![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57924
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bitmesin Kokuların...
Sana çiçekler sundum bir zaman demet demet Ellerinde soldular seni kıskanıp elbet... Çiçeklerin kokusu inan ki sinmiş sana Bir başka çiçek olup kokuyorsun sen bana... Dünkü koklayışımda kokan kırmızı güldün Bu gün koklayışımda menekşeydin,sümbüldün... Yine bir koklayışta bana sen kendin dedin Bak kokan ben değilim bu kokan da yasemin... Sendeki bu kokular bana ömrümce yeter Bir kokunda karanfil,bir kokunda zambak ver...
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bitti Gurbet
Sılaya göç göründü Gurbet ateşi söndü, Hasretlik çekmek dündü Bugüne kalmış vuslat. Bunca yıllar gördüğüm Gariplik bir kördüğüm, Ömür boyu çözdüğüm Tek bulmacaymış heyhat... Elgin diyorlar bana Tutsak oldum yabana, Senin de kasabana Uğratır bindiğim at. Teslim oldum zamana Çözümsüzdedir mânâ, Işık aramayana Zindan olurdu hayat. Keder,bana öğündü Bugün bugündür,dün dündü, Gelecek bitmez düğündü Kaçırılmaz bu fırsat. Çok oldu kayıplarım, Bugün için ben varım, Gerçek aşkı yaşarım Ben Mecnun'um,ben Ferhat... Alper Kürük
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biz De Bir Zamanlar Hababam Sınıfıymışız Meğer...
- 1 - HOCA SADULLAH ('SANDER YAYINEVİ' nin sahibinin muhterem babaları,zamanının sayılı ve çok değerli Edebiyat öğretmenlerinden biri olan merhum hocam 'MİTHAT SADULLAH SANDER ' in aziz hâtırasına saygıyla ithaf olunur...) Dersimiz edebiyat Gülmekten yerlere yat... Hoca Sadullah gelir Sınıfta 'maşallahlar...' yükselir. Hoca Sadullah başlar derse O sırada birisi içeri girerse Yükselir yine o 'maşallahlar...' Gırla gider ördek gibi vak-vaklar... Hoca Sadullah birini derse kaldırır Kalkan da kulaklarını anten gibi uzatır. Birden bire bir gülme duyulur Gülen derhal dışarıyı bulur. Hoca Sadullah başlar nasihate Talebeler söz verir itaaate. Hoca Sadullah bir şeye güler Kahkahayla o ders de sona erer... - 2 - 2/A ' DAN ÇEHRELER... Sınıfımız 2/A 'dır Bilgi,ilim yatağıdır. Mevcudumuz elli bir Boldur bizde âlim,şair... Müzisyenimiz: GÜNAYDIN KAYNAK'tır Bütün besteleri oynaktır... Şairlerimiz:FERİT EDGÜ, YAŞAR... BasketçilerOĞAN, HAYDAR... Güler yüzlü bücür BADİK Her zaman canlı ve atik. Karikatürist: ATALAY Herkes ile eder alay. CAHİT: 'Alabi...' diye başlar söze Sert şakalar yapar herkese. TURAN daima dersten bahseder Hafız gibi kitabı hatmeder. RECEP sınıfın imamı Ayetleriyle sihirler adamı. METİN sessiz sessiz durur Takma adı: Aptaloğludur. CEMAL Mısır'ın eski Ramses'i ÖMER sınıfın efesi. İşte böyle çehrelerle Daima kalırız baş başa, Koşarız her an bilgiye Kalplerimiz coşa coşa... 3/A EDEBİYAT 3/A 'dır sınıfımız Bahçeye bakar kapımız. Müteşekkil bir sınıfız Gazeteciden,atletten... NURHAN bahs açar siyasetten. SELAMİ bir sihirbaz Herkes ondan duyar haz. Bilmem '192 AVRAM 'ı ' Tanıtmaya lüzum var mı? Şair ruhlu ALTAN Sessiz durur her an. Çocuklu ruhlu ARGUN CAN, Sarı PAPA: ÖZTÜRK SARIDOĞAN. Gazeteci: TOLONHAN KURDOĞLU, AYHAN ARI: kürtoğlu. Karikatürist:ERGÜN Tahtayı doldurur her gün. Voleybolcü: ÇETİN, Para maçı üstadı: METİN. HALİT yarının çiftçisi, HÜSEYİN otobüs biletçisi. Uzun boylular: OSMAN.SALAH... Bu sene yardımcımız olsun ALLAH... NURİ istikbâlde şantör, KADİR şimdiden aktör. Yazdım bu şiiri Sınıfımızı tanıtmak için, Bana takacağınız adı Arkadaşlar lütfen siz seçin... Alper Kürük
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Boş Kadeh
Gittim aşkın meyhanesine Yâr idi orada barmen, Geldi yanıma işveyle Şarap istedim hemen İçerde bir o vardı bir de ben. Sundu dudaklarını kadeh yerine Ne bitmez bir içkiymiş bu? İçtikçe kadeh kendi kendine doldu... Bir yudumda sarhoş olmuştum Sadece sarhoş olan değildi vücudum Sarhoştu hem de kalbim ve ruhum... Fasılasız bu kadehi diktikçe Kızarıyordu gittikçe... Dolu kadehler ayyaşa tesir edemezken Daha ilk yudumda mest olmuştum ben. Hangi keskin bir meyle dolu Ki boş kadeh sihirlemişti ruhu... Alper Kürük
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Boy Aynası...
Bana ne verirsen Onu alırsın bire bir... Güzellik ver... İyilik ver... Mutluluk ver... İnsanlık ver... Boy aynası gibi İşte karşındayım... Ara - sıra surat asarsın Onun da farkındayım... Bana en çok ihtiyacım olanı ver... Bana en çok ihtiyacın olanı ver... Bana bolca sevgi ver... Başka hiçbir şey vermesen de Sana da, bana da yeter... Alper Kürük
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Böyleyim
Ufkumda bir güneş battı doğmamasıya Doğmaz oldu bir ay *******imde Yıldızlar göz kırpmıyor eskisi gibi. Bir ruha çöktü karanlık Bir göz var Ağlamak ister,ağlayamaz. Bir dil var tutuldu âni Söyleyemez oldu kelimeleri Yutkunur,geveler,çıkaramaz. Bir ah var çıkar derinden Hayatın acı sessizliğine. Bir insan ki düşünün kederinden Ne dost görür,ne düşman... Hasretten bahsetmeyin bana artık Anladım o da ne demekmiş. Yaralarıma değmiş gibi sızlanırım böyle. Acı içindeyken Göstermeyin göz yaşlarınızı Bir başkadır hâlim benim Ağlayamasam da dolukur gözlerim Çünkü yufka yüreğim... Alper Kürük
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Suç İşlenmeyecekti
Hayır,adım gibi biliyorum Bu suç işlenmeyecekti. Bir günahtır işlendi ama Hayır,bunlar olmayacaktı İşlenmeyecekti bu suç. Onun karısı da ne olur Birazcık güzel olsaydı Göz koymazdı elin karısına. Ne o hapse girecek Ne öteki ölecek Ne de beriki kem ellere düşecekti Hayır,bu suç işlenmeyecekti. Olsaydı güzellikten yana eşitlik Her göze çarpan güzel olsaydı Kem düşüncelerimiz olsa da Kem bakmazdı gözlerimiz... Alper Kürük
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bulutlara
Ey,başımın üstündeki bulutlar İçimden geçenleri bir bir Gözlerimle üstünüze yazsam Ona götürür müsünüz? Ben bilmiyorum şimdi o nerde? Ama siz göğünden geçeceksiniz Ey bulutlar siz O kadar çok sevdiklerimizsiniz Ki başımız üstünde yeriniz var Ve daima başımız üstünde gezersiniz. Bulutlar,ey bulutlar Varın,iletin gözlerimle dediklerimi Eğer o görmezlikten gelirse Suratınızı asın ona Kararın kalbim gibi Daha umursamazsa Ne olur benim yerime ağlayın Islatın göz yaşlarınızla onu yağmur yağmur Ama,üşütmeyin sakın... Alper Kürük
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bumerang
(Bu şiir,sözlerinin nerelere gideceğini hesaplayamayan,kimleri üzeceğini bilmeden ve düşünmeden ulu-orta lâf eden densizlere ithaf olunur...) Neler icat ettirdi insandaki bu merak İşte onlardan biri,onun adı: BUMERANG. Bir hilâl aya benzer,atınca öne gider Sanki uçan daire,yine atana döner. Atasözü boş değil:'kem söz sahibinindir. ' İnsanın çektikleri; elinden,dilindendir. Gel güzel amel eyle ve güzel sözler söyle, 'Zararla otururmuş kalkan ise öfkeyle...' Öğütü vermek kolay,zor olan öğüt tutmak, Tövbe edip,söz verip,en kötüsü: unutmak... Alper Kürük
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bursa Ve Uludağ İçin
Bir yeşil halı sermişler Bursa'ya Bir dağ çıkmış ortasından Sivrilmiş göğe doğru. Bir dağ ama Beli bükülmemiş bir ihtiyar. Tepesinde bir tutam Beyaz saç gibi kar İhtiyara haşmet vermiş... Ne olur del de gök yüzünü Seyredelim oradan Anahtar deliğinden gözetler gibi Başka âlemlerde olup biteni. Gel etme ihtiyar Bize bu iyiliği yap, Bak hem sana Ulu diyorlar Biz küçük insanlar Anladık günahkâr dünyayı artık Başka âlemlerde ne var? Görürsek oradakilerini Belki hafifler ruhlar... Alper Kürük
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|