmaktada hayli zorlanıyor? Benim ŞİİR kitaplarımı satan bir kitapcı dostumu ziyarete gitmiştim.Soh- betimiz esnasında bana enteresan bir şey söyledi ' KUSURA BAKMA DOSTUM,SENİN DEĞİL,EN ÜNLÜ ŞAİRLERİN KİTAPLARI DAHİ SATIL- MIYOR.BAKSANA ORHAN VELİ NİN,NECİP FAZIL IN,ÜMİT YAŞAR IN KİTAPLARI BİLE RAFLARDA TOZLANDI.MASAL KİTAPLARI DAHA ÇOK SATIYOR....' Kitapcı dostumun söyledikleri doğruydu.Raflara baktığımda pekçok ünlü şairin kitaplarının tozlandığına kendi gözlerimle tanıklık ettim. Yine kendisini ziyarete gittiğim,iş yerini adeta bir KÜTÜPHANE ye çevi- ren bir ŞAİR dostuma ' AĞBİ HELAL OLSUN,BU KADAR KİTABI NASIL OKUYORSUN,SENİ KUTLAMAK GEREK...' dediğimde,ŞAİR dostum ke- limeleri sanki boğazıma dizdi ' NE OKUMASI ŞAHİN...İNAN BAZILARININ KAPAĞINI BİLE AÇMIŞ DEĞİLİM.HERKES KİTAP GÖNDERİYOR.BEN- DE AKSESUAR OLSUN,DÜKKANI GÜZEL GÖSTERSİN DİYE ORAYA, BURAYA DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE KOYUYORUM İŞTE.GÖRÜNTÜ GÜZEL DEĞİL Mİ? İNAN KİMLERİN KİTAPLARI VAR DÜKKANIMDA ONU BİLE BİLMİYORUM...' Ağzım açık kalmıştı.ŞAİR DOSTUM,kendisine ŞİİR KİTABI gönderme ne- zaketi gönderen ŞAİR dostlarının kitaplarını açma zahmetine bile gerek duy- muyordu.Bu nasıl ŞAİRLİKTİ,bu nasıl dostluktu? Benim mantığıma sığma- mıştı.Oysa aynı şair dükkanına gelen,şiirle ilgisi olsun veya olmasın hemen hemen herkese ' DUR SANA SON YAZDIĞIM ŞİİRİ OKUYAYIM ' demekten geri kalmayan bir şiir okuma,pardon yorumlama hastasıydı... Lütfen dostlar lütfen sadece yazmakla kalmayalım,şiirde okuyalım.Ben şahsen günde 30-40 şiir okumadığımda kendimi çok yalnız kalmış gibi his- sediyorum. Haydi dostlar biraz kalemlerimizi dinlendirelim ve emeğe saygı gösterip ahbap,çavuş ilişkilerine girmeden,AYIRMADAN,KAYIRMADAN,ÜNLÜ,ÜN- SÜZ BENDEN,SENDEN demeden ŞİİR OKUYALIM... Şahin Ertürk
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Herşey Şimdi POPÜLER
Taktım şu POPÜLERE Sesi yoktur POPÜLER Nota bilmez POPÜLER Popülerdir POPÜLER Herşey şimdi POPÜLER ŞİİR değil POPÜLER Şarkı değil POPÜLER Sanat değil POPÜLER Popülerdir POPÜLER Herşey şimdi POPÜLER Düz yazı biliyorlar Dolmayı veriyorlar Dolmuşa biniyorlar Gazı veren POPÜLER Gaza gelen POPÜLER ŞİİRİN POPÜLERİ Şarknını POPÜLERİ Güme gitti POPÜLER Herşey şimdi POPÜLER Popülerdir,POPÜLER POPÜLERLER elbet var Güzel ŞİİR elbet var Güzel ŞARKI elbet var Güme gitti POPÜLER Herşey şimdi POPÜLER (23.05.2005-Yeni) Şahin Ertürk
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hesap Verirsin
Uçkur çözmedim daha harama Bende hiç yalan,yanlış arama İftira attın girdin günaha Belki burada yırtarsın amma Ahrette hesap verirsin güzel (25.09.2005-Yeni) Şahin Ertürk
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hey Gidi Günler
Her türlü yolu denedim Ne yaptım,ne ettiysem Beceremedim,sensiz yaşamayı Uğraşlarım,çırpınışlarım Hep sensizlik limanına çıktı Göz pınarlarım kurumadı Yüreğimdeki yangın sönmedi Hey gidi günler hey Kıpır,kıpır Yerinde duramayan Yedi düvele kafa tutan Kasırgalara meydan okuyan Bastığı yeri tir,tir titreten İri cüsseli adam,yani ben Bir mum gibi eridim Ufaldım,küçücük kaldım Kabuğumdan çıkamaz oldum İMBAT rüzgarlarından bile Korkar oldum...? Aylar sonra,ilk kez dün KONAK-KARŞIYAKA Vapuruna bindim Hep tanıdık simalara rastladım Bir zamanlar dostlarımdı Arkadaşımdı bir çoğu Hiç biri tanıyamadı beni Hiç biri selam vermedi Halimi,hatırımı sormadı Hey gidi günler hey Bu kadar değiştim mi? Bu kadar eridim mi ben? Dinmeyen gözyaşlarım Sağanağa dönüştü Ağladım,ağladım... Gözyaşlarımdan Deniz kabardı sandım? Korktum Vapur batacak sandım? Hey gidi günler hey Dün yanıbaşımda olan Boynuma sarılan sen Bugün,yabancı kollardasın Bir sonradan görmenin Kadınısın? Sevgim beş para etmedi Şairliğim Hiç bir işe yaranadı Ettiğin yeminleri unuttun Verdiğin sözleri tutmadın Beni kahreden bu oldu İşte böyle EGELİM Bu benim Son çırpınışımdı Yine sensizlik limanına çıktım Bugün,senin kentinde Vapurlarda,Trenlerde Otobüslerde,Cafelerde Aklıma gelen tüm yerlerde Otuz yılık aşkı,seni aradım Senin için,gözyaşı döktüm Senin için Bu satırları yazdım Yarın ver elini,KÜTAHYA Diyemiyorum,diyemiyeceğim KÜTAHYA'ya varmaya Ömrüm yeter mi? Sanmıyorum,EGELİM Sanmıyorum,sanmıyorum Şahin Ertürk
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hırsızlar Var
Yıllardır ŞİİR HIRSIZLARINI Yakalamak için Büyük uğraşlar veren,Kardeşim ÇAĞDAŞ ŞAİR,TAÇSIZ KRAL, ALİ DİLKİ için.. Durak,uyak bilmiyorlar Ondan,bundan çalıyorlar Şiir yazdım sanıyorlar Yetiş ALİ,hırsızlar var Biraz senden,biraz benden Gram,gram çalıyorlar ŞAİR olup çıkıyorlar Yetiş ALİ,hırsızlar var Takmıyorlar duyguları Ödül aldı bazıları Alkış tuttu yandaşları Yetiş ALİ,hırsızlar var Utanma yok,sıkılma yok Güçlü kalem pozları var Hortumcudan farkları yok Yetiş ALİ,hırsızlar var Mantar gibi çoğaldılar İnterneti üst yaptılar Son günlerde azıttılar Yetiş ALİ,hırsızlar var Daha fazla çalamazlar ALİ DİLKİ peşlerinde Yer yarılsa kaçamazlar Yetiş ALİ,hırsızlar var (15.11.2005) Şahin Ertürk
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hocam Seni Seviyorum
Anadolu çocuğuyum Kur yapmayı beceremem Sözü fazla gevelemem Hocam seni seviyorum İyice bak gözlerime Riya yoktur sözlerimde İlham sensin şiirimde Hocam seni seviyorum Saf,katkısız duygularım Sen le kaçtı uykularım Sevmiyorsa,korkularım Hocam seni seviyorum Katlarım nazlarına Kızsan bile yazdığıma Birkez daha söylüyorum Hocam seni seviyorum (13.08.2007) Şahin Ertürk
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hoşçakal
Gururumu ezdirmem Senden sevgi dilenmem Artık senle olamam Gidiyorum hoşçakal Bana göre ben haklı Sana göre sen haklı Bulamadık orta yol Gidiyorum hoşçakal Sözler artık boşuna Gitmiyorsun hoşuma Herkes kendi yoluna Gidiyorum hoşçakal Katlanamam nazına Alma beni ağzına Senden uzak Fatsa ya Gidiyorum hoşçakal (04.01.2006-Yeni) Şahin Ertürk
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|